PDA

View Full Version : Сложно

Konstansa555
10-16-2013, 12:59
Здравейте! И аз като другите ще споделя и ще чакам съвети. Случвало ли ви се е да се влюбите в невъзможния човек, но въпреки всичко да не можете да се откажете от тази любов? При мен е така. Толкова е сложно. Няма как да бъдем заедно, но не спирам да мисля за него. Лягам и ставам с мисълта за него, а знам, че е невъзможно. Когато аз се отдалеча, той приближава. Приближа ли се, той се отдалечава. Той е някой, с когото не мога да бъда, когото не мога да докосна, чийто глас дори не мога да чуя. Причинява ми само болка. Какво да правя? Как да го забравя?

sneering
10-16-2013, 13:09
Сложно е...ако сам си го направиш сложно.
Почти всеки трети идиот вярва в религията,а почти всеки втори идиот вярва че човек е незаменим и уникален сам по себе си без заместител.
Мислиш вътре в кутията и ако излезнеш извън нея,пренебрегнеш моментното което те ръководи,ще осъзнаеш че пътя към щастието ще е с някой който ти е под ръка или ти е по достъпен...Кипи от хора,не си на самотен остров.

Опростявай си живота сам/а,защото така или иначе всички са се наговорили да го усложняват 8-)

~TrueLove~
10-16-2013, 14:46
Какво толкова му е сложното да бъдеш с това момче?
Има ли желание, то тогава има и начин.
Освен ако само ти си влюбена в него, а той не знае за съществуването ти , тогава е проблем :D

Glamour92
10-16-2013, 15:39
По-конкретно,моля.

Cloud9
10-17-2013, 05:45
На всички се е случвало.Чувствата не са с бутон за изключване.Опа,тоя не е за мен.Айде да изключим чувствата.Намери си друг.Няма лек ,който действа навсякъде.

prince
10-17-2013, 11:17
Ей това "Невъзможно" ти е грешката.

Konstansa555
10-17-2013, 11:56
Може би е така, може би трябва просто да се огледам наоколо и да забележа, че има и други хора. Но как да стане това, като дори и в сънищата си ходя при него?

baby_baby
10-17-2013, 12:14
На всички се е случвало.Чувствата не са с бутон за изключване.Опа,тоя не е за мен.Айде да изключим чувствата.Намери си друг.Няма лек ,който действа навсякъде.

+

Niakoitam
10-17-2013, 17:42
Зависи какво се разбира под невъзможен човек. Ако е някой с който си късала 2-3-4-5 пъти по-добре да приемеш,че нещата не могат да се получат колкото и да ти се ще и само ще страдаш и да се поогледаш наоколо.

Ако ситуацията е друга до не чак толкова отдавна може би бих ти казал ето това:

Сложно е...ако сам си го направиш сложно.
Почти всеки трети идиот вярва в религията,а почти всеки втори идиот вярва че човек е незаменим и уникален сам по себе си без заместител.
Мислиш вътре в кутията и ако излезнеш извън нея,пренебрегнеш моментното което те ръководи,ще осъзнаеш че пътя към щастието ще е с някой който ти е под ръка или ти е по достъпен...Кипи от хора,не си на самотен остров.

Опростявай си живота сам/а,защото така или иначе всички са се наговорили да го усложняват 8-)

Макар че съм твърдо несъгласен като вярващ до някаква степен в религията,че всеки, който вярва в нея е идиот.

Но сега и аз не знам.Сложно е, а понякога няма как да намериш подходящият заместител въпреки,че както се каза няма незаменими хора обаче пък всеки сам по себе си е уникален противно на написаното на поста, който цитирах.

Иначе ~TrueLove~ някакси не мога да се съглася особено с мнението ти.Леко върви само по повърхността на нещата.:)

Konstansa555
10-18-2013, 15:27
Той е най-хубавото нещо в живота ми.Никога не съм изпитвала подобни чувства. Значи това било любовта. Различен е от другите, няма втори като него. Когато ме гледа, когато си говорим, когато хване ръката ми, времето сякаш спира. Все едно сме само аз и той на света... С него мога да разговарям на всякакви теми. Имаме еднакви виждания за нещата, общи интереси. В очите му има толкова обич, но и двамата не можем да немерим пътя към другия..... Знам, че сигурно няма да се получи нищо, но как да се откажа, когато той е всичко, което искам?

