PDA

View Full Version : Вечерен час и приятелите ми,помощ

РОЗА
11-12-2013, 15:56
Здравейте!Не знам откъде да започна,тъй че ще гледам темата да е кратка.Живея с баща ми,на 14 години съм.Събирам се с по-големи от моята възраст,винаги е било така. От мен се очаква винаги да уча,и да не излизам след 6 от вкъщи,тъй като е тъмно,свободна съм само петък и събота,защото имам да уча и най-често само събота успявам.Проблема е,че приятелите ми си мислят,че ги заебавам,макар че знаят отношението на баща ми към вечерния час,но и те са прави.Не знам какво да правя?Говорила съм много пъти с татко по тази тема и знам,че отговора му ще бъде "няма да се промени" или ще повиши тон и ще ми чете конско.Някакви съвети,или просто подкрепа,с която да ме успокоите?Почти всички мои връстници през зимата са до 8-9,а други до 7,7:30,а аз трябва да се прибера още преди да се стъмни. :)

Баща Ти
11-12-2013, 16:11
Сери си на приятелите, щото са тъпи.

РОЗА
11-12-2013, 16:18
Моля ви,не обиждайте приятелите ми.Благодаря предварително :)

vas4e3to0
11-12-2013, 16:36
Съвети надали ще можем да ти дадем, при положение, че сама казваш, че и да говориш с баща си, нищо няма да се промени, но той се притеснява за теб, нормално е. Моят вечерен час в момента, т.е. през зимата и ако няма някакви случаи като рождени дни и пр., е 9 и го намирам за нормално. Повечето ми приятели ги пускат до 6-7, така че се чувствам благословена. :D Пък и не ви виждам какво толкова стоите навън по пейките повечето. Разбирам да ходите по клубове, ами вие просто се събирате групички някъде и си студувате? :D
Иначе ако спечелиш доверието му, предполагам ще ти отпусне още няколко часа навън.

РОЗА
11-12-2013, 18:48
още мнения

РОЗА
11-13-2013, 16:37
Чудя се дали,ако говоря с него,че другите стоят до 10-11,няма да ми позволи да съм до 7-8

heartsdesire
11-13-2013, 18:36
Примири се просто.

ProfessionalGay
11-14-2013, 20:20
Пфф ..просто тряа да му правиш на пук и да се бунтуваш. Сядаш уж нали нормален разговор там искаш да преговарте за часа в момента в който повиши тон започваш да викаш и ти накрая ще се скарате ще те накаже (сигурно) ти ще избягаш ще излезеш с приятели и той като ти звънне и ти изкрещи "Прибирай се веднага!" казваш:"НЯМА!" след което тръшкаш телефона и не отговаряш повече на обажданията му. Като се прибереш няма да те очаква нищо хубаво (you don't say) ще ти вика ще ти се кара ще те накаже ПАК и ти пак му правиш на пук и накрая той ще се примири ...аз така съм с наще и съм си добре;дд верно не сме в особено добри отношения ама ся хДД ако искаш да се прибираш късно а баща ти е с такова мислене тва е ;дд

ProfessionalGay
11-14-2013, 20:21
Колкото по-ядосани са нашите толкова по-горда се чувствам аз ;дд

tireheb
11-14-2013, 21:46
Пфф ..просто тряа да му правиш на пук и да се бунтуваш. Сядаш уж нали нормален разговор там искаш да преговарте за часа в момента в който повиши тон започваш да викаш и ти накрая ще се скарате ще те накаже (сигурно) ти ще избягаш ще излезеш с приятели и той като ти звънне и ти изкрещи "Прибирай се веднага!" казваш:"НЯМА!" след което тръшкаш телефона и не отговаряш повече на обажданията му. Като се прибереш няма да те очаква нищо хубаво (you don't say) ще ти вика ще ти се кара ще те накаже ПАК и ти пак му правиш на пук и накрая той ще се примири ...аз така съм с наще и съм си добре;дд верно не сме в особено добри отношения ама ся хДД ако искаш да се прибираш късно а баща ти е с такова мислене тва е ;дд

такива шутове и тупаници щеше да отнесеш ако беше мое дете... такъв щях да ти извъртя, три дена да играеш пачанга след тва

Cloud9
11-15-2013, 07:03
Вечерният час е проблем на много деца явно.Няма какво толкова да се прави по нощите.Аз до 22 г. бях ограничена от вечерен час,но не от нашите,а от автобуса.Преди това съм била до 8-9 часа,но не съм мръзнела навън,а се събирахме я у нас,я у приятелите ми.Така родителите са по-спокойни че не си вееш задника по гетата и няма някой луд да те обере и пребие.

heartsdesire
11-15-2013, 08:46
Колкото по-ядосани са нашите толкова по-горда се чувствам аз ;дд
Много си злееее, момиче.

girlwithblueeyes
11-15-2013, 11:06
Вечерният час е да се спазва искате или не искате . Но вие не сте виновни а безотговорните ви родители
Всичко това е за ваше добро защото по улицата се случват лоши работи и после ще се чудите от къде ви е дошло . Аз го разбрах по трудният начин.
Като станете по на 18 сте свободни да правите каквото искате ако щете и да си трошите главите . Ама засега ще си кротувате и ще слушате родителите си .

