Влез

View Full Version : Приятелят ви плаща ли ви сметките?

airpump
10-21-2013, 10:14
Приятелят ви черпи ли ви?

iwanthim11
10-21-2013, 10:16
никога не ме черпи

girlwithblueeyes
10-21-2013, 13:07
Делим си ги :)

anonymous708973
10-21-2013, 13:09
Случвало се е, случвало се и аз да черпя. Понякога единият няма и трябва да изтегли или нещо такова и после се оправяме. Или си я делим и точка.

От какво е провокирана темата?

Преди да сме тръгнали натам, откровено ще си кажа, че за мен е напълно ненормално, ако нито един път не е предложил да плати цялата сметка.

Lilanda
10-21-2013, 13:12
Преди да сме тръгнали натам, откровено ще си кажа, че за мен е напълно ненормално, ако нито един път не е предложил да плати цялата сметка.
Ъм..защо?

Глупаво е да очакваш, че момчето трябва да плати /не говорим само за двойки, а и за обикновени срещи/...Ако от 15 срещи той не предложи да плати сметката, обаче всичко друго му е идеално и си пасвате перфектно, какво ще го отрежеш като кисела краставичка ли?

Не смятам че мъжката половинка е длъжна да плаща сметката...

girlwithblueeyes
10-21-2013, 13:16
И аз така смятам.
Той е предлагал да я плати но аз винаги съм държала да си делим сметката .

Но пък и Пантерката е права понякога се случва аз или той да няма пари и естественно че другият ще плати .

C0oKieS
10-21-2013, 13:21
много безсмислена тема

Sh@d0w
10-21-2013, 13:27
Ако момчето е поканило момичето на среща е напълно логично да се очаква поне да предложи да плати сметката, след като е предложил да излязат значи може да си го позволи.

Иначе в другите случаи е въпрос на кавалерство, естествено не всеки се сеща за това.

Lilanda
10-21-2013, 13:30
...след като е предложил да излязат значи може да си го позволи...
Ъмм не мисля.

С тези думи един вид казваш "Който няма възможност, да не излиза с противоположния пол.".

Sh@d0w
10-21-2013, 13:32
Не, казвам който няма възможност не кани на кафе или там където се плаща. Излизате в някой парк, градинка и това е.

Lilanda
10-21-2013, 13:46
Ъммм, Радо, по принцип харесвам начина ти на мислене, обаче това е направо глупаво...

Който няма възможност да издържа друг освен себе си /не приемай думата издържа буквално в случая/, да излиза по паркове и градинки, защото общоприетото е мъжа да плаща сметката, така ли?

Pedigree
10-21-2013, 13:53
Плаща. Плащам и аз, както плащам и на други хора, в което не виждам нищо лошо и ненормално, стига да не се повтаря системно. Въпросът със сметката винаги ми се е струвал надценен по интерес.

Sh@d0w
10-21-2013, 13:54
Ъммм, Радо, по принцип харесвам начина ти на мислене, обаче това е направо глупаво...

Който няма възможност да издържа друг освен себе си /не приемай думата издържа буквално в случая/, да излиза по паркове и градинки, защото общоприетото е мъжа да плаща сметката, така ли?

Не съм казал нищо за издържане.

Става въпрос за това, че прави лошо впечатление. Човек трябва да си знае възможностите. Особено на първа среща, където първото впечатление е най - важно. Да речем че я поканиш в някое скъпо заведение или ресторант. Какво се опитваш да покажеш с това? Че имаш вкус? Че имаш възможност да ходиш там? Ако нямаш защо всъщност ще го правиш? За да изтръсиш накрая "ще си делим сметката нали" или още по лошото "сори ама нямам пари да платя".

Най - елементарния жест който може да направи едно момче което има някакви намерения към момиче е това. Вече ако ходите от много време и сте се разбрали за тези неща нищо не пречи да си делите сметката ако е ок.

sneering
10-21-2013, 13:56
Сметка не се плаща,защото така трябва или защото купчина идиоти са измислили теорията,че мъжа е мъж с това че плаща сметките,а защото плащаш сякаш за супер прекараното време с отсрещния,спомените и емоциите с него,и ако другия е на същия принцип се получава супер хармония.

Това че мъжа трябвало да плаща сметки или жената поради комплекс за малоценност в ситуацията се бута да вземе роля в плащането,са пълни паразитни глупости,нещата трябва да се развиват от само себе си,спрямо ситуацията и най-вече да се обръща внимание на прекараното време.Сметките трябва да са на абсолютно последно място за размисъл и тема на разговор през вечерта или по което време се виждате.

