PDA

View Full Version : Чувствам се като втора....

mihaela.
12-12-2013, 16:14
Здравейте! Аз съм момиче на 16, имам еднояйчна сестра близначка....попринцип излизаме заедно и много често сме, и съм забелязала, че покрай нея съм като втора някак си тя излиза по хубавата и по добрата от мен и естествено момчетата обръщат внимание на нея повечето пъти ,въпреки че казват че сме еднакви. Не знам с какво е по добра и какво толкова впечатление прави но аз се чувствам като втора покрай нея, защото хората ни сравняват ( да не казвам непрекъснато) и първото впечатление го прави тя - н хората за един човек ли ни имат??? , тя на пръв поглед излиза че е по добрия избор щом повечето момчета все нея харесват и аз се чувствам някак си като по лошия вариант на нас двете.........понякога ми става много гадно като гледам как я предпочитат нея и още по гадно ми става когато почне да ми се хвали колко много я били харесвали и т.н ......... Аз не искам да съм като нея, аз искам просто да ме възприемат като друг човек .... ????

djipsito
12-12-2013, 20:52
Възможно е да е по-комуникативна, така че общувай повече и бъди по-отворена.

DisappointedDreamer
12-12-2013, 21:04
Това е кофтито на повечето близнаци - почти винаги ще ви сравняват и много трудно ще се научат, че сте две отделни личности.

Бъди по-комуникативна, да, ама винаги единия от близнаците е по-затворен, мълчалив и некомуникативен.

Двуяйчен близнак съм, така че донякъде те разбирам. Моя съвет е да си го избиеш това от главата. Не си втора. Може да сте еднакви външно, но това изобщо не означава, че сте такива и вътрешно. Намери своите отличителни белези, таланти, характеристики и ги покажи на останалите.

baby_baby
12-12-2013, 21:47
Общувай повече с хората базикай се бъди забавна

Amore-Mio*
12-13-2013, 10:26
Започни да излизаш отделно, с твоя приятел/ки.
Открий хубавите ти страни и ги покажи на околните.

mihaela.
12-13-2013, 16:50
Мерси много :)) в повечето случаи съм по-комуникативната но пак не се получава

Tsukuda_Hiroshi
12-13-2013, 17:20
Цялата тази работа ми напомня на вица за двамата братя близнаци, дето единия все го предпочитали пред другия, ама на втория не му пукало. Попитали го защо, той казал "Кво да ми пука - брат ми има рак..." ;)
Ами ако искаш да те възприемат като отделен човек смятам, че трябва да си намериш своя собствена компания, приятели, занимания... Да се обличаш различно от нея (защото повечето близнаци се обличат еднакво)... Така, когато се запознаеш с някого, а сестра ти не е там, ще те възприемат каквато си, а не на фона на сестра ти "Ама ти си по-мълчалива", примерно...
Иначе не се стягай - някой все ще оцени и тъмната страна на Силата ;)