View Full Version : Съществуват ли духове,или просто въображение?
Karina.Ivanova
10-28-2013, 10:51
Баща ми почина преди около три години.. Година - две след смъртта му една жена дойде и ни каза,че говорила с мъртвите. Контактувала с мъртвите.. (не съм сигурна,дали не е измислица,но..) Казал й (баща ми),че трябвало да говори с брат ми.. Понеже ми предстояха матури (7ми клас бях) и той й казал,че ще ги изкарам и да не се притеснявам. А пък на четиресетта дни бяха паднали снимките му (бяхме ги наредили и те бяха паднали - подредени по големина, от по-стара до по-скоро направена и снимките се бяха обърнали) И още куп подобни неща (сянка на мъж, паднал хляб, разлято вино и т.н) .. Дали е истина? Съществуват ли духовете?
Karina.Ivanova
10-28-2013, 10:52
Забравих да допълня: Случвали ли са ви се подобни неща?
girlwithblueeyes
10-28-2013, 10:56
Не
Лично за мен тва са глупости в които и грам не вярвам
Има нещо вярно в историите за духове.Познавам една жена,която контактува с тях.Когато се запознахме тя успя да опише къщата ни и да локализира някои вещи вкъщи,които дори ние не знаехме че са там.А тя дори не е от нашия град.И аз съм имала някакви такива странии усещания,свързани с духове,но и до ден днешен смятам че ако разкажа на някой ще ме сметне за луда и по-лошото е че най-вероятно ще бъде прав.Хубаво е да знаеш че любим загинал човек още бди над теб.Миличка,баща ти те обича и съм сигурна че те гледа отгоре и ти се радва!
malka_sladkka
10-29-2013, 12:49
Баща ми почина преди около три години.. Година - две след смъртта му една жена дойде и ни каза,че говорила с мъртвите. Контактувала с мъртвите.. (не съм сигурна,дали не е измислица,но..) Казал й (баща ми),че трябвало да говори с брат ми.. Понеже ми предстояха матури (7ми клас бях) и той й казал,че ще ги изкарам и да не се притеснявам. А пък на четиресетта дни бяха паднали снимките му (бяхме ги наредили и те бяха паднали - подредени по големина, от по-стара до по-скоро направена и снимките се бяха обърнали) И още куп подобни неща (сянка на мъж, паднал хляб, разлято вино и т.н) .. Дали е истина? Съществуват ли духовете?
Дали съществуват никой не може да кажеш със сигурност, но и на мен са ми са се случвали такива неща, особено със снимките... И други доста странни случки.
heartlesandfreaky
10-29-2013, 17:36
Не знам съществуват ли или не, ама се сещам за един конкретен случай, когато влизам в стаята си и на земята намирам снимка на някакви хора. Вечерта питах баща ми дали е негова, той ми вика "Не съм я виждал". Питах жена му и сестра ми и двете не знаеха каква е тая снимка. До ден днешен не мога да си го обясня това, чак се плаша като се сетя
Не вярвам в духове и не мисля че съществуват.
baby_baby
10-30-2013, 13:47
Случвали са ми се такива работи :
Веднъж бях сама в нас през деня и тъкмо влизам в коридора и лампата се светка (а нямаше никой в нас ) много се оплаших и се върнах в хола имах
А пък веднъж вечерта късно към 2-3 се чуваха стъпки по стълбите все едно някои ходи (не бяха наще щото те спяха)
или лятото вечерта като съм навънка и нали е жега и се разхождаме с една приятелка и изведнъж се едно нещо премина през мен стана ми много студено и после пак си ми стана жега
baby_baby
10-30-2013, 13:47
Случвали са ми се такива работи :
Веднъж бях сама в нас през деня и тъкмо влизам в коридора и лампата се светка (а нямаше никой в нас ) много се уплаших и се върнах в хола
А пък веднъж вечерта късно към 2-3 се чуваха стъпки по стълбите все едно някои ходи (не бяха наще щото те спяха)
или лятото вечерта като съм навънка и нали е жега и се разхождаме с една приятелка и изведнъж се едно нещо премина през мен стана ми много студено и после пак си ми стана жега
Аз мисля, че има нещо вярно.
hristo99
10-31-2013, 15:33
Няма духове, гоблини и тем подобни. А врачките са на принципа "Днес ще ти се случи нещо, не знам какво, не знам кога ама ще се случи". :)
bilqnavod
10-31-2013, 16:10
Да мисля!
