View Full Version : Помощ! ;(
Здравейте на всички! Моят проблем е наднорменото тегло... На 15 години съм и тежа 67 килограма, а съм висока 165 см. Отвсякъде си личи, че не съм с перфектното тяло. Имам ужасни паласки, коремче (не много плоско и стегнато, както може да се досетите..) а за бедрата ми да не говорим. Не съм удовлетворена от тялото си в момента, особено когато разбрах тази сутрин, че не мога да се побера в чифт дънки, които ми ставаха преди няколко месеца! Моля Ви препоръчайте ми някой хранителен режим и тренировки. През лятото бях на диетата със зелева супа и свалих 3 кг. но гадният йо-йо ефект си свърши работата! Също така тичах около един час всеки ден. И в момента съм си отново на същия хал както и в началото на лятото. Ще съм Ви много благодарна ако ми отговорите!
AKJSDHLX
11-29-2013, 06:43
разгледай из форума има много теми за тренировки, режими на хранене...а иначе аз лично си поддържам тялото с малко кардио 2-3-4пъти в седмицата(когато имам време де :Д) .. ии избягвам всяквите чипсове, снаксове, газирано...нямам перфектно тяло, но съм доволна, при положение, че не влагам кой знае какви усилия :)
Благодаря ти :) А дали с тичане и лишаване от лошите храни като тестени закуски, сладко и безалкохолни ще има някакъв ефект? :/
katalia3
11-29-2013, 11:58
Ако все още не си спряла с тези лоши храни,то тогава не знаам какъв ефект чакаш. Не може цяло лято да си на зелева супа и след като диетата мине,пак да започнеш с лошите храни. И между другото цяло лято да си на зелева супа е много вредно. Ти още разтеж,трябва да приемаш разнообразна храна ,много зеленчуци и плодове. И тичането ще ти помогнне ,да,и всеки друг спорт който ти харесва,но внимавай с храната и трябва да си постоянна и упорита :) успех,след време ще влезнеш във форма!
katalia3
11-29-2013, 12:04
Ти си в такава възраст ,че можеш да напълнееш от най малкото. Приемай всичко ,но по малко,млечни продукти,пилешко,зеленчуци ,салати и вечер хапвай нещо леко. Изгради си режим с тичането примерно. Тичай 2 дни и после прави 1 почивка и пак.
Ако все още не си спряла с тези лоши храни,то тогава не знаам какъв ефект чакаш. Не може цяло лято да си на зелева супа и след като диетата мине,пак да започнеш с лошите храни. И между другото цяло лято да си на зелева супа е много вредно. Ти още разтеж,трябва да приемаш разнообразна храна ,много зеленчуци и плодове. И тичането ще ти помогнне ,да,и всеки друг спорт който ти харесва,но внимавай с храната и трябва да си постоянна и упорита :) успех,след време ще влезнеш във форма!
+1
Наистина, не може да очакваш като си 3 месеца на диета (което е изключително вредно), после като започнеш със снаксовете и чипсовете да се запази резултатът от лятото. Трябва да си определиш режим, който да можеш да спазваш, а не с мъка да го правиш 3 месеца и после обратно на другото вредно ядене. Режимът трябва да бъде максимално лишен от пържено, тестени изделия, захарни изделия и снаксове. Но не казвам да не ги включваш, а просто да ги избягваш. Разбира се, не може ако си свикнала с тях, в един момент да се откажеш, така че давай постепенно. Например аз, когато бях на 14 поглъщах по 2-3 пакетчета чипс на седмица, обаче (за щастие) осъзнах, че е вредно и започнах лека-полека да го изключвам от менюто си. Така съвсем скоро успях да ги огранича до максимум 1 на 2 месеца. А сладко си ям, но не прекалявам. ;) Спортувай - друго решение няма ;) Потърси в интернет, има хиляди упражнения. :) Желая ти късмет и ще се радвам да споделиш резултатите си с нас !:)
Благодаря за мненията! А на диета бях само една седмица, но запазих резултата през цялото лято, може би заради тичането. И сега като започнахме училище отново ии... Сега отново започвам с режимите. Ще споделям прогреса :*