Влез

View Full Version : Къде да кандидаствам

Blahblahblahblah
11-18-2013, 19:23
Здравейте, аз съм момче в 10-ти клас и не мога да реша все още къде да кандидаствам след 12-ти. Някои ще кажете, че е рано, но аз не мисля така, защото оценките още от тази година влизат в дипломата и предпочитам да се концентрирам върху това, което ще ми трябва, а не върху всичко и после да реша. В момента профилиращи предмети са ми химия и билогия и аз ще се радвам да кандидаствам с тях, но тъпите теми нещо бая ме мъчат и ме съмнява, че ще успея да ги науча всичките. Вярно, момчетата по-лесно влизаме медицина, стоматология, фармация и пр. , ама все пак... съмняваме, че ще успея да запомня и половината. Лично аз съм се насочил към стоматология или ако не стане там - зъботехника, но си нямам идея как стоят нещата при зъбитехниката( т.е. с какво се кандидаства и така). Нямам си и на идея и в кой университет ще е най-добре да отида. Попринцип учителите като ги попитам ми отговарят, че всичките били хубави...
Та ако може някой, който е кандидаствал за нещо такова или е по-добре запознат да сподели мнение за университетите и кандидат-студентските изпити.
Също така бих искал да попитам и как стоят нещата в чужбина. Доста хора ми казаха, че в англоговорящите страни много трудно приемали българи и било почти невъзможно да се влезе там. Не знам и кои университети са по-предпочитани- като цяло нищо не знам. Попринцип имам CAE, но ако се насоча към чужбина, ще взема и тойфел- (разбрах, че повечето университети изискват тойфел вместо cae).
Ще се радвам ако някой по-добре запознат в тази област сподели мнението си. Благодаря предварително.
П.С. Ако си имате идея, бихте ли споделили и как стоят нещата с цените. Благодаря!