Влез

View Full Version : Напих си и ме наказаха

LHDWBD
10-06-2013, 18:38
На 14 съм.
Бях на рожден ден и се прибрах пияна.
Нашите след като видяха в кво положение съм ми забраниха да излизам и да ходя по рождени дни,докато не се науча как да се държа.Някакви съвети как да ги навия един вид по-бързо да се махне забраната?

Vladislav Hellsing
10-06-2013, 18:42
ем сама си си виновна
що пиеш на 14
ке ти се развалът черните дробове.

Hidayet
10-06-2013, 18:53
На мястото на вашите, ако само те бях наказала, щеше да се благодариш.

tonssy
10-06-2013, 18:56
Ти, ако не отидеш пак на рожден ден и НЕ се напиеш, няма да им покажеш точно по тоя начин, че си се научила как да се държиш.
Ама. Да не си се напивала, като си на 14.

Баща Ти
10-06-2013, 19:04
Напий ги и ги накажи да не те наказват!!!

Punishmentception.

mrankoniiii
10-06-2013, 19:10
Ами даже ти е било малко !

an7raks
10-06-2013, 19:17
Трябва да направят емотиконка тролфейс!

Naive
10-06-2013, 19:32
На мястото на вашите, ако само те бях наказала, щеше да се благодариш.
А какво щеше да й направиш?

Реално това са някакви нормални неща за тийнейджърите. На всеки му се е случвало и всеки има своя пръв път, в който не си знае мярката.
Обаче според мен и наказанието няма да реши проблема. Авторката сама трябва да осъзнае (или с помощта на родителите си), че алкохолът не й носи нищо хубаво, ако е в големи количества, а и че като цяло е жалко да се наказва така и да се разхожда по улиците. Ако пък толкова ти е кеф да се правиш на куче и да ти е тегаво след това, просто не се прибирай пияна.

Баща Ти
10-06-2013, 19:39
Пък и препиването при момичета често води до нежелана бременност.

LHDWBD
10-06-2013, 19:41
Изкарахте ме битов алкохолик.
Това е първия път,в който се напивам,забога.

Баща Ти
10-06-2013, 19:42

Бог никога не те е карал да се напиваш :)

Vladislav Hellsing
10-06-2013, 19:43
Изкарахте ме битов алкохолик.

а супер, ще се превърнеш в такава след второто напиване. гаранция

Samo Botev Plovdiv
10-06-2013, 19:47
Защо го правиш , след като си само на 14?! Малко ти е това наказание.

hey.mistery
10-06-2013, 19:57
Ами, вече ще знаеш да имаш някаква мярка. Иначе, на 14, ами ..малко си малка за 1во напиване. Докажи им, че могат отново да ти имат доверие. Не им давай поводи да ти се карат и т.н. Примерно се прибирай 10-15 минути преди вечерния ти час и някакви такива. За следващия рожден ден ги моли, кажи им , че си се поучила от грешката ти, няма да го повториш, не оспорвай часа, до който са ти дали да седиш там и се прибери в прилично състояние.

Samo Botev Plovdiv
10-06-2013, 20:01
Това трябва да ти е за урок. От друга страна - хубаво ,че не е станало нещо по - сериозно , след въпросното ти "първо напиване".

Hidayet
10-06-2013, 20:24
А какво щеше да й направиш?

Реално това са някакви нормални неща за тийнейджърите. На всеки му се е случвало и всеки има своя пръв път, в който не си знае мярката.
Обаче според мен и наказанието няма да реши проблема. Авторката сама трябва да осъзнае (или с помощта на родителите си), че алкохолът не й носи нищо хубаво, ако е в големи количества, а и че като цяло е жалко да се наказва така и да се разхожда по улиците. Ако пък толкова ти е кеф да се правиш на куче и да ти е тегаво след това, просто не се прибирай пияна.

E да, повече от нормално е за една 14-годишна хлапачка да се напива на мотика.

Samo Botev Plovdiv
10-06-2013, 20:52

Въпросът е , ако това се превърне в навик - каква ли ще е на 25 - 30 - годишна възраст?!

Hidayet
10-06-2013, 22:02
Въпросът е , ако това се превърне в навик - каква ли ще е на 25 - 30 - годишна възраст?!

Отправи си въпроса към онази, която ми се обясняваше, че е нормално тийнейджърките да се напиват.

fUcKsMiLe
10-06-2013, 22:09
Търпи си наказанието и стига си мрънкала.
Уж вече сме големи, за да пием, но едно наказание не можеш да издържиш.

Skeletoner
10-06-2013, 22:16
На 14 съм.
Нашите след като видяха в кво положение съм ми забраниха да излизам и да ходя по рождени дни,докато не се науча как да се държа.Някакви съвети как да ги навия един вид по-бързо да се махне забраната?

Навии се да ги навиеш да те навият хубаво.

Naive
10-06-2013, 22:39
А защо не отговори на моя въпрос? Каква за теб е адекватната реакция? Какво повече от наказание (което също за мен не е адекватно)? Бой? :)

И да, обикновено на тази възраст тийнейджърите отиват на първите си домашни купони, където какво правят? Пият? А рядко някой, който досега не е пил, има мярка. На всекиго се случва да се накаже крайно, а за мен, без значение възрастта, е крайно жалка картинка, въпросът е да не се случва редовно и, пак повтарям, авторката сама да се осъзнае, че това не е нещо, с което е хубаво да прекалява. Нито на нея ще й е готино на следващия ден, нито нещата, които е правила и не помни, примерно, са най-приятното нещо на света.

Fisherman
10-06-2013, 22:50
На 14 съм.

https://i.chzbgr.com/maxW500/5470512384/h967A3DFB

Fisherman
10-06-2013, 22:51
И да, обикновено на тази възраст тийнейджърите отиват на първите си домашни купони, където какво правят? Пият?

какви скучни животи живеете само

DieselBlood
10-06-2013, 23:08
"На 14 съм.
Бях на рожден ден и се прибрах пияна."
След тези 2 изречения ми стана ясно колко кухо и ограничено същество си.

Auriss
10-06-2013, 23:27
3 трола и 2ма смотльовци писали дотук, а Naive верно е яко наив, че да им се връзва :D

Supermassive____
10-07-2013, 02:52
Е ти нещо друго ли си очаквала? Може би златен медал за храброст а? :lol: На теб ти трябва едно хубаво ошамарване.

qhnalametlata
10-07-2013, 11:42
Следващия път Фнимавай ;)
Пак хубаво, че са те наказали. Познавам една, дето като я хванаха да пуши, й трапаносаха кутия цигари отпред, на масата и я накараха да я изпуши цялата - цигара от цигара. Сещай се какво се случи и дали запали цигара повече в живота си след това.
Добре че вашите не са постъпили по подобен начин.

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 12:40
Отправи си въпроса към онази, която ми се обясняваше, че е нормално тийнейджърките да се напиват.

Това е въпрос към всички?! Най - вече към авторката и тази , която ти е казала , че е нормално да си пиян на 14.

dessy97
10-07-2013, 12:46
Така хайде да не я упрекваме ? И аз миналата година се бях напила доста и то хем за пръв път и бях на 15.. след това се прибрах нашите ме видяха но стореното сторено.. бях уж наказана до следващият рожден ден на който ще отида, преди да отида само ме помолиха да не се прибирам в такова състояние но все пак това вече ми беше обеца на ухото и така де вече по някакъв навик винаги ми поглеждат очите дали съм пила.. и все пак няма как да го ускориш но ще видиш че до следващият рожден ден ще те пуснат и няма да пиеш :Д

DarkTemplar
10-07-2013, 12:50
Деца, не пийте, като не можете. ;)

Rocknroll
10-07-2013, 13:33
Ем,нормалните деца\тинейджъри,на 14 години не пият или поне не би трябвало.Аз ако бях на мястото на вашите,наказанието щеше да ти е най-малкият проблем.Научи се как се да се държиш,а не да се правиш на много готина.