Само че рядко се получава с някого,всеки втори лежи на супер лудите теории относно това.

LadyDi
10-21-2013, 14:18

Май не го разбираш какво се опитва да ти каже.
Въпрос на уважение и възпитание е, когато каниш някого, да си готов да поемеш сметката му. Няма значение момче или момиче си.
Или какво - ти каниш някого, щото много го харесваш, ама той трябва да ти плати сметката, понеже ти нямаш пари. Ами ако той няма финансова възможност? Казва ти - ми не мога да изляза и ти се чувстваш отхвърлена.
Go figure...

DarkTemplar
10-21-2013, 14:21
Сметка не се плаща,защото така трябва или защото купчина идиоти са измислили теорията,че мъжа е мъж с това че плаща сметките,а защото плащаш сякаш за супер прекараното време с отсрещния,спомените и емоциите с него,и ако другия е на същия принцип се получава супер хармония.

Това че мъжа трябвало да плаща сметки или жената поради комплекс за малоценност в ситуацията се бута да вземе роля в плащането,са пълни паразитни глупости,нещата трябва да се развиват от само себе си,спрямо ситуацията и най-вече да се обръща внимание на прекараното време.Сметките трябва да са на абсолютно последно място за размисъл и тема на разговор през вечерта или по което време се виждате.

Само че рядко се получава с някого,всеки втори лежи на супер лудите теории относно това.

Мда, и аз така мисля.

HollyGolightly
10-21-2013, 14:32
Почти всеки път той плаща, по негово желание.

Violenza
10-21-2013, 14:49
Ебати мъжете дето ще оставят жената да им плати сметката...

girlwithblueeyes
10-21-2013, 14:59

А какво лошо има в това ?

На всеки се случва да няма човешко е .

Lilanda
10-21-2013, 15:06
Не съм казал нищо за издържане.

Става въпрос за това, че прави лошо впечатление. Човек трябва да си знае възможностите. Особено на първа среща, където първото впечатление е най - важно. Да речем че я поканиш в някое скъпо заведение или ресторант. Какво се опитваш да покажеш с това? Че имаш вкус? Че имаш възможност да ходиш там? Ако нямаш защо всъщност ще го правиш? За да изтръсиш накрая "ще си делим сметката нали" или още по лошото "сори ама нямам пари да платя".

Най - елементарния жест който може да направи едно момче което има някакви намерения към момиче е това. Вече ако ходите от много време и сте се разбрали за тези неща нищо не пречи да си делите сметката ако е ок.
Виж сега...Едно е кафе, друго супер скъп ресторант и трето разходка в парка...

Аз лично бих се обидила /малко/, ако избере разходка в парка пред кафе /за първа среща говорим/.

Лейди, разбирам го добре. Просто самата тема е създадена точно заради общоприетото, а не заради жеста.

LadyDi
10-21-2013, 15:09
Само че общоприетото е, че всеки може да си позволи да те заведе на кафе, нали?
Ама дефакто нещата не стоят точно така.

DisappointedDreamer
10-21-2013, 15:15
Аз лично бих се обидила /малко/, ако избере разходка в парка пред кафе /за първа среща говорим/.

Защо?

Със сегашния ми приятел така направихме. Прекарахме доста часове разхождайки се, седяхме на една пейка, говорехме си. Опознахме се много повече. Два месеца по-късно винаги, когато имаме свободно време, първото нещо което правим е да излезем на разходка. Супер разпускащо е, особено 'щото тука има гори, а не само паркове, хубави езерца и мостове, и т.н.

Lilanda
10-21-2013, 15:32
Точно заради жеста..И аз със сегашния ми приятел така направих, но не е в това въпроса.

Ако има избор на кафе или в парка и избере в парка, значи не е готов да даде и 1 стотинка за мен..Поне аз така го разбирам..;д

LadyDi
10-21-2013, 15:34
Ако има избор на кафе или в парка и избере в парка, значи не е готов да даде и 1 стотинка за мен..Поне аз така го разбирам..;д

А защо трябва да дава стотинки за теб?

Violenza
10-21-2013, 15:36
А защо трябва да дава стотинки за теб?
И аз това щях да питам. И като цяло не разбирам защо в началото, при положение, че не сте си никакви, ще плаща всичко той.

Иначе и аз бих се намръщила "среща" в парка.

Sh@d0w
10-21-2013, 15:38
Точно заради жеста..И аз със сегашния ми приятел така направих, но не е в това въпроса.

А нали твърдеше че не сме задължени да плащаме сметката. Противоречиш ли си или така ми се струва 8-) ?

Lilanda
10-21-2013, 15:41
Защо да е любов като може да е забивка?

