View Full Version : Ученически практики
Ще се записвам на ученически практики и съм сложена в магазин за дрехи, но не ми се ходи, просто искам да взема парите. Дали ако не ходя редовно ще ме изключат от проекта или просто за да си вземат парите ще ме пишат, че ходя
Зависи. И аз бях се записал на ученически практики и бях в магазин/сервиз за компютри. Там се разбрахме с шефа че ще ходя само от време на време и те накрая да се подпишат че съм ходил през цялото време. Така хем те печелят хем аз(те вземат пари за това че съм бил на практиката , аз също земам пари и не им се пречкам през това време) . Накрая си взех 300те лева . Зависи от това какъв ти е шефа и на какво се разберете.
Аз бях на рецепция в един хотел. Проверяващата ми беше кожа, кости и злоба. Основно пиех кафе и чаках скучубрата да мине, да ме види и да си ходя, но аз бях в моя квартал, та не беше особен проблем. Стажантите се бяхме разбрали със старшата да не ходим постоянно да се пречкаме, а само да минаваме за подписи ако гореспоменатото чудовище не е минало да проверява. В твоя случай си в магазин - по-мъничко място с малък персонал. Говори с колегите и шефа за тоя нашия вариант и ако са съгласни - давайте по тая схема. Ако не... ами ще се наложи да си редовна. Ако проверяващият се заяде с теб, може да те накара да връщаш 500 лева неустойки по договор, може и да греша в сумата. Най-добре разбери кой ще те наглежда и после говори с колегите.