Chacho
10-07-2013, 14:44
Оф, аре млъквайте, жалкарчета. Чудя се дали насаденото ви мислене е по-страшно или абстиненцията ви от внимание.

Всъщност се чудя защо се чудя.

anonymous895156
10-07-2013, 15:22
Ем,нормалните деца\тинейджъри
Дефиниция за нормалност и нормален. Както и обяснение "Защо трябва да сме нормални".

на 14 години не пият или поне не би трябвало.
А на 16 сигурно "могат"? Защо смяташ, че нормалните тийнейджъри не пият?
Ако нормалност е мнозинството, точно то не пие ли (отново съдя по вашите спорни изчисления, според които няма ученик, който не замръква по улиците всяка вечер)? Кой определя дали нещо трябва или не трябва? Смятате, че не е правилно да пие алкохол на рожден ден (нито го е правила преди, нито смята да го повтаря - веднъж е започнала да пие. Аз знам, че когато човек започне, няма спирачки)? Защо.
И искам точен отговор - а) защото съм живяла пълноценен живот, видяла съм от всичко и съм минала през всичко, или б) защото съм на земята от 17-18 години и имам изградена морална версия на света - такъв, какъвто трябва да бъде, благодарение на родителите и бабите си?

Аз ако бях на мястото на вашите
Добре, но не си. Както и всички, които писаха подобни клишета в темата. Изкривените ви представи за света са по-некадърно оформени и от тези на средния юноша. Нейните родители знаят какво е най-добро за нея, защото са живели и са видели в пъти повече от вас. Но и вас няма какво да виня... слепецът не може да види пред себе си, а, за да го направи, трябва да погледне назад. Но той не иска и не иска...

наказанието щеше да ти е най-малкият проблем.
Я кажи на нас, 14-годишните, кой щеше да е по-голям неин проблем?

Научи се как се да се държиш,а не да се правиш на много готина.
А това просто няма нужда от коментар.

Не приемай това, което казвам, лично - ти си събирателен образ на всички псевдоморалисти, отговорили в темата.

Не видях LHDWBD да казва някое от следните неща:
- Дайте ми експертна оценка за постъпката ми
- Кажете ми, какво бихте направили, ако бях ваша дъщеря
- Обсъдете компанията ми
- Обсъдете поколението ми
- Кажете на всички тук вижданията си за новата генерация
И още n на брой неща, които не спирате да повтаряте. Мисля, че се изчерпвате.

heartlesandfreaky
10-07-2013, 18:35
То пък ти е за хвалба, че си се натаралянкала на 14 ... :D

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 19:11
Така хайде да не я упрекваме ? И аз миналата година се бях напила доста и то хем за пръв път и бях на 15.. след това се прибрах нашите ме видяха но стореното сторено.. бях уж наказана до следващият рожден ден на който ще отида, преди да отида само ме помолиха да не се прибирам в такова състояние но все пак това вече ми беше обеца на ухото и така де вече по някакъв навик винаги ми поглеждат очите дали съм пила.. и все пак няма как да го ускориш но ще видиш че до следващият рожден ден ще те пуснат и няма да пиеш :Д
Не е сигурно - дали няма отново да посегне към алкохола.

LHDWBD
10-07-2013, 19:21
Много сте ограничени.
МНОГО

Vladislav Hellsing
10-07-2013, 19:24
Много сте ограничени.
МНОГО

а ти си разширена

Баща Ти
10-07-2013, 19:28
а ти си разширена

МНОГО.

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 19:29
МНОГО.

А не бе , Швепс.

OoVasKoO
10-07-2013, 19:33
На 14 съм.
1-2 седмици ще им се подмазваш и ще помагаш вкъщи. После ще кажеш, че няма да се повтори повече, взела си си урок и ще ги помолиш да ти позволят да излизаш. Вече можеш ли да излизаш, ще си ходиш на рожденни дни без да ги питаш. :D

Баща Ти
10-07-2013, 19:36
Пий по 50 грама ракия дневно, със салата - едно нарязани домати и краставици и кубчета сирене.

an7raks
10-07-2013, 19:38
Авторката няма да я коментирам, щото е ясно, че си прави ташак, ама другите... Вие сериозно?! На 14 било нормално да се прибере пияна?! Всъщност, наистина напоследък взе да става нормално, ама не ми се струва много правилно... Ако бях на техните, щях да я оставя да спи на постелката пред вратата.
Едно е да пиеш, дето се вика, за повдигане на настроението, друго е да пиеш, за да се напиеш, както сега е модерно и "нормално".

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 19:40
То сигурно е нормално и на 16 - 17 вече да си пил от всичко , да си пушил от всичко и да си шмъркал от всичко... Да не говорим - че трябва да си отворил голяма бройка/да са те отворили голяма бройка...

Vladislav Hellsing
10-07-2013, 19:41
Авторката няма да я коментирам, щото е ясно, че си прави ташак, ама другите... Вие сериозно?! На 14 било нормално да се прибере пияна?! Всъщност, наистина напоследък взе да става нормално, ама не ми се струва много правилно... Ако бях на техните, щях да я оставя да спи на постелката пред вратата.
Едно е да пиеш, дето се вика, за повдигане на настроението, друго е да пиеш, за да се напиеш, както сега е модерно и "нормално".

Ест, че е нормално. Мъжагите и девойките си губат девствеността на по 13, напиването на 14 е даже огромно закъснение

an7raks
10-07-2013, 19:49
То сигурно е нормално и на 16 - 17 вече да си пил от всичко , да си пушил от всичко и да си шмъркал от всичко... Да не говорим - че трябва да си отворил голяма бройка/да са те отворили голяма бройка...
Бах аз таа крива нива! Как става така да те отворят голяма бройка?! :lol:
Иначе, не виждам нищо лошо да си пробвал всякакъв алкохол. Няма лошо, ама всичко да си е с мярка.

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 19:51
Бах аз таа крива нива! Как става така да те отворят голяма бройка?! :lol:
Иначе, не виждам нищо лошо да си пробвал всякакъв алкохол. Няма лошо, ама всичко да си е с мярка.

Тук говорим за неща - без мярка (в нейния случай , тя е пила без мярка).

an7raks
10-07-2013, 19:53
Тя си прави гавра с хората в момента... :D

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 19:58
Тя си прави гавра с хората в момента... :D

Да приемем , че не си прави , защото има и такива , които са в подобни ситуации и не се "хвалят" с това по форумите.

tireheb
10-07-2013, 19:59
другият път бегай из парка или се метни у некой фонтан да изтрезнееш и тогава се прибирай
да не те виждат в таквоз състояние

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 20:07
другият път бегай из парка или се метни у некой фонтан да изтрезнееш и тогава се прибирай
да не те виждат в таквоз състояние

А като скочи във фонтана - нали ще я видят мокра , като се прибере?!

LHDWBD
10-07-2013, 20:41
Защото съм се напила ме изкарахте пропаднала и курва?!
Девствена съм,пичове.
Пих половин чашка и се напих.
Вместо да ме обсъждате исках съвет как да ми мине по-бързо наказанието.

