View Full Version : Моля ви са помощ...
kik4o123321
12-15-2013, 16:41
Здравейте имам ужасен проблем с косата.Това е косопада.Проблемът ми е,че от август месец ми пада и то не нормално по няколко косъма, а като се къпя си свалям по една шепа с косми.Октомври бях на дерматолог изписа ми някакви ампули ревалид и каза, че е от стрес.И така ползвах си ги , но ефект никакъв.Спрях и от известно време си правя маски с тривитаминол и от тях обае няма ефект, а косата все повече ми пада и то най-вече като е мокра.Като е суха по няколко косъма само.Проблема се задълбочава с това, че майка ми си мисли,че си внушавам и отказва да ходим пак на дерматолог.Имах толкова хубава коса, а сега имам чувството, че половината я няма вече...моля ви кажете ми какво да направя много неща съм пробвала ,но от нищо няма ефект.На 14 съм.
baby_baby
12-16-2013, 20:53
Ходи на дерматолог и той ще ти каже от какво е и какво да ползваш против косопада
katalia3
12-17-2013, 17:27
Никакъв дерматолог и нищо няма да ти помогне освен ти самата. Минах през този период, с косопад от стрес, и просто трябва да бъдеш спокойна и да не си създаваш излишни главоболия. Не се стряскай, защото това със сигурност ще причини още по-голям косопад. Всички тези неща като Ревалид или тривитаминол, ще ти помогнат само ако не си под стрес. Косопад от стрес минава най-трудно, защото няма рецепта за него, но пък със времето ще видиш промяна. Продължавай да се грижиш за косата си, но не прекалявай с маските, давай и почивка понякога. Когато е мокра, не бъди агресивна към косата си. Вярно е, когато косата е мокра, тя пада най много. По принцип косата ще се възстанови, може би напълно защото ти си още малка. Открий от къде идва стресът защото си само на 14 и това не е добре. В такава възраст си, че не знам от къде идва стресът освен ако нямаш някакви семейни проблеми. Учи, излизай с приятели, разтоварвай се. Грижи се за себе си и се храни добре, защото косата има нужда от добра храна! Успех и не се паникьосвай! :)
Cherry~♥
01-12-2014, 10:11
И аз бях точно като теб много се бях стреснала нищо не ми помагаше питала съм хиляди фризьори ...е мина от само себе си пада повече от половин година и точно както и ти казваш докато е мокра иначе не много бях се отчаяла мислех че ще ми опада косата и майка ми си мислеше че си въобразявам (а аз даже си броих космте дето падат ;дд).Изглежда е било някакъв период на обновяване нна косата нз и аз ..иначе ползвах на фитовал шампоана против косопад ,но като че ли не видях резултат, въпреки че много го хвалят.(И аз си мислех че косата ми е станала на половина и колкото повече я гледах сякаш толкова по-рядка ставаше...;дд).Аз ти препоръчвам да приемаш повече витамини ,можеш и да си земеш някакви добавки като геритамин и витаслим.Да ти кажа не го мисли толкова,че по-зле става(поне при мен ..докарвах си двоен стрес ;д) .Е, успех ! :)
Mirrela.
01-15-2014, 13:41
Вероятно това се дължи на силен стрес и притеснения.Имах същия проблем.Просто се отдадох на почивка,спокойствие и така от само себе си мина :)