PDA

View Full Version : Оправете си форума!

iwwocXr
12-16-2013, 06:49
Пиша тази тема поради причината, че форума ви е честно казано "манджа с грозде".
Пускат се повторни теми, разни тролове си правят на интересни и комплексари си избиват комплексите. Ако нямате такова намерение поне сменете името, защото просто е абсурдно да се твърди, че тук може някой да си реши проблема, най-много след некомпететни изказвания да се стресира още повече, особено чрез остроумните коментари на някой злобарчета. Още по-повече ми става смешно, когато разни 16-17 годишни пикли и дрисльовци се обясняват дълго и широко в психология, медицина и сексуалност.За мен лично ако някой "teenager" има проблем изобщо да не си прави труда да влиза в тази каша тука, да не говорим ако е психически - тук ще получи само мнението на необразовани хора, които ще му сложат какви ли не диагнози и етикети, така че в такъв случай далеч от този форум. Скъпи екип, оправете си форума, вкарайте ред, иначе всеки интелигентен човек ще стои далеч от вас.

Hayashi
12-16-2013, 07:11
Добре дошъл в България!
Форумът много точно отразява ситуацията в цялата ни държава.
Обаче грешиш. Всички тук сме високо образовани, високо интелигентни, както и много красиви. В свободното си време спасяваме кученца от приюти и помагаме на нуждаещите се. Родителите ни много се гордеят с нас.

SonataArctica
12-16-2013, 09:03
Такива теми има всяка седмица. Модераторите не могат да направят нищо по въпроса.

bilqnavod
12-16-2013, 09:17
Че кво му е на форума?
Kaто не го одобряваш какво дириш тук?
И от кога мислиш, че проблемите се решават в Интернет?
Независимо кой форум посещаваш, решение на проблемите си няма да намериш?
И не разбирам защо приемаш на сериозно всичко което се пише тук? Живей си живота, забавлявай се, чети само това, което ти е интересно и те забавлява! ОК!

LadyDi
12-16-2013, 09:50
Идеята на форума (обяснявам за не знам кой път) е младежи от близка възрастова група да намерят някаква среда - да споделят проблем, да изпуснат пара и да видят как другите като тях се справят с нещата. Никога не сме претендирали, че даваме психологически оценки, професионални решения на проблема или медицински диагнози. Ние не сме специалисти, а обикновени тинейджъри, които реагират посвоему в дадена ситуация. Така както ще те напсуват, ако споделиш на връстниците си в училище, така може да те напсуват и тук.
Много често съветите ни са именно да се обърнете към съответното медицинско лице или към родителите си за помощ. Ние не можем да ви разрешим проблемите. Ние можем да ви кажем как ние сме се справили в подобна ситуация.
А няма как да поставим образователно изискване към посещаващите. Не може да кажем, че тук имат право да влизат само образовани и интелигентни хора. Всеки сам решава за себе си на кого и на какво да се довери. В крайна сметка, затова имате глави на раменете си.
Ние не даваме решения. Ние предлагаме алтернативи. От вас зависи до колко ще ни слушате.

lubovvv
12-20-2013, 09:25
идеята е ясна, въпроса е що не блокирате троловете?

Simonn123
12-21-2013, 06:57
Абе много си прав защото хората тук си пишат проблемите а пък някви си злобарски лапета само ги стресират като им се присмиват или ги убиждат по някакъв начин!Като не помагате на хората недейте писа изобщо коментар подминете темата и тва е а не да се заяждате че той бил такъв бил онакъв е всеки си има проблеми кво толкова вече кусур да не обидят някой!

an7raks
12-21-2013, 15:23
Авторе, най-добронамерено... Майната ти! И на другите, дето мрънкат. ;)

draid
12-27-2013, 16:27
Тука е разпасана работа, модераторите липсват, някой само посещават определени теми за да си постнат снимка и т.н. Нарушаване на правилата има във всеки втори пост, наказанията са веднъж на столетие. Но да не се заблуждаваме, целта на целият сайт е печалба, а колкото повече се спами и цъка по него, толкова по-големи печалби би донесъл, сиреч няма идея много да се окастрят потребителите, а собствениците текущото положение от към финансова гледна точка ги устройва явно.

Красивият
12-28-2013, 15:12
tova e kato da kajesh na sluchaen 4inovnik da opravi balgariq i na vs otgore da ne mozhesh da obqsnish tochno kakvo ima za 'opravqne'