Lilanda
10-21-2013, 15:42
А нали твърдеше че не сме задължени да плащат сметката. Противоречиш ли си или така ми се струва 8-) ?
Имах предвид, че мъжкият пол като цялост не е задължен да плаща сметката...Поста, който си цитирал е двустранен...

Sh@d0w
10-21-2013, 15:44
Иначе и аз бих се намръщила "среща" в парка.

Това пък какво лошо има. Това може би е един от най - добрите варианти, особено лятото. Около вас има толкова много поводи за теми на разговор, в случай че и двамата са стеснителни и разговора забие. Много по - добре от това да се забиеш в някое задимено кафе и да се гледате втренчено.

Имах предвид, че мъжкият пол като цялост не е задължен да плаща сметката...Поста, който си цитирал е двустранен...

Не е задължен, но сама си каза че очакваш това :D И не само ти а всички жени. Признай си, че ще ти стане тъпо да отидете някъде да си прекарате хубаво и накрая да си плати неговата част и да те погледне очаквателно без да предложи да я плати сам?

Lilanda
10-21-2013, 15:50
Ако той ме е поканил-да, ще очаквам да плати сам, но да ми стане тъпо? :? По-скоро не.

Sh@d0w
10-21-2013, 15:51
Ми явно само на мен е странно това, явно са ми доста аутдейтнати представите за кавалерство.

Violenza
10-21-2013, 15:58
Това пък какво лошо има. Това може би е един от най - добрите варианти, особено лятото. Около вас има толкова много поводи за теми на разговор, в случай че и двамата са стеснителни и разговора забие. Много по - добре от това да се забиеш в някое задимено кафе и да се гледате втренчено.

Предпочитания. Обичам разходките в парка, но не и като за "среща". Не съм на 15.

maldini
10-21-2013, 16:28
Имам голям късмет в това отношение ,защото все попадам на свестни момичета ,които искат да си делим сметката.

Lilanda
10-21-2013, 16:51
Имам голям късмет в това отношение ,защото все попадам на свестни момичета ,които искат да си делим сметката.
Ти нали беше учил в частно училище и много парадираше с парите си..К'во стана?

maldini
10-21-2013, 16:53
Ти нали беше учил в частно училище и много парадираше с парите си..К'во стана?

и? не мога да те разбера нещо кво искаш да кажеш ;d
не съм парадирал с нищо

Sh@d0w
10-21-2013, 16:58
Предпочитания. Обичам разходките в парка, но не и като за "среща". Не съм на 15.

Нали се сещаш, че сме в тийн форум и това е възможно едно от най - добрите предложения в случая, душко.

Violenza
10-21-2013, 17:33
Нали се сещаш, че сме в тийн форум и това е възможно едно от най - добрите предложения в случая, душко.
Е, както виждаш, дори тийнките не се залъгват вече с паркове. :cool:

LadyDi
10-21-2013, 18:06
Е, както виждаш, дори тийнките не се залъгват вече с паркове. :cool:

:lol:

Друго си е на сладкарница с боза, викаш?

tori
10-21-2013, 18:07
Черпил ме е, и аз него, но извън заведения, понеже не сядаме по такива места. Гласувах за никога, защото разбрах въпроса погрешно. Мислех, че е само за барчета. Иначе да - като хапваме сладко ту единия черпи, ту другия.

Sh@d0w
10-21-2013, 18:08
:lol:

Друго си е на сладкарница с боза, викаш?

Класиката е чалготека след 0 през нощта! Нищо не знаеш за младите днес лейди 8-)

Hayashi
10-21-2013, 18:23
И той е плащал и аз съм плащала. Макар че да си призная, че по-често той плаща. Когато сме били в Полша на заведение един път не съм платила аз. :/ Ама извинението ми е, че обикновено сме в техния ресторант.
Сметка не сме делили досега - или плаща единия , или другия.

AnarchyBoy
10-21-2013, 18:23
Класиката е чалготека след 0 през нощта! Нищо не знаеш за младите днес лейди 8-)

Аре Аре.. :D
Не сме чак толкоЗ развалени 8-)
Разходка в градинка или кафе, works for us too.. :)

Този, който е поканил той плаща.. (ако говорим за срещи)
Вече като сме двойка, няам претенции, като цяло предпочитам аз да плащам сметката, но и тя да я плати не виждам проблем..
Някой "мъже" трябва да си избият комплексите май..

Hayashi
10-21-2013, 18:24
^ Добре де, аз като съм канила трябвало ли е да платя?