Niakoitam
10-19-2013, 10:15
Чакай сега...
Това:

Той е някой, с когото не мога да бъда, когото не мога да докосна, чийто глас дори не мога да чуя. Причинява ми само болка. Какво да правя? Как да го забравя?

Някак рязко контрастира с това:

Когато ме гледа, когато си говорим, когато хване ръката ми, времето сякаш спира. Все едно сме само аз и той на света... С него мога да разговарям на всякакви теми. Имаме еднакви виждания за нещата, общи интереси. В очите му има толкова обич, но и двамата не можем да немерим пътя към другия..... Знам, че сигурно няма да се получи нищо, но как да се откажа, когато той е всичко, което искам?

Обърквам се.
Искаш ли да разкажеш по подрбно тази история или предпочиташ все пак да не даваш ключови подробности директно във форума? Ако е така при желание можеш да ми драснеш някое ЛС. :)

valdesbg
10-19-2013, 10:57
Да си момче да ти кажа да си погалиш делфина...

Няма такова нещо като сложно. Има хора, които не знаят как да си разпределят приоритетите и мрънкат че с трици маймуни не могат да се ловят.

Ако не сте от един град и не си пълнолетна - гледай си учението. Ако само едното не е вярно - мисли за уни. Ако и двете са верни - отивай и го награбвай.

babity
10-19-2013, 11:02
Приоритети.

Konstansa555
10-19-2013, 16:02
Ученето си го гледам, и още как. Но въпреки това мислите ми са все при него......

melany12
10-20-2013, 13:22
бори се,момиче :) бори се за него...

doesanyonecare
10-20-2013, 15:54
а що не моете да сте заедно

Konstansa555
10-20-2013, 16:03
Ако тръгна да изброявам причините, ще осъмна пред екрана.

JakSparrow
10-20-2013, 16:05
често ограниченията сами си ги създаваме

естествено ако сте непълнолетни и ви делят неща като разстояние, родители и тн ще е малко по сложно но за вбъдеще това не значи че няма надежда

doesanyonecare
10-20-2013, 16:42
Ако тръгна да изброявам причините, ще осъмна пред екрана.
и как очакваш съвет като не казваш къв е проблема

valdesbg
10-20-2013, 17:57
Земи се съседоточи върху срочните си оценки, не се занимавай с глупости.

Konstansa555
10-20-2013, 18:19
Човек, ученето и оценките в случая нямат никаква връзка. Точно тези две неща са единствените, които ми вървят по вода. :)

Tsukuda_Hiroshi
10-20-2013, 23:42
Здравейте! И аз като другите ще споделя и ще чакам съвети. Случвало ли ви се е да се влюбите в невъзможния човек, но въпреки всичко да не можете да се откажете от тази любов? При мен е така. Толкова е сложно. Няма как да бъдем заедно, но не спирам да мисля за него. Лягам и ставам с мисълта за него, а знам, че е невъзможно. Когато аз се отдалеча, той приближава. Приближа ли се, той се отдалечава. Той е някой, с когото не мога да бъда, когото не мога да докосна, чийто глас дори не мога да чуя. Причинява ми само болка. Какво да правя? Как да го забравя?

Пф... точно моя случай!

gerincito
10-21-2013, 06:43
Аз сьм в сьщото положение. Изпитвам сьщото, което и ти изпитваш. Обичам момче, с което не мога да бьда. Това ми е пьрвата врьзка. Той е всичко за мен. Не мога да го забравя. Само за него мисля. С него се чувствам защитена. Липсва ми страшно много, а него го няма. Страдам много. на всякьде виждам само него. Не знам какво да правя. Дайте ми сьвет.

Sh@d0w
10-21-2013, 06:51
Живяла си преди без него, нищо не ти пречи да си живееш и сега без него. Недей драматизира.

Момчета по тоя свят бол, защо трябва да поставяте някой на пиедестал и да се тормозите...?

prince
10-21-2013, 11:43
Или направи първата крачка към това да си докажеш, че не е толкова недостежим или си стой у вас и се залъгвай.

gerincito
10-21-2013, 12:57
Нямам намерение да поставям някого на пиедестал. Но е страшно трудно, когато обичаш някого да спреш просто така. А и като него няма втори, по сърце и душа. За мен той ще остане и първият, и последният. Не знам за напред какво би се случило. Няма да спра да го обичам. И най вече знам, че той няма да ме нарани или излъже за нещо, защото са малко момчетата/момичетата на, които може да се разчита и вярва, всеки гледа да вземе, без да даде...

