View Full Version : Чувства.
StateOfTrance
12-20-2013, 18:59
Здравейте,моят "проблем" е ,че не изпитвам чувства.Не се влюбвам ,не хлътвам по момичета,не съм мил,не съм внимателен,егоист съм.Винаги съм бил такъв и се харесвам такъв,не съм лошо момче или нещо такова,просто всичките ми "връзки" ,ако мога така да ги нарека са просто забавление.И мисля,че е нормално да търся само това ,на 22 години съм защо ми е нещо друго.Трябва да уча ,да си гледам бъдещето ,не някое момиченце да ме натоварва.Живеех си идеално по този начин,имал съм отношения с момичета за по няколко месеца,било ми е добре,разбирали сме се ,не съм ги лъгал ,че ги обичам,че съм влюбен в тях,казвал съм в началото какво търся,забавление ,добро отношение ,но не и обвързване.Е както се досещате в даден момент, момичетата искаха повече и се разделяхме.До преди 2 месеца,срещнах едно момиче ,в момента в който я видях ,поисках да е моя.Изключително красива,погледна ме с пренебрежение,защото вече бях излизал с нейна приятелка и явно знаеше ,моите "принципи" ,но все пак говори с мен.Харесах я ,започнахме да излизаме ,ден ,два ,пет и започнахме да прекарваме цялото си време заедно,започнах да бъда изключително мил и внимателен.Беше ново за мен,хареса ми ,беше приятно да я карам да се усмихва,да й правя изненади ,да й говоря мило,да съм нежен ,да лежа с някого часове и просто да разговаряме и да я прегръщам.Не ми се беше случвало никога такова нещо,както и на нея,до колкото разбрах.Но след първия месец и нещо,тя започна да ме отбягва,не знаех какво съм направил,търсех я постоянно, тя все беше заета,имаше работа.Започнах да се чувствам зле,исках да разбера какво става,говорих с нея ,тя ми каза ,че я е страх да се влюби в мен и т.н.Казах й ,че я обожавам ,че никога не съм се държал така с жена,че я искам и ще се постарая да е щастлива.Тя се съгласи ,за няколко дни нещата бяха добре,но после отново се прецакаха.Каза ,че й трябва време дадох й го .. преди 4 дни дойде вкъщи ,лежахме и пак си говорехме както преди,радвах се много ,на следващия ден тя ми се обади аз бях зает не й вдигнах,вечерта се видяхме и тя ми каза,да не я търся повече.Минаха 3 дни ,побърквах се днес я навих най-накрая да се види с мен,през тези 3 дни не съм излизал,не съм ял ,само лежа ,чувствам се съсипан и ужасно самотен.Когато се видяхме ,аз я помолих да ми каже,защо се държи така ,защо постъпва така с мен и тя ми каза "Защо приемаш всичко толкова на сериозно,излизали сме 2 месеца почти ,не е като да сме тръгнали да се женим,просто не виждам смисъл да сме заедно,не ме търси тази вечер,излез забавлявай се с приятели,утре ще ти се обадя ,да чуя как си." .. и си тръгна.
Аз мога да спра емоциите си ,мога да спра да чувствам отново,но не съм сигурен дали е правилното решение,защото направя ли го ,тя ако размисли след 5 дни ,няма да съм същия както досега.А не го ли направя ,това което изпитвам просто ме побърква,чувствам се ужасно.Та въпроса ми е ,някой имал ли е такъв проблем като мен и какво да направя?
leadyflame
12-20-2013, 19:17
Тежко ти е, че и на тебе се случва да те пренебрегват, не е приятно, ама свикни с мисълта, че понякога и ти ще изпитваш неща, които си смятал, че няма да стигнат до теб.