LadyDi
10-21-2013, 18:26

Май не слушаш Хиподил :lol:

LadyDi
10-21-2013, 18:26

Трябвало е да си готова да платиш.
Но всичко е въпрос на принципи, възпитание и разбирания.

Sh@d0w
10-21-2013, 18:37
Май не слушаш Хиподил :lol:

не са редни тия работи

Ivaaaaa
10-21-2013, 18:42
при нас е както дойде
кви са тези приказки за кавалерство и не знам си кво си
никой не ти е длъжен да ти плаща всеки път
честно казано при нас никога не е ставало дума
плащала съм и аз сметката, и той
както дойде

AnarchyBoy
10-21-2013, 18:44

Е поне да си готова да платиш.. :)

SpiritInBlack
10-21-2013, 18:44
Да, не бъдете скръндзи. Ако си поканил момичето , ще плащащ.

LadyDi
10-21-2013, 18:55
не са редни тия работи

Айде, айде, не се прави на света вода ненапита ;)

cw3tty
10-21-2013, 19:02
Винаги той плаща, не съм съгласна и все пак го прави. Всеки има различно виждане на нещата, спорите за глупости.

pandabear
10-21-2013, 20:58
пари, пари everywhere

baby_baby
10-21-2013, 21:32
Ако момчето е поканило момичето на среща е напълно логично да се очаква поне да предложи да плати сметката, след като е предложил да излязат значи може да си го позволи.

Иначе в другите случаи е въпрос на кавалерство, естествено не всеки се сеща за това.

+++

DeHu
10-22-2013, 07:31
Ами на първата ни среща предложих да си разделим сметката,но той настоя да я плати.Вече си я делим в повечето случаи,някой път се случва той да ме черпи,някой път аз,но като че ли това се случва по-рядко.В интерес на истината не вярвам да ми направи кой знае какво впечатление ако на първа среща момчето не е готов да плати сметката,но досега не ми се е случвало.

102
10-22-2013, 07:49
В минало време в ресторантите давали различни менюта на мъжа и жената. При мъжа били с цени, а при жената - без. Просто любопитна вметка, иначе ми е през кура кой как го разбира, аз съм решил, че така ще се чувствам по-добре и си плащам. Правя го за себе си.. така съм решил, че е редно. И за кво дискриминирате хората различни от гаджета-маджета, бе ? Дори момчета като поканя да се видим, понякога поемам сметката, зависи от моментното ми състояние, ако не сме се виждали отдавна и аз съм инициатора на срещата, разбира се че аз ще платя. За щастие имам приятели, които никога нема да ми кажат "Ами аре в Риц на Кравешки лайна с босилек". За момичетата пък важи двойно, как ше поканиш някоя някъде си и ше и кажеш накрая "ми да си разделим сметката, ъ, ко шъ каеш ?". И друго, колко от вас са посещавали "скъпарски заведения", бе, цървули ? В стил PinkPan7her.. МОГА ДА ТИ/ВИ ГАРАНТИРАМ, че са много малко заведенията, които си отговарят на ценоразписа.. от "скъпарските" говорим. Отделно го няма тоя дух, които аз търся. Съжалявам, но избирам компанията пред мястото. И поздрав към тия, които смятат едно нормално нещо като поемането на сметката като си с момиче за комплексарщина. Поздрави на вас и на семействата ви, да са живи и здрави. И на последно място, ако момичето ви се възпротиви на желанието вие да платите, значи си струва. Момичето, не плащането.

LadyDi
10-22-2013, 07:55
Дискриминираме ги, щото питат за гаджето.

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:21
В минало време в ресторантите давали различни менюта на мъжа и жената. При мъжа били с цени, а при жената - без. Просто любопитна вметка, иначе ми е през кура кой как го разбира, аз съм решил, че така ще се чувствам по-добре и си плащам. Правя го за себе си.. така съм решил, че е редно. И за кво дискриминирате хората различни от гаджета-маджета, бе ? Дори момчета като поканя да се видим, понякога поемам сметката, зависи от моментното ми състояние, ако не сме се виждали отдавна и аз съм инициатора на срещата, разбира се че аз ще платя. За щастие имам приятели, които никога нема да ми кажат "Ами аре в Риц на Кравешки лайна с босилек". За момичетата пък важи двойно, как ше поканиш някоя някъде си и ше и кажеш накрая "ми да си разделим сметката, ъ, ко шъ каеш ?". И друго, колко от вас са посещавали "скъпарски заведения", бе, цървули ? В стил PinkPan7her.. МОГА ДА ТИ/ВИ ГАРАНТИРАМ, че са много малко заведенията, които си отговарят на ценоразписа.. от "скъпарските" говорим. Отделно го няма тоя дух, които аз търся. Съжалявам, но избирам компанията пред мястото. И поздрав към тия, които смятат едно нормално нещо като поемането на сметката като си с момиче за комплексарщина. Поздрави на вас и на семействата ви, да са живи и здрави. И на последно място, ако момичето ви се възпротиви на желанието вие да платите, значи си струва. Момичето, не плащането.

