PDA

View Full Version : лещи



Samanta.M
09-06-2013, 11:42
не знам дали тук е мястото , но трябва ли да накисна лещите в разтвор преди да ги сложа ( тоест лещите когато са още нови и не употребявани ) ?

NoOneElse
09-06-2013, 12:30
Не е нужно. В оригиналната им опаковка са си с необходимият разтвор и можеш веднага да ги сложиш. Измий си хубаво ръцете със сапун, като наблягаш най-вече на пръстите и ноктите. Търкай поне 30-секунди само пръстите и след това не се бърши, а само си изтръскай хубаво ръцете. Когато пълниш за първи път контейнерчетата за лещи с разтвор, първо напълни 1/3 от обема, затвори с капачетата, и разклати хубаво. След това изсипи разтвора и налей нов. И още един съвет. Дръж контейнерчетата захлупени под чаша, за да не се прашат. Ако имаш въпроси - питай.

Samanta.M
09-06-2013, 12:45
zashto da gi durja pod 4asha nali ako se prashat se prashat kapachkite ne vutre ?

NoOneElse
09-06-2013, 13:28
За максимална мярка. Ако носиш лещи отскоро, ще видиш, че контейнерите събират доста прах. Нито изисква много време, нито ресурси. А и на мен ми е най-удобно като се измия, тогава да си отворя контейнерите, и така трябва да обера прахта с пръстите си от капачките, и после да си бъркам в очите. Ако първо отвърташ капачетата, а после се миеш, то пак трябва да оставиш контейнерите похлупени, защото докато трае стилиризирането на ръцете, в разтвора с лещите пак има вероятност да попадне прах, а когато става дума за здравето ни, нека не се уповаваме на теорията на вероятностите. Ако ги похлупиш, пак ще се принудиш на съприкосновение с прашните капачета. А прахта може да ти докара инфекция и големи главоболия.

bet3to
09-09-2013, 09:37
Ами както казаха преди мен не е нужно да ги слагаш в разтвор след като са чисто нови. Хигиената е много важна. Мога да дам себе си като пример, защото отначало като ги сложих и не се стараех особено да ги мия и т.н. и ми се появи един проблем на окото (нещо като гъбички).. беше доста неприятно, затова ти препоръчвам да спазваш много добра хигиена.