DarkTemplar
10-07-2013, 20:46
Епа извини им се, че са те видели в такова състояние и им кажи (демек ги излъжи), че няма да се повтори. Кажи им, че си била изморена, било ти е интересно на какво има вкус това, с което вдигат наздравици другите на купонЯ и си решила да пробваш. Пила си 2-3 глътки и докато се усетиш и хоп ти се е завъртяла главата. По-правдоподобна история не мога да ти измисля. Разиграй малко театро, ти си ги познаваш и сигурно знаеш на какво биха се вързали.

Много ли се хилоти и лигави пред тях?

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 20:50
Епа извини им се, че са те видели в такова състояние и им кажи (демек ги излъжи), че няма да се повтори. Кажи им, че си била изморена, било ти е интересно на какво има вкус това, с което вдигат наздравици другите на купонЯ и си решила да пробваш. Пила си 2-3 глътки и докато се усетиш и хоп ти се е завъртяла главата. По-правдоподобна история не мога да ти измисля. Разиграй малко театро, ти си ги познаваш и сигурно знаеш на какво биха се вързали.

Много ли се хилоти и лигави пред тях?
А защо въобще трябва да лъже?! По - добре е да си признае.

DarkTemplar
10-07-2013, 20:55
То повечето от това, което написах, сигурно е самата истина.

Относно напиването - случва се и на най-праведните. Лошото при тийновете е, че организмът им е по-слаб от този на зрелите хора и по-трудно приема алкохола. Това, съчетано с мерака за пиене и липсата на опит, ебава майката на пейзажа.

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 21:17
То повечето от това, което написах, сигурно е самата истина.

Относно напиването - случва се и на най-праведните. Лошото при тийновете е, че организмът им е по-слаб от този на зрелите хора и по-трудно приема алкохола. Това, съчетано с мерака за пиене и липсата на опит, ебава майката на пейзажа.
Какво ли е при най - "неправедните" тийнейджъри?!

DarkTemplar
10-07-2013, 21:18
Не знам, беше преди доста време и все по-рядко си го спомням. 8-)

Samo Botev Plovdiv
10-07-2013, 21:29
Не знам, беше преди доста време и все по-рядко си го спомням. 8-)

Защо?! Да не би да си такъв и да си минал през това?!

DarkTemplar
10-07-2013, 21:31
И през по-лоши неща съм минавал. Както и да е, минали работи. :)

Fisherman
10-08-2013, 08:32
Не се съмнявам темпларе ти си тиняк

girlwithblueeyes
10-08-2013, 09:19
На 13 аз поне с други неща си запьлвах времето
Но пьк това ще ти е обица за напред
Иначе няма лощо че си се забавлявала:)

Rocknroll
10-08-2013, 12:47
Дефиниция за нормалност и нормален. Както и обяснение "Защо трябва да сме нормални".

А на 16 сигурно "могат"? Защо смяташ, че нормалните тийнейджъри не пият?
Ако нормалност е мнозинството, точно то не пие ли (отново съдя по вашите спорни изчисления, според които няма ученик, който не замръква по улиците всяка вечер)? Кой определя дали нещо трябва или не трябва? Смятате, че не е правилно да пие алкохол на рожден ден (нито го е правила преди, нито смята да го повтаря - веднъж е започнала да пие. Аз знам, че когато човек започне, няма спирачки)? Защо.
И искам точен отговор - а) защото съм живяла пълноценен живот, видяла съм от всичко и съм минала през всичко, или б) защото съм на земята от 17-18 години и имам изградена морална версия на света - такъв, какъвто трябва да бъде, благодарение на родителите и бабите си?

Добре, но не си. Както и всички, които писаха подобни клишета в темата. Изкривените ви представи за света са по-некадърно оформени и от тези на средния юноша. Нейните родители знаят какво е най-добро за нея, защото са живели и са видели в пъти повече от вас. Но и вас няма какво да виня... слепецът не може да види пред себе си, а, за да го направи, трябва да погледне назад. Но той не иска и не иска...

Я кажи на нас, 14-годишните, кой щеше да е по-голям неин проблем?

А това просто няма нужда от коментар.

Не приемай това, което казвам, лично - ти си събирателен образ на всички псевдоморалисти, отговорили в темата.

Не видях LHDWBD да казва някое от следните неща:
- Дайте ми експертна оценка за постъпката ми
- Кажете ми, какво бихте направили, ако бях ваша дъщеря
- Обсъдете компанията ми
- Обсъдете поколението ми
- Кажете на всички тук вижданията си за новата генерация
И още n на брой неща, които не спирате да повтаряте. Мисля, че се изчерпвате.
Само се успокой.

Chacho
10-08-2013, 15:31
Само се успокой.

Впечатляващ интелект си вложила в отговора.

tireheb
10-08-2013, 15:56
слепецът не може да види пред себе си, а, за да го направи, трябва да погледне назад.

mind - blown
включи това мъдро размишление в следващото си есе, митко

anonymous895156
10-08-2013, 16:39
mind - blown

добре, и все пак се опитай да прочетеш отново изречението, което съм написал

tireheb
10-08-2013, 16:44
колкото и да го чета, все до под кривата круша стигам
все пак не мога да се надявам да вникна изцяло в разсъжденията на такъв колос на мисълта и властелин на словото
митко поетчето :О

anonymous895156
10-08-2013, 16:46
в такъв случай съм глупав. Радвам се, че ми го показа.

tireheb
10-08-2013, 16:48
е то хиляда човека ти го казаха по хиляда пъти всеки вече
ти са като написа безсмислица ли го разбра ?

anonymous895156
10-08-2013, 16:54
Точно така. Твърде изморен съм, за да ти обяснявам тази безсмислица, казвам ти само, че са нужни познания по логика и математика, които всеки има - ти също.
Иначе - знаеш, че твоето, както и на останалите ми форуммейтс мнение е изключително важно за мен и аз го приемам като генерално, никога не съм го подлагал под съмнение, особено когато става въпрос за моята личност.

tireheb
10-08-2013, 16:57
да не си болен нещо, мите
ядосай се нещо, направи се на умен...
така не е интересно

anonymous895156
10-08-2013, 17:10
Смея да твърдя, че осъзнах, че няма как да съм умен. Макар че си е доста самонадеяно да казвам, че съм стигнал до извод като този.
Не съм болен, просто вече не намирам смисъл в някои неща.

tireheb
10-08-2013, 17:12
с други очи гледа човек на света вече като е 8ми клас
тва беше последно

anonymous895156
10-08-2013, 17:14
Не с други, очите са същите, само призмата е различна.

Rocknroll
10-10-2013, 13:33
Впечатляващ интелект си вложила в отговора.
Какво трябва да отговоря,мистър Интелект?Не е ли мой избор?Аз смятам,че съм права и няма смисъл да отговарям на тези въпроси и точка.

Chacho
10-10-2013, 13:53
Какво трябва да отговоря,мистър Интелект?Не е ли мой избор?Аз смятам,че съм права и няма смисъл да отговарям на тези въпроси и точка.

Тоест, ти си доволна от себе си в собствената си глава, ние те игнорираме и всичко е точно.

Първото ти мнение си остава глупаво, щото е основано на предразсъдъци, които според теб нямат нужда от обосновка. В случай, че някой ден ти се отворят ушите за критика.

baby_baby
10-10-2013, 14:33
Ти, ако не отидеш пак на рожден ден и НЕ се напиеш, няма да им покажеш точно по тоя начин, че си се научила как да се държиш.
Ама. Да не си се напивала, като си на 14.

