Влез

View Full Version : Символика на татуировките

butterflyyy
11-23-2013, 19:08
Здравейте! Наскоро видях едно интервю, където Мария Илиева си показва татуса, който е калинка и символизира късмета. В това видео тя казва, че след като си е направила татуировката късмета и се засилил и е имала повече късмет във всичко. В още една статия бях прочела, че пише, че каквото си татуираш за вбъдеще ще го имаш или нещо такова беше :D А в един друг сайт един мъж се оплакваше, че жена му си е направила татус символизиращ свободата и нещата между тях са започнали да стават по-трудни и се замислих дали наистина има нещо вярно във всичката тази история :D Знам, че звучи глупаво, но.. И така какво е вашето мнение по въпроса?

mimsssssss
11-23-2013, 19:39
Ха, за пръв път чувам, че Мария Илиева има татус калинка. И аз имам - направих си го във втори курс - от една идея че моя ми вика така, от друга че наистина се радвах на късмета си за това което уча - защото подадох само на това място тази специалност и хоп, на първо класиране бях вътре. Според мен обаче калинката да е на детелина (моята не е), тъй като и четирилистната детелина символизира щастието.
НО съм много далеч от мнението, че ако си татуираш нещо то ще се случи/ще го спечелиш/ще ти носи част от посланието си. Татуса го правиш по-скоро да изразиш себе си, твоя тайна, да овековечиш нещо и т.н., но не мисля че влияе по някакъв начин на кармата.
Това е малко като носене на кръстче/синьо оченце/червен конец и т.н. бабини девитини, които имат повече аксесоарен характер, от колкото магичен.

SunT
11-23-2013, 19:45
^Чак да овековечиш, едва ли. :D
Може би тези хора са си го внушили?

mimsssssss
11-23-2013, 20:05
Е, в преносен смисъл го използвах. То принципно човек може да живее до 140 години, ама средната продължителност на живот е 75г...

heartshapedbox
11-23-2013, 23:37
Хахах, и аз имам калинка :)

LipSy
11-24-2013, 20:00
Не мисля, че татусите имат някаква сила, че да ти променят живота. Според мен всичко е на психическа основа. Хората отиват да си татуират костенурки, калинки и прочие, защото чули, че ще им носят късмет. Втълпяват си цялата тая история и то наистина си става...