Ндап.. :) Хах.. сетих се нещо..

102
10-22-2013, 09:24
Ндап.. :) Хах.. сетих се нещо..

Ко са сети, множеството тръпне в очакване да узнае кво си са сетил....

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:28
Ко са сети, множеството тръпне в очакване да узнае кво си са сетил....

:D Не не нищо, мой си неща.. ма като ти прочетох мнението ми изникна един пресен спомен.. :D
Thats all.. 8-)

Иначе и тука си прав.. деба.. искам да те хейтна.. ма днес си на моето мнение, или аз на твоето.. и не стаaа :(

102
10-22-2013, 09:29
Добре.. ти си голЕм тАпак, как мо'е да слагаш толкова много емотиконки...? Дебил.

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:35
Добре.. ти си голЕм тАпак, как мо'е да слагаш толкова много емотиконки...? Дебил.

Мех, досаден навик от скайп, просто си ги спамя..
Сериозно ли ще се хейтваме, за емотиконки.. постарай се повече, преди се дразнех супер яко.. скучно ми е дЕба..

102
10-22-2013, 09:38
Ти май наистина схващаш бавно.. или сякаш изобщо не схващаш....

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:38
Да така е. :(

102
10-22-2013, 09:40
деба.. искам да те хейтна.. ма днес си на моето мнение, или аз на твоето.. и не стаaа :(

И прочети следващия пост. Мисли.

LadyDi
10-22-2013, 09:43
На вас двамата ще ви чукна главите една в друга като зрели дини.
Спрете се, като фолкаджийки сте.

Illusion772
10-22-2013, 09:43

+1 от мен
Напълно съм съгласен с shadow , щом си я поканил най-малкото трябва да имаш готовност да платиш една-две сметки, а вече ако тя иска да си я плаща - нейна работа

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:44
Оох, аре ще си затрая тоя път.. :lol:

102
10-22-2013, 09:45
Оох, аре ще си затрая тоя път.. :lol:

Не е ли така винаги ?

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:49
Не е ли така винаги ?

Всъщност не.. Просто не ми се занимава да ти се обяснявам като на малко дете..
Преди хейта ти беше як, караше ма да се дразня.. ся е скучен.. много скучен..

102
10-22-2013, 09:51
Всъщност не.. Просто не ми се занимава да ти се обяснявам като на малко дете..
Преди хейта ти беше як, караше ма да се дразня.. ся е скучен.. много скучен..

"Като малко дете" е по-правилно. Правил си го хилядократно. Аз не виждам хейт, забавлявам се с теб, а щом си се дразнил.. още повече ме разсмиваш.

AnarchyBoy
10-22-2013, 09:55
Е аре са, все едно не знаеше, че се дразня.. :D Бтв по едно време много ти се връзвах..
И обяснявах ти "като на малко дете", докато ти се дразнех, ма ся вече стана скучен и еднообразен, не изпъкваш с нещо ново и вече няма за к'во и да ти обяснявам..

Ставам, аре да прекратим безсмисления разговор, че Лейди ще ни зарита..

102
10-22-2013, 09:58
Поздравления. Поумняваш, но пак имаш още много път да извървиш.

AnarchyBoy
10-22-2013, 10:01
Поздравления. Поумняваш, но пак имаш още много път да извървиш.

Не отричам.. човек се учи цял живот.

Ае приятен следобед. ;)

102
10-22-2013, 10:04
Ае.

fUcKsMiLe
10-22-2013, 11:48
По принцип повече плаща той общата сметка, по-рядко аз, но се случваше и всеки да си плаща неговата си сметка.

Niakoitam
10-22-2013, 13:03
Да и като я е поканил да не забрави освен да плати сметката да дойде и с лъскавата лимузина пред входа, а зад нея да пърпори камионът, на който каросерията му е пълна догоре с червени рози и е овързан с една огромна бяла панделка. Винаги ако мога ще почерпя. Стига да не става навик. А ако въпросната мацка ми се разсърди за това, че не съм я бил черпел обяснявайки ми колко съм стиснат всъщност и как не съм никакъв кавалер значи не струва. Парите всеки знае да ги обича въпросът е да обичаш самият човек и без тях :)

anonymous708973
10-22-2013, 18:14

Ебати комплексарите, дето няма да оставят никога.

