View Full Version : Биатлон и ски бягане
Мии, не. Формата на сундби поддаде по-рано от тази на йохауг. Близките резултати при жените е заради 'вечно втората венг' и подобряването на дистанционните умения на йозберк. Те бяха константни без друга конкуренция. Можеш да видиш стартовете и победителите през сезона, за да се убедиш. При мъжете е по-трудно да повториш успех освен, че един сундби.
Така, направих справка, потвърждаваща твърдението ми, която обхваща само победителите през сезона, но гледайки подиумите, се изумявам от липсата на конкуренция при жените.
Мъже - фосли, сундби, дирхауг, пелегрино, иверсен, полтаранин, крог, манифика, нортхуг, крюков, вилегжанин, устюгов, гро, хейкинен = 14
Жени - фала, йохауг, нилсон, йозберк, колдуел, дигинс, венг, пармакоски = 8
Да, подиумите са за тези четири нации + едно единствено трето място за рускиня. Говоря за женското ски бягане. Е?
DieselBlood
03-20-2016, 21:38
Силно се надявам Ханти Мансийск никога повече да не видят кръг от СК. Ебати травеститските условия. Но дори и без този масов старт, нещата бяха решени. Фуркад обра индивидуалните награди, а Габи изпусна само глобуса в индивидуалната дисциплина, но това никога не е била нейната дисциплина. Не знам тия коментатори дали са напушени или пияни, за да кажат, че Мари Дорен Абер имала шанс за големия кристален глобус. Ако масовият старт се беше провел, Соукалова трябваше да е след 15 място, за да може Абер да вземе ГКГ. Иначе, кръгът може да се запомни с двете последователни победи на Кайса Макарайнен, която доста късно се усети какво трябва да направи. А когато догодина се завърне моята кралица Даша, на Кайса ще и 10 пъти по-трудно. Иначе, тази година, както всяка една де, ни предложи много емоции. Видяхме много изненади. Например, победата в спринта на Юлиян Еберхард. Горкичкият, сигурно ще се напие от кеф, че за първи път в кариерата си, стреля чиста стрелба. Иначе, лошите новини са отказването на Иван Черезов, Кристиян де Лоренци, както и на едни от стабилните германци - Андреас Бирнбахер. Винаги е жалко, когато някой член напусне голямото семейство на биатлона, независимо от резултатите.
Че тя имаше шанс и за малката купа. Тъпо беше това внезапно прекратяване на сезона. Да го бяха отложили. Мартен с цели десет победи през сезона. Да ти кажа ли габи колко има? Въобще тя е най-неубедителната шампионка във всички зимни спортове тази година. На мен ми липсваше истинската класа и доминантност при жените. Много ме зарадва кайса. Ще ми липсва ханти. Догодина сме в тюмен. Мъчно ми е, че всичко свърши. Изпаднах в депресия. Благодаря ти, че беше единственият ми събеседник.
LoadRunner
03-22-2016, 20:37
хахахааааааааа
Марчооооооу
пълен луд си, браво
бива ли такива работи, до вчера я коладеше в модераторската помощ а днеска и пишеш в темата
да разкрасим малко темата, ахах
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/71/84371_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/44/40/84440_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/79/84379_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/87/84387_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/98/84398_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/41/84/84184_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/96/84396_G08_W01.jpg
the slovenian eagle
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/44/54/84454_G08_W01.jpg
http://extern-d3.fis-ski.com//mm/Photo/Photo/General/08/43/09/84309_G08_W01.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=1u4eskLNbIk
nIkEnCeTy_bE
03-27-2016, 17:03
^^ О, моите хора. Hayböck го следя от началото. Ски-скоковете са ми любимата дисциплина и не пропускам състезания.
Леле, човек, който следи скоковете :о
Не се заяждам, само да кажа, че ски скоковете са спорт, а не дисциплина. Такива са индивидуалното, team event-а и ски полетите :)
Хайбьок е първият, който си харесах и той ме зариби да гледам. Фул е с красиви същества този спорт. Бих изнасилила миловидното му лице. Обачееее, най-секси ми е гангнес. Първият път просто го зяпах и трябваше да пусна още веднъж интервюто, за да чуя кво говори хд
https://youtu.be/LXHpki4-Qf4
nIkEnCeTy_bE
03-27-2016, 17:30
Обичам зимните спортове, но ски-скоковете наистина най - много ги следя. Слалома също. Хайбьок си е наистина симпатичен. Като цяло целия австрийски отбор са много добри в момента, въпреки резултатите. Тази година и словенците много добре, особено малкия Домен Превц. Последно време започнах да симпатизирам и на Фанемел.
Пак каза дисциплина хд аз единствено алпийски не следя изкъсо /имам предвид абсолютно всеки старт, както е с другите/, но като имам време винаги гледам. Феликс Нойройтер е според мен един от най-красивите мъже, раждали се някога. Има много готини алпийци - алекси пинторо, тед лигети, марсел хиршер, хенрик кристоферсен, аксел лунд свиндал и тн. От австрийците само хайбьок и шлиренцауер. Крафт, фетнер, попингер, кофлер и дитхарт не ме кефят. Крафт и хайбьок имаха добър сезон. Норвежците са най-яки. Отборът им е доста подмладен и са адски талантливи. Гангнес, фанемел, танде, че и стйернен и форфанг...ммм. Според мен словенците и норвежците са големите на сезона. Два пъти първо и второ място на подиума за братята превц в енгелберг и сапоро. Голяма кариера чака и малкия. Брат му взе всичко възможно от този сезон. Сега искам пълен триумф догодина на световното в лахти и по-следващият сезон на игрите в пьонг чанг. Няма такава доминация, красота и съвършенство в стилово отношение.
Pls, dont go. Искам те тук редовно от ноември.
nIkEnCeTy_bE
03-27-2016, 17:56
Да де, пак се обърках. Сории. Иначе да, словенците и норвежците направиха много добър сезон. Братята Превц определено ги чака добра кариера. Обичах моментите, в които Хайбьок все пак успяваше да задмине Превц, направо с кеф си виках. Хахах А миналата година с Крафт и Хайбьок направо умряяяяях от кеф. Големи машини бяха австрийците и все още си остават най - добрия отбор за мен. И норвежците харесвам. Иначе немците въобще не ми харесват, за разлика от немския футболен тим.
Това се случи във финландските кръгове единствено, ако не ме лъже паметта. Немците... фройнд е изкуствен, фрайтаг вечно недоволен. И аз не ги харесвам. Искам грегор да се завърне и петър превц да мачка пак :д
nIkEnCeTy_bE
03-27-2016, 18:51
Оооо какво им харесваш на тези словенцииии... само държавата и природата им е хубава. :D Но сега като се замисля всъщност сравнение с нашите български момчета, западняците са толкова еднакви и най - вече бозави, както аз обичам да казвам.
Е, словенците не са западняци. Не са и балканджии, макар че от всички треньори, най-авторитарен ми изглежда горан януш... та, има нещо. Влюбена съм в петър превц и начина, по който скача. Симпатизирам и на робърт краняц. Няма как и да не харесвам супер талантливия брат на словенския орел - домен. Едва на 16 е дейба.
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 08:36
Е, словенците не са западняци. Не са и балканджии, макар че от всички треньори, най-авторитарен ми изглежда горан януш... та, има нещо. Влюбена съм в петър превц и начина, по който скача. Симпатизирам и на робърт краняц. Няма как и да не харесвам супер талантливия брат на словенския орел - домен. Едва на 16 е дейба.
Е, да, тука може да му се признае на Домен таланта и въобще финеса, с който скача. Ама просто съм на вълна западняци в момента и наистина си мисля колко еднакви изглеждат. ;д
Ми то западняци в ски скока са единствено немците и швейцарците. Има и един венсан декомб севоа французин и тва е. Основният контингент е от централна европа, прибалтийските страни и скандинавието.
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 12:44
Да, така е. Ама и не само за спорта говоря, а по принцип. А пък Венсан въобще не ме впечатлява хах
http://static.berkutschi.com/berkutschi/images/news/000/007/024/thumb500/descombes_garmisch_13.jpg?1364717355
Аз не бих го върнала. Справя се прилично предвид факта, че практически няма отбор.
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 14:17
^^ Хм, хубава снимка иначе хаха Томас Моргенщерн беше много добър от австрийците. Танде също си е симпатичен, а и имаше успехи този сезон. Лично този сезон много се изкефих на треньора на норвежкия отбор, много добър!
Не знам, може. Започнах да следя както трябва скоковете едва от този сезон. Въпреки това съм сигурна, че за този отбор, който направиха норвежците ще се говори много. А алекс щьокл е много готин. Нищо чудно, че настроението в техния тим е толкова положително. Танде е сладък и руууус <3 Смях са кат пача на реакциите им. Обаче неговата е so gay :(
https://youtu.be/iozj1KBR6rc
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 14:45
Не знам, може. Започнах да следя както трябва скоковете едва от този сезон. Въпреки това съм сигурна, че за този отбор, който направиха норвежците ще се говори много. А алекс щьокл е много готин. Нищо чудно, че настроението в техния тим е толкова положително. Танде е сладък и руууус <3 Смях са кат пача на реакциите им. Обаче неговата е so gay :(
https://youtu.be/iozj1KBR6rc
Много ме кефят и мен норвежците този сезон. А пък приятелките на повечето са... да не казвам. Язък!
Не ги знам, а и не искам. Виждала съм само тази на форфанг. Хубава е. Ама те не ги виждат по камара време :д
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 16:01
Това не е много успокояващо. ;д
Поне да са ничий, ако не наши хд. Обещавам догодина да отида в планица и да се срещна с някой от любимците.
nIkEnCeTy_bE
03-28-2016, 18:25
О, знаеш ли аз колко искам. Ама искам да отида на 4-те шанци.
