Влез

View Full Version : "Който обича не търси друг"

sramejlivkaa
10-12-2013, 18:16
Така ли е наистина? Какво е вашето мнение?

Misheto_iw
10-12-2013, 18:58
Може би .. аз съм хвърлила око на един пич и просто останалите са ми сиви на неговия фон, а и без това не останаха фактори, за които да си заслужава, за това дръж това, което си заслужава .. :)

Enchanting
10-12-2013, 19:18
Да.. не
Всичко е относително.
Ако обичаш истински и чъвекът до теб е всичко, както и ти за него- може би.

Anonys
10-12-2013, 20:14
Да, така е.

Не търси.
Но заглежда, което е напълно нормално. :)

psychopath
10-12-2013, 20:42
Да, но понякога другите те намират без да ги търсиш. Оно не пита.

PainMonopoly
10-12-2013, 23:24
Ако всичко във връзката ти е наред, би трябвало да си железен пред изкушенията.

Но мисля, че дори и при това положение някои хора не могат да се контролират.

Soul_Kitchen
10-13-2013, 08:56
Вярно е.

paradosou
10-13-2013, 09:00
"Откривам, че когато си влюбен, верността престава да бъде саможертва. Влюбеният се познава по това, че остава верен,
без да влага усилия и без да се гордее с това. Любовта е онова нещо, което превръща верността в естествено състояние."

*добре го е казал Бегбеде.))

granger
10-13-2013, 09:57
"Откривам, че когато си влюбен, верността престава да бъде саможертва. Влюбеният се познава по това, че остава верен,
без да влага усилия и без да се гордее с това. Любовта е онова нещо, което превръща верността в естествено състояние."

Именно!

fUcKsMiLe
10-13-2013, 15:19
Съгласна с paradosou.

xoxi
10-13-2013, 15:50

Ех, че хубаво.... и вярно, де.

marilyn
10-13-2013, 16:15
Така е. Когато обичаш, не ти коства да си верен. Ако си си намерил Човекът, просто друг не ти е нужен.

prince
10-13-2013, 23:03
За какво са ти слугини, когато имаш принцеса до теб???

sramejlivkaa
10-16-2013, 13:47

Напълно съм съгласна с това. Но аз мисля, че има и друти неща. Според мен това си е и до характера на човека. Ако примерно си имаш половинка в която си влюбен и обичаш иститнски, но тя не ти пуска дали няма да потърсиш друг??

PainMonopoly
10-16-2013, 15:34
Напълно съм съгласна с това. Но аз мисля, че има и друти неща. Според мен това си е и до характера на човека. Ако примерно си имаш половинка в която си влюбен и обичаш иститнски, но тя не ти пуска дали няма да потърсиш друг??

Това е типичен пример за ситуация, в която във връзката ти нещо не е наред и ти липсва. Напълно възможно е да паднат бариерите.

sramejlivkaa
10-21-2013, 19:39
Така е. Когато обичаш, не ти коства да си верен. Ако си си намерил Човекът, просто друг не ти е нужен.

Ами незнам дали е точно така. То верно друг не ти е нужен, но има хора които твърдярт, че обичат половинките си и в същото време се забиват с други. Но въпреки това не искат да ги зарязват, дори когато имат възможност да дъдат с други, за да не съжаляват после. Може би дори когато хората се обичат си поомръзват, ако са били дълго време заедно и имат нужда от разнообразие, но въпреки това не могат един без друг. Ей това не мога да си обясня. При вас така ли е?

Violenza
10-21-2013, 19:54
Да, но понякога другите те намират без да ги търсиш. Оно не пита.
Именно.
Ти може и нищо да не търсиш, както и да си убеден в 'любовта си', ама не знаеш утре с кого ще те срещне животът.

sramejlivkaa
10-21-2013, 20:02
Именно.
Ти може и нищо да не търсиш, както и да си убеден в 'любовта си', ама не знаеш утре с кого ще те срещне животът.

И това го има!

LadyDi
10-21-2013, 20:47
Именно.

Е, има го и другото.
Вика му се самоконтрол.
На някои хора обаче са им слаби бушоните, кво да правиш.

sramejlivkaa
10-21-2013, 21:31
Е, има го и другото.
Вика му се самоконтрол.