Сериозно? Всеки път или делите, или той плаща? Наистина? И се броим за еманципирани?
Абсурдно ми е, като видя двойка, която е от 2-3 години заедно и винаги дели сметката.

Ако примерно искам да отидем на ресторант, а той не може да си го позволи по някаква причина в момента, има два варианта - или не отиваме, или отиваме и аз плащам (логично). И понеже никой няма да го заболи, ако аз си изям доволно сушито и просто платя сметката, правим го. Кое е ненормалното? Кое го прави "ебати мъжът"?

Niakoitam, ако можеш да си го позволиш и не го правиш ПОНЯКОГА (!!!), значи харабия не си кавалер и ти си този, който не струва. Не е изобщо кифленско и не знам си какво, просто на едно момиче (в общия случай, айде - не всички сме еднакви) й става едно такова топличко, когато чат-пат момчето се погрижи за нея - било материално или не. Дайте да си говорим реално.

Sh@d0w
10-22-2013, 18:19
Ебати комплексарите, дето няма да оставят никога.

Сериозно? Всеки път или делите, или той плаща? Наистина? И се броим за еманципирани?
Абсурдно ми е, като видя двойка, която е от 2-3 години заедно и винаги дели сметката.

Ако примерно искам да отидем на ресторант, а той не може да си го позволи по някаква причина в момента, има два варианта - или не отиваме, или отиваме и аз плащам (логично). И понеже никой няма да го заболи, ако аз си изям доволно сушито и просто платя сметката, правим го. Кое е ненормалното? Кое го прави "ебати мъжът"?

Ти го вадиш от контекста и го сравняваш с някви твои примери. Чете ли темата до тук или?

В такива ситуации няма нищо нередно, особено ако сте се разбрали за това. Че дори и да не сте то е ясно. Въпроса беше за първата среща и дали е редно да се дели сметката или не.

Вече за във връзка нещата са или 50 : 50 или както дойде там няма такива неща лол

anonymous708973
10-22-2013, 18:22
Четох темата, разбира се, но от коментарът й не стана ясно какво има предвид.

Глаголното време на "ПЛАЩА ЛИ ВИ" сметките далеч не предполага само първа среща.

По скромното ми мнение, точно тия дето се изкарват най-големите джентълмени и НАСТОЯВАТ да платят сметката всеки път, са най-големите комплексари.

Sh@d0w
10-22-2013, 18:26
Женската логика кърти както винаги.

LadyDi
10-22-2013, 18:28
Хайде да не си говорим за мъжка и женска логика.

anonymous708973
10-22-2013, 18:33
Женската логика кърти както винаги.

Кое кърти, айде обясни ми. Кое не успя да разбереш?

pandabear
10-22-2013, 18:34
честно казано, не се чувствам никак комфортно да ми плащат сметката, но все пак това не пречи да уважа желанието на човека, с когото съм, да плати

Sh@d0w
10-22-2013, 18:46
Кое кърти, айде обясни ми. Кое не успя да разбереш?

Доразвий си тезата за кавалерството и комплексарството че ми стана интересно.

Лейди сори, ще префразирам. Логикага на пантерата отново кърти.

anonymous708973
10-22-2013, 19:15
В случая щях да дам пример за теб като за противоположното, ХУБАВО нещо, представи си.
Не търси под воля теле.

Мъж, който настоява да плаща всеки път, за мен е комплексар. Ако има нужда да дава пари всеки път, за да се почувства мъж, и смята, че това е ролята му в живота, е комплексар. Кое не разбираш?

Съвсем различно е това, което ти писа по-нагоре, че правиш, а именно, това, което аз подкрепям :) Дори неслучайно казах, че мъж, който никога не черпи, а може да си го позволи, просто не си струва. Златната среда, бе, човек. Кавалер. Ще покани на ресторант/кино, ще почерпи. Следващия път ще остави да бъде почерпен. Следващия път сметката ще се раздели. Проста работа.

Някой в началото каза, че въпросът със сметката е надценяван. Съгласна съм. Никога не съм имала проблеми по тоя въпрос, освен когато с един бивш спорихме, че не е нормално жената да не си плаща никога. Казах го два-три пъти, разбра ме и спря да се бута всеки път.

Violenza
10-22-2013, 19:49
Мъж, който настоява да плаща всеки път, за мен е комплексар. Ако има нужда да дава пари всеки път, за да се почувства мъж, и смята, че това е ролята му в живота, е комплексар. Кое не разбираш?