+1

Rocknroll
10-12-2013, 12:41
Тоест, ти си доволна от себе си в собствената си глава, ние те игнорираме и всичко е точно.

Първото ти мнение си остава глупаво, щото е основано на предразсъдъци, които според теб нямат нужда от обосновка. В случай, че някой ден ти се отворят ушите за критика.
Не.Не знам въобще защо ми ги казваш всички тези неща,след като не съм те попитала за мнение.Добре,мнението ми си остава глупаво,ясно,значи е нормално момиче на 14 години да се напива и да няма последствия,за каква обосновка ми говориш въобще?Просто спри да ме критикуваш за всичко което правя.Това е моето мнение,ти си си изказал своето,точка по въпроса.

Samo Botev Plovdiv
10-12-2013, 13:03
Не.Не знам въобще защо ми ги казваш всички тези неща,след като не съм те попитала за мнение.Добре,мнението ми си остава глупаво,ясно,значи е нормално момиче на 14 години да се напива и да няма последствия,за каква обосновка ми говориш въобще?Просто спри да ме критикуваш за всичко което правя.Това е моето мнение,ти си си изказал своето,точка по въпроса.

Не го прави само след твоите коментари.

anonymous895156
10-12-2013, 14:12
Просто спри да ме критикуваш за всичко което правя.

всеки получава обратно това, което е направил - ти също

Rocknroll
10-12-2013, 15:35
всеки получава обратно това, което е направил - ти също
Какво съм направила аз? :D

anonymous895156
10-12-2013, 19:47
Какво съм направила аз? :D

Какво е направил той?

nqmaznacheniee
10-12-2013, 20:37
ми за другия път ще знаеш, че докато не отрезнееш не трябва да се прибираш, наздраве :smt006

muhatacece
10-12-2013, 20:42
Ъммм, дръж се нормално ? Без пиянства и глупости ?

Samo Botev Plovdiv
10-12-2013, 21:17
ми за другия път ще знаеш, че докато не отрезнееш не трябва да се прибираш, наздраве :smt006

А защо въобще трябва да пие?!

tireheb
10-12-2013, 21:25
А защо въобще трябва да пие?!

щото й се пие
ебахти въпроса
ТЪП

Samo Botev Plovdiv
10-12-2013, 21:28
щото й се пие
ебахти въпроса
ТЪП

Има цял един живот пред нея , а тя бърза от сега да се пропива. А ти като си умен - защо противоречиш?! Нали "Умният винаги отстъпва!"?!

tireheb
10-12-2013, 21:29
на кого противореча бе, момче
ти твърдение някво изказал ли си, че да противореча

Samo Botev Plovdiv
10-12-2013, 21:32
на кого противореча бе, момче
ти твърдение някво изказал ли си, че да противореча

Не само аз. Твърдението е - че не трябва да пие на 14 години , а ти казваш - да пие , като ѝ се пие. Защо ако някоя вечер се напие и станат някои патаклами , трябва да отговарят родителите ѝ , а не тя?! Да пие , след като стане на 18.

tireheb
10-12-2013, 21:35
па да не са си раждали деца ако не са готови пишлемето им да пие преди 18, ебати, несериозно е някой да го очаква тва

Samo Botev Plovdiv
10-12-2013, 21:37
па да не са си раждали деца ако не са готови пишлемето им да пие преди 18, ебати, несериозно е някой да го очаква тва

Редно е, а и по закон - лица под 18 - годишна възраст не трябва да употребяват алкохол.

tireheb
10-12-2013, 21:38
добре

draid
10-12-2013, 22:16

Аха значи за теб да смяташ напиването на 14г момичета по купони за нередно са предразсъдъци ? Искаш да давам обосновка за това, защо съм против напиването на тая възраст и като цяло поведението от подобен род ли ? И мислиш, че ще е трудно да се даде солидна обосновка на това ? На всеки се случва да направи грешка, но при малките това не са изключения, а системно поведение. От днес мотото ми ще е "От алкохола към интелектуалният прогрес"

Оф, аре млъквайте, жалкарчета. Чудя се дали насаденото ви мислене е по-страшно или абстиненцията ви от внимание.

Всъщност се чудя защо се чудя.

Този коментар не знам дори дали си заслужава да го обсъждам...

anonymous708973
10-13-2013, 14:42
Абсолютно съгласна с горното. Изненадващо не-в-час коментари от страна на Чачо.

Обаче и останалите, дето казвате, че е пила без мярка... Вие имате ли идея колко малко му трябва на един млад организъм да се натряска? Сигурно не е била яла като хората, не е танцувала, на приказка пиенето върви, 100% не е изпила толкова много. Пък и да е без мярка, замислете се какво точно казвате. Тя откъде да знае каква е мярката?

При всички положения обаче, хич не е нормално да се натрясква. Що за родители не биха я наказали? Наистина ли сте толкова глупави и несъобразителни да смятате, че са я наказали, защото са я видели пияна? Наказват я, за да знае (малко на принципа на възпитание при кучето), че "това не е добре." За разлика от кучето обаче тя ще си даде сметка защо, аджеба, "не е добре", но ще стане след години. Сега родителите й и да се хабят да обясняват, и да не се хабят, пак няма да им повярва колко кофти неща могат да се случат на подпийнало момиче. Сама ще се научи да внимава с какви хора пие и да преценя дали може да се разчита на тях, ако попрекали.

Казвам го като по-голяма сестра на 14-годишно момиче, което още не се е прибирало пияно.

Та, авторката да си изтърпи наказанието и да внимава. Подмазвай се там, прави, струвай, постепенно ще те пускат да си излизаш и няма да усетиш кога ще си свободна. Не е толкова голяма работа. Каквото и да ти говорят, не си им предала доверието и бла-бла, нищо не е непоправимо.

И някой беше подметнал малоумния съвет да не се прибираш, като си пияна. Забрави го! Не причинявай подобни главоболия на родителите си. По-добре да се прибереш пияна-заляна и после да си под по-строг режим от армията, отколкото те да се чудят цяла нощ къде им е 14-годишната щерка, която са пуснали на купон и нито й познават приятелите, нито тя си вдига телефона.

Chacho
10-14-2013, 13:06
@draid, нищо такова не съм казал. Просто колкото ти смяташ, че не е редно да пият 14 годишните, толкова и авторката. Само че не винаги постъпваме както смятаме за най-правилно. Направила е грешка, съжалява и толкова. В случая наистина не е преценила количеството и неволно се е напила.

А не се разпалих за това. Беше много грозно при тия обстоятелства да я изкарат тъпа, правеща се на готина и заслужаваща поне шамари. Моите впечатления за авторката се разминават сериозно с изброените. И за мене напиването не е било плод на комплекси, но злобните коментари са вече друга бира.

Отделно, не искам да давам акъл на никой как да гледа един ден децата си, но според мен доверието на родителите към детето през пубертета е изключително важно, щото е един от начините да дадеш на детето си самостоятеност, да го разпознаеш като отделна личност и да останеш близък с него. Вие сте навъртяли по 3-4 годинки над "тийн"-овете и вече възрастите между 9 и 15 толкова сте ги размили, че 15 годишните ги третирате като първокласници. Ако моята дъщеря на 14 се напие, ще й дам шанс да ми докаже, че осъзнава грешката си и може сама да я поправи, щото само ще й вредя, ако на такава възраст все още слагам наказания, които са "въпрос на принципи". За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.

DisappointedDreamer
10-14-2013, 13:28
Абсолютно съгласна с горното. Изненадващо не-в-час коментари от страна на Чачо.

