View Full Version : За книгите и приятелите
dreamgirl_2013
09-12-2013, 10:52
Намирате ли за странно това,че ваш близък приятел обича да чете книги? Някои мои приятели го намират за странно, също "загуба на време".Когато напримерно си харесвам дадено момче и тои не попита какво обичам да правч през свободното си време,аз му казвам,че обичам да чета и тои започва да ме мисли за яко странна и спира контакт с мен. (Съжалявам,ако има грешки !) Можете ли да ми кажете жашето мнение по въпроса ? :) Без hate моля :)) Благодаря !
JagAlskarDig
09-12-2013, 11:21
Бих казал, че обратното е странно. Книгите ти дават знания, развиват въображението, най-вече това е един вид "интимност", попадаш в друг свят, откъсваш се от реалността, преживяваш това, което съдбата поднася на героите. Няма ограничения, предразсъдъци, страх... Четеш и сe замисляш за разни неща, ако четенето е губене на време, то не знам какво да кажа за всичко останало... А щом наричаш даден човек приятел, то той трябва да уважава, най-малкото, твоите занимания.
ledenakrasota
09-12-2013, 11:43
При 14-годишните може да е нормално. Тогава подскачате по някакви идоли като певци, групи, вълнувате се за живота. Искате по-бързо да пораснете и да се чифтосвате. Тук идва моментът на средата, която те обкръжава. Аз не съм имала такъв проблем, защото хората около мен са били творци и си различен от останалите като мислене и всичко останало. Можеш да бъдеш и позьор, но изявяваш ли се по някакъв начин, си зает с изкуството и си летва над останалата простотия. Това не те прави тесногръд, но хора всякакви. :D