C0oKieS
10-21-2013, 13:09
и защо да не можете да сте заедно

gerincito
10-21-2013, 13:18
Причината е деликатна и е най вече е от негова страна.

gerincito
10-21-2013, 13:19
Чудех се дали е възможно да сме отново заедно след време, защото аз вярвам в това.

DarkTemplar
10-21-2013, 13:21
Не си бременна, спокойно.

Шегата настрана, но как очакваш да получиш адекватен съвет, след като спестяваш най-важната част от информацията?

valdesbg
10-21-2013, 13:23
Еми научи се да въртиш дудуците де...

gerincito
10-21-2013, 13:30
Една от причините е че желае да намери правилното момиче, макар да ми е казвал, че аз съм най-добрата. Не иска да сбърка и след което да бъде наранен. Много пъти ми е казвал, че му е много спокойно с мен, че малко са момичетата като мен. Разплаквал се е не един път за мен.... :(

valdesbg
10-21-2013, 13:41
Значи си му за вдигане на егото, кошче за душевни отпадъци, но не иска да те чука. Сори, няма да те огрее. Френдзоунната си.

gerincito
10-21-2013, 13:52
Той не е от тия за едната вечер.

valdesbg
10-21-2013, 13:54
Кей, няма да те огрее. Харесай си друг, пича тактично те реже.

gerincito
10-21-2013, 13:58
Сложно е и сложно ще си остане.

valdesbg
10-21-2013, 14:10
Втълпяваш си филми за успокоение на съвестта и илюзорни надежди за несъществуващи вероятности/възможности. Нещата винаги са прости, в случая също. Тва че не ти е угодно и нямаш желание за reality check е съвсем друга бира.

sneering
10-21-2013, 14:21
а понякога няма как да намериш подходящият заместител

Добре де,въпросния човек преди да го срещнеш какъв е бил?Бил е просто някой от тълпата и толкова.
Фактора време го е направил такъв,че да няма заместител.Фактора време и това че даваш шанс да опознаеш отсрещния са синдромите,който изграждат уникалността му.
Което само по себе си говори,че даваики шанс на друг,ще се получи сходна история,защото всеки е различно готин сам по себе си.
Затова не мога да повярвам в твърдението,че един човек НЯМА заместител.
По-скоро има заместител,но в различен нюанс (но не и да няма)

gerincito
10-21-2013, 14:29
Тук си прав. Но опитах се да бъда с друго момче, но не можах, защото както постъпваше това момче, така постъпваше и това момче, което обичам.Дори имаше момент, конкретна ситуацияв който аз се стреснах, отдръпнах се и се разплаках, а той си помисли, че той е направил нещо макар че нямаше вина за нищо, просто на мен ми беше трудно.

Konstansa555
10-21-2013, 16:45
Аз, например, изобщо не се интересувам от други. Той е всичко за мен, липсващата половина от сърцето ми. Не искам друг, защото във всички ще търся него, а втори като него няма...

valdesbg
10-21-2013, 16:54
Втълпяваш си филми за успокоение на съвестта и илюзорни надежди за несъществуващи вероятности/възможности. Нещата винаги са прости, в случая също. Тва че не ти е угодно и нямаш желание за reality check е съвсем друга бира.

Ей това и за авторката + отново да кажа да не се занимава с глупости а да си гледа учението. От много свободно време и нямане на какво да прави човек почва да си фантазира тъпотии.

Niakoitam
10-22-2013, 11:09
Аз, например, изобщо не се интересувам от други. Той е всичко за мен, липсващата половина от сърцето ми. Не искам друг, защото във всички ще търся него, а втори като него няма...

Продължавай с това мислене и нищо чудно и да си останеш стара мома. :)

Konstansa555
10-22-2013, 12:56
"Това мислене" се нарича ЛЮБОВ! И да, по-добре стара мома, отколкото с човек, когото не обичам.

Niakoitam
10-22-2013, 13:10
"Това мислене" се нарича ЛЮБОВ! И да, по-добре стара мома, отколкото с човек, когото не обичам.