Всъщност, коментарите му са баш в стил Чачо.

И е прав.

И ние сме се напивали на по 14-15 години. Повечето отговори в началото на темата са абсолютно първосигнални и грозни. Сигурна съм, че авторката е пила доста за младия си организъм, но е било за първи път, нещо ново, моментно и най-важното, било е грешка. А грешките, както повечето хора на тази планета, се опитваме да избягваме и да не ги повтаряме отново. Тоест, авторката не би пила тъй лекомислено следващия път.

Дали наказването е най-добрата стратегия? Няма да коментирам. Но със сигурност гарантирам, че шамарите няма да са и от полза. Мен лично ме отказва разочарованието на родителите ми, а не тяхния гняв.

anonymous708973
10-14-2013, 16:11
За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.

Тъй ли?
Интересно на ква база, при положение, че цялата тема е "Кажете как да ми мине по-бързо наказанието".
Всъщност... прав си. Авторката ще се постарае да не попада отново в ситуацията ДА БЪДЕ НАКАЗАНА. А не да не се напие.

Изобщо... много наизуст говориш. Как ще дадеш шанс да дъщеря си да докаже грешката си? Много... благородно звучи, но на практика искаш или не, пак ще трябва да я пуснеш някога, някъде сама. Тоест, тя пак ще получи шанса да се поправи или - съответно - да се осере още повече.

Chacho
10-14-2013, 16:25
Тъй ли?
Интересно на ква база, при положение, че цялата тема е "Кажете как да ми мине по-бързо наказанието".
Всъщност... прав си. Авторката ще се постарае да не попада отново в ситуацията ДА БЪДЕ НАКАЗАНА. А не да не се напие.

Изобщо... много наизуст говориш. Как ще дадеш шанс да дъщеря си да докаже грешката си? Много... благородно звучи, но на практика искаш или не, пак ще трябва да я пуснеш някога, някъде сама. Тоест, тя пак ще получи шанса да се поправи или - съответно - да се осере още повече.

Ще я пусна отново сама, някога, някъде, за да ми покаже, че може да излезе и да не пие.

С авторката контактувам от преди да е отворила темата и сме обсъдили нещата, затова го твърдя. Иска да НЕ БЪДЕ НАКАЗАНА, щото и преди родителите да й се скарат си е осъзнала грешката, но не й гласуват доверие, че е така.

anonymous708973
10-14-2013, 18:25
Това не е даване на шанс. Това не е въпрос на избор да дадеш шанс. ИСКАШ ИЛИ НЕ, Ти ще го направиш така или иначе, със или без наказание, пак ще я пуснеш някога, някъде, сама.
С други думи - просто високопарни приказки.

Естествено, че няма да й гласуват доверие. Говорим за 14-годишна пикла, която трябва да си е вкъщи преди 22ч.
Без лоши чувства по повод "пиклата".

anonymous895156
10-14-2013, 18:29
Говорим за 14-годишна пикла, която трябва да си е вкъщи преди 22ч.

Разбира се. Такива влагат само немските шаврантии по автомагистрала "Легнала и млада".
Без лоши чувства за "шаврантията".

Баща Ти
10-14-2013, 19:39
ВИНО, ВОДКА И РАКИЯ,
РОДЕН СЪМ ДА ВИ ПИЯ!!!

DarkTemplar
10-14-2013, 20:40
Ром, уиски и мастика,
ще ви гълтам, без да питам!

102
10-14-2013, 20:42
Бира, водка и ракия..
.. кой сега ще ме прибира..?

Auriss
10-14-2013, 21:00
Разбира се. Такива влагат само немските шаврантии по автомагистрала "Легнала и млада".
Без лоши чувства за "шаврантията".

:D :D :D

Chacho
10-15-2013, 07:25
Това не е даване на шанс. Това не е въпрос на избор да дадеш шанс. ИСКАШ ИЛИ НЕ, Ти ще го направиш така или иначе, със или без наказание, пак ще я пуснеш някога, някъде, сама.

Естествено, че няма да й гласуват доверие. Говорим за 14-годишна пикла, която трябва да си е вкъщи преди 22ч.

Разбира се, че рано или късно ще излиза. Просто, за разлика от родителите й, няма да й ограничавам излизането на първо време, щото искам да излиза и да не пие, а не да не излиза въобще. Гласувам й доверие, като не й възлагам наказание, за да я науча на урок, а я възприемам за зрял човек, който сам може да си вади съветите.

Освен това, по рождени дни на 14 надали си се прибирала преди 22ч.

И не ти прави чест да наричаш всички по-малки от теб пикли, довчера и ние сме били в техните обувки.

Баща Ти
10-15-2013, 08:03
Не знам, аз като бях на 14 съм се прибирал 20-21?

Chacho
10-15-2013, 08:38
Една тема искам да пусна тук:

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/496467-%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%85%D1%82%D0%B5

Баща Ти
10-15-2013, 08:43
Една тема искам да пусна тук:

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/496467-%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%85%D1%82%D0%B5

Ъъъъм, дефинирай "напиеш"?

Chacho
10-15-2013, 08:45
Ъъъъм, дефинирай "напиеш"?

Ти дефинирай, ако намираш някакви съществени категории.

draid
10-15-2013, 14:26
@draid, нищо такова не съм казал. Просто колкото ти смяташ, че не е редно да пият 14 годишните, толкова и авторката. Само че не винаги постъпваме както смятаме за най-правилно. Направила е грешка, съжалява и толкова. В случая наистина не е преценила количеството и неволно се е напила.

А не се разпалих за това. Беше много грозно при тия обстоятелства да я изкарат тъпа, правеща се на готина и заслужаваща поне шамари. Моите впечатления за авторката се разминават сериозно с изброените. И за мене напиването не е било плод на комплекси, но злобните коментари са вече друга бира.

Отделно, не искам да давам акъл на никой как да гледа един ден децата си, но според мен доверието на родителите към детето през пубертета е изключително важно, щото е един от начините да дадеш на детето си самостоятеност, да го разпознаеш като отделна личност и да останеш близък с него. Вие сте навъртяли по 3-4 годинки над "тийн"-овете и вече възрастите между 9 и 15 толкова сте ги размили, че 15 годишните ги третирате като първокласници. Ако моята дъщеря на 14 се напие, ще й дам шанс да ми докаже, че осъзнава грешката си и може сама да я поправи, щото само ще й вредя, ако на такава възраст все още слагам наказания, които са "въпрос на принципи". За авторката съм готов да заложа, че й без наказанието щеше да се постарае скоро да не попада в подобна ситуация.

Доверието е важно, но днешната младеж не се учи от грешките си, а се учи как да избягва последиците от тях и продължава да ги прави. Както казах, на всеки се случва да направи грешка, но при младите това поведение е системно, а не случайно повило се веднъж. Мислиш ли, че сега след тая случка тя ще спре да пие като излиза с приятели ? Аз много силно се съмнявам, а това не е до моментното решаване на проблема, а до предхождащото възпитание. Аз до преди 18 единственият алкохол които съм пиел е бил бира и то по 1-2 бири, при знанието на нашите. Един млад човек не бива да пие и да се напива, вече забавлението се е превърнало в еквивалент на напиването. Цялото мислене е сбъркано на малките, това трудно може да се изкорени вече. Вече да си с някаква позиция различна от общата е трудно, много по лесно е да се пуснеш по течението и да си "готин" отколкото да си с "принципи" и задръстен аутсайдер.

