View Full Version : Различен шампоан и балсам?
Lonsdale.
12-07-2013, 07:00
Здравейте! :) Гледах клипче, в което момиче показваше грижа за косата, но попаднах на нещо странно сред съветите и. Тя каза, че "не трябва постоянно да използваме 1 и същ шампоан и балсам, защото така косата привиквала към състава му и с течение на времете не можела вече да извлича нужните си съставки". Истина ли е това, защото ми се струва малко странно и необяснимо или няма значение дали използвам еднакви продукти? Защото следователно трябва да сменям и кристалите си за коса? :O Извинете за тъпия въпрос, но.. :D
DisappointedDreamer
12-07-2013, 07:12
Права е. Сменяй ги.
Може би е вярно, че не трябва вечно да се използват едни и същи продукти, но пък съм чувала, че не трябва и да се сменят често, защото е вредно за косата?!
Lonsdale.
12-07-2013, 08:32
Благодаря за отговорите. :) И аз знам че не трябва да се сменят и прекалено често. При мен разфасовките свършват за по месец-два, взимам си по 250 мл (мисля :D) а и през месец-два едва ли е толкова често.
на поне половин година се прави смяна задължително
Благодаря за отговорите. :) И аз знам че не трябва да се сменят и прекалено често. При мен разфасовките свършват за по месец-два, взимам си по 250 мл (мисля :D) а и през месец-два едва ли е толкова често.
Месец според мен е малко, но 2-3 предполагам, че е добре.
Това е мит! Косата не привиква към шампоаните.
Масовите шампоани съдържат почти идентични съставки така или иначе. Въпросното мисля, че важи само, ако се ползват силни медицински шампоани, които третират даден проблем.
Party Animal
12-07-2013, 18:30
Точно така!Питах фризьорката и тя каза,че това изобщо не е проблем
baby_baby
12-08-2013, 13:50
Това