Пантерке, невероятни простотии пишеш. За теб единствената причина мъжът да плаща сметката е желанието му да се прави на мъж и да се чувства като такъв ли?
Извинявай, аз мислех, че евентуално причината може да е кавалерство или пък просто желание от негова страна. Не знаех, че в тези им действия се кореняла мания за господство, разбира се, породена от комплекси.

leadyflame
10-22-2013, 20:12
^ Не при всички мъже разбира се, но има и такива главната причина, поради която изявяват настойчиво желание да са винаги в плащащата позиция, е може би насаденото им разбиране за мъжество, което разбира се стига само до там.

Niakoitam
10-23-2013, 10:43
Niakoitam, ако можеш да си го позволиш и не го правиш ПОНЯКОГА (!!!), значи харабия не си кавалер и ти си този, който не струва. Не е изобщо кифленско и не знам си какво, просто на едно момиче (в общия случай, айде - не всички сме еднакви) й става едно такова топличко, когато чат-пат момчето се погрижи за нея - било материално или не. Дайте да си говорим реално.

Тук момента е малко тънък. На тоя етап колкото и да ми се ще големи сметки не мога да плащам. Но иначе защо пък не.Ако аз съм човекът, който няма никакви материални проблеми, а момичето отсреща има съм готов да поемам всеки път сметката и докато се наложи. Ако обаче аз едвам свързвам двата края и момичето, което взима няколко пъти повече от мен иска да ходим по-разни ресторанти, след което се наяжда обилно, изтръсква се и почва да ме гледа с поглед ала айде нали си кавалер плащай всеки път...е постепенно ще започна да се чудя дали ако спра да го правя изобщо ще се занимава с мен, от което няма да ми стане особено приятно. Друг въпрос е че не смятам, че кавалерство се състои само в това да заведеш въпросната девойка на ресторант и да и платиш сметка, а след известно време да се държиш с нея като с подчовек. Има и много други неща, които може да покажат кавалерство.Друг е въпросът,че аз ако имам финансовата възможност за по-големи черпавки не само дадено момиче, а и много набелязани хора може да разберат.Така има и опасност да ти се навъртят и така наречените сомчета, но в живота ми има хора, които определено го заслужават.:)

fenkaaa
10-23-2013, 10:47
В повечето случаи си я делим,имало е случаи в които всеки си плаща и по отделно,имало е и случаи,в които е плащал всичко и така.

anonymous708973
10-23-2013, 16:18
Пантерке, невероятни простотии пишеш. За теб единствената причина мъжът да плаща сметката е желанието му да се прави на мъж и да се чувства като такъв ли?
Извинявай, аз мислех, че евентуално причината може да е кавалерство или пък просто желание от негова страна. Не знаех, че в тези им действия се кореняла мания за господство, разбира се, породена от комплекси.

Не, ти пишеш простотии, защото не си прочела изречението ми. В него фигурира изразът "ВСЕКИ ПЪТ". Нагоре неслучайно казах, че ако един мъж никога не предложи да почерпи, определено не си струва.

И да, за мен мъж, който НАСТОЯВА да плаща ВСЕКИ ПЪТ, е комплексар. Но това не е мания за господство, а комплекс за малоценност. Той има нужда да плаЩА (всеки път), за да се чувства мъж. Веднъж-два-десет-петдесет пъти - окей. Половината пъти окей. Ама всеки път да ми бутат ръката и да ми плащат сметката? На мен, а смятам, че и на всяка жена с ценности, ще ми стане странно. Да не говорим, че така поставя неговото желание да плати над моето аз да платя или да си разделим сметката. Що за джентълмен поставя своите желания на първо място всеки път?
Интересна представа имаш.

Стана ми странно още като заяви, че "що за мъж би позволил да му платят сметката". Аз мъж, който не позволява никога момичето да почерпи, наричам комплексар.

Аз съм за баланса. И понеже искам да съм еманципирана, но не обичам да си кривя душата - обичам и да се грижат за мен, съм за златната среда - един път аз, един път той, делим си или ако единият иска на по-"изтънчено" място, плаща той.
Не разбирам и не одобрявам крайностите.

След като уточних, че говоря за краен случай, при това от личен опит, разбра ли ме или сигурно пак пиша глупости?

NomNomNom
10-23-2013, 16:39
Безразлично ми е.
Плащам си, ако някой им желание да плати - окей.
Не съм за парите. Гледам и да излизам с мъже, които не са за парите.

Sh@d0w
10-23-2013, 17:04
Не, ти пишеш простотии, защото не си прочела изречението ми. В него фигурира изразът "ВСЕКИ ПЪТ". Нагоре неслучайно казах, че ако един мъж никога не предложи да почерпи, определено не си струва.