Illusion772
10-31-2013, 16:15
Да съществуват ! Ето ти един http://i1018.photobucket.com/albums/af301/zombieassassin2/tumblr_lt2px77v2k1qz9bwro1_500.gif
vampire*-*
10-31-2013, 16:40
Аз просто изказах това,което мисля. Нямаше нужда от сърказма ти, lllusion772
Illusion772
10-31-2013, 21:10
Аз просто изказах това,което мисля. Нямаше нужда от сърказма ти, lllusion772
Прочетох историята ти , ако ти си автора , и коментара ми беше малко неуместен , но си мисля че хората имаме асоциативно мислене. Тоест ако мислим че нещо е истинско или просто искаме да е истинско, мозъкът ни ще намери някакъв начин да го направи истина.
fuckilluminati
11-29-2013, 14:16
Даа случвало ми се е !!!
fromthehell5
11-29-2013, 14:51
Е, разкажете като ви се е случвало :)
Иначе по темата: има някаква доза истина, но за сега нищо подобно не ми се е случвало.
Аз лично вярвам, защото съм имала куп такива случки с починали близки. Като се сетя потръпвам ..
BlackEyedPeas
12-01-2013, 17:02
Не мога да кажа дали съществуват или не, но съзнанието и подсъзнанието ни е нещо наистина много силно развито. Мозъка ни е нещо уникално като цяло и голяма степен от тези "видяни" неща са предизвикани от съзнанието ни. Или пък "виждаме" неща, които ги няма наистина.
Не вярвам в такива неща и не ми се е случвало нищо от тоя сорт. За мен всико си има някакви химично/физично обеснение, но както казаха нагоре, мозъка обича да си прави "патки" с нас.
SHPAIdURmeN
12-02-2013, 16:42
Три години да са минали, вече духът не броди на същите трептения на земята.
Здравейте,
И аз искам да споделя нещо по тази тема :)
Преди няколко дни около 22:30 вечерта бях в кухнята на чешмата и ми се стори, че под касата на вратата имаше някой. С периферното си зрение мисля че видях силует, но когато се обърнах нямаше никого, а се усещаше чуждо присъствие, когато се обърнах силуета изчезна и всичко беше за секунди. Помислих, че е някоя от тъпите шеги на брат ми за да ме уплаши, но когато погледнах нямаше никого в коридора и си помислих, че просто ми се е привидяло. След ден, два споделих на майка ми и тя ми каза, че когато съм се родила един ден докато ме хранела в хола е видяла мъжки силует(бащата на дядо ми) и тя каза че го е видяла за секунди. През следващата седмица тя беше в отпуска и ми сподели, че е усетила присъствието на майката на дядо ми и то многократно да обитава едно и също място между коридора и хола. Казах и че до някъде ме е страх, но тя каза че няма от какво да се страхувам.
От една страна искам да разбера защо от 98-ма година до сега обитават къщата, от друга страна ме е страх и не знам какво да правя..
Може ли да ми дадете някой съвет какво да правя?
Благодаря предварително :)
Здравейте,
И аз искам да споделя нещо по тази тема :)
Преди няколко дни около 22:30 вечерта бях в кухнята на чешмата и ми се стори, че под касата на вратата имаше някой. С периферното си зрение мисля че видях силует, но когато се обърнах нямаше никого, а се усещаше чуждо присъствие, когато се обърнах силуета изчезна и всичко беше за секунди. Помислих, че е някоя от тъпите шеги на брат ми за да ме уплаши, но когато погледнах нямаше никого в коридора и си помислих, че просто ми се е привидяло. След ден, два споделих на майка ми и тя ми каза, че когато съм се родила един ден докато ме хранела в хола е видяла мъжки силует(бащата на дядо ми) и тя каза че го е видяла за секунди. През следващата седмица тя беше в отпуска и ми сподели, че е усетила присъствието на майката на дядо ми и то многократно да обитава едно и също място между коридора и хола. Казах и че до някъде ме е страх, но тя каза че няма от какво да се страхувам.
От една страна искам да разбера защо от 98-ма година до сега обитават къщата, от друга страна ме е страх и не знам какво да правя..
Може ли да ми дадете някой съвет какво да правя?
Благодаря предварително :)
SHPAIdURmeN
05-17-2014, 13:05
Надарени сте :)
prosto_chovek
05-17-2014, 13:49
Яж гъби и ще видиш квото искаш.