OverDrive
12-20-2013, 19:48
Батка, според мен твърде много се забъркваш. Знам какво й е на мацката и аз съм се чувствал притиснат и въпреки че човека не е лош, държанието му е твърде натрапчиво. Понякога имаш нужда да видиш чуждо лице, когато се обърнеш...да видиш чужд номер, когато ти звънне телефона. Хванал си се за нея като удавник за сламка и тук го разиграваш като някакъв фатален пич, който просто изключва чувствата си. Такива филми не съществуват. Сигурен съм, че дори след като "изключиш" чувствата си и тя ти звънне веднага ще скочиш. Не се обиждай така работи света. Не е яко, suck it up, престани да гледаш на нея като на нещо твое, престани да я търсиш постоянно, яж си, стани от кревата иди да поспортуваш и това е.
StateOfTrance
12-20-2013, 19:55
Не,не аз не съм я притискал,напротив тя беше тази ,която все ме търсеше и ми говореше хубавите работи,държеше се яко и т.н.Точно за това,ми е кофти защото аз отначало исках да се отдръпна ,а тя настояваше ,че е различна и бла бла.Дадох й шанс и тя постъпи кофти.Не го играя "фатален пич" ,просто може да спре да ми пука,ами не няма да скоча веднага след като ми звънне ,ако си кажа,че тя не си заслужава.Ами то като цяло е това,само ходя на фитнес и лежа,чета някакви книги любовни хаха.Тъпо е ,не за друго ,а защото се доверих ,а тя се оказа че имало и друг май не знам и аз вече.Но както и да е,мисля че наистина е по-добре да спре да ми пука,за нея.Аз съм 100% убеден,че тя ще се обади и ще съжалява за действията си и за това,че ме предаде.
BlackEyedPeas
12-20-2013, 19:59
Нарича се карма.
MsBonbon
12-20-2013, 20:08
Тя щяла да съжалява..хаха...Съгласна съм с BlackEyedPeas,че това е карма.Ето сега разбираш какво им е било на момичетата с които си се "забавлявал" ;)
StateOfTrance
12-20-2013, 20:26
Да,но аз никога не съм ги подвеждал !! Естествено,че ще съжалява ,защо да не го прави,аз не съм се държал лошо с нея,не съм я обидил никога,не съм постъпвал грешно с нея ,бях точен и искрен.
Samo Botev Plovdiv
12-20-2013, 20:29
Да,но аз никога не съм ги подвеждал !! Естествено,че ще съжалява ,защо да не го прави,аз не съм се държал лошо с нея,не съм я обидил никога,не съм постъпвал грешно с нея ,бях точен и искрен.
Само така! Бъди егоист! Не се занимавай с високо - летящите пубертетки!
На мен ми се струва, че си твърде краен. Или се държиш твърде добре [което отблъсква, убива тръпката и т.н.] или твърде зле [дори да работи в началото, впоследствие също преебава нещата], всичко в голямо количество вреди, пробвай да намериш баланса между двете. И не те е подвела тя, подвел си се ти, защото си позволил на емоциите ти да действат вместо теб, винаги разчитай на логиката, а емоционалността и филмирането ги остави на жените. ;]
Обобщено - прецакал си нещата, защото си я задушавал ("Защо приемаш всичко толкова на сериозно,излизали сме 2 месеца почти ,не е като да сме тръгнали да се женим,просто не виждам смисъл да сме заедно,не ме търси тази вечер,излез забавлявай се с приятели,утре ще ти се обадя ,да чуя как си.") и най-вече, защото не си се държал, като мъж във връзката ви, а като жена.
djipsito
12-20-2013, 22:15
Не съм съгласна с горните коментари.
Даже съм по-склонна да мисля, че тази кифла може да се е взела много на сериозно или да си връща заради приятелката й, с която си излизал. Тва е възможно при кифлите. Щях да питам на колко е, ама май не ме интересува.
Най-добрия съвет, който мога да ти дам е - БЯГАЙ ДАЛЕЧ ОТ ХОРА, КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ!
