View Full Version : рана на ухото (на котка)
Котката ми има рана на ухото (отвън). тук се вижда горе/долу http://prikachi.com/images/613/6784613U.jpg
Изглежда мазно, защото е намазано с крем и на живо не е чак толкова червено. Жената, от която го взех каза, че друго коте му е раздрало ухото докато са си играели, обаче аз все пак се притеснявам. Въпроса ми е дали това не е някаква болест? Ако можех щях да го заведа още днес на ветеринар, но е неделя и никой не работи. Та, ако някой е запознат и знае моля да казва, защото много се притеснявам все пак живея в една стая с него и да..
Да, най - вероятно е от сбиване с друга котка и се е инфектирало.Изчакай до утре да се консултираш с ветеринар и споко, нищо няма да му стане. : )
baby_baby
11-30-2013, 19:00
сиг е от сбиване с друга котка
strawberry88
11-30-2013, 19:03
Не е болест, спокойно. :)
Благодаря на всички за мненията. Майка ми още следващия ден го заведе на ветеринар и са ѝ казали, че не е болест. Малко ме притеснява, че и на другото ухо започна да липсва козина, но майка ми каза че това е така, защото постоянно се чеше (докато го е къпала не е успяла да му измие добре главата, защото е било голяма война 8-) ).
Още веднъж благодаря за мненията. Вече може някой да заключи темата. :)
Violenza
12-01-2013, 08:28
защото много се притеснявам все пак живея в една стая с него и да..
О, Боже... Мъничко поне не те ли е срам?
Дано само да не го изхвърлиш на улицата когато ти писне след седмица.
Най-добре се посъветвайте с поне още един ветеринар, ако продължава да пада козина. На мен първоначално ми заприлича на гъбички това от снимката.
Козина от ушите няма как да пада от това, че се чеше. Да не говорим пък, че котките не използват нокти за външната част на ушите, там се мият триейки с мокра лапичка.
О, Боже... Мъничко поне не те ли е срам?
ми не? Нормално е да се притеснявам и за себе си и не виждам нищо срамно в това (това не означава, че не съм се притеснявала и за котето). Извинявай, ама някои болести са заразни. И не, няма да го изхвърля на улицата, не се притеснявай.
Simonn123
12-01-2013, 09:42
Не бива на коте да се мие главата или ушите точно това причинява падане на козинката :)
~LadyCrawley~
12-01-2013, 16:40
Мажи го там, за да не се замърси, защото имах големи проблеми не точно с раничка на ухото на моята котка, но все пак проблемът се предаде и на мен.