SuNsEt
12-29-2013, 19:39
Тука е разпасана работа, модераторите липсват, някой само посещават определени теми за да си постнат снимка и т.н. Нарушаване на правилата има във всеки втори пост, наказанията са веднъж на столетие. Но да не се заблуждаваме, целта на целият сайт е печалба, а колкото повече се спами и цъка по него, толкова по-големи печалби би донесъл, сиреч няма идея много да се окастрят потребителите, а собствениците текущото положение от към финансова гледна точка ги устройва явно. Абсолютно.
С регистрация от 2007-ма година , имам доста големи наблюдения над това как се разви форумът от времето,когато бях на 13-14 години до сега . Първото,което е,идеята за тийнфорум отдавна се загуби. Едно време наистина се споделяше и имаше истинско интернет място,където да се образоваме,запознаем,забав ляваме и т.н. След което нещо се случи ,вероятно поколенията започнаха да се различават драстично .От набор 95 надолу става все по-зле. Този форум вместо да бъде възприеман като нещо интересно се превърна в място за подигравка . Естествено модераторите никога не биха си признали ,че това е така. Спрях да влизам в този форум още от преди 2-3 години(а може и малко повече). Едно време този форум беше нещо различно,място ,където да избягаш от еднообразието и същевременно да се запознаеш с много нови хора.Да научиш нещо ново и да поспориш на някои теми от живота.Беше начин на себеразвитие за някои хора.Естествено и тогава имаше тролове,но те бяха много по-малко,а когато се появяваха никой не им обръщаше внимание и всички ги хранеха. Абе по-сериозно беше.И модераторите си вършеха работата...
Сега всичко е модерен дизайн и модерна реклама.

LadyDi
12-29-2013, 20:07
SuNsEt, моите уважения, но като потребител с регистрация от 2003-та година и "втори мандат модератор" мога да кажа следното - форумът предлага една и съща платформа за тинейджъри. Не са виновни модераторите за начина, по който съвременните тийнове избират да се възползват от това пространство. Не ни превръщайте във ваши родители или учители. Ние не можем да ви научим да водите умен разговор, нито да споделяте проблем, ако вие предпочитате да се ругаете един друг.
С една дума: не във форума е проблема. А в потребителите.

102
12-29-2013, 20:13
SuNsEtНие не можем да ви научим да водите умен разговор.

лололллал

LadyDi
12-29-2013, 20:18
лололллал

кво си пил пак?

102
12-29-2013, 20:20
умна жодка.

LadyDi
12-29-2013, 20:21
аха, помага ти, виждам

Красивият
12-29-2013, 21:36
...

Бейби, като представител на младата и красива генерация искам да заявя, че днес форумът е далеч по-интелигентно място от 2006-7 година. В темите от онова време, които съм чел (а те не са малко) струи титанично малоумие от тогавашните потребители, латиница na maxa и вербални диспути на най-високо ниво metali sreshtu feshani. Ставали сме по-зле с всяко следващо поколение след 95. Нека позная, ти си набор 94-95, нали?
Не можеш да очакваш да вкарват тук платени специалисти от БАН, нито да очакваш да няма изцепки в тийнейджърски форум, както и някой да създава специално на теб благоприятна обстановка. Казваш, че не можеш да се забавляваш тук както преди десет години? Май е от егн-то.
И за капак всичко е обяснено като голяма конспирация, целяща забогатяване на лошите собственици на сайта. Забравихте да кажете, че са евреи.

SHPAIdURmeN
12-29-2013, 23:01
Поколението = форума. Тоест каквото е поколението през годините, такъв ще и форумът(темите, разсъжденията и тн.). Не знам защо обвинявате модераторите, те прости си наблюдават, поддържат (и това което се изисква от тях) сайта и нищо друго. :D

Тука е разпасана работа, модераторите липсват, някой само посещават определени теми за да си постнат снимка и т.н. Нарушаване на правилата има във всеки втори пост, наказанията са веднъж на столетие. Но да не се заблуждаваме, целта на целият сайт е печалба, а колкото повече се спами и цъка по него, толкова по-големи печалби би донесъл, сиреч няма идея много да се окастрят потребителите, а собствениците текущото положение от към финансова гледна точка ги устройва явно.

+^+

draid
12-29-2013, 23:12
SuNsEt, моите уважения, но като потребител с регистрация от 2003-та година и "втори мандат модератор" мога да кажа следното - форумът предлага една и съща платформа за тинейджъри. Не са виновни модераторите за начина, по който съвременните тийнове избират да се възползват от това пространство. Не ни превръщайте във ваши родители или учители. Ние не можем да ви научим да водите умен разговор, нито да споделяте проблем, ако вие предпочитате да се ругаете един друг.
С една дума: не във форума е проблема. А в потребителите.

О, това изобщо не е така. Като пенсиониран модератор, че и администратор (не тук) мога да те уверя, че точно модераторите са тия които могат да научат потребителите как да се държат. Много е просто, след като има написани правила, при тяхното нарушаване потребителите се наказват. При псуване, потребителите се банват. При тролене потребителите се банват по IP, а не по акаунт, пък после нека се мъчат с проксита, да видим до кога ще им е интересно. Потребителите не са се променили много, и преди имаше идиоти и сега. Просто преди имаше много модератори, които бяха активни и си вършеха работата, не се обиждай но няма файда от дърти модератори които не висят по цял ден във форума, т.е няма как да следят какво става. Обясних по-горе какъв е случая с форума и сайта и каква е неговата главна цел. Никой не го бърка какво става вътре от собствениците.

