PDA

View Full Version : Грижа за руса коса

insane7
09-10-2013, 09:44
Здравейте, от близо 5 месеца съм руса. Първото ми ходене на фризьор по този повод включваше обезцветяване + боя. След това само я боядисах, но пак цялата, за да мога да премахна получилия се малко рижав ефект. Миналия месец пак обезцветяване + боя. Та.. в началото си мислех, че косата ми ще издържи и всичко ще бъде наред. От 6-7 месеца драстично съм намалила употребата на преса, използвам я само по поводи, но косата ми нещо взе да не ми харесва. Чувствам я по-рядка и суха, може би.
Въпроса ми е към изрусените момичета във форума. Как я постигате тази руса коса без обезцветяване, а с боя и то в домашни условия? Никога не съм пробвала и ми звучи нереално да стане така руса. Все пак моята коса не е платинено руса, но фризьорката едвам я издокарва. Искам и аз да я изрусявам само с боя, защото това обезцветяване имам чувството, че ме оставя без коса.
Също искам да попитам за грижите, които полагате за косата си. Аз за известно време зарязах домашните маски, използвах само тази, която ми я даде фризьорката, но искам да знам и какви продукти използвате след баня. Балсами без отмиване, кристали и т.н.
Аа.. и не мога да издържа повече без преса. ;( Голямо мъчение ми е.
Таа, чакам опитните за съвет.

FuCKkK13
09-10-2013, 10:23
1во да кажа - не се изрусявам/боядисвам и етц. но това,което ще ти кажа,ще ти е от полза,понеже имам приятелка с много изтормозена коса
така: не се боядисвай у вас,1во -боите от масовите марки не са толкова качествени,бързо ще падат,няма да ти се получава цвета,ще искаш пак да се боядисваш и това ще ти се равнява на тормоз г/д. колкото 1 обезцветяване - няма смисъл
2ро фризьорите си разбират от работата,но не всички... ако не си сигурна във възможностите на фризьорката ти отиди при друга ( за която си чувала добри мнения от приятелки/близки),много по-добре е професионалист да те боядиса и то с качествена боя,защото ако боята е хубава и изтощаването на косата е по-малко ( няма как изобщо да не се изтощи)
3то купувай си козметика за боядисана коса - професионална,златнарибка - сайта има много продукти,професионални,кой то по цена са малко по-скъпи,но са много по-добри и цените не кой знае колко по-високи ..
за мнения чети по форуми - примерно бг мама,харесваш си някакъв продукт от сайта,копираш му името и търсиш мнения по форуми,също така златнарибка имат страница в фб - там на лично съобщения можеш да ги питаш за даден продукт какво е мнението на клиенти,дали се купува често,как се използва и дали е подходящо за твоята коса след като опишеш каква е
за след баня си купи определено кристали/масло на Наши ( момичетата в темата са много доволни,то не е точно чисто масло и предпазва дори от преса)
за пресата си купи термозащитен продукт,нанася се преди преса и предпазва и въпреки това не се прави често с пресата,има мн начини за къдрене примерно без преса/маша или плитки,кокове и т.н.

insane7
09-10-2013, 13:27
Благодаря за подробния отговор.
А имаше едни витамини за здрава коса, кожа, нокти.. нямам много спомен. Някой да има предложение и мнение?

FuCKkK13
09-10-2013, 13:39
то има такива най-различни.. аз съм пила геритамин нео и още някакви 2 вида ама не ги помня ..трябва постоянство.. като цяло,всякакви комбинирани витамини биха ти вършили работа
бтв. тая моята приятелка е много доволна от продуктите на Макадамия,въпреки,че не са специално за боядисана коса.. аз и ги препоръчах и си беше взела целия комплект и е много доволна
а за оранжевото - тя използва една синя маска,която матира и не оставя косата да става жълтеникава/оранжева .. слага се за 2-3 мин. питай фризьорката ти.. ако стоиш повече даже става едно синьо ама се отмива бързо 8-)
възможно е да е на кристиан оф рома,но не съм сигурна

insane7
09-10-2013, 13:51
Да, аз имам матиращ шампоан, който ми върши работа за отенъците. Ще разгледам златнарибка, но май взех да се отказвам от русото вече. :D

FuCKkK13
09-10-2013, 13:55
^ дори и да се откажеш пак трябва да си възстановиш косата поне малко,а там има точните продукти И за това..

insane7
09-10-2013, 13:58
Да, да. Просто ако го махна русото ще ми бъде по-лесно да си я възвърна голямата грива. :D
А аз главно за бала си я направих така, но май взех да се отказвам и от тази идея.

AliceSw
09-10-2013, 14:39
само да кажа - за боядисана коса маслата са много хубаво нещо, но не е добре да се използват нито по много, нито често, защото свалят цвета от косъма, което води до ново боядисване и става затворен кръг като цяло

FuCKkK13
09-10-2013, 19:12
^ точно за това и предложих маслото на наши,може да се слага след баня само по краищата,а и по дължината де и не е чисто масло,попива

insane7
09-10-2013, 19:19
Къде мога да го намеря това масло пак в аптеките ли?

FuCKkK13
09-10-2013, 19:43
фризьорката ти/сайт/магазин,който работи с продукти на Наши,само да те предупредя,че е 40лв 8-)