Яж гъби и ще видиш квото искаш.
ххаахахахаха съжалявам много но не ям гъби
prosto_chovek
05-17-2014, 14:03
Пий абсент в оригинални количества. Превари пелин. Иначе духове може да има, може да нема. Зависи колко съм пил, ще ти кажа различно.
SHPAIdURmeN
05-17-2014, 14:52
^
Дано сега да те разбере, че с гъбите нещо не се получи :D
prosto_chovek
05-17-2014, 15:00
Немой :D
Light_Dreamer
05-31-2014, 15:06
Случвало ми се е понякога след, като изгледам серия на сериала Supernatural. Следователно мозъкът си внушава някои работи за истина.
Виждала съм и съм чувала ама дали са истински не знам.
oO Requiem Oo
06-04-2014, 01:54
Да, съществуват.Имам си в нас.
Принципно аз винаги търся логично обяснение, но за някой неща няма.
Всичко е възможно, света е много по-сложен от нещата, който ние хората знаем за него!
m.kostova02
06-09-2014, 17:24
Да, съществуват! Като ходя в една моя приятелка и почти винаги се случват много плашещи неща (местене, падане на предмети, звуци, техниката, вратите мърдат). Много рядко и в нас са се случвали странни неща но...Аз просто не им обръщам внимание и спират, но понякога се плаша много силно. Все пак така да го нареча "духът" може на истина да е твой роднина и да иска да се свърже с теб!
xNarcisseNoir
06-10-2014, 19:21
А пък според мен всичко е едно въображение.. :D
Ouroboros
06-10-2014, 20:07
Не мисля, че трябва да спорим за нещо, което не разбираме...
tamira2010
06-11-2014, 11:15
Съгласна съм с Light_Dreamer.Почти всеки ден гледам по няколко епизода,основно вечер.После само да чуя някакъв шум и се стряскам.А вкъщи имаме 3 котки и постоянно има нещо съборено или счупено.
Red.Corp
06-11-2014, 11:28
Че има нещо, има. Това е сигурно. Не мисля, че всички тези истории за духове са тръгнали, когато в един прекрасен ден на някой му е паднала тухла на главата и тогава му е хрумнала да раздухва небивали истории просто да плаши хората, защото си няма жена и тъпее по цял ден. На мен също ми се е случвало да си седя в нас на затворена врата в спалнята пред компа и изведнъж да ми се светка лампата в коридора, като бях оставил ключа в режим активиране при засичане на движение. Да беше веднъж - окей, разбираемо, но това се повтаряше през вечер. Също така имаше един случай, в който с най-добрия ми авер гледаме телевизия, като изведнъж се чуват груби стъпки по дървеното стълбище от 2рия етаж към тавана, последвани от тъп удър. Все едно някой беше бутнал нещо горе. Решихме, че сме забравили входната врата отключена и е влязло нещо - я човек, я някоя бездомна животинка. Грабнахме фенерите, аз се качих на тавана, авера отиде да провери вратата. Горе нямаше абсолютно никой, вратата се оказа заключена. Странни неща се случват, понякога ги усещаме, понякога просто не им обръщаме внимание, защото сме заети с нещо друго.
Не бих казал, че вярвам, но не бих отрекъл съществуването на каквото и да било.
На мен миналото лято ми се случи нещо странно и съм сигурна,че не ми се е сторило.Миех си лицето в банята и изведнъж душът се включи.Стреснах се и излязох.После,сам се изключи.Не знам какво беше това,но определено никой не се беше къпал в същия ден.
Teen.girl
06-18-2014, 17:20
Аз лично мисля че има и на мен са ми се случвали такива странности!и то след като дядо почина!
1. Намерихме Късметлийския гердан на тате паднал на пода с вързани 3 възела на него.
2. Пускам музика от компютъра и вместо песен от тонколоната се чува пронизващ писък (така яко се стреснах ,че не можах да спя няколко нощи)
3. Един път като пътувах с такси то минаваше покрай Шуменското плато и аз се унесох изведнъж и задрямах и сънувах как някой ми казва "платото на Шумен е обладано от духове!!!" И се събудих.
YonaToxic
06-18-2014, 22:01
Духове не съществуват, а само болните представи на хората.