Ще я пусна отново сама, някога, някъде, за да ми покаже, че може да излезе и да не пие.

С авторката контактувам от преди да е отворила темата и сме обсъдили нещата, затова го твърдя. Иска да НЕ БЪДЕ НАКАЗАНА, щото и преди родителите да й се скарат си е осъзнала грешката, но не й гласуват доверие, че е така.

Наказанието е вид последствие от грешката, което учи доста добре, че сгрешиш ли понасяш отговорността. Много хора осъзнават грешките си, много убийци дори. Но това значи ли, че не трябва да понесат отговорност под някаква форма ?

Пълна ти е пощенската кутия на тебе.

anonymous895156
10-15-2013, 14:30
днешната младеж

спрях да чета

DisappointedDreamer
10-15-2013, 14:45
На 14 години и аз щях ( и със сигурност съм реагирвала) да реагирам по същия начин, а именно да попитам как бих могла да избягам от последиците (в случая, наказанието). Нещо съвсем нормално и естествено е за едно 13-14 годишно дете, защото на тези години малко деца осъзнават, че това не е правилния подход. Въпросната реакция би била проблем тогава, когато същото дете е на доста по-голяма възраст и използва същия метод, за да получи това, което иска.

И аз, както маса народ от темата, която Чачо цитира, се напих за първи път на 14-15 години. Наистина глупаво и адски детинско от моя страна. Но случилото се по никакъв начин не ми е повлияло негативно. Всъщност, дори ме научи да избягвам големи количества алкохол, и дори самия алкохол, като цяло. Тоест, беше ми урок.

Сигурна съм, че авторката не осъзнава грешката в подхода и исканията си. Също толкова сигурна съм (или поне се надявам), че до няколко години "мирогледа" и ще се промени. В случая смятам, че Чачо е прав, тъй като наказанието е баш факторът, който кара

днешната младеж да не се учи от грешките си, а да се учи как да избягва последиците от тях и продължава да ги прави.

Наказанието и караниците не помагат. Стимул за промяна трябва да бъдат разочарованието, тъй като то най-добре наранява достойнството.

Chacho
10-15-2013, 14:57
Не мисля, че авторката се вписва в тоя стереотип.

А децата от много ограничения от родителите не успяват да се научат сами да си поставят ограничения. 14 годишните не са безмозъчни, рефлексни организми.

Напила се е, намира го за лошо, ще спре да пие. Ето поемане на отговорност - като не може, спира да го прави. Ти като се напиеш, спираш ли да излизаш, та да си понесеш отговорността?

А като бях на нейната възраст, младежта в моите очи си беше същата. Не ми се разправя за моите пиянства и вандалства на възрастта на авторката, щото не е похвално, но само ще вметна, че продължиха най-вече защото нямах желание да говоря с родителите си и наказанията само ме научиха да крия, щото ще има последици.

draid
10-15-2013, 15:05
Наказанието и караниците не помагат. Стимул за промяна трябва да бъдат разочарованието, тъй като то най-добре наранява достойнството.

Могат да бъдат стимул за промяна, но за тези които знаят какво е достойнство.

Не мисля, че авторката се вписва в тоя стереотип.

А децата от много ограничения от родителите не успяват да се научат сами да си поставят ограничения. 14 годишните не са безмозъчни, рефлексни организми.

Напила се е, намира го за лошо, ще спре да пие. Ето поемане на отговорност - като не може, спира да го прави. Ти като се напиеш, спираш ли да излизаш, та да си понесеш отговорността?

А като бях на нейната възраст, младежта в моите очи си беше същата. Не ми се разправя за моите пиянства и вандалства на възрастта на авторката, щото не е похвално, но само ще вметна, че продължиха най-вече защото нямах желание да говоря с родителите си и наказанията само ме научиха да крия, щото ще има последици.

Аз не говоря за много ограничения от страна на родителите, това не е правилно. Както и по-горе казах проблема е следствие на грешки допускани от родителите в предишни години и трудно може да се реши еднозначно с едно наказание сега. Идеята обаче тук е че авторката, а и не само трябва да се научи да поема отговорността, а не как да я избегне. И както казах, няма нищо лошо и фатално в това човек да сгреши, но при малките сега поведението с напиването е системно и е повод за гордост. Нещо което е много сбъркано и според мен лично породено от нездрави семейства и лошо възпитание, а вече тръгнала тая вълна е много трудно да не си готин и да станеш зубъра/аутсайдера и т.н. на групата. Много сходно е положението и с пушенето и секса в ранна възраст. Вече всичко се превръща в състезание кой е по-готин и голям сред малките.

anonymous895156
10-15-2013, 15:10
при малките сега поведението с напиването е системно и е повод за гордост.

Сериозно

anonymous895156
10-15-2013, 15:15
нанананана

Основната ти грешка е, че говориш в сегашно време, сякаш това се случва от пет години. Съществува от зората на цивилизацията, напълно логично е да го има - пубертетът е период на израстване, заложено ни е да се стремим навсякъде да сме първи, т.е. всеки се опитва да изпревари другите с всички средства. Хората, които тийнейджърите използват за първичен пример, са на твоята възраст. Вие сте виновни, пикльовци.

Chacho
10-15-2013, 15:26
И както казах, няма нищо лошо и фатално в това човек да сгреши, но при малките сега поведението с напиването е системно и е повод за гордост. Нещо което е много сбъркано и според мен лично породено от нездрави семейства и лошо възпитание, а вече тръгнала тая вълна е много трудно да не си готин и да станеш зубъра/аутсайдера и т.н. на групата. Много сходно е положението и с пушенето и секса в ранна възраст. Вече всичко се превръща в състезание кой е по-готин и голям сред малките.

Ма то тия изводи и авторката си ги е направила.

А от отговорност много лесно ще се научи да бяга с наказанието. Следващият път просто ще се скрие като е пияна, за да не я разберат и като не я разберат, да не я накажат. По-добре да поеме отговорност, като спре на своя глава да пие. В случая момичето има мотивация за това.

И нека не гледаме толкова едностранно на нещата. Като не наказваме децата, се отпускали в пиянства и секс. А като ги наказваме и стават обект на подигравки, добре ли им се отразява? Щото тия, дето ги държат из късо, остави, че после се разюздяват, ами и стават социално малоумни.

Auriss
10-15-2013, 16:01
Моето дете ако е ще ми мине границата само ако на четири крака ми се прибере. Нищо по-нормално от това няма да се събират някъде, а като се съберат нищо странно няма и в това алкохол да се консумира. Не е *редно* да се случва, ама всички сме минали оттам. Момиче е ОП-то, де, та това малко усложнява нещата и е нормално родителите й да се притесняват, ама какво да се прави.

ами и стават социално малоумни.
Да ти кажа не е непременно - помня имаше хора в компанията, които ги прибираха в 9 часа. Никой не ги е подигравал.
Виж една шматка помня, която никой не понасяше, 'щото движеше с едно готино момиче и винаги като идваха някъде тази буквално й висеше на главата да й налива акъл. Или на нас нещо ни мрънкаше. Накрая спряхме и 2те да ги търсим. Сега едната бачка в няк'во отрепано заведение и движи с един оръфляк, а другата с уж доста елитна специалност, ама нощно време се прави на нищо и само няк'ви простотии дрънка в опитите си да се прави на пич.
Никой не е казал, че ако мама и тате те изолират от *кофти* средата ще излезе човек от теб. Или обратното. Все тая. Ако ти е кеф - пиеш. Ако не - един натурален сок и гледаш сеира. Баш на тия години беше ебаси цирка ;д

Chacho
10-15-2013, 16:05
Да ти кажа не е непременно - помня имаше хора в компанията, които ги прибираха в 9 часа. Никой не ги е подигравал.

