View Full Version : Причина ли е..
ревността за раздяла? Всичко между нас вървеше добре, даже повече от добре, когато не се срещах с никого, не се уговарях с приятели, не излизах...Не обичам да ме ограничават, да ми поставят рамки. Сякаш съм вещ, над която има власт. Според вас постъпих ли прибързано, необмислено и тнт. Може ли такава пречка да се преодолее?
DisappointedDreamer
10-29-2013, 07:09
Разбира се, че е причина.
Една връзка не бива да те ограничава или задушава.
В момента в който стане такава и ти носи повече негативни емоции и нерви, имаш пълното право да я прекратиш, защото вече е загубила смисъла си.
Вече дали ще го направиш или ще се опиташ да оправиш нещата е въпрос на мазохизъм, щом става дума за тийнейджърка ревност.
Не може да се преодолее :(
Достатъчна причина е. Почнеш ли да губиш себе си заради другия, не си струва.
тийнейджърка ревност.
какво имаш предвид?
Причина е, да. Може да се преодолее. Как - не знам, но може. Сигурна съм, че може.
какво имаш предвид?
Тийнейджърската ревност обикновено и безпричинна и упорита. Ревнуваш от всеки и от всякого който погледне/заговори половинката ти. Защото си млад и неопитен. И несигурен.
И не слушаш какво ти обясняват. Нито мислиш. Доверяваш се само на чувството си което напира в теб. И това унищожава връзки.
Обикновено края на една такава връзка те научава как да я пребориш тази ревност. Иначе общо взето си е загубена кауза.
valdesbg
10-29-2013, 18:50
Естествено че е причина. Така както хладилника е причината за студената бира в него.
не знаех, че съществува тийн ревност :О
иначе мисля, че ние сме поне малко над тези неща
не сме толкова малки
може би това е част от характера му
То не е до възраст, а до опит.
То не е до възраст, а до опит.
амин
Georgi.M
10-29-2013, 19:35
Не е и толкова до опит,нито до възраст ,а до ценностите,до принципите и възприятията които даден човек си е създал още от ранна възраст.Хората никога не се променят коренно,те имат градация и естествено деградация.Всичко е въпрос на индивидуална гледна точка,всяка една дума ,всяка една реакция на даден човек е част от неговата личност. :) Всеки сам преценява как да се държи и така нататък,трябва да си широкоскроен и да приемаш другите такива каквито са,но всички сме пълни с предразсъдъци и с голямо его и сме големите разбирачи.Но всяко нещо което видиш и чуеш го запомняш като информация и в даден момент го използваш. :) Всичко е до самия човек и неговото разбиране и гледна точка и най-вече дали има ИСКА да се развие.
DarkTemplar
10-29-2013, 21:18
За мен е една от най-логичните и достоверни причини. Не смятам, че тийнейджърската ревност е особено различна от тази при по-големите (на възраст), все си е израз на неуверерност и несигурност в самия себе си, а оттам и в партньора и отношенията ви. За мен това е най-трудно лечимият недъг в една връзка.
За мен това е най-трудно лечимият недъг в една връзка.
Не мисля, че ревността е недъг само на връзката. Да, има връзки, които могат да породят ревност и в принципно неревнив човек. Но си мисля, че ако психологически си предразположен да ревнуваш, то ще си намериш повод и без да ти го дават.
edit: Да вмъкна за тинейджърската ревност. Съгласна съм с Шадоу, че когато си по-млад и по-неопитен във връзките като цяло, ревността е много по-лесна за предизвикване, отколкото по-късно, когато примерно проумееш, че ако гаджето ти иска да излезе "по мъжки/женски" това не включва задължително свалка с другия пол. Увереността в партньора идва с времето и с опита, колкото и грешно да звучи.
Да, ако ти липсва вяра в самия себе си и във възможностите ти, нито годините, нито броят връзки ти гарантират спокойствие, но са си фактор.
Не, но комплексите + простотията са.
NomNomNom
10-29-2013, 21:49
Не е и толкова до опит,нито до възраст ,а до ценностите,до принципите и възприятията които даден човек си е създал още от ранна възраст.Хората никога не се променят коренно,те имат градация и естествено деградация.Всичко е въпрос на индивидуална гледна точка,всяка една дума ,всяка една реакция на даден човек е част от неговата личност. :) Всеки сам преценява как да се държи и така нататък,трябва да си широкоскроен и да приемаш другите такива каквито са,но всички сме пълни с предразсъдъци и с голямо его и сме големите разбирачи.Но всяко нещо което видиш и чуеш го запомняш като информация и в даден момент го използваш. :) Всичко е до самия човек и неговото разбиране и гледна точка и най-вече дали има ИСКА да се развие.
дейба, седя и си мисля - възможно ли е да си толкова прост.
Georgi.M
10-29-2013, 21:51
Според твоите виждания съм прост,така че явно е възможно. :]