View Full Version : Истинско приятелство или не?
kremenatodorova
12-12-2013, 16:25
Здравейте!Бих искала да помоля за съвет свързан с отношението на най-добрата ми приятелка към мен.Тя освен мен има още две най-добри приятелки,нещо което аз не харесвам особено много (човек да има няколко най-добри приятелки). Напоследък все се чувствам като "втория избор",ние сме от един клас,но на училище си говорим най-много по 2-3 пъти за по 1-2 мин. Има едно момиче,което е нещо като интригантката на класа и миналата година приятелката ми и една от нейните приятелки непрекъснато се дразнеха взаимно с нея,а тази година и двете се сприятелиха с нея доста.Това въпросното момиче пък ме мрази от 1-ви клас насам просто така никога нищо лошо не съм и правила и дори да се държи отвратително с мен,аз пак се държа мило.И така отскоро нито сме ходили на училище заедно,нито сме се прибирали,нито сме излизали,нито нищо,освен когато другите са заети.Въпросът ми е дали да се опитам да запазя приятелството или не??
fresh_girl
12-12-2013, 16:35
Бих казала,че не си на повече от 12-13 години,съдейки по това,което си написала,но да не се отклоняваме от темата.Опитай да поговориш с нея.Ако това не помогне,чак тогава предприеми някакви мерки.
NeutralMilkHotel
12-13-2013, 13:13
Бъди хитра - накарай тази своя приятелка да те сприятели с момичето, което не те харесва (един враг по-малко винаги е добре). Пък с приятелката поддържай добри отношения, но си имай едно на ум, че не ти е "най-добра" такава.
Това е ако ти пука. Ако не ти им тегли майние на всичките и си продължавай с живота.
baby_baby
12-13-2013, 16:27
Не се занимавай
SoInsane
12-14-2013, 10:27
Не си създавай излишни главоболия, интригантските истории в училище са безкрайни и истински приятели от там НЯМА да намериш, а пък и като цяло вече не се намират. Една от причините е, че когато завършите всеки поема по своя си път и никой не се интересува от другия. Рядко се случва някои хора да си запазят отношенията такива, каквито са били преди да завършат. Просто не си заслужава, аз също го разбрах наскоро.