И аз, но се пада сесийно и няма как.
DieselBlood
04-05-2016, 07:54
Гореща новина: Оле Ейнар Бьорндален обяви, че продължава своята състезателна кариера. Великият норвежец заяви, че иска да участва на Олимпийските игри през 2018.
И друга гореща новина: Кралят и Даша очакват бебе през месец Октомври.
Дадада. И аз тъкмо дойдох да споделя това, но ме изпревари хд. Представяш ли си какво дете ще е това с гени на най-успешният зимен спортист в историята и една от най-стабилните биатлонистки през последните 3-4 сезона? Не го очаквах хд. Винаги съм намирала прилика в карането на домрачова и бьорндален. Това дълго извозване. Харесвам ги като двойка.
DieselBlood
04-05-2016, 22:30
Ти представяш ли си Бьорндален да стане Олимпийски шампион на 44? Това ще е феномен.
Има още цели две години дотогава. Ако успее да съхрани сегашната си форма => нищо чудно
Минавам да спомена, че в момента live се излъчва champions race от youtube канала proBiathlon. Женски старт. В момента говори бьорндален. Ехаааааа
http://biathlonbg.in/events.php
Според мен двата традиционни кръга в германия са много. И контиолахти липсва :/ както и ханти, северноамериканските прекрасни кръгове за сметка на пьонг чанг, което е разбираемо. Ще тестват олимпийските трасета.
DieselBlood
04-22-2016, 20:59
Майка му даеба, пак ли ще има кръгове в Германия? Там са най - травеститските условия в света, както и най - калпавата организация. Иначе е разбираемо за Пьонгчанг. Заради Олимпиадата ще искат да знаят за какво да се подготвят. Дано пак да излъчват Европейското след като нямаме възможност да гледаме IBU купата.
Разбирам, да има само в руполдинг. В германия е популярен спорт, а биатлонът има нужда от пари понеже заедно с холменколен и ханти са може би най-посещаваните кръгове. Но два са много. Швейцария имат добри ски условия, франция също. Нз защо там няма.
DieselBlood
04-26-2016, 06:43
Разбирам, да има само в руполдинг. В германия е популярен спорт, а биатлонът има нужда от пари понеже заедно с холменколен и ханти са може би най-посещаваните кръгове. Но два са много. Швейцария имат добри ски условия, франция също. Нз защо там няма.
Защото нееднократно коментаторите са казвали, че зимните спортове не особено популярни във Франция. А, да, RIP Клаус Зиберт.
Не съм съгласна хд. Франция има едни от топ курортите в света за алпийски ски - мерибел, шамони, вал ди зер. Няма как да не е популярен и биатлона с двамата най-големи в историята след краля. Жените също - силви бекаер, сандрин баи и сега мари дорен. Ски бягането им също се развива.
Лятното гран при започва от 15.07 <3
http://livestream.com/accounts/10379255/events/5611644
omgggggg <3
pe6oskeiborda
07-01-2016, 14:57
2 минути и 50 секунди
pe6oskeiborda
07-01-2016, 15:28
тва изглежда доста яко
а единия се казва триглав :D
много си сладък, пешо <3
това е името на спортен клуб, бтв хд
pe6oskeiborda
07-01-2016, 15:43
*настанява се до теб да гледате*
а тия дали знаят какво значи името им на бг :D
абе пак не е като един от бившия университет:
http://www.gre.ac.uk/ach/study/maths/staff?sq_content_src=%2BdXJsPWh0dHAlM0ElMkYlMkZhY2 gtd2ViMS5ncmUuYWMudWslMkZzdGFmZiUyRmRldGFpbHNHUkUu YXNwJTNGaWQlM0QxMDU3JmFsbD0x
доктор хуй :D
ехааа
*прави ти място до мен*
сигурно би му било кофти да дойде да преподава в българия ХД
видя ли паданията на казахстанците? :(
то тоя спортен клуб е словенски и сигурно и при тях означава това, което и при нас. има един анже семенич. мн перверзно ми звучи ;д
pe6oskeiborda
07-01-2016, 16:07
не видях падания ама тва наистина много яко изглежда
и много лесно :D
абе трябва някой ден да се представя на хората с името Хуй :D и след две години познанство като разберат че съм ги излъгал ще е много забавно
освен, ако не излъжеш, че баща ти е азиатец, но не ти е истински баща, никой не би ти повярвал, че се казваш така тук :Д. по мое мнение това е един от най-трудните, ако не най-трудният спорт иначе.
свърши :(
стартовият списък беше съставен главно от 'Б' скачачи, освен тези на словения, които са домакини и е разбираемо. гледах главно заради петър превц и мога да кажа, че си заслужаваха тези няколко секунди блаженство. напомних си, защо смятам неговия стил за най-красив. учудващо и в двата рунда, скоковете му не бяха най-дълги, а втори, но може да се отдава на какво ли не. нямах данни за силата на вятъра, а само корекциите, които не запомних ;д
няма значение, де. насладих се <3
здр,
някой случаааайно да е гледал ски скоковете? много интересно и динамично състезание. подобно на миналия сезон, и сега основните фигури бяха норвежци и словенци. всичко се реши във финалния кръг, където фанемел просто не даде шанс на могъщия, невероятния, прекрасния петър превц <3
не очаквам от него върхова форма, разбира се, а и викингът си го бива. знаем, че предпочита по-големи шанци. тази е средна, де.
мн готино. хем лятно, хем навява спомени за зимата. мно ясно, че тогава състезанията са ми по-интересни, просто атмосферата е... ддз :Д
а да кажеш, че нещо й липсваше на висла... публика, шум, организация - топ + че почти всички титуляри бяха на линия. трябваше да сложат домен на трети пост, бтв. не че си правя илюзия, че с него със сигурност щяха да спечелят, ама друго си а :Д
*неска беше отборното, утре има индивидуално по евроспорт 2 май, ако не ме лъже паметта. мързи ме да видя сега. тъъъ, който ще да се разнообрази малко, може да ми прави виртуална компания :Д
мега интересно състезание. честно казано не очаквах полякът да бие. до последно залагах на фанемел. нямам търпение следващата седмица.
снощи квалификацията беше интересна. има поне 10-15 скачачи, които могат да се наместят в тройката. много жалко, че ги няма викингите. фанемел и форфанг имаха добри скокове във висла. надявам се да ги видим в следващия кръг в швейцария. гангнес пък лекува контузия и нз дали ще се появи изобщо на това гп, за танде нямам инфо. ъх :(
довечера индивидуално, 21:00, евроспорт.
мисля, че това беше най-интересното индивидуално досега. полякът мачей кот беше на път да постигне трета поредна победа с великанските 105.5 метра и задоволителните 99 в първия кръг, но знаем колко субективен спорт е ски скокът, та представителят на домакините андерас велингер успя да вземе победата с някакви си 4 десети от точката при положение, че метърът е 2 точки..., а неговите скокове са 99,5 в първи рунд и съответно 103,5 във втори. петър превц има абсолютно същия метраж и е четвърти, което само по себе си говори каква роля играят корекциите и оценките за стил, а да кажеш, че петър превц заслужава по-малко от велингер е комично. не, не съм пристрастна. всъщност съм пристрастна именно, защото има за какво. за мен превц е най-съвършеният скачач, който съм виждала - никакви движения във въздуха, красив v-образен стил и безпогрешен телемарк, който може да опропасти единствено при екстремни скокове, което е разбираемо и което на тази малка шанца трудно може да се направи. се тая........ трети крафт с еднакви точки с кот, но по-малък метраж от него, пак повече от велингер , четъврътият го уточнихме, а петият зийгел и двата му скока са над сто метра, но с еднаква дължина с тази на победителя.
Тъпо е като няма норвежци. И все пак, много интересно състезание. Кот и Стох са като залепени напоследък. Мн добра форма за разлика от посредствеността зимата. Превц е ок, просто не е топ за съжаление. Ся скокове чак към края на месеца в хакуба, япония.
Здр, към края на месеца ще има световно по летен биатлон, където имаме големи надежди за медал в лицето на топ състезателите ни краси анев и владо илиев. Излезе и програмата за новия сезон, но ме мързи да я търся сега.
DieselBlood
08-11-2016, 00:45
Ще го дават ли някъде?
Ще пиша като разбера нещо :)
програмата на евроспорт не предвижда стартовете от сп по летен биатлон. поне засега.
можеш да го гледаш тук:
http://www.eurovisionsports.tv/ibu/
от 24-ти до 28-ми август.
през септември ще има и вече традиционния старт на звездите, където и катя дафовска ще вземе участие заедно с други величия на любимия ни спорт ^^
не знаех, че има тема, която е цели 33 странички и само ти и още 1 човек пишете докато мастурбирате на зимни спортове
впечатляващо.
По-скоро мастурбираме докато гледаме зимни спортове, нямам десет ръце :)
таку такеучи с победа и второ място на стартовете вкъщи. фанемел също отново с добри резултати /1 и 3-то място/. най-после се появиха викингите, мммммм <3
но пък и доста отсъстващи - поляците, австрийците и някои словенци, за съжаление и петър превц.
обожавам този спорт.
и даааааааааааа, срам ме е да кажа, но забравих да гледам лсп по биатлон. ся пускам повторенията.
