Влез

View Full Version : Как да се сприятеля с класа си?! ПОМОЩ!!

wish.it
09-27-2013, 14:16
Здравейте, имам проблем, който ме мъчи вече 2 седмици ( откакто е започнала учебната година ). 8 клас съм , момиче- следователно, ново училище, нов клас, всичко е ново. Сприятелих се с 1 момиче- това, което седи до мен на чин, но искам да бъда в цяла компания от около 5-6 души. Опитвам по всякакъв начин да се сприятеля с момичетата от класа ми, но ясно забелязвам как ме игнорират - сякаш съм някаква досадница.Държа се с всички много мило, учтиво, винаги съм готова да помогна. Желанието ми да се сприятеля с класа си,е съвсем искрено. За капак имам рожден ден след няколко дни и изобщо не знам как ще го празнувам, като не съм се сближила с никого. Като съм в тази ситуация, си мисля, че животът ми е безсмислен- е, може би все пак не е - единственият смисъл в него е семейството ми. Моля ви, помогнете ми-как да се сприятеля с останалите момичета, че да имам и аз приятели.
Моля без ХЕЙТ - проблемът ми е сериозен и се чувствм ужасно.

chistineee
09-27-2013, 14:21
Всеки е минал през този период. Аз лично смених 2 училища в рамките на 2 години. В началото си мислех,че няма да си намеря приятели,няма да има с кого да се движа,но съвсем не е така. С времето ще започнете да се опознавате и да намирате сходства в характерите си. Така че,не се притеснявай..бъди с това момиче,а след време ще се приобщите към голямата компания на класа :)

wish.it
09-27-2013, 14:23
Благодаря ти много за бързия отговор! Надявам се да си прав/а.

chistineee
09-27-2013, 14:30
Ще видиш,че ще се окажа права. Успех :*

wish.it
09-27-2013, 14:32
Благодаря ти!!

TheNormalGuy
09-27-2013, 15:33
Като за начало, предложи на тези, които се държат най-топло с теб да излезете на кафе, на ресторант, на пицария или пък да отидете на боулинг, на билярд и подобни неща, според мен това би било едно добро начало. Наблюдавай повече съучениците ти, така ще разбереш нещо повече за тях, което да използваш за да се сближиш с тях, това общо взето ми идват като идеи, дори и да не се получи, не се отказвай, старай се да комуникираш с колкото се може повече хора и до края на учебната годината, ще си създадеш социален кръг.

wish.it
09-27-2013, 16:43
Благодаря и на теб!! Ще послушам съветите ти! Отново благодаря.

seek&destroy
09-27-2013, 19:10
Понякога просто хората от класа не са твоите хора ;)

Жълто
09-28-2013, 00:18
И аз бях така в 8ми клас. Повечето от класа ми вече бяха познати или приятели и бях малко като аутсайдер, но повярвай ми ще прекарате толкова време заедно, че просто няма как да не се сприятелиш поне с 80% от всички. :)

DieselBlood
09-28-2013, 11:15
Имаш време, не се притеснявай. За 5 години просто нямаш идея как могат да се променят нещата. Не бързай.

wish.it
09-28-2013, 16:43
Благодаря на всички. Надявам се да де впиша в класа. Пък дори и да не стане, ще издържа 5 години. : ))

Fucking_perfect
09-29-2013, 01:32
Няма как да не се впишеш.
И аз бях така, дори бях в друга държава без да знам език и все пак си намерих много приятели, които и до ден днешен имам.Така че не губи надежда, но ако просто искаш приятели и тези хора не те кефят истински не си прави труда.

gugenceto2
09-29-2013, 14:42
И аз бях така спокойно. Две седмици само са минали! Гаранция ти давам, че до коледната ваканция (максимум) ще си намериш приятели c: Тепърва ще се опознавате ;) Късмет

wish.it
09-29-2013, 16:39
Мерсиии на всички. : ))

maybe...
10-02-2013, 06:58
Понякога просто хората от класа не са твоите хора ;)

+1

wish.it
10-04-2013, 16:22
Да, много е вярно!!

kaRamella
10-04-2013, 19:28
Можеш да предложиш на класа ти да се съберете заедно и да отидете някъде на ресторант , пицария, кафе и така ще седнеш на една маса със всички и ще разбереш с кого имаш нещо общо. Ще си говорите и така с времето ще се сприятелите.

wish.it
10-15-2013, 18:03
Благодаря на всички, бяхте прави. Послушах съветите ви- вече създадох няколко приятелства. Благодаря отново.

vampirkata123
10-16-2013, 17:14
За да не пускам нова тема, ще пиша тук.
Класът ми ме мрази.Не мога да разбера защо.От миналата година съм в този клас, намразиха ме още когато се преместих при тях.Не съм искала да ходя в тяхния клас, просто класовете ни се смесиха.Имаше няколко човека в класа, които не ме мразеха до миналата година,но сега всичко се промени.Може би ме мразят защото съм емо, или защото не слушам Джъстин Бийбър.Не знам.Има две момичета, с които излизам (единствените ми приятели).Но и те започнаха да се държат странно с мен.Тази година съм 6ти клас, след 4 дойдох в тяхния клас.В 5 клас не ме харесваха, но и не ме мразеха.Класната казва, че те не ме мразят, а просто съм много странна, и за да започнат да ме харесват трябва да се променя.Но не мисля че трябва да се променям заради някакви кифли, които се правят на голяма работа защото ходят с по 4 момчета наведнъж, и се смеят на всеки човек, който е по-различен от тях.Аз не искам да са ми приятели.Искам просто да спрат да се занимават с мен, да спрат изобщо да говорят с мен...Моля ви, кажете ми какво да направя.Да се преместя ли в друго училище?

wish.it
10-19-2013, 11:37
Не се променяй, за да се харесаш на някого. Според мен, се премести в ново училище, не в друг клас, а в съвсем ново училище. Това е моят съвет, но ти си прецени. Късмет.

doridori
10-29-2013, 13:08
Имаш време, не се притеснявай. За 5 години просто нямаш идея как могат да се променят нещата. Не бързай.

+1

pavche6
10-31-2013, 17:02
И аз преди три години се преместих в друго училище, за да не пътувам ( Старото се намираше в съседния град). В новия клас всички ме мразеха. Сега съм 6 клас и пак продължават да ме мразят. Водя се с две момичета, но те само ми се правят на приятелки за пари. И аз съм длъжна да ги черпя, защото едното е много силно и ме бие когато се скараме. Другите пък ми завиждат за добрите оценки, които изкарвам. Моля, кажете какво да правя!