Разбира се, монетата има две страни, затова и дадох тоя пример, че не може само едната да се разглежда.

anonymous708973
10-15-2013, 16:44
Освен това, по рождени дни на 14 надали си се прибирала преди 22ч.

Ъъъ, ДЕЦАТА на 14 години си правиха рождените дни по обедно време вкъщи или на ресторант навън, прибирала съм се ДОСТА преди 22ч.

Следващият път просто ще се скрие като е пияна, за да не я разберат и като не я разберат, да не я накажат.

Сериозно? Добре. А в противния случай - ако не е наказана тоест? Я помисли и за другата страна на монетата "Няма да пие до припадък", която изтъкваш? Щото според мен дори няма да се скрие, а просто ще се прибере по никое време пияна, защото знае, че ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА.

Дрейд го каза - Правиш грешка. Понасяш си последствията.
Утре, когато сгафиш някакъв проект за пред клиент на работа, шефът ти ще разчита ли на твоите съжаления, че си провалил проекта? Не. Освен чувството на некомпетентност и угризения ще получиш и бонус - я намаление на заплатата, я уволнение.
Достойнство да си понесеш последствията е нещо, в което съм възпитана от малка и в което дълбоко вярвам.

П.С. "изкъсо" е субективно понятие. И аз съм държана изкъсо. До 17-годишна съм се прибирала в 23 ч, то ако предварително съм уведомила. Можеше да остана да спя навън по повод късен рожден ден, евентуално дискотека, с уговорката, че ако ме приберат в районното, ще ми се стъжни. Ако не съм предупредила, следваха караници и понякога ми се казваше "този уикенд няма да излизаш". Като станах на 18, като по магия ограниченията изчезнаха. И не е било "ОЛЕ, отвързана съм, дай да правим глупост след глупост"! Все още предупреждавам, като не се прибирам, но мога да го направя и с смс в 22 часа. И изненада - не съм социално малоумна.

Hayashi
10-15-2013, 16:59
Стига де, 14-годишните не е редно да пият. Никога не са ми забранявали да пия, дори по семейните събирания винаги пиех по чаша бира или вино с нашите, но не съм се напивала до 17 и половина.
Авторката да си изтърпи наказанието и следващия път да си знае мярката.

В прочем след 18 и аз като знаех, че ще пийнем повече казвах, че ще се прибера на другия ден. Родителите ми бяха съгласни, сигурно и те нямаше да си умрат от кеф да ме видят пияна.

Баща Ти
10-15-2013, 17:37
Ти дефинирай, ако намираш някакви съществени категории.

Може да не можеш да ходиш или да свършиш в токсикологията. За такива напивания ли говорим?
Или просто да не мислиш какво говориш.

Аз за първи път имах лоша случка с алкохола на 15. Но не бях пиян. Имахме някакво училищно парти и понеже нямаше как да пиеш вътре, с един приятел си разделихме патронче уйски отвън, на студа. Дали заради разликата в температурите или кофти алкохол - по-късно повърнах. Но не приемам, че се бях напил. Нито бях замаян, нито не се контролирах, нито имаше кой да е от типичните ефекти на алкохола.

За първи път наистина се напих малко преди да стана на 18. На изпращанате на един приятел. Цял ден не бях ял и в ресторанта директно запукахме уйски и малко мезе. Стана ми замаяно, доповръща ми се. Повърнах няколко пъти, но си бях в кондиция, ходех и говорех адекватно. Хванах си такси и се прибрах, легнах си.

Като цяло си знам мярката и колко мога. Дори рядко пия. Не се налага да ме прибират, не се налага да повръщам. Толкова ли е трудно?

draid
10-15-2013, 19:31
Ма то тия изводи и авторката си ги е направила.

А от отговорност много лесно ще се научи да бяга с наказанието. Следващият път просто ще се скрие като е пияна, за да не я разберат и като не я разберат, да не я накажат. По-добре да поеме отговорност, като спре на своя глава да пие. В случая момичето има мотивация за това.

И нека не гледаме толкова едностранно на нещата. Като не наказваме децата, се отпускали в пиянства и секс. А като ги наказваме и стават обект на подигравки, добре ли им се отразява? Щото тия, дето ги държат из късо, остави, че после се разюздяват, ами и стават социално малоумни.

Човек доста грешиш или просто не се изразяваш точно. Казваш, че аз гледам едностранно на нещата, но това не е така. Какво предлагаш ти ? Да ги потупат по рамото ли ? Искаш да кажеш виждам, че понасянето на някакъв вид отговорност в случая подбужда подигравки в околните ? Това може би е така, защото именно тези които се подиграват се имат за недосегаеми, знаят че няма да има последици от техните действия, освен някое мрънкане. Точно това е проблема в случая, че в стремежа си да се показват много независими и самостоятелни правят грешки, а после започват и да лъжат и крият за да останат незасегнати и да си запазят привидното спокойствие. На мен лично родителите никога не са ми забранявали, но ме възпитаха така, че да се притеснявам да не ги разочаровам. Но да ми казваш, че поведението на малките (12-16г.) е нормално и няма нищо лошо в това да обикалят по нощите и да се напиват без да знаят какво правят, няма да се съглася. Няма да се съглася също и с твърденията, че винаги е било така и винаги децата са се напивали и са правили секс на по 13, защото и аз съм бил на 13 и много добре знам на тази възраст какво правехме с връсниците ми, а определено не сме мислели за секс, пиене и т.н.

Много ми е интересно, къде видя да споменавам, че като не ги наказваме те започват да правят секс и да пият ? Казах още от началото, че това поведение е породено от системно пренебрегване на възпитанието и в много случай стремеж на родителите да са крайно толерантни към децата си. И ето това е сбърканото в момента, че неща като това да не пиеш, пушиш и правиш секс на 14 пораждат подигравки в другите деца и човека който реално е избрал правилното се чувства отритнат и различен от масата, която прави много трудно разграничаването от тях.

Ivaaaaa
10-15-2013, 19:42
смешно ми е как се говори общо за авторката и лапетата на нейната възраст
какви анализи само се направиха от няколко изречения

как съм могла да пропусна тая тема :О

muhatacece
10-15-2013, 20:47
Бира, водка и ракия..
.. кой сега ще ме прибира..?

аре, аре и ти си лапе

DeHu
10-15-2013, 21:45
смешно ми е как се говори общо за авторката и лапетата на нейната възраст
какви анализи само се направиха от няколко изречения

как съм могла да пропусна тая тема :О
Ама вярно,какви са тия 5 страници разсъждения дали аджеба е редно да пие,да бъде наказвана,да се оплаква от наказанието...Какво да кажа,аз също се напих на 14 за пръв път,но си беше онова приятното леко замайващо напиване с приятели с танци и музика,без ексцесии.Искате да ми кажете,че това е нередно?Да,вероятно ми е личало,че съм попрекалила с алкохола,може и да съм изглеждала по-весела от обикновеното.Мисълта ми е,че се преувеличава и излиза все едно авторката се е наковала юнашката,довлачила се е едва-едва до тях и е повърнала 10 пъти през това време.Нито знаете в какво състояние е била,когато са я видели техните,нито нищо,но вече знаете на тяхно място как щяхте да постъпите.Да не говорим колко далеч се стигна с ''днешната младеж не си знае мярката,всички масово деградират и т.н''.Тук като почете човек ще си каже,че всички са били трезвеници до 18 годишна възраст и преди това едва са се осмелявали да пийнат по биричка.Много бързо забравяте разни неща.