утре има квалификация и евроспорт не предвижда излъчване заради тъпия тенис и колоездене, които ме измъчват всяко лято. ще трябва да потърся алтернатива. май на кабелната имаше някакъв словенски канал, който дава скоковете. поне състезанието ще го има в събота от един по евроспорт 2. нямам търпение <3
Хихи, ангел искрев очевидно слуша менсън, тъй като пуснаха personal jesus по време на скоковете. На мен като че ли ми се стори, че е версията на депеш мод, но вероято греша, защото чух само интрото, а тъй като говореше и нямаше как да се убедя.
Хубаво състезание, макар че го нямаше почти целия елит. Все пак имаше доста рекорди на шанцата, което се дължи главно на благоприятния вятър. Робърт Краняц показа отново афинитет към по-големите шанци и логично спечели доста убедително. Втори анже семенич, трети карл гайгер.
тъпичко се получи за робърт краняц. пуснаха го при най-шибания вятър. първа победа за анже семенич. втори и трети са хлапетата от чехия - ванчура и щурса. отменят кръговете в алмати и ще има скокове чак в първите дни на октомври в хинценбах и клингентал, където се закрива лятното гран при. ех :((((
DieselBlood
09-18-2016, 11:44
Красота!
http://i65.tinypic.com/30rvaly.jpg
Ъх, пак го забравих. Какви величия <3
Дай резюменце хд
DieselBlood
09-22-2016, 14:01
Кратко резюменце ще направя, че ме мързи.
Дори и на години, Фроде Андерсен пак беше един от най - бързите по трасето. Тарасов не беше чак толкова бърз, колкото разчиташе на бърза и точно стрелба. Беше много яко да видя по трасето, хората, чиито стартове съм гледал като по - малък. Там участваше и Даг Бьорндален, баткото на Оле Ейнар Бьорндален. Независимо от факта, че завърши предпоследен (ако не се лъжа), той беше изключително щастлив от факта, че отново може да практикува любимия спорт.
Омгомгомг, по-голямата част от елита беше на линия. Много са яки, бееее. А пък фанемел... мммм <3
Очаквах първа победа на превц... размина се. Поляците са машини просто. Кот си осигури купата на тазгодишното ГП, ден преди края му. Не скача във всеки старт и въпреки това е безапелационен лидер това лято. Този път не прекрасният камил стох, а кубацки му пригласяше. Мн са ядосах, че пуснаха фанемел на най-шибания вятър и не можа да се класира за втория рунд иначе и той имаше отлични резултати в малкото стартове, в които е скачал. Утре закриваме сезона в клингентал. Стискам палци на превц.
И норвежците изгърмяха с допинг... честито на терезе йохауг и компания : |
Fisherman
10-19-2016, 18:20
Няма спорт без допинг,жалките резултати,на които се кефите са постигнати от модифицирани свръх човеци.
LoadRunner
10-21-2016, 17:49
не е ли рано за тая самотна тема уе
DieselBlood
10-21-2016, 19:28
Т.е тази години Хейди Венг и Ингрид Йозберг може и да вземат някоя друга победа, така ли?
По данните, които имам, наказанието ще е до 18 декември. Малко wtf ми е. Знаем какво става с руснаците като ги хванат. Тук само спекулации и оправдания. Несериозно ми се вижда това с балсама й за устни. А толкова й симпатизирах. Лекаря доста ще си изпати. Май ще го подвеждат под съдебна отговорност.
http://biathlonbg.in/1189_58_norvezhki_sportisti_sa_izpolzvali_zabranen i.html
Обожавам да гледам мъжете алпийци. Карат ме да се усмихвам. Много са яки, дейба. Какво повече да искам.., любимците ми заеха челото, като най-най стана първи. Прекрасен е пинторо. И хиршер. И нойройтер. Ъх <3
http://biathlonbg.in/events.php
Програмата
DieselBlood
11-02-2016, 21:25
Надявам се отново да дават Европейското.
Омг, ся през уикенда ще дават предварителните стартове в шушоен.
Събота, спринтове:
Жени - 12:15
Мъже - 14:30
Неделя, масови стартове:
Жени - 12:45
Мъже, старт Б - 13:45 ; старт А - 15:15
Ще има и алпийски ски.
Почва се.
Развълнувах са <3
Явно никой не е гледал... имаше стриймове. Краси Анев трети на масовия и 6-ти или 7-ми на спринта, маймай. Невероятно начало. Стискам палци на прогресиращия ни силен мъжки тим.
утре официално откриваме сезона.
<3
квалификация, ски скокове, куусамо
Fisherman
11-23-2016, 19:52
да не протъркаш мидата
Fisherman
11-23-2016, 19:53
на тия мъжленца с клинчета
LoadRunner
11-23-2016, 20:30
да не протъркаш мидата
много неуважително и принизително звучи тва
ма и смешно :lol:
омгомгомг, толкова са яки, дейба. по време на целия лайф бях с една глупава усмивка. липсваше ми това чувство. оприличавам го на тръпката от новичка любов, която при мен не е нова отдавна. интересна квалификация и общо взето константно представяне от лятото. липсваха ми гангнес, който си ми е любимец все пак и краняц, който също харесвам. новото е чудовищното представяне на домен превц, който не съм виждала от миналия сезон. нова звезда на хоризонта. и чакам петър да влезе във форма.
утре в 18 е същинското състезание.
https://www.youtube.com/watch?v=eMkL8SDdIvo
сладури.
ииинфарктно състезание. явно петър превц просто си играеше досега с всички и още на първия старт показа, че никой не може да го стигне. имаше най-дългия скок днес - 143м и втори най във втория рунд - 140.5. малшансът не му позволи да спечели, защото падна по нелеп начин. ся аз си измислям конспиративни теории, че го е направил нарочно, за да може малкият му брат да спечели (напълно заслужено, впрочем). в двата му подиума от миналия сезон, ако не се лъжа, все петър единствено стои на пътя му. та, трябва да видя повторение, за да се уверя. не виждам иначе как скачач от неговия ранг ще изпусне победата с тази чудовищна преднина, която си беше изработил.
другото, което прави впечатление е влизането във форма на фройнд. честно казано съм изненадана понеже последният път, когато го гледах не изглеждаше особено добре. радвам се, че се завърна в добро състояние. класика си е фройнд с/у превц. този сезон ще даде преимущество, което е условно, понеже словенецът чупеше рекорди.
трето, разочарованието от вигингите. форфанг вчера на квалификацията скача добре. на пробите също имаше добри резултати. непонятно. също изненадващо е представянето на фанемел, защото тази шанца би трябвало да е по вкуса му. още повече, че през лятото видяхме отлични резултати на стартовете, в които взимаше участие. не разбирам защо гангнес отсъства. трябва да потърся инфо. той беше най-стабилния викинг миналата зима.
утре отново има индивидуално състезание + спринт в ски бягането, с който се открива сезона и там. май започва и северната комбинация, но нея вече няма да гледам. прекалено много обвързване :д.
ай.
тъкмо на скамейката застава ппревц и усещам екстрасистоличка хд
ама да карам подред. още от сутринта пуснах евроспорт да ми 'бръмчи' и гледах от време на време женското спускане с шейни. нищо интересно. германия е доминатор, то са знай.
след това гледах скоковете на комбинаторите, които се проведоха на същата шанца, на която скачат и ски скачачите. направи впечатление колко конкурентно способен на специализиралите се в тази област, беше скокът на акито уатабе и завърши първи със секунда аванс пред... не знам. не следя северната. само съм заглеждала от време на време. та, и тук доста германци в десетката, което отново е очаквано за този спорт. изненадващо беше представянето на четирикратния (?) носител на световната купа - френцел, който зае място някъде в дъното на десетката. развръзката се случи малко по-късно през деня на десетте километра преследване, където победител стана симпатичния германец йоханес ридзек, до второто място на подиума успя да се добере именно ерик френцел, а трети е викингът йорген граабак. водачът от първия компонент се свлече едва на седма позиция с доста слабо ски бягане.
след това дойде време на първия старт за сезона и в ски бягането с класически спринт на 1 400 метра. ключовото място, на което се решаваше състезанието беше изкачването малко преди дългата финална права, където и мъже, и жени използваха патента на петър нортхуг от фалун 2015 т.е. буквално бягане. и споменавайки големия норвежец, няма как да не отчетем отсъствието му, което се усещаше осезаемо. един спринт не е същият без респектиращото му присъствие. на негово място влезе пал голберг и оправда квотата си по най-добрия начин като спечели. много е сладък, бтв. винаги съм си падала по него. абе, викингите си имат навсякъде подмокрящи спортисти - тьонсет, братята нортхуг. между другото какво искам за коледа:
http://www.nordicmag.info/wp-content/uploads/2015/12/images.jpeg
... да се върнем на спринта. забравих си мисълта. а, да, като подхванах мъжете, трябва да отчетем и отпадането на хатестад в квалификацията като най-сериозно име, както и това на сундби. е, той си е дистанционен, но помним, че имаше проблясъци и в спринтовите дисциплини. няма да коментирам асматичните му лекарства, нито крема за устни на йохауг. ужасно е. та, легков дори не стартира. май това са най-сериозните имена на днс-ите и некласираните. като цяло нямаше изненади при мъжете. носителят на купата в дисциплината - италианецът федерико пелегрино падна на този 'баир', който решаваше състезанието и завърши четвърти в своята полуфинална серия. дори и това да не се беше случило, смятам, че трудно би се преборил с огромните шведи и норвежци на финала, а и знаем, че класиката не е силната му страна. така в последната серия успяха да се класират трима норвежци /голберг, клаебо, крог/, двама шведи /халварсон и петерсон/ и един руснак /панжински, който заедно с клаебо, диктуваха темпото още от квалификацията/. голберг успя да вземе превес на изкачването и проведе доста умен спринт без да се изразходва в сериите и буквално тихомълком спечели. втори остана халварсон, а трети абсолютно заслужено дебютантът клаебо. нз как ги намират тези таланти норвежците. при тях никога не може да се получи дупка между поколенията и при мъжете, и при жените. и в биатлона е г/д същото.
