View Full Version : Как да докажа на работодателя, че владея английски език? Трябва ли ми сертификат?
Любопитно ми е да разбера дали трябва да уча за някой от сертификатите по АЕ. В момента уча в езиково училище, но нивото ми по англисйки не е добро. Дали за бъдеще работодателите ще ми искат сертификат за доказателство, че владея езика или мога просто на интервютата за работа да кажа, че съм завършил в езикова гимназия?
anonymous708973
12-13-2013, 15:27
В кой клас си?
Недопустимо е да задаваш такива въпроси. Ако си в езикова гимназия, въпросът с езиците отдавна трябва да ти е ясен, а именно, че никой пет пари не дава каква гимназия си завършил. Или се иска сертификат, или интервюто се прави на английски, понякога и двете.
За работа тип "развеждане на чужденци из града", информационно гише етц може и да ти свърши работа, че си бил в езикова, но за сериозна позиция - абсурд.
fUcKsMiLe
12-15-2013, 12:27
Разбира се, че искат сертификат.
А FCE ще свърши ли работа? Не желая да уча/работя в чужбина.
Сертификат не винаги ще ти искат, но задължително ще проведат някакво препитване, за да проверят нивото ти. Никой няма да те вземе на доверие само щото си казал нещо си..
MsMiracle
06-25-2014, 13:51
А FCE ще свърши ли работа? Не желая да уча/работя в чужбина.
Много зависи колко отговорна работа искаш. CAE се иска за работа и учене на английски, но тъй като ти не искаш да се занимаваш с това, предполагам FCE ще ти свърши работа за нещо по-ниско. Но в никакъв случай за работа с чужденци, особено ако са клиенти на дадена фирма.
Много зависи колко отговорна работа искаш. CAE се иска за работа и учене на английски, но тъй като ти не искаш да се занимаваш с това, предполагам FCE ще ти свърши работа за нещо по-ниско. Но в никакъв случай за работа с чужденци, особено ако са клиенти на дадена фирма.
А TOEFL (въпреки че важи за 2 години ако не се лъжа) ? Рано е да си правя планове за бъдещето, но ми се иска да работя в международна фирма в България.
MsMiracle
06-25-2014, 23:07
TOEFL важи 2 години, да. Предполагам, заедно с IELTS ще ти го приемат, но там често се изисква точно определен резултат. Спрямо изискванията на работодателя /и това на каква позиция искаш да работиш/ може да ти се изисква оценка варираща от 6.00 до 7.5 (за IELTS, на TOEFL не знам на колко точно отговаря/, като последното е на практика ниво покриващо CAE. За международна фирма, не вярвам да ти пуснат фандък и да искат по-малко от това. Целиш се високо, съответно и от теб ще се иска много.