И да, за мен мъж, който НАСТОЯВА да плаща ВСЕКИ ПЪТ, е комплексар. Но това не е мания за господство, а комплекс за малоценност. Той има нужда да плаЩА (всеки път), за да се чувства мъж. Веднъж-два-десет-петдесет пъти - окей. Половината пъти окей. Ама всеки път да ми бутат ръката и да ми плащат сметката? На мен, а смятам, че и на всяка жена с ценности, ще ми стане странно. Да не говорим, че така поставя неговото желание да плати над моето аз да платя или да си разделим сметката. Що за джентълмен поставя своите желания на първо място всеки път?
Интересна представа имаш.

Стана ми странно още като заяви, че "що за мъж би позволил да му платят сметката". Аз мъж, който не позволява никога момичето да почерпи, наричам комплексар.

Аз съм за баланса. И понеже искам да съм еманципирана, но не обичам да си кривя душата - обичам и да се грижат за мен, съм за златната среда - един път аз, един път той, делим си или ако единият иска на по-"изтънчено" място, плаща той.
Не разбирам и не одобрявам крайностите.

След като уточних, че говоря за краен случай, при това от личен опит, разбра ли ме или сигурно пак пиша глупости?

Ти говориш за някакво болестно състояние, в което мъжа едва ли не настоява да плаща и ако не го направи значи мъжкото му его е провалено. Това наистина звучи като комплекс.

Ама вие двете говорите за различни неща. Едно е това което каза да се настоява, да тропаш с крак и да си държиш на плащането, друго е САМО да предложиш да я платиш, пък момичето ако откаже много ясно че ще си я поделите. Разбираш ли. Виоленза говори за кавалерството като такова, а ти за болестни състояния.

UniCoWN
10-23-2013, 18:11
Не си делим парите.
Всеки път както дойде. Не че има значение от чии джоб излизат парите.

Wwwooow
10-23-2013, 18:42
На мен пък ми става супер неудобно и тъпо, ако някое момче ми плати сметката(и нямаме нищо общо,все още) чувствам се длъжна...

Violenza
10-23-2013, 19:16
...
Определено с теб имаме коренно различна интерпретация на понятието "мъж", така че не намирам смисъл да коментирам.

TheBeliever
10-23-2013, 21:22
Много крайно се изказвате. Комплекси, не знам си що. Вглъбявате се излишно.

Не обичам да ми плащат. Каквото и да било, който и да било. И с гаджета, и с приятели - или делим, или днес плащам аз, другия път той/тя. Но системно да ми плаща сметките - не, благодаря. Наречете го его/комплекс/феминизъм - не ми пука, но бих се чувставала жалка, ако всеки път ям и пия на чужда сметка. Научена съм да се грижа сама за себе си и държа на това.

Кавалерството е друга бира. Да предложи да плати - ок. Но и да ме остави аз да платя. Не да ми бута ръцете с "Айде, моля ти се". Моля ти се - какво? Щом съм изявила желание да поема част от сметката би било кавалеско от негова страна да уважи моето желание. Да си кавалер е въпрос на маниер и държание, не на брой платени сметки.

xXxPETYAxXx
10-24-2013, 13:01
Пак ли тая тема задъвкахте.
Различно е - когато бях на 16-17, всъщност аз много често се налагаше да черпя приятеля си. Излизало ни се е, но на него не му даваха достатъчно джобни. Не ми е било кой знае какъв проблем, но адски много ме е изнервял, когато е имал достатъчно пари, за да върне веднъж жеста, но се е правил на гръмнат.
Сега съм на 20, ще правя 21 - срещам се с работещи хора, които имат възможност да платят едно смотано кафе. Определено не бих започнала да се занимавам с някого, когото отново трябва аз да издържам.
Съвсем нормално е един мъж да плаща сметките в повечето случаи - но не и винаги. Трябва все пак и момичето да си плаща питието(или каквото там консумира) понякога.

draid
10-24-2013, 18:50
Да приемем особено за първа среща, че се очаква от мъжа да плати. Очаква се по-принцип човека който кани като цяло да поема разходите, все пак е покана. Обаче ако става въпрос за вече започнала сметка, много по-разумно е сметките да се делят, да се плащат от единия, после от другия и т.н. Какво означава, въпрос на кавалерство е да плащаш сметките ? Да приемем, че започвате връзка с яко момиче и искате всичко да е ок. Излизате за първи път и плащате сметката, в следващите 2 седмици излизате всеки ден на бар/кафе/дискотека/кино/театър и т.н. прекарвате по доста време заедно и според горните твърдения за да бъдете кавалер трябва да изсипете една работна заплата, в противен случай се превръщате в не-кавалер така ли ?