Chacho
12-30-2013, 09:13
Всъщност по онова време нямаше толкова социални мрежи, затова форумът беше по-популярен.

Не търсете под вола теле защо няма малчугани.

ПС: Но ако почнете да им пишете редовно домашните на малките, бързо бързо ще плъзне мълвата за тийн-а. :D

LadyDi
12-30-2013, 11:40
О, това изобщо не е така. Като пенсиониран модератор, че и администратор (не тук) мога да те уверя, че точно модераторите са тия които могат да научат потребителите как да се държат. Много е просто, след като има написани правила, при тяхното нарушаване потребителите се наказват. При псуване, потребителите се банват. При тролене потребителите се банват по IP, а не по акаунт, пък после нека се мъчат с проксита, да видим до кога ще им е интересно. Потребителите не са се променили много, и преди имаше идиоти и сега. Просто преди имаше много модератори, които бяха активни и си вършеха работата, не се обиждай но няма файда от дърти модератори които не висят по цял ден във форума, т.е няма как да следят какво става. Обясних по-горе какъв е случая с форума и сайта и каква е неговата главна цел. Никой не го бърка какво става вътре от собствениците.

Не знам какъв форум си модерирал, но тук има нужда от много модератори, защото тийновете са особено активни и особено изобретателни в глупостите си. Аз съм сравнително редовно онлайн, но не мога да се справям сама + това на всички вече е ясно, че и нямам достатъчно права, за да спра случващото се. Ако имах права, бих взела още модератори, знам много добре кой къде би свършил подходяща работа. Преди 2-3 години положението си беше много добре, ама кво да правиш :) Колкото и време да отделям на форума, не мога да се справя, затова и сто пъти обяснявам, че като не ви харесва, трябва да започнете да променяте от себе си. Ако вие самите искате форумът да е хубаво място, можете да си го направите, пък аз вече мога да помагам доколкото ми е по силите. Ма на... Не ме превръщайте в пъдар, нямам нито нерви, нито желание да бъда такава.

102
12-30-2013, 11:48
една падар

LadyDi
12-30-2013, 11:50
една падар

дори не си заслужава да ти обяснявам

draid
12-30-2013, 18:26
Не знам какъв форум си модерирал, но тук има нужда от много модератори, защото тийновете са особено активни и особено изобретателни в глупостите си. Аз съм сравнително редовно онлайн, но не мога да се справям сама + това на всички вече е ясно, че и нямам достатъчно права, за да спра случващото се. Ако имах права, бих взела още модератори, знам много добре кой къде би свършил подходяща работа. Преди 2-3 години положението си беше много добре, ама кво да правиш :) Колкото и време да отделям на форума, не мога да се справя, затова и сто пъти обяснявам, че като не ви харесва, трябва да започнете да променяте от себе си. Ако вие самите искате форумът да е хубаво място, можете да си го направите, пък аз вече мога да помагам доколкото ми е по силите. Ма на... Не ме превръщайте в пъдар, нямам нито нерви, нито желание да бъда такава.

На сравнително големи форуми, но това няма значение. Когато правиш нещо или най-малкото си администратор имаш свобода да "назначаваш" модератори и сие, ясно ми е че няма как да се направи с 2-ма човека това. Тук за раздел трябва поне по 2-3 да има, отделно глобалните, но както казах по-горе пределно ми е ясно защо това няма да стане, просто тия които могат да го променят не се интересуват от това, те не са тиинове и текущото положение ги устройва финансово.

fenastz
12-30-2013, 19:16
и комплексари си избиват комплексите.

АХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ :razz: обогати си речника

Според мен си е добре форума - може да се баннат някои хронични тъпанари като фишърмен примерно, които наистина спамят безполезни простотии.

Но форума е предназначен за тийнейджъри, това значи, че е място точно за 16-17 годишни пикли и дрисльовци, а не за дъртофелници като някои от най-редовните потребители, че и от модераторите. Аз съм в последната си тийн година, след която съвсем логично ще напусна, не знам какво още правят хора извън възрастовата категория тук.

~LadyCrawley~
12-30-2013, 19:22
"16-17 годишни пикли и дрисльовци се обясняват дълго и широко в психология, медицина и сексуалност."
Айде, айде, авторът да си снима личната карта и тогава да се обяснява!

AnarchyBoy
01-02-2014, 08:36
една падар

:lol:

Fisherman
01-02-2014, 14:35
аз не виждам проблем във форума,който търси съвет го намира,хората търсят помощ и им се помага
тва,че настрани 5 потребителя на кръст се дръгнат нон стоп не е нищо

girlwithblueeyes
01-03-2014, 12:40
аз не виждам проблем във форума,който търси съвет го намира,хората търсят помощ и им се помага
тва,че настрани 5 потребителя на кръст се дръгнат нон стоп не е нищо

И по интересното е че ти винаги си замесен хаха .