Млад си, да, сега е времето да се забавляваш. Плюс ти е, че си искрен и точен от началото. На това му се казва коректност. Тва, че момичетата, с които си бил са се впуснали в нещо, което не са могли да "издържат", не е твой проблем. А хората имат нуждата да обвиняват. Наранените хора де.
Мисля, че на това момиче достатъчно ясно си му показал, че си сериозен в намеренията си и че я искаш и т.н. Това, че тя не знае какво иска и не оценява, НЕ Е ТВОЯ ГРИЖА. Продължи напред, гледай си живота. Емоциите са, за да се изкарват навън, за да ги пръскаш и да ги изразяваш.
Не търси чужди грешки, търси твоите и се поправяй, това е. Пък тя ако се сети след 5 дни... след дъжд - качулка.
Има прости жени, това е! Може да имаме чифт обувки в шкафа, които не носим, ама подарим ли ги на приятелка, си ги искаме обратно. На нея някак си по-яко й стоят.
Та... така.
djipsito, ти можеш да се чувстваш комфортно във връзка, в която човека до теб си пръска емоциите насам - натам, задушава те и не ти дават пространство, когато виждаш, че човека до теб си е изгубил акъла, тича ти след гъза и ти угажда на всички прещевки, и иска сериозно обвързване, но на въпросното момиче да не му допада идеята. От това, което му е казала е повече от ясно, че сериозна връзка е последното, в което иска да навлиза тя, плюс това преди да се запознае с него е била наясно с 'репутацията му'. Изведнъж вижда коренно различен човек пред себе си, което я обърква и отблъсква. Това ми се струва по-логично от 'абе тая кифла не знае кво иска'.
djipsito
12-20-2013, 22:54
Аз не се чувствам комфортно в такава ситуация, за това и не давам надежди на някой такъв. Просто го режа.
Тя след като не е искала да навлиза в сериозни връзки, може много ясно да даде да се разбере още преди да се стигне до сегашния филм.
И да, не знае какво иска. Иска време, не иска време, отбягва го. Хем я сърби, хем я боли. Ако знаеше какво иска щеше да е ясна и категорична от началото и да прави това, което говори. И на това му се казва да си путка.
StateOfTrance
12-20-2013, 23:11
Симпатяги ,аз взех решение,че няма да се занимавам с нея.Просто се отказах.
До това ,че съм й ходел след гъза въобще не е било така ,не съм това момче.Всъщност тя иска сериозна връзка,това е проблема ,аз не съм могъл да й я осигуря.По нейните думи,сега съм бил променен,искал съм я ,бил съм й верен,но след 2 месеца най-много тя е щяла да ми омръзне и съм щял да й разбия сърцето,защото просто АЗ съм бил такъв според нея и нямало смисъл,да се натоварваме излишно и да се напрягаме.Нищо не е станало ,не трябва да го приемаме толкова навътре.Тя иска сериозна връзка ,иска деца даже хаха ,а аз съм бил твърде несериозен за нея.Поне това е,което тя ми каза,няма да й правя психоанализа.Беше ни хубаво,тя ме нарани чувствах се зле няколко дни,не знаех какво да направя и реших,че е по-добре да бъда същия както преди. :)
Аз мога да спра емоциите си ,мога да спра да чувствам отново
Това пък как става?? Или ти пука за някого или не. Няма как да нямаш емоции. Напълно възможно е досега да не си се влюбвал, въпреки че си имал "връзки", но рано или късно срещаш човек, с когото искаш нещо повече, както в случая. Не си попаднал на точния човек явно, но не го разбирам това да се заричаш, че не искаш друго освен забавление. Ако занапред срещнеш друго момиче, с което почувстваш нещо по-различно, ще се отдръпнеш, за да не си изгубиш реномето на безчувствен и защото с една не се е получило ?
djipsito, съгласи ме, сега прочетох темата внимателно и се усетих колко неподготвено се изказах. :D
StateOfTrance, станалото - станало, просто не си случил на човек, няма нужда да ти казвам 'давай напред', защото вече действаш по въпроса. Държа да кажа нещо за дилемата ти емоциите/трезвото мислене обаче.
