Влез

View Full Version : Какво е чувството

kati 123
09-06-2013, 09:26
Здравейте аз съм момиче на 17 и си имам приятел от 3 месеца. Разбираме се прекрасно. Прекарваме целия ден почти заедно. Мисля че той е много щастлив с мен. Оня ден бяхме на кафе с едни приятели и вечерта една приятелка която беше с нас каза че сме се гледали много влюбено. Мисля че вече не го харесвам просто като момче а нещо по - силно. Не знам дали е обич защото до сега не ми се е случвало да обичам някой. Но просто ако не съм с него, ако не си говорим по телефона всяка вечер докато заспим, ако не се виждаме всеки ден и настроението ми веднага става гадно. Та въпроса ми е какво е чувството когато обичаш? Сега може да кажете че това аз трябва да го почувствам а не вие да ми казвате но и аз самата не знам дали е така. Как се чувства човек когато обича? Като мен ли е - да мисля постоянно за него. Когато ме погледне да се разтапям от красивата му усмивка. Какво е да обичаш ? Благодаря предварително ;p

marilyn
09-06-2013, 10:36
Любовта е различна за всеки. Ти трябва да си го почувстваш, не знам аз как да ти обясня какво е.

nepowtorima
09-06-2013, 10:49
Няма точно обяснение за това какво е чувството когато обичаш силно, ти просто го знаеш.
Възможно е да изпитваш такива чувства към него, но може и да не е.
Не знам какво ти е отвътре, за да ти кажа.

ameli
09-06-2013, 11:53
А може да е просто хлътване, според мен любовта идва с времето..

FuCKkK13
09-06-2013, 12:19
Любовта е различна за всеки. Ти трябва да си го почувстваш, не знам аз как да ти обясня какво е.

съгласна съм.. не можем да ти кажем,дали просто си свикнала да си с него и той е част от ежедневието ти и просто ви е приятно или наистина го обичаш..
да обичаш някой - да се притесняваш за него все едно ти е дете,дори като се скарате да искаш да го видиш, да си имате свой свят в който само вие знаете как се разбирате,да ви е хубаво заедно,да си приемате и недостатъците и т.н. ... ама разбира се тия неща не са задължителни и можеш да обичаш някой и да си го обясняваш с много по-различни неща

Dannie96
09-06-2013, 12:57

+1
Влюбвала съм се три пъти и трите пъти беше различно. Само чувството след като всичко свърши беше еднакво. Еднаква болка и така нататък, гадно състояние като цяло. Беше отвратително. Дори първата ми любов не беше нищо особено и понякога се съмнявам дали е било любов, но после се сещам как се чувствах като се разделихме иииии о, да беше си любов.
Смисъл, искам да кажа, че не може да се даде определение, всяка любов е различна. Представи си,че скъсате и ако се почувстваш като прегазена от тир ... абе сещаш се какво имам предвид :D Днес не съм по обясненията май.

baby_baby
09-06-2013, 13:50
Може просто да си го харесала с времето може да не е както в началото

_Precious_
09-06-2013, 14:11
Просто любовта се чувства няма обяснение . Ако виждаш бъдещето си с него ,ако си готова да споделяш всичко може да се каже,че е обич предполагам.. :D:D

Smrazqvashta
09-06-2013, 14:32
Времето ще ти покаже дали го обичаш. ;)

BlueFace
09-06-2013, 20:50
Това което чувстваш е резултат на химичните реакции протичащи в мозъка ти. Сега преживяваш най-щастливия период от една връзка, напълно новите усещания да сте заедно, да се опознавате един друг, всичко е ново, вълнуващо, не искате да се разделяте. След време ще си омръзнете и ще почнете да прекарвате по-малко и по-малко време един с друг, ще ви свършат нещата, които да правите един с друг, темите за разговор, ще започнете да си измисляте някакви несъществуващи проблеми и т.н. Как преодолявате тези препятствия ще покаже колко се "обичате".

PainMonopoly
09-07-2013, 06:12
А защо се занимаваш да лепиш дефиниции, а просто не се наслаждаваш на чувствата си? Като го наречеш "обич" няма да стане по-силно, а като го наречеш "увлечение" няма да стане по-слабо.

Colouring
09-07-2013, 07:39
Силното влечение и любовта доста често се бъркат. Дали е било наистина любов ще разбереш чак след края. Сега просто се наслаждавай.

NissaN
10-03-2013, 06:59
Всичко с времето си.