View Full Version : Просто искам да ги проспя..
Здравейте. Едва ли съм единствената, но.. аз мразя коледа. Мразя този празник, не искам и да го празнувам, но трябва заради нашите. Омръзнаха ми тия тъпи истерии с тая коледа, украсяванията и дядо коледовците във всеки магазин, елхите ..и другите коледни тъпотии. И какво всъщност е коледа? Едно голямо нищо.. а и тая бъдни вечер и тя същата.. няма смисъл.
Става ми лошо като знам, че тези дни наближават.. но все пак приятелите ми я очакват с нетърпение, вълнуват се за подаръците.. е, аз за подарък получава или един най- обикновен 100- гр шоколад(ям такъв всеки божи ден) или коледна торбичка пълна с вафли и пастички. Ми, аз не го виждам като подарък, съжалявам.
А да не говоря, че на 21 този месец е рождения ми ден.. майка и татко ме питаха пак какво искам и както миналата година им казах, че искам смртфон от 300 лева, естествено те казаха не.. имала съм си хубав телефон.. да го е*ба и "хубавия" телефон от 4 години. Нокия с копчета.. най- якия телефон, за функции няма да разправям, щото освен аларма и най- важното ОБАЖДАНИЯ :D нищо няма.
Изобщо не ме интересуват тоя тъп ден, които ще минат скучно, аз ще съм си сама в къщи или ще съм с наще, тъпейки на компютъра. Направо ми идва да се самоубия като знам какво ме очаква. Торти, обаждания от роднини с честитки.. искам просто да го проспа тоя шибан 21, а пък за коледа направо да емигрирам някъде далече от роднини и познати.
Благодаря ако сте изчели малоумните ми лапешки "мисли" в тъпия ми безмислен роман, няма да е лошо и да дадете някви мнения..
ПС момиченце на 15
Ебати тръшкащото се разглезено момиченце.Осъзнай се. :) Аман.
И си подобри правописа.Излагаш се още повече. : ))
baby_baby
12-11-2013, 19:48
Много си разглезена няма да ти стане нищо
SonataArctica
12-11-2013, 20:24
То телефона за какво се използва? Да цъкаш игрички? Хах. Щом можеш да говориш по него си е супер. Ако сама си ги изкараш тези 300 лева, тогава си купи "смартфона". За много хора това е месечната им заплата. А защо не се замислиш колко хора тънат в нищита. А как се чувстват семействата, които дори един шоколад не могат да купят на децата си? Има семейства, които изпитват Коледен дух, но не могат да си позволят нищо за празника. Оцени това, което получаваш. Въпроса е да дадеш нещо от сърце, а не да е нещо скъпо и лъскаво.
Изгради силен характер, а не планина от материални облаги. Може и да си пооправиш правописа, срамно е за 15 годишно момиче да прави такива грешки.
Mary_Jane_69
12-11-2013, 20:48
ruok or just troll?
В случай, че не си трол ще ти кажа какъв е смисъла на празника. Коледа и бъдни вечер не са някакви малоумни празници за раздаване на подаръци и украсяване на елхи. Това е времето в което семейството се събира вкъщи и е заедно. Прекарва време заедно дистанцирайки се от забързаното ежедневие. А това да си със семейството ти е най-големият подарък, защото живота е гаден. И както живота е гаден, утре може да се събудиш без един или повече от тия досадни роднини, тогава вече няма да има кой да ти досажда на главата и определено кой да те пита какъв подарък искаш.
Вярно, че е доста разглезена, но задължена ли е да харесва Коледа? Избери си друг подарък и не си навивай на пръста колко ужасно е всичко.
Не харесва Коледа, защото я свързва само с подаръци и съответното не получаване на желаните. За това я мрази.
xwhitecarnationx
12-12-2013, 20:15
В случай, че не си трол ще ти кажа какъв е смисъла на празника. Коледа и бъдни вечер не са някакви малоумни празници за раздаване на подаръци и украсяване на елхи. Това е времето в което семейството се събира вкъщи и е заедно. Прекарва време заедно дистанцирайки се от забързаното ежедневие. А това да си със семейството ти е най-големият подарък, защото живота е гаден. И както живота е гаден, утре може да се събудиш без един или повече от тия досадни роднини, тогава вече няма да има кой да ти досажда на главата и определено кой да те пита какъв подарък искаш.
Съгласна съм.
JoLLiE92
12-12-2013, 20:40
Аз не харесвам Нова Година, но си налягам парцалите и си мълча. :D
Ако вашите могат да си го позволят, но не разбират, че примерно искаш нещо, а самите те пръскат пари за простотии - е дразнещо. Но ако хората се чудят откъде да изкарат пари за сметките, а ти врънкаш за телефони - ти си дразнеща. :)
Знаеш ли, ти си гевезе, което е същото като магазините, рекламите и украсата. Също толкова плоско, скучно и еднообразно. И аз не изгарям от любов по празника, но да се тръшкаш, щото не са ти купили телефон, е ужасно детско и лигаво. Коледа е комерсиален празник, превърнат в цирк от типа на "Кво получи за Коледа, щото аз имах айфон 1000 под елхата." точно заради такива като теб. Недоволни на малкото деца, които само мрънкат на родителите си. Това, че е комерсиален обаче не пречи да прекарваш време със семейството и приятелите си и да се радваш на Милка с елхички, щото е подарен от сърце и с кеф. Такива недоразумения като теб трябва да почнат да се затварят в клетка по празниците. Не си доволна на торта? Защо? Кое и е лошото на тортата, особено ако е домашна? Някой се е постарал за теб, такава би трябвало да е идеята на Коледа. Жалко е, че не оценяваш такива моменти на близост, наистина.