ProfessionalGay
11-15-2013, 21:07
k xD

Nakadah
11-16-2013, 09:15
Първо си на 14 години и след 6 нямаш какво да правиш на вън. Второ, ТИ имаш да учиш! Трето, след някоя и друга година когато твойте приятели почнат да се друсат което ти гарантирам, щом скитат по цели нощи по улицата и ти ли ще искаш да се друсаш? Ако искаш да си добре в живота сядай си на гъза и учи! Не стой на вънка до късно и след време ще си 100 пъти по-добре от твойте приятели дето по цели нощи скитат по улицата.

strawberry88
11-21-2013, 22:34
Примири се просто.

+

fire_magic
11-22-2013, 08:37
Говорила съм много пъти с татко по тази тема :)

Чудя се дали,ако говоря с него,че другите стоят до 10-11,няма да ми позволи да съм до 7-8

Добре

fire_magic
11-22-2013, 08:43
Първо си на 14 години и след 6 нямаш какво да правиш на вън. Второ, ТИ имаш да учиш! Трето, след някоя и друга година когато твойте приятели почнат да се друсат което ти гарантирам, щом скитат по цели нощи по улицата и ти ли ще искаш да се друсаш? Ако искаш да си добре в живота сядай си на гъза и учи! Не стой на вънка до късно и след време ще си 100 пъти по-добре от твойте приятели дето по цели нощи скитат по улицата.

+1

BlackEyedPeas
11-22-2013, 08:53
Колкото и да му говориш, няма да си промени решението. А и тези твои "приятели" май и той много не ги харесва.

fire_magic
11-22-2013, 08:58
ако аз ти бях баща и аз щях да постъпя така, не му се сърди

xXxPETYAxXx
11-22-2013, 09:16
Ама и вие като почнете да твърдите, че след 6 нямало какво да прави навън на тези години. Сякаш вие като сте били на 14 сте се прибирали най-късно в 17:49.
Опасно било навън, не знам си какво.
Аз като бях на 14 си киснех с приятели в едно кафе, което беше близо до нас. Не виждам проблема.
Нашите отначало мрънкаха малко(по-скоро баща ми), но поговорих с тях, че не се чувствам добре другите да са навън, а на мен да ми забраняват, сякаш съм направила нещо лошо.

Знам и случаи за 20-годишни момичета, които имат вечерен час, което за мен е...неприемливо. Ама те са си виновни, ако се противопоставят от време на време, а не да са се примирявали щеше да е друго(според мен). Не е нормално просто, но каквото си го направиш.

HollyGolightly
11-22-2013, 18:40
На 14 си, баща ти решава. След като знаеш, че мнението му няма да се промени, ние какво можем да направим. Ще се прибираш когато ти каже, като станеш 18 и си по-самостоятелна, можеш сама да решаваш.
На 14 наистина не е работа да се мотаеш по улици и паркове.

heartsdesire
11-22-2013, 20:49
Ама и вие като почнете да твърдите, че след 6 нямало какво да прави навън на тези години. Сякаш вие като сте били на 14 сте се прибирали най-късно в 17:49.
Опасно било навън, не знам си какво.
Аз като бях на 14 си киснех с приятели в едно кафе, което беше близо до нас. Не виждам проблема.
Нашите отначало мрънкаха малко(по-скоро баща ми), но поговорих с тях, че не се чувствам добре другите да са навън, а на мен да ми забраняват, сякаш съм направила нещо лошо.

Знам и случаи за 20-годишни момичета, които имат вечерен час, което за мен е...неприемливо. Ама те са си виновни, ако се противопоставят от време на време, а не да са се примирявали щеше да е друго(според мен). Не е нормално просто, но каквото си го направиш.
Да, ама по-добре ли е да каже: ''няма пък!'' и да си стои до колкото иска. А и родителите са различни, твоите са се съгласили, нейния баща явно си знае думата и това е.

xXxPETYAxXx
11-22-2013, 21:54
То няма да бъде до колкото си иска, но да ѝ отпусне поне още час, два.
Колкото повече ограничават децата, толкова по-разюздани стават като пораснат и видят свобода. Превръщат я в свободия, вземат си всяка минутка, която считат, че им е била "открадната" от родителите. Не всички, но доста правят така.
Никога, ама никога не съм имала вечерен час 18 часа. Най-ранният ми беше 19:30-20:00.
И защо повечето потребители споменават паркове и пейки? Сякаш не могат да седнат в някое нормално кафене? Идва зима, едва ли пейките са им вариант.

~LadyCrawley~
11-23-2013, 08:57
Противопоставяне, да, но в определени граници. Не да ударите по масата и да крещите, че няма да се прибирате, независимо какво казват вашите, а да говорите с тях. След година, две, баща ти, авторке, сам ще започне да те пуска по-до късно, докажи му, че може да ти вярва, че имаш отговорни приятели /защото е много вероятно да не те пуска, защото не ги харесва/ и ще се получи, но бавно и не изведнъж да те пусне да се прибираш на другата сутрин.

beatbox
11-23-2013, 21:21
такива шутове и тупаници щеше да отнесеш ако беше мое дете... такъв щях да ти извъртя, три дена да играеш пачанга след тва

Много си злееее, момиче.

Толкова ли пък сте тъпи вие двамцата, че не доловихте иронията и я нападате?! -_-
Иначе моя съвет е да седнете и да преговаряш с него. Разбирате се за поне 19-19:30 часа с обещанието, че успеха ти няма да се понижи и/или примерно, че ще помагаш с домакинската работа нещо такова. Компромиси. Успех :)

Benson7
11-24-2013, 20:27

ТОВА ! :) Това,че баща ти упражнява някакъв контрол над теб, повярвай ми, след време ще е било само в твоя полза ! Едно дете трябва да има някакви граници ! :)