В класическия вид връзка имаме жена, която е устроена да следва емоциите си и мъж, който трябва да използва логиката си, за да балансира връзката. В противен случай всичко се разпада. Има изключения от това правило, в които жената играе ролята на мъж във връзката и се чувства комфортно, като такава и имаме мъж под чехъл, вземащ решения под действие на емоциите си, който също се чувства удобно в тази си роля, има най-различни хора, но този случай се среща доста рядко.
В класическия тип отношения, ако мъжът действа според емоциите си, то тогава жената взема неговата роля на мъж във връзката, опитвайки се да спаси връзката, защото в противен случай няма баланс и отношенията ще се разпаднат. В такава ситуация обаче жената не се чувства, като жена и мъжът не се чувства, като мъж, което поражда конфликти, недоволства и връзката отново се разпада след определен период от време.
Представи си балансираната връзка така: момичето се намира в поляна, тичайки след пеперуда, заслепяваща я с красотата си, понеже е много съсредоточена върху това да гони пеперудата обаче има опасност да се спъне в някой камък и да падне и тук идва ролята на мъжа - да разчисти всяко препятствие по пътя на момичето, да я подсигури, да се погрижи тя да не се спъне някъде, докато гони пеперудата (докато е подвластна на емоциите си).
Тук не казвам - ПРАВИЛНОТО Е ДА БЪДЕШ БЕЗЧУВСТВЕН, защото това няма как да стане, ти си човек и ти е заложено да имаш чувства, от които няма как да избягаш. Имам предвид - не оставяй чувствата ти да действат вместо теб, това е работа на момичето. ;)
Не се плаши да бъдеш такъв какъвто си, това е най-важното и ценно нещо - да изразяваш себе си! Но действай с акъла си и според уроците, които си научил. Успех :)
heartshapedbox
12-21-2013, 00:34
пренебрегвал си разни девойки, сега е времето ти да бъдеш пренебрегнат. Всичко се връща.
StateOfTrance
12-21-2013, 07:28
Ами просто решавам за кого да ме е грижа.Като цяло тя е първата жена,която харесвам толкова много,за това сега ще пробваме колко съм силен и колко имам контрол над себе си.А ,че момичето не е за мен да така е,момичето първо е твърде красиво,тя е модел,второ излиза в съвсем различни компании,това което ни свързваше бяхме НИЕ ,друго нямаме .. вчера когато ми наговори всичко това,се почувствах ужасно,но и в същото време нещо все едно се скъса в мен,все едно това момиче носеше някаква маска иии снощи когато се държеше ужасно,тази маска падна и аз видях каква е ,и това ме отблъсна.Грижа ме е за нея ,няма спор ,искам да е добре,да е щастлива,но не и с мен в живота си.Аз й нямам никакво доверие,аз съм изпуснал да вметна,че се оказа че наистина има друг ,с когото е излизала и така снощи към 3 и 30 сутринта ,ето какво получих. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/1497635_700828729940839_572356553_n.jpg?oh=adf106d d122d6074d018dd2bec4135b2&oe=52B6E725&__gda__=1387789956_26d4ec1ae0851202d19e31990af8483 0 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1538858_700828699940842_258004234_n.jpg?oh=b961371 1b9eafafbb09dab89f7eb7908&oe=52B7171D&__gda__=1387802417_a558cff4539e0c2679326ab8d2d93b9 7
Enchanting
12-21-2013, 20:37
пренебрегвал си разни девойки, сега е времето ти да бъдеш пренебрегнат. Всичко се връща.
^ +1 .. определено
Престани да гледаш The Vampire Diaries. Няма такъв филм като "променям се и няма връщане назад".