View Full Version : Агресивно папагалче ?
xXxAngerfisTxXx
11-04-2013, 13:19
От към 5-6 години имам 2-ка папагали - мъжко и женско (вълнисти). Мъжкото умря преди 2 дни (крака му беше счупен) и искам да взема ново по-младо. Проблема е женския. Той е млад, като го взехме беше пиленце. Сега е *ати звяра. Кълвеше мъжкия и не му даваше да яде, аз го хранех. Като опитам да го хвана хапе и пищи. По цял ден крещи и обикаля из клетката която е доста голяма... като ме види почва да чурулика и се издува целия. Ако взема мъжко дали ще му направи нещо ? Аз си мисля че женския ми е убил мъжкия...
Почти на 100% съм убедена, че това не е женския, а е мъжкия папагал. Типично мъжко поведение, а и женските почти не чуруликат. Издуването и перенето също са типични черти САМО за мъжкия папагал. Яйца имали ли са? Имам съмнения, че сте гледали 2 мъжки, а в тази ситуация единияг, рано или късно, умира. Така или иначе НЕ взимай друг мъжки! Не всички папагали са милички и при тях има характер. А някои въобще не дават да ги пипат. Моята женска корела на дава да я докосват изобщо, но иначе е много кротка.
Бих пробвала да взема друга женска, но ако мъжкия е много чепат, а тя е по-кротка може и да я тормози.
Папагалите правят доста странни неща. Моите в един момент се пощят и в следващия се кълват по главите. Мъжкия често държи да яде първи. Този проблем се решава лесно с две хранилки. Не може да яде и от двете едновременно.
xXxAngerfisTxXx
11-04-2013, 15:41
женски е... няма чурка
ИбавЪш ли се? Щото аз ти отговорих сериозно.
xXxAngerfisTxXx
11-04-2013, 16:12
не се ебавам :D :)
Папагалите нямат външни полови органи. Повечето птици нямат. Някои се различават по окраската, но при вълнистите се познава само по поведението. А твоето папагалче ти гарантирам, че е мъжкар. Ако искаш да взимаш женска помоли в магазина или развъдника да ти я избере някой, който ги познава, защото ако вземеш мъжки може пак да се случи същото.
LocoDice
11-06-2013, 23:37
Toчно така типично мъжко поведение за папагал аз имам корела мъжкар и се надува по същия начин , от 5 години е при нас и не дава да се докосне клетката му стой отворена разкарва си се , но не дава да се докосне почва да съска едно такова странно и кълве и аз съм на същото мнение , че си гледала 2 мъжкара.
fibonacci
11-08-2013, 00:14
Убий женския и си вземи 2 нови папагала, пък каквото излезе.
Вълнистите се разпознават по цветното над човката.
Какъв цвят е на твоите?