Баща Ти
10-15-2013, 21:46
Ама вярно,какви са тия 5 страници разсъждения дали аджеба е редно да пие,да бъде наказвана,да се оплаква от наказанието...Какво да кажа,аз също се напих на 14 за пръв път,но си беше онова приятното леко замайващо напиване с приятели с танци и музика,без ексцесии.Искате да ми кажете,че това е нередно?Да,вероятно ми е личало,че съм попрекалила с алкохола,може и да съм изглеждала по-весела от обикновеното.Мисълта ми е,че се преувеличава и излиза все едно авторката се е наковала юнашката,довлачила се е едва-едва до тях и е повърнала 10 пъти през това време.Нито знаете в какво състояние е била,когато са я видели техните,нито нищо,но вече знаете на тяхно място как щяхте да постъпите.Да не говорим колко далеч се стигна с ''днешната младеж не си знае мярката,всички масово деградират и т.н''.Тук като почете човек ще си каже,че всички са били трезвеници до 18 годишна възраст и преди това едва са се осмелявали да пийнат по биричка.Много бързо забравяте разни неща.

Госпожа защитничката на слабите и онеправданите :(

DeHu
10-15-2013, 21:56
:D Мхм,държа да изглеждам точно така в очите на форумните бойци

Баща Ти
10-15-2013, 21:58
Какви бойци във форум за тийнейджъри?

DeHu
10-15-2013, 21:59
Какви госпожи във форум за тийнейджъри?

Баща Ти
10-15-2013, 22:00
Какви госпожи във форум за тийнейджъри?

Какви тийнейджъри във форум за тийнейджъри? :о

Chacho
10-16-2013, 14:32
На мен лично родителите никога не са ми забранявали, но ме възпитаха така, че да се притеснявам да не ги разочаровам.

Какво повече да кажа? Ще го ползвам като отговор към Ина:

Щото според мен дори няма да се скрие, а просто ще се прибере по никое време пияна, защото знае, че ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА.

А това, че вие сте били гледани и възпитавани по определен начин, не атестира нищо. Аз пък съм пиянствал адски много на тая възраст. Не мисля, че е определящо, като сме тръгнали да се даваме за примери за подражание.

И ако не сте мислили за секс и пиене на 14, това си е ваш проблем, но не значи, че децата които го правят, им има нещо. Без лоши чувства, ама масово в 12 влизат в пубертета, вие ще ми говорите, че ще си играят с колички. Draid, особено с теб нямаме много голяма възрастова разлика май, та не може да не си наблюдавал същото. Масово льокахме Болярки по лозята, по планините, ходехме на детска дискотека, знаехме "пичетата" от всички училища, трепехме се там с връстниците от другите квартали. Пък и мач сме играли, и жуменка, и уроци сме поглеждали. Мисълта ми е, че дали ще си мирен и кротък, или кретенче на 14, не е определящо. Сега не можеш да назовеш кой какъв е бил, щото хората се променят много.

Но това беше друга тема, а като казах, че ще е обект на подигравки, говорех за ограничението в излизането, не че ще е аутсайдер като не пие, не пуши и не се ебе. Тя дори намира известна гордост в това, че страни от "пороци", като изключим тази случка. Вие ми говорите за едни съвсем други "аморски" типажи, с която тя няма общо. Както и да е. Мисълта ми е, че не трябва 14 годишно момиче да го слагаш под ключ вкъщи като наказание, защото е бебешко и обидно наказание.

Много ми е интересно, къде видя да споменавам, че като не ги наказваме те започват да правят секс и да пият ?
Тук вече грешно те изтълкувах на едно място. Но все още недоумявам как стигнахме до тея теми, имат нещо общо с авторката ли, какво?

Баща ти, до токсикологията не се е стигало, че и за повръщания не съм чул, но повече подробности от авторката, на мен не ми е работа да разказвам. Не мисля, че се е случило каквото и да било, просто й е била замаяна главата и й е дошло настроението.

anonymous895156
10-16-2013, 15:11
Съгласен съм с чачо. Изключително обидно ми е да ме омаловажават заради възрастта ми. Да казвате, че на моята трябва да си играя с колички и да излизам да се гоня с другите кретенчета, е като аз да кажа на draid, че му е време да си извади първата лична карта.

mancho
10-16-2013, 15:30
аз като бях на 14 изобщо не слушах нашите и даже им правех на пук ама аз съм момче една вечер се върнах пиян като пън и баща ми ми каза добре че се роди момче да се връщаш пиян че ако беше момиче щеше да се връщаш и наебана най добре поговори с вашите и им кажи че е станало инцидентно и си се повела по акъла на една твоя приятелка :)

Ivaaaaa
10-16-2013, 20:21
^ аз като бях на 14 пък бях безсмъртна :P

draid
10-16-2013, 20:58
Какво повече да кажа? Ще го ползвам като отговор към Ина:

А това, че вие сте били гледани и възпитавани по определен начин, не атестира нищо. Аз пък съм пиянствал адски много на тая възраст. Не мисля, че е определящо, като сме тръгнали да се даваме за примери за подражание.

И ако не сте мислили за секс и пиене на 14, това си е ваш проблем, но не значи, че децата които го правят, им има нещо. Без лоши чувства, ама масово в 12 влизат в пубертета, вие ще ми говорите, че ще си играят с колички. Draid, особено с теб нямаме много голяма възрастова разлика май, та не може да не си наблюдавал същото. Масово льокахме Болярки по лозята, по планините, ходехме на детска дискотека, знаехме "пичетата" от всички училища, трепехме се там с връстниците от другите квартали. Пък и мач сме играли, и жуменка, и уроци сме поглеждали. Мисълта ми е, че дали ще си мирен и кротък, или кретенче на 14, не е определящо. Сега не можеш да назовеш кой какъв е бил, щото хората се променят много.

Но това беше друга тема, а като казах, че ще е обект на подигравки, говорех за ограничението в излизането, не че ще е аутсайдер като не пие, не пуши и не се ебе. Тя дори намира известна гордост в това, че страни от "пороци", като изключим тази случка. Вие ми говорите за едни съвсем други "аморски" типажи, с която тя няма общо. Както и да е. Мисълта ми е, че не трябва 14 годишно момиче да го слагаш под ключ вкъщи като наказание, защото е бебешко и обидно наказание.

Тук вече грешно те изтълкувах на едно място. Но все още недоумявам как стигнахме до тея теми, имат нещо общо с авторката ли, какво?

Баща ти, до токсикологията не се е стигало, че и за повръщания не съм чул, но повече подробности от авторката, на мен не ми е работа да разказвам. Не мисля, че се е случило каквото и да било, просто й е била замаяна главата и й е дошло настроението.

Изобщо не съм бил от кротките деца, правил съм доста глупости с които не се гордея, но както ти каза играли сме предимно на вън, обикаляли сме и ред други. Пиеше се , но беше далеч по-малко масово от днес. Това ми беше мисълта. В последните години се наблюдава засилено пиянство сред младите, а развлеченията често се свеждат до висене във ФБ и излизане по барове/купони с цел напиване. Да си чул някой сега да се събират в квартала да играят мач/народна топка/фунийки - нещо което беше доста разпространено ? Сигурно има такива, но повечето се събират за кафета/купони. Нямам нищо лично към авторката, може да е старателна и добра, говоря по принцип.