женският спринт изненадващо беше много по-вълнуващ. изненадата дойде от неочакваното добро представяне на рускините и в частност наталия матвеева и юлия белорукова. можем ли да се надяваме най-после на прогрес при тях и излизане от кризата? ще видим. доста любопитно. заслужена първа победа в класиката на суперталантливата представителка на тре крунур стина нилсон, която успя да бие майкен фала в собствената й игра. а дали можем да говорим за отстъпление на норвежките след скандалите, които се разразиха? още по-любопитно. да, имат още една представителка на почетната стълбичка - хейди венг, но определено днешният ден не беше доминацията, която сме свикнали да виждаме. йозберк едва седма и дори не можа да се класира за финал. тя като че ли все повече се пренасочва към дългите дистанции. бьорген десета след паузата по майчинство, която си взе. доста прилично представяне бих казала. тааа, две рускини на финала до днес не съм можела и да си представям, че е възможно. хм.
завършвам със скоковете, макар, че гледах и двойките на шайните и в момента зяпам алпийските ски. денят явно е добър за германците, защото фройнд успя да спечели безапелационно и абсолютно заслужено. първият му скок от 146м, остана само на метър от рекорда на шанцата на грегор шлиренцауер. и това в неблагоприятни условия. всеки друг скок изглеждаше аматьорски. няма как да казвам тези неща с добри чувства понеже любимецът ми превц днес не беше на ниво и остана едва седми. яд ме е за пропуснатата възможност вчера, защото победата му беше изработена на 90% още в първия рунд, но тази нелепа грешка го отпрати едва на трето място. втори остана най-добре представящият се норвежец даниел андре танде и със солиден втори скок успя да се придвижи нагоре и отсрами викингите. мануел фетнер затвърди добрата си форма и отново беше най-предно класираният австриец. нещо, което се очакваше от крафт и хайбьок.
ъх, до утре.
DieselBlood
11-27-2016, 19:43
Смесената щафета:
Ми да, то си беше ясно, че Норвегия, в този си състав, ще спечели. Особено с малкия Бьо на последен пост. Германците завършиха втори като направих добро състезание, а трети завършиха италианците, въпреки глупостта на Лукас Хофер с наказателната обиколка. Нашите момичета отново трагични. Как пък не успяха да наемат един треньор, който да се занимава само със стрелбата? Тони и Владо докараха нашите до що годе прилично класиране.
Единичната смесена щафета беше изцяло под диктовката на Абер/Фуркад. Тук просто беше ясно като бял ден, че французите взимат победата от въздуха. Австрийците показаха дух, но нито Едер е на възможностите на Фуркад, нито пък Хаузер е на възможностите на Абер. Трети завършиха германците. Нашите бяха затворени с обиколка, заради Емилия Йорданова, която отново ни показа колко слаб бегач е, че и на всичко отгоре направи и наказателна обиколка.
Кралят на белите спортове се завърна в ефир! Прогнозирах точно такъв развой, но да караме подред.
Денят започна с 10км класика индивидуално бягане по часовник при жените. Никога не съм хересвала тази дисциплина и като цяло интервалните. Трябваше постоянно да следя в интернет на живо контролите на състезателите, които ме интересуват понеже предаването не може да обхване всички. Та, кралицата бьорген постигна 103-та си победа в кариерата веднага след завръщане от майчинство, което е феноменално, наистина. Аналог с нея може да се прави единствено с великия крал на биатлона. Малко еретично ще прозвучи, но чисто като функция, качества и капацитет петър нортхуг също може да се сложи в това тесто. Доказателство на думите ми е последното сп във фалун, където спечели златото на 50км и в спринта. За какъв хамелеон става въпрос...
Достойно второ място за криста пармакоски - най-стабилната женска представителка на домакините този уикенд. Финландката налагаше силно темпо по време на цялото състезание като дори свали малко на бьорген във втората част на обиколката, където бе най-бърза. Трета е отново хейди венг. Това момиче е орисано да подглася, хаха. Четвърта йозберк, която затвърждава прогреса си в дистанционните бягания.
Историята от началото на миналия (или беше по-миналия?) сезон се повтори. Помня като вчера тази победа на иво нисканен, който даде надежди на мъжкото финландско бягане, но... изчезна до вчера. Най-реални шансове за победа имаше емил иверсен като по едно време (май втората обиколка) имаше хубав аванс, но нисканен даде газ в последните километри и смачка всеки свой конкурент. Друг, който се движеше добре е сундби, но и той не издържа на темпото в края и дори изпусна второто място като се нареди веднага след иверсен. Мда, направих справка. Преди два сезона нисканен взе победата в същата дисциплина на същото място пред сундби и яухоярви. Та, трабва да спомена и престижното 36-то място на веселин цинзов. Забелязах прогрес миналата година и стискам палци това да продължи. Въобще, мъжете ни в някои зимни спортове започнаха да дават много добри индикации за разлика от дупката при жените.
Биатлона... какво да кажа. Прекрасно. Акцентите са върху краля, който за пореден път направи показно. Истинско удоволствие е да го гледаш. Прекрасното представяне на тони синапов и неотстъпващия мартен фуркад. Още от шушоен беше ясно, че ще доминира и тази година.
Еха, каква победа на домен. Напълно, напълно заслужена! И каква победа на бабиков от сборная! И на сундби, и венг!
Само женският биатлон не ме изкефи.
DieselBlood
12-05-2016, 16:28
Женското преследване ме изкефи. Соукалова (да, ще продължавам да я наричам така) трябва да подобри стрелбата си от прав. Ясно е, че няма как да се надбягва с Вирер, Макарайнен, Абер, Далмайер, та дори и Пройс.
Относно мъжете, да, хубаво е, че разнообразихме с победа на сборная. И то победа не от Шипулин, а от Бабиков, който до миналата година се мандахерцаше по IBU купите. Нашите нямаха ден и стрелбата им яко куцаше.
Извинете, че не е по темата, но искам да знам как да задам тема, не намирам никъде в сайта. Искам да задам въпрос и да започне да бъде обсъждан или поне да ме ориентирате към такъв сайт, но да бъде популярен, за да може да получавам отговори, или група във фейсбук няма значение, целта ми е хорат да ми отговарят на въпросите, благодаря!
DieselBlood
12-10-2016, 14:58
Искаш да ми кажеш, че като влезеш в някой от разделите не виждаш големият червен правоъгълнк, който гласи "Публикувай нова тема"?
Извинете, че не е по темата, но искам да знам как да задам тема, не намирам никъде в сайта. Искам да задам въпрос и да започне да бъде обсъждан или поне да ме ориентирате към такъв сайт, но да бъде популярен, за да може да получавам отговори, или група във фейсбук няма значение, целта ми е хорат да ми отговарят на въпросите, благодаря!
и реши точно в тази тема да питаш?
мн е секси пинторо, дейба. зарадвах се на победата му на роден сняг във вал'дизере. хиршер беше безпогрешен във втория манш, но изоставането му не му позволи по-висока позиция от втората. много добър втори манш и за хенрик кристоферсен, който записа първия си подиум за сезона, а четвърти остана отново прекрасния екземпляр - феликс нойройтер.
мъжкото преследване беше изключително интересно с интрига до последния метър. мартен фуркад спечели с нетипична за него тактика - умерено темпо, което се отплати с 20/20 на рубежа. компания по време на почти цялото състезание му правеше шипулин, но руснакът се пропука на последния прав и отвори вратичката за преследващите викинги. свендсен също беше сред отличниците на стрелбището и успя да отмъкне втората позиция на шипулин на финален спринт, който беше ясно, че ще вземе. норвежецът има перфектната физика за това. на последната стрелба се пропука и йоханес бьо, който завърши четвърти. фуркад - велик си!
женското преследване също беше доста драматично с размествания след всяка стрелба. лаура далмайер се оказа най-непоклатима психически и от шестте кандидат-победителки дошли на последна стрелба, само германката свали всички мишени и си осигури победа и във второто индивидуално състезание в поклюка. бързата финландка макарайнен стигна до втората позиция с изключителните си умения на писалките, а трета на подиума беше чехкиня, но не коукалова (хехе), а ева пушкарчикова, която записа най-доброто си класиране за световната купа. четвърта с прогрес от 17-та позиция пристигна мари дорен, която не можа да се пребори с пушкарчикова на финалната права.
ски скоковете бяха вълнуващи, както винаги. цене превц мачка на континенталната купа, а в световната най-малкия брат спечели третата си победа за сезона и пише история. въпрос без отговор е какво се случва с петър? ъх. последен след втори рунд! стискам палци по-скоро да намери пътя към феноменалната форма от миналия сезон, защото четирите шанци наближават. през това време най-малкия - домен - има намерение да представя достойно фамилията превц. и да, нищо чудно скоро да видим и тримата братя в световната купа. втори танде, а трети остана крафт. всъщност петицата от миналата седмица се повтори и днес тъй като поляците стох и кот отново бяха четвърти и пети съответно.
днес имаше и ски бягане на 15 и 30км интервален старт, които пропуснах понеже се застъпваха с биатлона. ще търся повторения. мн мразя така -.-
между другото, утре са първите класически щафети за сезона. залагам на норвегия при мъжете и германия при жените.
LoadRunner
12-10-2016, 18:04
на точното място се намираш
като влезеш пак в тая тема/раздел, тука дето са пиша и почваш да пишеш за всичко което те притеснява
тука четат най-много хора макар да не пишат, автора е хоби психолог
тук може да пишеш за секс и за всякакви перверзии, за проблеми с родителите също
DieselBlood
12-10-2016, 20:11
В мъжкото преследване имаше интрига, докато Шипулин не пропусна на правия. Бьо регистрира доста слабо начало, което доста нетипично за него. Затова пък Свендсен най-после показа защо преди няколко години беше с жълтия стартов номер. Добра стрелба и от Краси Анев и въпреки двете си грешки, той успя да завърши в зоната на точките. Това, което ме зарадва още повече, беше класирането на един от ветераните - Михаел Рьош. Браво! Четири нули и прилично ски бягане. Ако беше с около 6-7 години по - млад, на Фуркад щеше да му е доста трудно срещу него. Със силните резултати продължава и Михаел Кръчмар от Чехия. Вчера девети, днес десети. Добре се развива чешкия отбор. Много слабо състезание направи Симон Фуркад. Въпреки трите си грешки, той остана на 56 позиция от 58 завършили. 100% е имало някакъв инцидент по време на състезанието. Симон, в никакъв случай, не е бавен, дори на моменти има бегови резултати, близки до тези на Мартен, Бьо, Шипулин и т.н
Жените...лека корекция, Ивче. Далмайер пропусна два пъти, но успя да устои на психическият натиск на противничките и. Кайса Макарайнен отново с убийствено ски бягане - на моменти щеше да мине върху Марте Олзбу. Голямата новина е третото място на Ева Пушкарчикова от Чехия. За нея, никога не съм имал кой знае какви наблюдения, освен това, че миналата година, щафетата на Чехия имаше добри резултати именно заради солидния и първи пост. Много стабилен резултат и за Сюзан Дънкли и на за Екатерина Глазирина. Най - невероятното нещо беше 13то място на Галина Вишневская от Казахстан. Отново четири нули, не много силно ски бягане, но все пак. Соукалова направи адски слабо състезание, особено с тези 3 грешки на легналия, която е по - силната и стрелба. Лошата новина отново е от лагера на Норвегия и по - точно за Тирил Екхофф. Това момиче има някакъв психологически проблем. Няма как допреди два сезона да стреляш нормално и изведнъж, процентите ти рязко да спаднат.
Защо корекция? Тя сгреши още на легналия, но се поправи на правия и единствена свали мишените, което й осигури победата.
DieselBlood
12-17-2016, 14:36
2 победи за Фуркад. Ъгхх, трудно ми е да си го спомням това. Хубава първа победа за Татяна Акимова при жените. Хубаво представяне и на Краси, и на Владо, и на Тони. Жените ни са инвалиди. Т.е нищо ново под слънцето.
не са две победи, а 9/10 състезания. мартен е чудовище. обожавам го. О-БО-ЖА-ВАМ. единственият, който е от тестото на бьорндален. кралят си има наследник.
френския женски биатлон също е в подем. помним каква дупка оставиха сандрин баи и силви бекаер след отказването си. бяха останали мари лор бруне и мари дорен, които по онова време бяха единствено стрелкини. сегааа... само германките г/д им се конкурират по талант.
стана ми кофти за шипулин. насъбраха му се втори места :Д
интересното е, че викингите дадоха сериозен заден в спортовете, които следя активно освен ски бягането. днес имаше масови стартове в свободния стил вместо скиатлони, които чаках с нетърпение. норвежката стена не даде шанс на единствената шведка, дръзнала да гони - стина нилсон. венг направи инжекция на темпо на финалното изкачване и отказа йозберк и бьорген от амбиции за първото място. бьорген дори успя да вземе втората позиция от йозберк, която водеше темпото през почти цялото състезание. мъжката надпревара беше почти идентична. фин хаген крог спечели благодарение на добрите си спринтьорски умения, а съотбрника му мартин сундби остана втори. единствен легков успя да пробие до третата позиция.
ски скоковете... домен отново направи впечатление. очаквана и не толкова беше победата на хайбьок. петър отново падна.
ъх. а четирите шанци наближават.
мартен <3333333
и домен.
и коукалова -.- ew
мартен и кокалчето няма да участват на стартовете в русия заради доклада на маккларън.
норвежците също.
наистина, защо не се даде малко светлина. нали и викингите бяха хванати, какво стана?
anonymous908491
12-22-2016, 15:29
Да не очакваш да си признаят реалната причина да не ходят в Русия.
Шубе ги е, че руснаците ще предотварят манилупирането на тестовете
и всички ще се издънят с положителни проби.
Забранени вещества употребяват всички, а хващат само руснаците, тая наглост я позволяват само извън Русия.
anonymous908491
12-22-2016, 18:00
https://www.facebook.com/T2Trainspotting/videos/582304585288496/
ето ти нещо хубаво и заеби тоя багминтон в снега
<3
За съжаление и белите спортове станаха политизирани. Повръща ми се. Ясно е, че е лаене напразно. Руснаците оттеглиха домакинството си на световната купа и първенството на младежите. И в ски скоковете забраниха стартовете в чайковски. Никой не споменава 50-тте норвежки астматици. Пф, ядосах са.
В сряда е коледната гала от стадиона на шалке, почват и легендарните четири шанци; и тур де ски.
Wohoo <3
току-що приключи world team challenge-а. гледам, толкова млади и стари хора, събрани на стадиона на шалке, радвайки се на биатлона. цели 50 000. и си мился, нали, в българия тези, които знаят, че съществува този спорт изобщо са има-няма 500 човека. затова и никога няма да сме им конкурентноспособни. преди 15-20 години имахме поколение, което се състезаваше наравно. какво се случи? защо станахме мини-нацийка? защо сме такива ретарди?
абсолютно заслужена победа на двата отбора на германия. очаквана за мен. изненадата е третото място на руснаците, което до голяма степен е благодарение на много бързата и точна стрелба на волков. тоя е като картечница. тази година наистина нямаше истински големи имена. единствените открояващи са коукалова и шемп. липсваше ми фуркад, викингите, макарайнен...
неска гледах комбинацията при алпийците мъже и квалификацията за четирите шанци.
в първия рунд убедително начело с мисля, че около 80 десети от секундата беше норвежецът александър аамодт шилде, което беше и не беше изненадващо. по-скоро това се очакваше от шетил йенсруд, петър фил, а защо не и доминик парис, които останаха в долната половина на десетката. втори пак изненадващо беше марсел хиршер, който няма добри резултати скоростните дисциплини, а трети съвсем близо беше пинторо.
във втория манш най-добро време даде пинторо и спечели пред хиршер и норвежеца. суперсуперсупер мн са зарадвах. прекрасен пинторо. съвършен екземпляр, i mean - вижте го:
https://www.instagram.com/p/BFRqMmeHn0e/?taken-by=alexispinturault
ех.
квалификацията беше без особени изненади. това, което си заслужава да се спомене е класирането на зографски за утрешното състезание, което е подвиг, предвид това, което ни е показвал досега. другото е подобрението на превц. стискам палци на ръчички и крачета утре да се представи дори още по-добре.
предварителната ми прогноза се сбъдна и крафт е една крачка напред към спечелването на легендарния тур 'четирите шанци'. нямаше никакви изненади освен братята превц. не петър, не водачът за световната купа домен, а цене беше най-преднокласирания от тримата т.е. осми. любимият ми коментатор ever каза, че според него това е завръщането на петър, връщането на неговата увереност след гадните падания, които направи от началото на сезона. ногоного се надявам.
втори стох, трети хайбьок, а четвърти танде. честно казано не мисля, че хайбьок и танде имат психиката да спечелят състезание от такъв ранг, макар добрата им функционална форма и макар че танде се събра във втория рунд и направи най-дългия скок, по което не знам дали да съдя за устойчивостта му. не съм запозната достатъчно добре с него, тъй като не гледам скокове от толкова отдавна, но ми се струва емоционален и... млад. превц ми е олицетворението за poker face и мисля, че това му е помагало да спечели всичко възможно миналия сезон.
тааааа, утре квалификация + започва не по-малко интересното и престижно етапно състезание - тур де ски. cant waaait.
безинтересна беше тази квалификация. малшанс за зографски, който остана на десета от класирането за утрешното състезание. открояващи се скокове направиха фетнер, крафт, айзенбихлер и д. превц. стох не скача днес. пробата е доста интересна, но не мисля да я коментирам. прогнозата ми за цялостното класиране е победа на крафт, като най-сериозен негов конкурент ще бъде поляка, който ми е фаворитът иначе. айзенбихлер скача много добре тук, танде г/д също, но някак твърде мътна ми е цялата работа с екипировка, корекции, оценки за стил. актуален пример е случилото се с нашия скачач, който получи прекомерно ниски оценки за стил, което му попречи да се класира за утре. доста състезатели бяха с ужасно големи гащеризони и са очевидно поощрявани от контролата. например фетнер, фройнд, хайбьок. иронията е, че германците се оплакваха от поляците. велингер, ако не се лъжа също беше с голям екип. при поляците нередовен е жила. мн нагло. беше дисквалифициран и няма особена, даже никаква разлика. от големите отбори като че ли единствено словенците играят честно.
днес започна и тур-а със спринт в свободния стил. бях свикнала това да се случва с пролог. доказателство, че норвежците не играят мръсно, не са тактици, е отпадането на ингвлид йозберк в полуфиналната серия, заради невпечатляващата харсем, която я прецака. реално, тя няма никакви шансове за шестицата в крайното класиране, но... та, победа чрез темпо на талантливата шведка стина нилсон, втора доста назад фала, а трета е една от претендентките за спечелването на този тур - венг. ами, на мен фаворитка ми е йозберг, но съм почти убедена, че венг ще е тази, която ще завърши първа, защото програмата е доста тежка и интензивна. не мисля, че йозберк има силите да изкачи monsterbakken.
при мъжете е по-безинтересно, мисля. уау, хаха. судби, това е. крог и устюгов нямат шанс. много фаворити ги няма. скандалите с допинги продължават и топ състезателите на сборния отбор са аут. нищо чудно да вземат олимпийските им титли и тур-а на легков. тъжно е, че политиката и задкулисните игри се намесиха в любимите ми спортове.
ъх.
весело посрещане на новата година!
Мн интересно става класирането в четирите шанци. Цели трима в борбата за златния орел. На кого залагам аз? На крафт, а ми се ще стох.
И тура си го бива. Победи на йозберк и устюгов. Голяма физика има руснака. Голяма за... къси бягания. Нямам търпение за развръзките.
Уау, трета етапна победа на устюгов. Още по-скандална е победата на стина нилсон + джеси дигинс. Бб норвежки.
И тримата водещи скачат добре.
<3
Първо излизане на мартен от подиума :(
golemiq_korab_minava
01-05-2017, 19:28
http://men.hotnews.bg/static/uploads/tinymce/07/gifs_14.gif
DieselBlood
01-05-2017, 21:18
Ски бягане тая година не следя. Гледах началото, абсолютно безинтересни стартове и нещо в мен се пречупи за този сезон. Карай, догодина пак може.
Охххх, какъв кеф, че грозният френски бастун е извън подиума. Не очаквах, че точно Юлиян Еберхард ще спечели. Да, бяга бързо, но стрелбата му е доста зле. Е, явно днес е ял от баницата с късмета и успя да вземе втора победа в кариерата си. За съжаление, изгледите му за победа в спринта, са толкова вяли, че хора като Хофер, Шлезингер, та дори и Владо Илиев ще го задминат с една малко по-точна стрелба. Иначе, Оберхоф отново предложи травеститски условия и оттам дойдоха много грешки.
не разбирам защо точно този сезон не гледаш, защото за пръв път от доста години насам виждаме пречупването на норвежката стена и равностойни, че дори и по-добри от тях спортисти от други нации. устюгов прави прецедент с петте си етапни победи, а стина нилсон мачка самочувствието на жените норвежки и в дистанционни дисциплини. така ден преди последния решаващ етап младата шведка има двадесетина секунди аванс пред венг, а руснака повече от минута пред сундби
в другите спортове, които гледах се получи разгром на французите над всички останали. победа на теса уорли, алекси пинторо /мега секси, човек/, мартен фуркад и мари дорен. коукалова - suck it. французойката й показа как се стреля. а мартен... за него си знаем, че е жива легенда.
Wohooo, денят не беше особено задоволяващ за мен откъм представянето на любимците с изключение на устюгов, който заслужено взе титлата на тазгодишния тур. Второ място на сундби, който очаквах да се справи по-добре на изкачването. Беше почти застигнат от голямата група, бореща се за третото място, което в крайна сметка си остана за колония. Етапна победа за морис манифика.
За пореден път се убедих колко слаба психика имат норвежките. След катастрофалното представяне вчера, се налагаше да ги утешават, голяма драма. Е, все пак хейди венг успя с една етапна победа, именно във финалното изкачване да счечели тура. Стана ми миличко да я гледам как раздира гърлото си, нахъсвайки йозберк, която застигна нилсон, но в крайна сметка шведката удържа и остана трета. Втора и най-добър личен резултат за криста пармакоски.
Биатлона, както се и очаква предложи зрелище на последна обиколка в масовия старт на мъжете. Фуркад и шемп успяха да се пооткъснат, но играта на надлъгване позволи на ерик лесер да се приближи и да направи празника на домакините още по-голям. Знаех, че мартен няма никакви шансове срещу шемп на финален спринт, ако не го откъсне по време на обиколка, което се и опита да направи, но германецът, воден от импулса да се състезава пред родна публика, не се даде. Проведе много умно карането си като остави фуркад да диктува темпото и в поледните 200-300 метра маневрира успешно и спечели. Спечели и лесер.
Женския масов не ми се коментира. Само ще кажа, че ако макарайнен или дорен абер бяха си позволили малко по-малко от седемтте си грешки, щяха да са безапелационни.
*а далмайер никак не ми изглежда да е в кондиция.
DieselBlood
01-08-2017, 21:07
Габииии <3 <3 <3 <3
DieselBlood
01-12-2017, 21:54
Браво на мъжката щафета, жените ни са трагедия.
Сега е мой ред.
Мартееен <3 <3 <3
DieselBlood
01-15-2017, 14:28
Ивче, случайно да знаеш откъде мога да гледам стартовете от IBU купата?
http://www.eurovisionsports.tv/ibu/
Има ги качени. Предполагам предават и лайфовете. Никога не съм се интересувала от ек. В този сайт съм гледала, когато не съм имала евроспорт под ръка хд.
DieselBlood
01-16-2017, 17:47
А трябва. Не зле да видим вторите отбори на водещите нации. Ех, да може да предава европейското в Дужники Здрой.
Не се интеренувам от долните дивизии. Все ще ги сравнявам.
Съвсем близо сме до пика на сезона - световните първенства. Скоро ще правя прогнози.
Такъв петър превц искам да гледам. Напомни за себе си <3
DieselBlood
01-26-2017, 16:16
Европейското кипи с пълна сила. Какъв старт на Краси Анев! Браво! Сребърен медал в една от най - тежките дисциплини. Победител стана Александър Логинов от Русия. Странното е, че имаше петима руснаци в топ 10. И после що гърмели с допинг. Тия зобат като гладни коне, после шнур. Много силен резултат и за Митко Герджиков с това 25 място. Владо Илиев е 29, само защото тези 5 грешки, които направи му повлияха доста. Антон Синапов и Михаил Клечеров са 59 и 65, с по 5 и 4 грешки съответно. От нашите най - зле се представи Митко Парталов. 6 грешки и много слабо ски бягане - чак 95 е. В това състезание, най - голямото шоу бяха 15те грешки на Томислав Чешкович от Хърватия и 14те на Бат - Ердене Батувшин (Монголия) и Томаш Джурджак (Полша).
Жените също ни предоставиха руски триумф. Победи Ирина Старих, а среброто взе Светлана Слепцова. Бронзът грабна Анастасия Меркушина от Украйна. Тук също имаше руска окупация, като братушките заеха пет от десетте челни места. Същото, което написах за мъжете, важи и за жените. Скоро време очаквам пак да изгърмят. Никога не съм пестял критики към женският ни отбор, но това е просто жалко. Йорданова - 45та, Коева - 51ва, Кадева - 66та и Попова - 71ва. Добре бе, защо въобще отиват там? Пак на почивчица, хотелчета, спа - кой като тях?
DieselBlood
01-27-2017, 15:10
http://i64.tinypic.com/212sodf.jpg
Е как няма да съм горд да съм българин?!
хелоооооов, да направим прогнозите за световното.
Смесена щафета, 2017-02-09, 15:45 - германия, франция, норвегия
Спринт, 7.5 км, Жени, 2017-02-10, 15:45 - макарайнен, дорен, далмайер
Спринт, 10 км, Мъже, 2017-02-11, 15:45 - фуркад, йоханес бьо, ебрхард примерно
Преследване, 10 км, Жени, 2017-02-12, 11:30 - далмайер, дорен, коукалова
Преследване, 12.5 км, Мъже, 2017-02-12, 15:45 - мартен, бьорндален, шипулин
Индивидуално, 15 км, Жени, 2017-02-15, 15:30 - далмайер, коукалова, вийрер
Индивидуално, 20 км, Мъже, 2017-02-16, 15:30 - мартен, шипулин, свендсен
Щафета, 4х6 км, Жени, 2017-02-17, 15:45 - германия, франция, украйна
Щафета, 4х7.5 км, Мъже, 2017-02-18, 15:45 - германия, русия, норвегия
Масов Старт, 12.5 км, Жени, 2017-02-19, 12:30 - коукалова, далмайер, дорен
Масов Старт, 15 км, Мъже, 2017-02-19, 15:45 - свендсен, шипулин, мартен
DieselBlood
02-02-2017, 13:43
Съгласен съм с твойте прогнози, но не мога да разбера защо отписваш Коукалова от спринта? Да, тя не е на нивото на Макарайнен, Вирер, Даулмайер и още други, но е показвала, че го може и там. Никога не отписвай когото и да е. Ако това, което видях на ЕП в Душники Здрой, се потвърди, Русия хич не е за подценяване. Имат доста силен втори отбор, воден от Ирина Старих и Светлана Слепцова.
ами, защото има само три места на почетната стълбичка и смятам, че трите, които посочих са най-добрите в тази дисциплина. макарайнен влезе във форма /стрелкова/ точно преди световното и, ако стреля точно и на дългите, никой не може да я спре да обере всичкото злато. по-скоро някоя французойка /от бързите - бреза или емоние/ или германка ще се набута за медал отколкото чехкинята. тя, поне подобри спортната си форма и все пак й дадох завишена оценка с оглед потресаващата й стрелба тази година. вийрер според мен няма реални шансове за добро класиране освен в най-добрата й дисциплина - индивидуалното, където бързата й и точна стрелба може да й донесе успех. този сезон беговите й възможности са много слабички. иначе за рускините не съм съгласна. европейското е съвсем различно ниво. виждали сме слепоцова в стартове за ск и... не става. виж мъжете руснаци имат реални шансове за добри класирания и могат да вземат медал от почти всеки старт може би изключение е спринта. реален шанс за медал има и владо илиев, стига да не е уморен от европейското и стига да стрелне. иска ми се най-после този малшанс, който го преследва да спре на най-подходящото място - световното. беговата му статистика за целия сезон го праща на седмо място, което е топтоп постижение и класа. краси пък е в топа за стрелба, но мисля, че дори с нула няма големи шансове, освен ако на индивидуалното всички големи не се провалят. абе, имаме много елитни добри биатлонисти и ще им стискам палци.
прекрасни писти направиха в пьонг чанг. усеща се олимпийския дух. красива победа на пьотър седов на скиатлона, макар елита да го нямаше. трудно ми е да преценя по този начин дали наистина е в конкурентно способна форма на най-добрите. вероятно ще го пуснат на световното още повече, че Асовете на руснаците са спрени заради допинг скандала. в подобни условия юстина ковалчик най-после успя да стигне до дълго чаканата си 50-та победа за световната купа. това не можах да го гледам, защото се е излъчвало прекалено рано. усещам как ще имам сериозни проблеми с гледането на олимпиадата заради часовата разлика. кога ще се върнем в европа?! :(
неска има и ски полети. най-после този сезон. обожавам тази атрактивна дисциплина. още повече, че любимите ми словенци са адски добри летци. утре също полети и отборно състезание ски бягане.
Днес, 15:30!
Съставите са брутални.
от един от най-чаканите и вълнуващи дни за мен, денят се превърна в най-разочароващия, откакто гледам спорт изобщо. аз (голямата фенка на фуркад) се отвратих от поведението му. успях да засека три демонстративни прояви. първо, смяната на постовете и нарочното спъване на логинов. да, нарочно. гледах стотина повторения на ситуацията, за да се убедя, че очите не ме лъжат, но не за съжаление. второ, препречването на финала пред шипулин. колко грозно. и трето, напускането на цветната церемония.
колкото и гениален спортист да е, като човек е нула, защото борба с допинга не се прави така. днес съм сигурна, че загуби като фен не само мен, а още хиляди.
и всеки знае, че чисти състезатели няма. просто политиката се намеси и опорочи и спорта. навсякъде са уличавани само руснаци - шарапова в тениса, топ отбора ски бегачи са спрени точно преди световно първенство и вероятно ще им вземат олимпийските медали, биатлонисти, ски скачачи, за Бога, СКИ СКАЧАЧИ.
стана ми кофти да гледам този цирк. биатлонът - от един от най-положителните и спортсменски спортове се превърна в нещо нелицеприятно за гледане.
Ами, истината за Фуркад е кофти след като успях да видя какво наистина се случи.
https://youtu.be/AONMDtn6fpo
И не било нарочно? Колко вдясно съотборникът му му предава щафетата, той тръгва наляво към шипулин и още по-наляво към логинов. Как се крият обаче кадри. Повече от очевадно е, че е умишлено. И да, мъжете руснаци не ръкостискат фуркад (пак цензура незнайно защо), но ако си толкова мръсен на пистата, не би трябвало да се очаква друго.
DieselBlood
02-11-2017, 13:44
Ето затова френското цигане никога няма да бъде Краля. Жалка постъпка, достойна за дисквалификация. Напускането на церемонията беше.....смях в залата. Може да е доминантен състезател, но е жалък човек.
Иве, казах ли ти да не отписваш Коукалова от позицията на победител в спринта? Казах ти. Коукалова победи ли? Победи. Победи си Даумайер съвсем честно и почтено. По - късно ще пусна коментар за мъжете.
Ъх, не ми напмоняй за тая напомпана късметлийка. Чисто бегово е две секунди пред макарайнен, която беше в началото на стартовия списък, където бяха всички прецакани общо взето. Не съм фенка на далмайер, но съм много анти тая. И тя, заедно с фуркад, е в кампанията против руснаците. И не ме разбирай погрешно, против допинга съм, просто задкулисието, лицемерието и двойните стандарти превзеха и биатлона, за съжаление.
Колкото до мъжкия спринт... едно от най-интересните състезания изобщо. Толкова емоции, така се надявах на медал, но нищо. Скоро. Имаме може би най-силното отборно представяне днес. Прекрасно. Поздравления и за йоханес и бенедикт. Седем десети от секундата ги раздели, човек, седем десети.
DieselBlood
02-11-2017, 14:35
В биатлона рядко има късмет. В повечето случаи, това си е възможност. Имало е случаи, в които Бьорндален е печелил спринт с 2 грешки и то със солидна разлика. Не ми се рови сега, за да покажа.
А що се отнася до спринта при мъжете, нямаше състезание през сезона, което да е по - интересно от това. Жалко за Йоханес - утре повече. Браво на нашите момчета, най - вече на Тони Синапов. Краси и Владо си ги знаем, но Тони направи наистина страхотно състезание. Що се отнася до Митко Герджиков - няма страшно, ще се подобри. Има изгледи за него.
Ааа, сребро за любимката ми <3
Кефя се, че чехската трътла остана назад. И колко аванс пред домрачова имаше след спринта... накрая след нея. Айде, стига й толкова медали.
DieselBlood
02-12-2017, 21:36
Кралицата набира сили! Ако не гледах този спорт от над 15 години, нямаше как да повярвам, че Даша е родила през октомври. По нищо днес не личеше, че я е нямало толкова време. Плавната и ритмична стрелба, характерното за Бьорндален бягане с леки подскоци и грацията на кралица - ето това прави Дария Домрачова толкова завършен и перфектен състезател. "Чешката трътла" взе злато в спринтовата дисциплина, която въобще не е неин специалитет. Ако не бяха проблемите с пушката и на първата стрелба, грозното германско чучело щеше да гледа златото през крив макарон.
Ее, защо обиждаш момичето. Голям талант е. Твоята чехкиня стреля потресаващо през целия сезон. Виж статистиките. Виж и тези за далмайер. Виж и бегово как стоят нещата. Германката си е завършена във всеки аспект. А случаят със спринта е късмет със стартовия номер, както казах. Ако домрачова задържи стрелбата такава, ще обере златото, защото бегово не отстъпва. Най-бърза в рамките на преследването беше екхов, а белорускинята някъде след нея на малко. Яд ме е, че макарайнен сгреши. Трябва да подобри скорострела, от там мн губи иначе започна да стреля добре. Май добрите стари времена с доминацията на домрачова и макарайнен ще се завърнат. Иначе забравих да кажа колко съм зарадвана от бронза на Краля. На 43 години да печелиш медали... и да, фуркад никога няма да го стигне и срещу него да тича - нито на спортсментството, поведението, класата и успехите, нито на нищо. Следват най-тежките дисциплини. Обикновено тук се правят изненадите. Интересно.
А, и да добавя, че докато анев не подобри бягането, медал мноооого трудно да види. Уважавам успехите му, но също като фуркад не съм му фенка. Правил ми е лоши впечатления с цепенето от отбора, как не беше поздравил влади илиев там за някакъв успех. Дори на смесената не поиска да се пусне. Чааакай малко, най-големите се сътезаваха, ти за нещо по-различно ли се смяташ? Както и да е, да не задълбавам.
DieselBlood
02-15-2017, 15:05
Впечатленията ми от днешното състезание:
1. Медалът на Рунгалдиер. Една от трите, които повалиха всички мишени.
2. Четвъртото място на Мари Лауканен. Състазателка, която съм свикнал да виждам извън първите 40.
3. Слабото бягане на Магдалена Гвиздон. Добре, с една грешка можеше да се бориш за медал. Защо, мамка му, не се напъна?
4. Слабото състезание на Дорен Абер. Явно 4 грешки са много дори за нея.
5. Страхотното трасе в Хотфилцен. Дано всяка година има шампионати или поне кръгове за напред.
6. Адски слабото представяне на Норвегия. Тук трябва да се работи доста повече, отколкото при мъжете.
Голям шампион е Пидхрушна!
Върна си го шипулин. Това сигурно е най-значимото и изстрадано злато в историята на руския биатлон.
Утре почва световното по ски северни дисциплини. Очертава се да гледам... всички. Най-новата ми любов се казва северна комбинация. Там има много яки германци, които са и доминаторите - ерик френцел, йоханес ридзек и фабиан рисле. Кофтито е, че тук не знам къде мога да гледам повторения, ъх. Иначе после може да плясна прогнози.
Свърши сезон 2016/17. Ски скоковете се превърнаха в голяма любов. Обожавам ги и един ден ще им се наслаждавам на живо. Невероятна атмосфера в планица. Толкова положителна енергия. Ще запомня този сезон с възхода на поляците под ръководството на новия им треньор стефан хорнгахер и подема на германците. Представянето на крафт не е изненада. Поне не за мен. Разочарование за норвегия и словения, които бяха големите през миналата година. Чакам с нетърпение завръщането на кенет гангнес и робърт краняц. Тази година имаше петима доминатори в ск - в началото домен превц, танде, стох, крафт и велингер. Нямаше я доминацията на един човек, както беше миналата година с петър превц. За съжаление.
Догодина са олимпийските игри. Иска ми се петте супернации в ски скока да бъдат по-равностойни и победи за любимецът ми. Иска ми се и повече светлина около случващото се с екипировка и тн.
Сезонът мина неусетно и не бих казала, че беше много успешен по отношение на фаворитите ми (пинторо се провали в алпийските, превц се срина след онова падане в първото състезание, йоханес бьо не взе злато, дорен абер и домрачова също нямаха кой знае какви резултати, лара гут направи страховито падане по време на световното и сложи край на сезона, петър нортхуг го нямаше никакъв, шарлоте кала се сблъска с малшанса, може би само ерик френцел не ме разочарова). Имахме гигантски резултати в мъжкия биатлон и сноуборда, което можем да отчетем като прогрес.
Е, това е. Няма повече ски до ноември. Тъжничко :(
deitona22
03-26-2017, 11:51
Към експерта по зимни спортове:
Я обясни накратко,защо при ски-скоковете,накрая като се показва резултата,след скока, ии съдийте дават някви оценки,някой от оценките биват задрасквани?
Не знам дали ме разбра какво питам.
Защото с цел максимална обективност, се маха най-високата и най-ниската оценка от съдиите. Макар, че рядко се случва, понякога съдия от определена нация дава завишена оценка на човек от неговата държава. Или в случаите например, когато състезателят е направил някаква грешка (например не е направил телемарк), а съдията не е видял, защото те оценяват на момента без повторения, и даде по-висока оценка от заслужената, то тя ще се извади, ако мнозинството също е видяло грешката. Надявам се разбра :)
deitona22
03-26-2017, 13:13
а (например не е направил телемарк), Надявам се разбра :)
Какво е това ?
И да,разбрах .
Мерси.
Това е приземяването. Имаше, тама, някви правила за разлика от порядъка на една обувка, половин ска и нз си кво, не помня точно. Отнемат се точки, когато се приземяваш с успоредни ски, трябва да са раздалечени. Виж в ютюб, че не ми се харчи скъпоценния ми нет хд.
http://prikachi.com/images/346/9218346O.png
Iskam da kaja kolko sym bqsna na shibanite korumpirani shefove na FIS za podigravkata, koqto si pravqt s ruskiq sport. Godini nared bqh fenka na Alexander Legkov, vylnuvah se i se vyzhishtavah. Vyprosnite 50k e systezanieto, koeto shte pomnq cql jivot. Moje bi edinstvenoto. Sega, chetiri godini po-kysno, pederasite reshiha da bannat zavinagi edin ot nai-talantlivite ruski begachi, da mu vzemat zlatniq medal i da go lishat ot tova, koeto obicha nai-mnogo. Chetiri godini po-kysno... Naistina vze da mi pisva ot tova tendenciozno otnoshenie kym ruskite sportisti. Mrazq tiq mekoteli, koito me otvratiha ot sporta, koito obojavam.
Diesel blood, peateliu, mai shte spiram da gledam ski bqgane. Pone shte opitam. I mejdu drugoto, utre ima ski alpiiski. :)
DieselBlood
11-18-2017, 09:02
Ивче, почва се! Днес са предварителните стартове в Шушоен.
Zapochna se, da. Zapochna se sys smyrtta na edin golqm frenski skior - david poisson. Izpadnah v shok kato razbrah. Izpitah fizicheska bolka. Ne poznavah choveka david, no poznavah skiora. Gledash go na pistata, vijdash usmivkata, razocharovanieto mu i v sledvashtiq moment go nqma. Kato studen dush mi doide novinata. Nqkyde naskoro prochetoh “Realnosta e izmama, na koqto se hvashtat samo jivite”. Veche gledah dve seriozni padaniq minalata sedmica vyv visla na daiki ito i denis kornilov. Sega tova. Horata ne trqbva da umirat nelepo. Ne e chestno.
Zapochna se, da. Zapochna se sys smyrtta na edin golqm frenski skior - david poisson. Izpadnah v shok kato razbrah. Izpitah fizicheska bolka. Ne poznavah choveka david, no poznavah skiora. Gledash go na pistata, vijdash usmivkata, razocharovanieto mu i v sledvashtiq moment go nqma. Kato studen dush mi doide novinata. Nqkyde naskoro prochetoh “Realnosta e izmama, na koqto se hvashtat samo jivite”. Veche gledah dve seriozni padaniq minalata sedmica vyv visla na daiki ito i denis kornilov. Sega tova. Horata ne trqbva da umirat nelepo. Ne e chestno.lsfjiweioj?
sopaijcfahc !
Ksieuhfweh wovfweuio.
:?
DieselBlood
12-09-2017, 11:37
ДАШАААААААААА!!!! ЙОХИ!!!!!! <3 <3
DieselBlood
12-14-2017, 21:25
Супер победа на Кузмина в днешният спринт. За разлика от предния кръг, времето беше идеално и въпреки това стрелбата не беше на много високо ниво.
Амииииии,
какво да кажа. За пръв път не съм ентусиазирана да гледам зимни спортове и то олимпийски игри. В биатлона при мъжете всичко е ясно - бьо и фуркад ще оберат медалите. При жените има около десетина, които имат реални шансове за подиум.
В ски бягането Норвегия ще доминира при мъжете и жените.
Скоковете при мъжете са по-непредсказуеми, но и там си има няколко човека, които са си ясни. Стох, някой викинг и фрайтаг или велингер.
Ски алпийски при мъжете вероятно великия Марсел Хиршер ще спечели златото в някоя от техничните дисциплини, защото само това липсва в знаменитата му кариера. В скоростните е интересно, ама все пак залагам на Свиндал. Отлично завръщане. Фил, швейцареца, чието име не мога да се сетя сега (спечели златото на последното световно), райхилт са също в добра форма, а защо не и откритието на сезона младия германец.
При жените е ясно в техничните. Овцата шифрин ще ги смаже. Скоростните отново са ми по-интересни. Там ще видим, ама се надявам на лара гут.
Комбинацията - германия.
И то тва е.
Русия я няма никаква, щото спорта е политика, пък те са черната овца в политиката. Най-много устюгов да спечели някой измъчен медал.
Ъх, животът е скапан. И хубав. Зависи в кой ден от цикъла съм. Така се чувствам и спрямо спорта този сезон.
Mary_Jane_69
02-06-2018, 10:56
Мале тая тема е колко майкаси
КО Стаа Ивеееееее
Виждам, че ексцесиите в този профанизиран форум продължават, хехе. Ама, че бавни същества.
Ми, ко да става. Някакъв глас от дъното на интерстициума на всеки мой кардиомиоцит ми крещи, че съм влюбена, пък физически тази мисъл ми причинява спазъм на ларинкса и езофагеален рефлукс.
Ами ти как си, Мери лоу манайзер
Mary_Jane_69
02-06-2018, 16:20
:/ много термини ползваш , май аз съм профанизираната
Шо бе любовта не е зле, стига да се разбирате (срце)
Ти си една от малкото непрофани тук (гушка).
Да, бе. Нама да се оплаквам. Доста му е голям (сръцето и чувствата).
Ти какво правиш тук? Порасна ли?
Ти си една от малкото непрофани тук (гушка).
Да, бе. Нама да се оплаквам. Доста му е голям (сръцето и чувствата).
Ти какво правиш тук? Порасна ли?Добър вечер мила :) !
anonymous908491
02-11-2018, 16:49
Русия я няма никаква, щото спорта е политика, пък те са черната овца в политиката. Най-много устюгов да спечели някой измъчен медал.
а ако медалиста случайно каже нещо, което не се харесва на мок
спокойно могат да му вземат медалът
https://www.blitz.bg/sport/pongchang-2018/mok-ne-dava-mira-na-rusnatsite-razsledva-medalist-ot-pongchang-2018_392163.html
LoadRunner
02-11-2018, 16:52
така и така си ъпнал темата
Добър вечер :) !
lsfjiweioj?
sopaijcfahc !
Ksieuhfweh wovfweuio.
:?
Добър вечер мила :) !
да припомня колко е жалък грозния
да припомня колко е жалък грознияБлагодаря Трънчо :) !
За теб поне не е нужно някой да припомня :razz: !
а ако медалиста случайно каже нещо, което не се харесва на мок
спокойно могат да му вземат медалът
https://www.blitz.bg/sport/pongchang-2018/mok-ne-dava-mira-na-rusnatsite-razsledva-medalist-ot-pongchang-2018_392163.html
Pedali
Засега прогнозите ми се сбъдват. Много ги разбирам, ей!
anonymous908491
02-19-2018, 20:04
Pedali
Засега прогнозите ми се сбъдват. Много ги разбирам, ей!
https://www.dnevnik.bg/sport/2018/02/19/3132305_i_vtorata_proba_na_ruskiia_medalist_v_kurl inga_e/
не знам, ама тия от МОК вече станаха за смях пред целия свят
anonymous908491
02-28-2018, 10:16
и като реши човек, че шоуто е свършило
хоп и се появява Норвегия с параолимпийския си отбор
и печели най-много медали в нормалната Олимпиада
мда, всички състезатели от Норвегия били астматици
всички вземали лекарства против тая болест
и всички тези лекарства са в списъка със забранени препарати
Fisherman
02-28-2018, 10:42
и като реши човек, че шоуто е свършило
хоп и се появява Норвегия с параолимпийския си отбор
и печели най-много медали в нормалната Олимпиада
мда, всички състезатели от Норвегия били астматици
всички вземали лекарства против тая болест
и всички тези лекарства са в списъка със забранени препарати
тоя филм вече сме го гледали,откакто напредна медицината спорта стана безмислен,защото резултатите на спортистите не са реални а са напомпани изкуствено от лекарствата,които взимат офлейбъл
Fisherman
02-28-2018, 10:45
въобще да се интересуваш от спорт,тва не е истински спорт по смисъла на думата,това е човешки експеримент кой ще издържи най-дълго преди да пукне от лекарствата,които приема,като културизма
Фишка, плс, задръж си циничното мнение за себе си.
Цинично е ама е истина :)!
Fisherman
03-13-2018, 20:55
чу ли ма
Fisherman
03-13-2018, 20:55
цинично ама истина
http://prikachi.com/images/694/9367694W.png
Най-после ще имам свобода да гледам ски, макар и лятото. Зимата нямах време за любимите ми спортове :(
http://prikachi.com/images/151/9380151Q.jpg