Red.Corp
06-22-2014, 16:36
То и за Господ се отнася същото ;)
Следващия път,когато ЛЪСКАТЕ,помислете дали не ви наблюдават! :)
Да, вярвам в духове, защото някои работи са бо-далече от познанието на човека. Имаше едно много добро сериалче за Внага, действително е усещала нещо и то ясно. Да чукам на дърво, до сега не ми се е случвало нищо плашещо, но вярвам, че мъртвите ни още са до/около нас.
Lonsdale.
07-06-2014, 12:21
Като кажете дух. Е какво е това дух, зомбирала се душа?
Че си има такива неща, има си. Както тялото ти си остава тук на Земята е всъщност под нея, така и душата ти. Едва ли има планета специално за мъртвите души и си правят чаени партита и ядат сладкиши, докато обсъждат дали ние живите съществуваме.
Да,определено вярвам,защото са ми се случвали много странни неща,особено след като баба ми почина.Постоянно я сънувах,всякакви сънища.Най-страшният беше как сънувам,че ми се обажда по телефона(а в съня си знаех,че е мъртва) и чух как ми казва "Алооо,алооо,алооо" точно със нейния глас и след няколко дена както си стоях в къщи на леглото и си цъках на компа чух шум,който идваше отзад ,и като се обърнах видях как въжето за вдигане и сваляне на щората се люлее доста силно(няма как да е станало течение или нещо такова) и изведнъж спря все едно някой го спря с ръка.От тогава почти не я сънувам,много рядко и съм сигурна,че е дошла да се сбогуваме ;(
Lonsdale.
07-10-2014, 07:30
Да,определено вярвам,защото са ми се случвали много странни неща,особено след като баба ми почина.Постоянно я сънувах,всякакви сънища.Най-страшният беше как сънувам,че ми се обажда по телефона(а в съня си знаех,че е мъртва) и чух как ми казва "Алооо,алооо,алооо" точно със нейния глас и след няколко дена както си стоях в къщи на леглото и си цъках на компа чух шум,който идваше отзад ,и като се обърнах видях как въжето за вдигане и сваляне на щората се люлее доста силно(няма как да е станало течение или нещо такова) и изведнъж спря все едно някой го спря с ръка.От тогава почти не я сънувам,много рядко и съм сигурна,че е дошла да се сбогуваме ;(
Това с въжето не знам какво е, но това, че си я сънувала не е нещо съвсем необичайно. Смисъл-нормално е. Мислила си много за нея, било ти е тъжно, спомняла си си неща и така се е стигнало до това да сънуваш.
~FUCK IT~
07-10-2014, 09:16
Допреди не бях ставала свдетел на подобни неща, но ето какво ми се случи скоро:
С родителите ми бяхме на село и когато си легнахме аз не можах да заспя, защото котката ми постоянно ме будеше (все едно искаше да ми каже нещо). После чух някакво тропане и си помислих, че някой от наще е станал. После обаче усетих, че шума идва от тавана и реших да отида в кухнята, видях, че и те са станали, защото са го чули, чуваше се все едно някой ходи по тавана и продължаваше. Когато спря баща ми се качи да провери, но нямаше нищо. После не можах да заспя, защото стаята ми е точно срещу вратата на тавана...
С родителите ми бяхме на село и когато си легнахме аз не можах да заспя, защото котката ми постоянно ме будеше (все едно искаше да ми каже нещо). После чух някакво тропане и си помислих, че някой от наще е станал. После обаче усетих, че шума идва от тавана и реших да отида в кухнята, видях, че и те са станали, защото са го чули, чуваше се все едно някой ходи по тавана и продължаваше. Когато спря баща ми се качи да провери, но нямаше нищо. После не можах да заспя, защото стаята ми е точно срещу вратата на тавана...
Да,сигурно е бил дух.Доста често се случват такива неща
А, ся му кажи на баща ти да сложи два капана за плъхове горе... Ловците на духове ги използват и са много ефективни...
Не бих казал, че вярвам, но не бих отрекъл съществуването на каквото и да било.