JoLLiE92
12-12-2013, 21:15
Дам, мразя като започнат с "о, сега ще дойде Коледа, всички ще ми дадат по 100 лв" :ДДДД Като бях малка, се събирахме цялата фамилия на масата и беше много хубаво. Вече пораснах и не ми е чак толкова като от приказка, но пак е приятно. Имаме си и специални наши си семейни традиции. Дори циник като мен се трогва от Коледа. :) По-скоро от Бъдни вечер, самият ден на Коледа не ми е чак толкова специален.
Ние продължаваме да се събираме на Бъдни вечер. Не вярвам в Господ особено, но е хубаво самичък да си правиш празника пазник, посредством семейството.
JoLLiE92
12-12-2013, 21:46
Ние се събираме също, но когато бях малка беше цялата фамилия - сега само моето семейство. Аз вярвам, въпреки че не съм религиозна, и точно в такива моменти ми става едно тихо и кротко на душата. :) Никога не съм възприемала Коледа като "ще ми дадат всички по 100 лв да си купя смартфон" .. а още по-малко пък Нова година и ми е смешно как хора на моите години ми обясняват как щели да сурвакат всичките си роднини и да съберяли пари за дискотека/телефон/парцалки.
О, мен не ме оставят да не ги осурвакам, баба казва, че ако пропуснем, ще ни се сърди много. Отделно това то нали за здраве се прави, а тя не е много добре и така. Много и е кеф да събере четиримата внуци и да хукне с нас да украсява елхата, направо я усещам как още малко и ще се покачи на върха за звездичка. Много ме е яд когато хората могат да видят хилядите лампички, подаръци, висящи топки и цялата показност, но не и такива истински и готини неща. От едно време когато бях съвсем мъничка са се променили само две неща - баба си купи пластмасова елха и се появи четвъртото дете.
JoLLiE92
12-12-2013, 22:10
:---)
Аз вече не го правя, по-скоро вече мен започват да ме сурвакат. :D То е за здраве, но имах предвид, че много познати на моята възраст го чакат буквално като заплата. Ужасно е като започнат да правят сметки сега тоя ще ми даде 20 лв, тоя 50лв, тоя 100 лв, ще си купя това и това.
Да, така е. Разбрах те още първия път.
HollyGolightly
12-13-2013, 05:00
Авторке, вместо да чакаш само другите да ти взимат това и онова, направи им ти подаръци. Колкото по-малко се концентрираш в/у себе си и своите лиготии, толкова по-добре ще се чувстваш. Егоистичните хора, мислещи само за собственото си трибуквие най-често са нещастни.
Amore-Mio*
12-13-2013, 11:19
И аз на тяхно място не бих удовлетворила желанието ти за смартфон, предвид разглезено, детско и несериозно поведение.
м/у другото веднага ми мина през ума, че си пубертетче
girlwithblueeyes
12-13-2013, 11:37
Авторке майка ми и баща ми никога не са били с мен на Коледа винаги са някъде в чужбина заради ангажиментите на баща ми макарче може да ги отлага точно по подобни дни . Те предпочитат да са с техните партнъори и да си говорят за акции . Никога не съм украсявала елхаката с тях нито сме се забавлявали като семейство . Ти имаш точно това истинско семейство което ти дава топлина и незабравими мигове . Какъв е смисъла да те затрупват със скъпи подараци след като я няма нежноста и топлината .
NeutralMilkHotel
12-13-2013, 12:26
А ти какво подаряваш на вашите, че да претендираш, че тяхните подаръци не са хубави? :)
А вашите какви телефони имат? Разцъкват със смартфони, но на теб не ти дават ли?
Ако си събираше по левче всеки ден от предната Коледа до сега щеше да можеш да имаш телефон - никой не е длъжен да ти угажда на безсмислените прищевки.
GabrielSavov
12-13-2013, 15:58
Има деца ,който нямат храна ,телефон,смартфон,дрехи,май ка ,баща,приятели,здраве..Да те еба в простото хлапе дет си !И аз изкам много неща ама...Бъди щастлива ,че имаш семейство и здраве , прятели !
crazyshitman
12-13-2013, 20:58
Авторке майка ми и баща ми никога не са били с мен на Коледа винаги са някъде в чужбина заради ангажиментите на баща ми макарче може да ги отлага точно по подобни дни . Те предпочитат да са с техните партнъори и да си говорят за акции . Никога не съм украсявала елхаката с тях нито сме се забавлявали като семейство . Ти имаш точно това истинско семейство което ти дава топлина и незабравими мигове . Какъв е смисъла да те затрупват със скъпи подараци след като я няма нежноста и топлината .
grow up bitch
radeberger
12-14-2013, 21:03
Щом не ти харесват празниците поне си се кефи на ваканцията ;)
И аз преди РД-то ми не съм в настроение.
За телефона - вашите може просто да нямат възможност. Като им се цупиш вероятно ги караш да се чувстват по-зле, защото не могат да ти го осигурят.
Още от преди доста година подаръците ми са предимно финансови и си купувам каквото ми трябва като събера достатъчно. Може и ти да се разбереш с родителите ти.
Lewskarche
12-16-2013, 20:07
Не харесва Коледа, защото я свързва само с подаръци и съответното не получаване на желаните. За това я мрази.
IN DA FACE