Нали уж се твърди, че любовта превръща верността в естествено състояние, а не в саможертва. Тоест на тебе не ти е нужен самоконтрол когато обичаш истински, то просто друг не ти трябва. Въпроса е там дали изневеряваш, защото не обичаш или това е част от природата (ако мога така го кажа)? Защото мнения колкото искаши то най-различни.

baby_baby
10-21-2013, 21:32
Може би е така всеки е различен

LadyDi
10-21-2013, 22:14
Нали уж се твърди, че любовта превръща верността в естествено състояние, а не в саможертва. Тоест на тебе не ти е нужен самоконтрол когато обичаш истински, то просто друг не ти трябва. Въпроса е там дали изневеряваш, защото не обичаш или това е част от природата (ако мога така го кажа)? Защото мнения колкото искаши то най-различни.
Не ми слагай думите на Бегбеде в устата. Аз не съм казвала, че любовта превръща верността в естествено състояние.
Виждам, че упорито се опитваш да повдигнеш изкуствена дискусия. Но само се объркваш в посоките си.

Violenza
10-21-2013, 22:22
Е, има го и другото.
Вика му се самоконтрол.
Самоконтролът е едно на ръка. Мисълта ми е, че колкото и да си убеден в чувствата и стабилността на връзката си, не знаеш дали няма да залитнеш по другиго (тук нямам предвид непременно да изневериш). Дали новата тръпка ще надделее или ще се постараеш да запазиш връзката си, е въпрос на обстоятелства и избор.

LadyDi
10-21-2013, 22:38
Самоконтролът е едно на ръка. Мисълта ми е, че колкото и да си убеден в чувствата и стабилността на връзката си, не знаеш дали няма да залитнеш по другиго (тук нямам предвид непременно да изневериш). Дали новата тръпка ще надделее или ще се постараеш да запазиш връзката си, е въпрос на обстоятелства и избор.

Съгласна.

Sh@d0w
10-22-2013, 04:33
Дали новата тръпка ще надделее или ще се постараеш да запазиш връзката си, е въпрос на обстоятелства и избор.

То тук главна роля играе какви са отношенията на двамата в самата връзка. Ако са в период в който всичко е не чак толкова розово, какъвто и самоконтрол да имаш ще почне да те привлича друг/а. Просто защото човека е така устроен че търси щастие, или каквото е най - добре за него го наречи. Като види че не може да го намери на едно място ще го потърси на друго.

Да да това може би едно от най важните обстоятелства за които спомена. Не можех да не допълня 8-)

Violenza
10-22-2013, 07:24
То тук главна роля играе какви са отношенията на двамата в самата връзка. Ако са в период в който всичко е не чак толкова розово, какъвто и самоконтрол да имаш ще почне да те привлича друг/а. Просто защото човека е така устроен че търси щастие, или каквото е най - добре за него го наречи. Като види че не може да го намери на едно място ще го потърси на друго.

Да да това може би едно от най важните обстоятелства за които спомена. Не можех да не допълня 8-)
Абе, на теория е така, ама на практика понякога се получава и другояче. По начало човешките чувства не са еднопластови, че да бъдат заменени така лесно.

pandabear
10-22-2013, 07:35
'обичта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока'

LadyDi
10-22-2013, 07:43
'обичта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока'

А понякога тази обща посока може да е... хм, друг човек. Общ :cool:

AnarchyBoy
10-22-2013, 07:44
А понякога тази обща посока може да е... хм, друг човек. Общ :cool:

:D Грубо.. 8-)

pandabear
10-22-2013, 07:48
ако си го поделят подобаващо, що не ;p

AnarchyBoy
10-22-2013, 07:48
:lol:

LadyDi
10-22-2013, 07:51
това клише с общата посока... не съм му фенка
докато сте заети да гледате в една посока, като се погледнете един-друг след N-брой години и установите, че тя прилича на Волния Уили, а той - на Ал Бънди... да видиш как любовта бяга през прозореца ;)

AnarchyBoy
10-22-2013, 07:57
докато сте заети да гледате в една посока, като се погледнете един-друг след N-брой години и установите, че тя прилича на Волния Уили, а той - на Ал Бънди... да видиш как любовта бяга през прозореца ;)

За това се търси, стойностен човек, а не пари или красота, защото тези неща са преходни, а стойността на човека ще остане дори и като е стар и грозен.. :)

LadyDi
10-22-2013, 07:58
Тва е вече съвсем друга тема и хич не ми се навлиза в нея.
Point is - клишетата не вършат работа и за всеки си е индивидуално. И любовта, и изневярата. И е хубаво, когато сте в хармония в разбиранията си. Ако не друго, поне спестявате от антидепресанти.

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:04
Тва е вече съвсем друга тема и хич не ми се навлиза в нея.
Point is - клишетата не вършат работа и за всеки си е индивидуално. И любовта, и изневярата. И е хубаво, когато сте в хармония в разбиранията си. Ако не друго, поне спестявате от антидепресанти.

Що си мисля, че само слабите хора ги пият тия пумии? :D

LadyDi
10-22-2013, 08:06
Само слабите хора не знаят как да се оправят с проблемите си, за това.

