View Full Version : Разширяване на ухо
vampirkata123
12-12-2013, 14:20
Здравейте!Искам да си разширя ухото, но не ми е ясно как точно да го направя.Четох в интернет, че някои хора си го разширяват с клечки за зъби или пълнители за химикали, но според мен ще е по-добре с разширител ,от metalheaven примерно.Въпросът ми е сама ли трябва да си сложа разширителя, или трябва да отида там, където ми пробиваха ушите?И колко мм горе-долу трябва да е разширителя?5 мм добре ли е?Или трябва да е по-малко?На 12 години съм, и до сега не съм си разширявала ухото нито веднъж.Благодаря ви предварително, и моля без хейт :)
Кво ще си разширяваш, бе дете?! Знаеш ли цялата работа как се казва дори, че ще се разширяваш?! Как какъв разширител ти трябва?! А родителите кво смятат, щото си на 12 и малко тъпо да си разшириш ухото и те да те погнат. Мисли с главата, не с гъза.
baby_baby
12-12-2013, 14:58
Не си разширявай ухото
vampirkata123
12-12-2013, 15:17
Родителите ми знаят и нямат нищо против това.Ако не можете да отговорите на въпроса ми, не пишете в темата.
Уач аут, уи'в гат ъ бадас оувър хиър! На 12 сме и сме със флешовете в ушите, много сме фешън. Купуваш си разширител, възможно най-малък размер, мацаш вазелин по ухото и ръчкаш бавно и полека до размера. После си седиш с него ден-два и минаваш на мъничко по-голям. Не разширяваш повече от 3-4 мм за месец. Намираш си флешове от хубав материал, акрила не се брои особено. После хукваш из даскало и всички шестокласници се обръщат след теб. Дано все пак не те изгонят от ОУ-то.
vampirkata123
12-12-2013, 16:05
Първо, няма да си слагам флеш, за да се правя на интересна, а защото ми харесва.
Второ-Изобщо не ме интересува какво мислят хората за мен.
Трето-Уча в СОУ, а не в ОУ
И четвърто-благодаря ти все пак, че ми отговори на въпроса.
Да, а след една година може да ти харесва да си без флеш. При правилно и бавно разширяване плюс достатъчно еластична кожа плюс не-много-голям размер (8-10 мм), флеша се затваря. Можеш ли да си сигурна, че твоя ще успее да се възвърне до около 1,6 - 2 мм? Освен това си малка, сигурна ли си, че няма да правят проблеми в училище? Някъде забраняват метълски тениски, обеци по лицето и езика, грим, фрапиращи цветове по косите. Сигурна ли си, че можеш и знаеш как да се грижиш за себе си? Наясно ли си какъв размер ще е? А материалите?
Не случайно в студиата за пиърсинг не пробиват деца до 16 без родители.
vampirkata123
12-12-2013, 16:49
Сигурна съм, че в училище няма да ми направят проблеми, защото до скоро бях с розова коса, всеки ден ходя с черни тениски и кубинки, с черно червило, и учителите разбраха, че няма смисъл да се занимават с мен и ме оставиха на мира.Чела съм много по темата с флешовете, говорих с майка ми, знам че тя няма нищо против да си сложа флеш...Знам как да се грижа за себе си и не правя глупости.Точно затова реших да ви попитам, преди да си купя разширителя.Благодаря ти, че ми отговори на въпроса.
heartshapedbox
12-14-2013, 12:56
Колко милиметра ще го правиш тоя флеш?
tori защо скочи така на момичето? :) Аз на 12 бях с 7 обици по тялото ми (6 по ушите и една на пъпа) и не защото умирах да се правя на интересна, а защото откакто се помня обичам пиърсинга и татусите. Нямаше нужда да я нареждаш/обиждаш така, нека си разшири ухото щом и харесва. Кои сме ние да казваме нещо щом родителите ѝ разрешават? А и защо трябва да съдим какъв е човек според това колко мм си е разширил ушите, колко татуси има и тн?. :)
Не скачам, просто се съмнявам да успее да го направи както трябва и въобще да се грижи за флеша, чисто от пиърсърска гледна точка. Пък и ти на 12 си отишла да те дупчат с родители, те са били съгласни и (предполагам) е имало подписи и декларации, щото така трябва да бъде. За разширяване на флеш не се изисква родителско тяло, де факто всеки може да си направи флеш със или без съгласие. Виждала съм много големи поражения по ушите от незнание. Блоуаута не е приятно нещо. Отделно дето като прочетох в първия пост как обяснява и що за въпроси задава, направо се отчаях. Точно ти знаеш, че далеч не съдя хората за пиърсинг и татуси.
Точно ти знаеш, че далеч не съдя хората за пиърсинг и татуси.
Именно, че ти не си такъв човек и заради това ми направи впечатление, че така реагира на момичето. :)
Иначе да, аз бях с майка ми тогава и за татусите също ходя с нея, защото никой не се наема да ми прави нищо, ако не е сигурен че родителите ми са съгласни. 8-)
Мда, иначе майка ти може да съди човека, който ти е "причинил" това.
Мда, иначе майка ти може да съди човека, който ти е "причинил" това.
Всъщност не съм сигурна дали може да го съди. В смисъл дали има смисъл по принцип, но самия факт че може да отиде там и да направи луд скандал е достатъчен да не се съгласи.
Възможно е, да. За смисъла... бе и аз не го намирам, щото нали чавето отива доброволно там, а не татуиста да го гони по улицата да му рисува разни неща по китките примерно.
DeniseWallace
12-16-2013, 18:14
И аз исках обеца на устната, на веждата, на носа, и флеш исках ама ми мина мерака :lol: