View Full Version : към носилите брекети ;р
Колко дълго продължава неудобството при хапване? От различни източници чета, че след първата седмица би трябвало почти да изчезне, а при мен сякаш няма такива изгледи. Четох и че след всяко стягане на дъгите се появява краткотраен дискомфорт - усеща се предимно по време на хранене или си го има константно докато зъбите привикнат с новото си положение? Всъщност кога се забелязват първите промени в подреждането? За протокола - на 17 съм, не са ми вадили зъби, прогнозата е, че лечението ще продължи около година и половина, като цяло няма нужда от големи корекции.
След сваляне на брекетите избелването отделно ли се прави, или има вариант да е включено в цената?
Ползвали ли сте Blend-a-med 3D white lux? С какви впечатления сте? След колко време се забелязва някаква по-осезаема разлика?
DisappointedDreamer
09-09-2013, 15:48
Различно е неудобsтвото. Брат ми ноsи брекети, започна на 16 години (ноември меsец, миналата година). Болеше го около sедмица. След sтягането на дъгите можеш да уsетиш и болка при яденето на твърди храни, изиsкващи повече дъвчене. Но пък можеш и да го уsещаш поsтоянно. При него е поне така. Обикновено отшумява sлед 1-2 дни. Неговите промени в подреждането sе забелязаха 1-2 меsеца sлед поsтавянето на брекетите. Има брекети и на долната и горната челюsт. Няма година от както ги е sложил, а sъвsем sкоро ще ги и маха. При него sлучая беше по-гаден, 'щото му вадиха два кучешки зъба, а новите два бяха изникнали зад големи два отгоре. Имаше прогнози за рязане, операции и т.н., но за щаsтие, нищо такова не sе sлучи, 'щото зъбите sе показаха :Д
Бленд-а не sъм го ползвала, 'ма не разчитай на паsти за избелване. Паsтите би трябвало да ти sпомагат за здравето и sилата на зъба, не за избелването му. Вsичко оsтанало е рекламен трик. (поне в повечето sлучаи)
Уsпех!
dqvolcheto9
09-09-2013, 16:25
така и аз нося брекети от няколко месеца ..наложи се вадене на 1 зъб ..проблеми с яденето нямам никакви,нито първата седмица ,нито след стягането ..никакви проблеми ...а също така нали са забранени дъвки,смучащи бонбони,твърди храни..всичко си ям и нямам никакви проблеми..дори и царевица ядох :D при мен първите промени за около месец започна разликата да се забелязва...относно избелването е отделно със сигурност от цената на брекетите,а избелващите пасти не вършат никаква работа .. :)
lalala___
09-21-2013, 20:29
Аз нося брекети от 9 месеца само на горната челюст . Първите 2 седмици ми беше много кофти , но после свикнах ... имах разлиха след 1 , 2 месеца иии внимавам с храненето :) :D :D
Shupidub
09-21-2013, 20:49
Нося брекети от 2 години, не са ми вадили зъби. В началото наистина боли, поне мен ме болеше, но за седмица, седмица и половина, ако е повече от 2 отиди на зъболекар да видиш, дали няма нещо не както трябва. Аз лично 1 седмица карах само на течни храни, болеше ме да дъвча.
Първия път като ти ги стягат, ще те боли пак 5-6 дена, но не чак толкова, втория месец по-малко и така, след няколко месеца въобще няма да те боли или максимум няколко часа само.
Може да прозвучи странно, но при мен разлика имаше в двата предни зъба още на 3тата седмица, бързо стана.
За пастата - ами на мен ми ги избелва.. ама трябва постоянно да я използваш.
Barbie47
09-22-2013, 08:02
Нося брекети от миналата година юни месец и ги махам след седмица. Лично мен в началото доста си ме болеше и бях само на пюрета и сокове 1 седмица, но след това дори забравяш, че си с тях. Боли еднократно при стягането и разлика аз видях на 3-тия - 4-тия месец някъде. :)