102
10-22-2013, 08:07
За това се търси, стойностен човек, а не пари или красота, защото тези неща са преходни, а стойността на човека ще остане дори и като е стар и грозен.. :)

Както винаги блестящо умозаключение от Форумната кифла. Живей си ти в пещера без пари.. и еби Баба Гина от съседния вход.

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:11
Както винаги блестящо умозаключение от Форумната кифла. Живей си ти в пещера без пари.. и еби Баба Гина от съседния вход.

Ноуп.. Ня ти се вържа..
А баба Гина к'ва яка мусака прави.. само да знаеш.. ;)

pandabear
10-22-2013, 08:17

не съм съгласна, сори.
за да се изгради общата посока в една връзка са нужни двама души, а стигне ли се до там, че пожелаят да я изгражат, то нещата са си сериозни и едва ли любовта би избягала през прозорчето толкова лесно :}

102
10-22-2013, 08:18
Ноуп.. Ня ти се вържа..
А баба Гина к'ва яка мусака прави.. само да знаеш.. ;)

Тоя път не се ебавам, наистина голяма глупост изтърси. Като ти потрябват пари друга песен ше запееш. И е много тъпо от твоя страна да предпочиташ стойността (всъщност кво значи тва, не може ли за мен и теб да са различни стойностните неща ?) пред красотата. Друг е въпроса, че има личности и с двете, ама някси няма да ебеш "същността" на няква слоница, нали ?

LadyDi
10-22-2013, 08:25
не съм съгласна, сори.
за да се изгради общата посока в една връзка са нужни двама души, а стигне ли се до там, че пожелаят да я изгражат, то нещата са си сериозни и едва ли любовта би избягала през прозорчето толкова лесно :}
За да има връзка, те трябва поначало да са гледали в една посока. Т.е., да имат общи интереси, да имат общи стремежи и надежди. Тва е общата посока, в която трябва да гледа една двойка. И тя съществува ПРЕДИ връзката, тя е основанието за връзката.
Обща посока не се изгражда. Изграждаш неща в тая посока, пътьом. Но посоката си е там от преди.
И не че не съм съгласна с тва изказване. Но не се слагайте в клишета, защото за теб важи, но за някой друг - не. И да се опитваш да вмъкнеш любовта в някакви лозунги е... ами... тъжно.
Не искам да те обидя, знам, че понякога звуча по-кофти ;)

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:28
Тоя път не се ебавам, наистина голяма глупост изтърси. Като ти потрябват пари друга песен ше запееш. И е много тъпо от твоя страна да предпочиташ стойността (всъщност кво значи тва, не може ли за мен и теб да са различни стойностните неща ?) пред красотата. Друг е въпроса, че има личности и с двете, ама някси няма да ебеш "същността" на няква слоница, нали ?

Не виж признавам прав си, но първо.. аз пари у друг човек никога няма да търся, не съм толкова евтин :)
Стойността, наистина за всеки е нещо различно , но аз казвам, че всеки трябва да си търси стойностното
(за самия себе си)
И тук вече ще се открехне адския спор (най-вероятно ще ме нападнат)
Да прав си, не бих чукал "същността" на няк'ва слоница, физическото привличане винаги го има.. :)
То също е фактор, но не е най-важният, въпреки, че е първият за да имаш нещо с някого трябва да го намираш секси (Това също е абстрактно и е строго индивидуално за всеки, това което аз намирам за секси, на теб може да ти изглежда грозно и vice versa)
Смисъл такъв най-вероятно има някой който би ебал въпросната слоница и да харесва същността й.. :)
Всеки харесва различно.. :)
Но казвам, че не трябва да разчиташ само на красота примерно (от 3-те фактора.. Пари/Външност/Същност)
Щото ако разчиташ самo на красота (Говорим за нещо сериозно), то мацката (или момчето) ще остареят все някога и вече няма да са Красиви? Тогава к'во правим? Като я няма същността и тя стане грозна и дебела? Няа да я понасяш по характер и външност.. :)
За това, за нещо сериозно винаги имам едно на ум за това, как мисли момичето и т.н , а това дали е ЯКАТА КВАРТАЛНА ПУТКА или не, не ми пречи.. мога да си харесам и най-обикновеното момиче, стига същността й да ми допада.. :)

102
10-22-2013, 08:30
Гледането в една посока става от само себе си, първо трябва да се гледате вас си, а не посоката.

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:33
Гледането в една посока става от само себе си, първо трябва да се гледате вас си, а не посоката.

True.. :) То ще си стане само по себе си.. Нужно е малко време просто.

LadyDi
10-22-2013, 08:34
Как ще стане от само себе си, ако вие сте изначално различни!?