Добре. Щом казваш. ;-) Все пак всеки има право при желание да си страда и да се измъчва колкото си пожелае.Особено пък ако става въпрос за разделяне,защото отказваш да споделиш, въпросната "любов" въобще не ми я хвали.Щом се е стигнало дотам значи е имало защо. :)

Glamour92
10-22-2013, 13:34
Ей така като почнете ...
Незаменим бил,нямало друг като него.Това не е любов.Самонавиване е .
Обсесия.Идиотия...
Сама си слагаш прът в колелото на щастието,така да се изразя.
След като няма как да продължиш романса си с даден човек,оставяш всичко в миналото И продължаваш напред.Без жалейки,без обети за целомъдрие.
Даваш си един период на почивка,ако не ти се занимава,а след това- back on the track.
Почивката не включва оратории в чест на бившия,бтв.

Всичко е в твои ръце,колкото и да не ти се вярва.

valdesbg
10-22-2013, 14:19
Почвай да си осиновяваш улични котки. Образа на самотната бабичка с котките ще ти пасне идеално.

gerincito
10-23-2013, 15:05
Напълно подкрепям авторката, знам за какво говори, напълно ми е познато. Всичко се съдържа в 5 - буквена дума и тя е ЛЮБОВ.

Niakoitam
10-23-2013, 15:17
Точно в твоят случая думичките са две.Една 11 буквена и една 12 буквена дума, а именно самозаблуда и самозалъгване. :)

gerincito
10-23-2013, 15:31
По никакъв начин не можеш да заповядваш на сърцето си и на чувствата си.

Niakoitam
10-23-2013, 15:43
По никакъв начин не можеш да заповядваш на сърцето си и на чувствата си.

Не можеш. Можеш да се довериш на разумът си,когато видиш,че сърцето те лъже и не се получават нещата и вместо да се запъваш като магаре на мост отблъсквайки всички кандидати,защото нямало такива като него да се опитваш да опознаваш по обстойно хората и да не търсиш неговите качества във всички :)

gerincito
10-23-2013, 16:17
Тук съм съгласна с теб. Просто ме е страх да не стане така, че ако срещна някой друг да не ме нарани, да не се опита да се мъзползва от мен, защото хората умеят да се правят на такива каквито не са, да бъдат с маски, и когато им е най-изгодно тогава да ги свалят. Защото по-добре с липсваща част от сърцето поради изгубена любов отколкото с липсваща част причинена от лъжи и измама.

valdesbg
10-23-2013, 16:26
Избийте си от главата че сърцето и чувствата са непокорима и автономна крепост, или чревен паразит, който не може да бъде командван или управляван или премахнат.

Всичко става лесно и елементрано, чувства, емоции и прочее дивотии са продиктувани от мозъка. Тва че ви е по удобно да си седите на ушите и да се оправдавате с глупости е друг въпрос. Чувствата могат и би било добре да бъдат управлявани, иначе става манджа с грозде.

Niakoitam
10-23-2013, 16:47
gerincito това е риск печели риск губи.

Има една много хубава мисъл за случая: "Да те е страх да обичаш,защото може и да бъдеш наранен е като да те е страх да живееш,защото един ден ще умреш". :)

valdesbg не е и баш така. Ние не сме някакви роботи с много мощен чип в главата.Понякога е трудно човек да удържи чувствата си,но когато е наложително трябва да се постарае да го направи и да не захвърля с лека ръка евентуалното си бъдещо щастие,защото не иска дори да погледне даден човек или даже и да го погледне веднага след това поглежда към другият.

Мога да ти дам и една метафора колкото и далечна да ти се стори как понякога контрола е невъзможен.Наскоро се напих за първи път в живота си до безпаметност.Стигна се до един момент след, който не помня АБСОЛЮТНО нищо та някои моменти даже още не са ми ги доразказали.Държал съм се както си пожелая без грам да ми пука от чуждото мнение въпреки,че ми е било трудно.Когато бях леко подпийнал си спомням,че исках да взема и да облека една фанелка посто така на бъзик дето едно момиче я съблече само за малко.Е, възпирах се поради дадени причини. И познай. На сутринта се събудих с въпросната фанелка върху мен и даже разбрах информацията,че вечерта брат ми се е опитал да ми я съблече обаче аз по никакъв начин не съм му позволил.Нали с мозъка можем да контролираме всички емоции.Как ли да успея да ги контролирам в случая като даже не ги и помня :D

NissaN
10-24-2013, 11:42
Какво значи невъзможно? В живото няма невъзможни неща независимо добри или лоши.