Темата се изчерпа до тук. Иначе точно поради това незнание си ме е леко шубе, не е като да не ставам малко уплашено детенце след хоръри или разкази на такива истории.
lisi4ety
07-15-2014, 06:29
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ok
Stella_SN
07-15-2014, 08:09
И аз да се включа по темата .. :Д По принцип мисля, че има някаква енергия останала от човека, но не мисля че е в състояние да ни навреди например, освен ако самата наша психика не го позволи. Честно казано, страх ме е повече от живите, отколкото от душите на мъртви хора :D Нищо подобно мисля че не ми се е случвало или поне не помня. Дядо ми почина преди 4 години, тогава баба ми може би усещаше някакво присъствие, някаква енергия. Тя живееше самичка в цяла голяма къща и някак си самото чувство на самота и наскоро изгубен човек е могло да я подтиска. Сестра ми пък често го сънуваше, усещаше го.. Аз не. Сънувах го понякога, но никога когато съм мислила за него, не съм го сънувала после.. Ден преди 16-тия ми рожден ден тогава го сънувах. Не съм мислила съзнателно, може би на някакво подсъзнателно ниво.. Та сънувах, че съм в къщата на баба ми и той идва там, за да ми честити. Съответно аз го поканих на празненството вкъщи, а той ми каза; Съжалявам миличка, не мога да дойда и да изляза от тук. Дойдох само да ти честитя и си отивам" . Тогава просто се събудих и беше 00:09, вече денят на рождения ми ден. Дори да беше преди години го помня мнооого ясно и то не защото съм се уплашила че духът му иска да се свърже, а просто защото бях съкрушително тъжна. Та мисля, че може би има такива неща, но по-голяма част от "случките с духове" са плод на съзнанието ни.
chupachups
07-15-2014, 10:52
На мен ми се бяха случили някакви подобни неща... Когато кучето ми почина (бях на 9) го погребахме с баща ми под една бреза извън града. Когато стана 1 година от смъртта му с тати посадихме на село една бреза. Тя страшно бързо порасна и стана много здрава и с дълбоки корени и аз реших да издълбая на стъплото и едно сърце, с първата буква от името на кучето ми в сърцето. След няколко дни, отидохме на брезата, къдете го бяхме погребали и на брезата имаше същото сърце, със същата буква и всичко. Нищо не бях рисувала и тати също. Абсолютно копие на първото. Кучето ни беше част от семейството, мен много ме пазеше и се грижеше много за мен. Родителите ми, са ми разказвали, че когато са излизали навън с количката да ме разхождат, кучето седяло до мен и лаело всеки, който се доближи до мен и ако тати не му кажел, да не лае не спирал и ме пазел повече дори от храната си. Аз още тогава усещах силна връзка с него, дори да е куче и да прозвучи нелепо.
Друга снимка пак свързана с кучето ми, беше когато един ден се прибрах в нас и нямаше никой и каишката му беше под един скрин на който имаше негови снимки, а тази каишка даже не знаех къде е, до тогава.
Също така той много обичаше топки и в нас често падат едни едни топки за тенис, понеже преди тренирах тенис и още ги пазим или някви кръгли предмети и вече почвам да се плаша...
Имам чувството, че изтрештявам :D
Anonimka_99
07-22-2014, 12:21
:D
xNarcisseNoir
07-26-2014, 10:27
На мен ми се бяха случили някакви подобни неща... Когато кучето ми почина (бях на 9) го погребахме с баща ми под една бреза извън града. Когато стана 1 година от смъртта му с тати посадихме на село една бреза. Тя страшно бързо порасна и стана много здрава и с дълбоки корени и аз реших да издълбая на стъплото и едно сърце, с първата буква от името на кучето ми в сърцето. След няколко дни, отидохме на брезата, къдете го бяхме погребали и на брезата имаше същото сърце, със същата буква и всичко. Нищо не бях рисувала и тати също. Абсолютно копие на първото. Кучето ни беше част от семейството, мен много ме пазеше и се грижеше много за мен. Родителите ми, са ми разказвали, че когато са излизали навън с количката да ме разхождат, кучето седяло до мен и лаело всеки, който се доближи до мен и ако тати не му кажел, да не лае не спирал и ме пазел повече дори от храната си. Аз още тогава усещах силна връзка с него, дори да е куче и да прозвучи нелепо.
Друга снимка пак свързана с кучето ми, беше когато един ден се прибрах в нас и нямаше никой и каишката му беше под един скрин на който имаше негови снимки, а тази каишка даже не знаех къде е, до тогава.
Също така той много обичаше топки и в нас често падат едни едни топки за тенис, понеже преди тренирах тенис и още ги пазим или някви кръгли предмети и вече почвам да се плаша...
Имам чувството, че изтрештявам :D
Ама разбира се... вие не знаете ли, че мъртвите души могат да дълбаят по стъблата на дърветата!! :D :D :D
Разби ме...