102
10-22-2013, 08:37
Как ще стане от само себе си, ако вие сте изначално различни!?

Точно за тва се гледаме ?

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:39
Бтв 102 е прав, Кака.. :) Попринцип се дразним с него, ма тука е прав.. ;)

102
10-22-2013, 08:40
@AnarchyBoy, прочети си мнението, което ти цитирах първоначално, после тва голямото и открий разликите.

LadyDi
10-22-2013, 08:41
Точно за тва се гледаме ?

Гледате се, за да видите дали по принцип гледате в една посока :cool:

Много тъпо звучи, обаче няма как общата посока да дойде от само себе си, ако тя не е била там поначало.

pandabear
10-22-2013, 08:42
За да има връзка, те трябва поначало да са гледали в една посока. Т.е., да имат общи интереси, да имат общи стремежи и надежди. Тва е общата посока, в която трябва да гледа една двойка. И тя съществува ПРЕДИ връзката, тя е основанието за връзката.
Обща посока не се изгражда. Изграждаш неща в тая посока, пътьом. Но посоката си е там от преди.
И не че не съм съгласна с тва изказване. Но не се слагайте в клишета, защото за теб важи, но за някой друг - не. И да се опитваш да вмъкнеш любовта в някакви лозунги е... ами... тъжно.
Не искам да те обидя, знам, че понякога звуча по-кофти ;)

няма как да се обидя от разсъждения на човек, който би трябвало да има повече опит от мен в тази сфера, но не може от един написан цитат, ти да мислиш, че аз се слагам в клишета, и че вмъквам любовта в лозунги. отворих темата и просто се сетих за него, и го написах. не мога да твърдя, че съм на 100% съгласна с цитата, но както в шегите, така и във въпросните клишета има малка доза истина.

LadyDi
10-22-2013, 08:44
Бтв 102 е прав, Кака.. :) Попринцип се дразним с него, ма тука е прав.. ;)

Кака, няма прав и крив. Просто той не схваща какво му казвам. Защото имаме различни определения за нещата ;)

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:47
102, не си ме разбрал, щото съм го обяснил много кофти.. ма ми се спи.. :D Как да е мързел ми е да се обяснявам.. :D

LadyDi
10-22-2013, 08:47
няма как да се обидя от разсъждения на човек, които би трябвало да има повече опит от мен в тази сфера

Това е един от най-милите начини, по които са ми казвали, че съм дърта :cool:

102
10-22-2013, 08:51
Гледате се, за да решите дали и двамата искате да поемете към леглото (посоката). ХАхаха.

pandabear
10-22-2013, 08:51
не бе, това просто е по-заобиколен начин да призная, че си мъдра ;p

LadyDi
10-22-2013, 08:52
Гледате се, за да решите дали и двамата искате да поемете към леглото (посоката). ХАхаха.

http://24.media.tumblr.com/125fce1ebd2ef7979a5cdb2192a1f8f6/tumblr_mfjutmyZFD1r7e7sgo1_500.gif

Аз му говоря за ценности... той - за гимнастика.

102
10-22-2013, 08:53
не бе, това просто е по-заобиколен начин да призная, че си мъдра ;p

Бати наглия тийн, ве. Повече уважение, моля.

AnarchyBoy
10-22-2013, 08:54

Това е един от най-милите начини, по които са ми казвали, че съм дърта :cool:

pandabear
10-22-2013, 08:56
Бати наглия тийн, ве. Повече уважение, моля.

щом има 'моля' може и да си помисля.. =)

102
10-22-2013, 09:23
Eat shit, Please. =)

pandabear
10-22-2013, 09:54
nom nom nom

sramejlivkaa
10-22-2013, 13:44
Не ми слагай думите на Бегбеде в устата. Аз не съм казвала, че любовта превръща верността в естествено състояние.
Виждам, че упорито се опитваш да повдигнеш изкуствена дискусия. Но само се объркваш в посоките си.

Не съм му слагала думите в твойта уста. Просто обсъждаме тема и аз си казвам мойто мнение. Просто се чудя дали е наистина така. Освен това забележи, че казах "уж се твърди", а не "уж ти твърдиш". Предполагам, че правиш разлика.

NissaN
10-23-2013, 12:14
Не е така истината според мен знам го от опит

sneering
10-23-2013, 12:18
Obichta e vременна,така че все някога ще се потърси друг/друга.Всичко си има срок на годност.

Sh@d0w
10-23-2013, 18:47
Obichta e vременна,така че все някога ще се потърси друг/друга.Всичко си има срок на годност.

Обичта е временна, ако не правиш нищо по въпроса да поддържаш искрата. Тя не се поражда от нищото и съответно не може да продължи бeз старание от двете страни.