View Full Version : писна ми от вечерния час
bebeto__
12-20-2013, 19:00
Здравейте , много се нервирам вече на баща ми !!! Момиче съм , ноември месец станах на 18 той все още ми се прави за прибирането :@ Говорила съм толкова много пъти за това с него , всеки път едно и също! Омръзна ми вече , ще взема и ще се разкарам от нас , писна ми да се държи с мен като с малко дете . Не съм голяма , но какво е тва на 18 години 10:30ч. да съм в нас задължително :@:@ посъветвайте ме какво да направа, защото не издържам вече ...
baby_baby
12-20-2013, 20:42
Щом живееш при него и той те издържа ще го търпиш
NeutralMilkHotel
12-20-2013, 21:04
Тя и оня наръганата от бежанеца не беше малко дете...Нито пък си търсеше проблеми...Пък можеше да я няма вече.
Сестрите Белнейски... Яна в Борисова градина...Пловдивските удушвачки и Маргарита...
Съответно полицията не успя да си свърши работата добре...Винаги прекалено късно... Не пожелавам на никого такова нещо, ако имах дете щях да си посветя живота на неговата сигурност (не да се шляе по нощите, пък кучета го яли...).
Извинявай, но морално и законово вече не е длъжен да те гледа, така че бъди благодарна.
След единайсет през нощта какво можеш да правиш? Да оцветяваш книжки с приятелки? По това време можеш да ходиш по купони, да се напиваш, да се друсаш, да се ебеш, да си намериш белята...Не, това не показва уважение към родителите ти. Те може разюздани мацки да не щат, знаеш ли? :)
Щом си толкова самостоятелна, че да решаваш в колко ще се пребираш от ебачите си/гуляите си/дискотеките си - изнеси се на квартира. Или татко дава джобни, а мама готви манджи и ти пере чорапите още? И въобще не си като малко дете, а? Или само, когато ти изнася?
абе момиче, аз съм на 20 години и още ми врякат като се прибирам късно, а не един или два пъти съм показвала, че имам глава на раменете си...родител е, нормално да се притеснява за теб...просто продължаваш с разговорите, показваш му по всякакъв начин, че може да ти има доверие и така. Ако си мислиш, че ще постигнеш нещо като се махнеш от вас, жестоко се лъжеш
Getyourfreakon
12-20-2013, 21:10
Ами така като гледам доста хора се оплакват тука, че имали вечерен час и тн, така че не си единствена. Родители са ти, за твое добро е.
Fisherman
12-20-2013, 21:54
кво има да праиш по улиците след 10 и половина би ли ми обяснила
кво има да праиш по улиците след 10 и половина би ли ми обяснила
Вие всички тук ли сте си вкъщи преди 10, че задавате такива въпроси? Не се заяждам, просто ми стана интересно. Не е нужно да е по улиците, може да й се иска да е на домашен купон, дискотека, бар, в което в крайна сметка няма нищо лошо от време на време и не е задължително на тези места да се друсаш, ебеш и прочее неща, които някой написа по-горе.
Авторке, след като разговорите не са помогнали, явно няма какво да направиш за момента, но с времето може и да се променят нещата. В крайна сметка, казваш, че си навършила 18 преди месец и очакваш веднага да те третират като пълнолетна..смешно е. А и ако все още ходиш на училище - нормално да имаш вечерен час. Ако имаш намерения да ставаш студентка, да работиш нещо, тогава вече може и да започнат да те третират като по-голяма и самостоятелна.
xXxPETYAxXx
12-21-2013, 07:19
Вие всички тук ли сте си вкъщи преди 10, че задавате такива въпроси? Не се заяждам, просто ми стана интересно. Не е нужно да е по улиците, може да й се иска да е на домашен купон, дискотека, бар, в което в крайна сметка няма нищо лошо от време на време и не е задължително на тези места да се друсаш, ебеш и прочее неща, които някой написа по-горе.
Авторке, след като разговорите не са помогнали, явно няма какво да направиш за момента, но с времето може и да се променят нещата. В крайна сметка, казваш, че си навършила 18 преди месец и очакваш веднага да те третират като пълнолетна..смешно е. А и ако все още ходиш на училище - нормално да имаш вечерен час. Ако имаш намерения да ставаш студентка, да работиш нещо, тогава вече може и да започнат да те третират като по-голяма и самостоятелна.
+ Докажи пред баща ти, че мислиш зряло(ако въобще е така), защото, ако не му покажеш, че тая глава на раменете я използваш както трябва, той ще те мисли за малко и наивно момиченце винаги.
Не мисля че той не й вярва,просто светът е много жесток.Дадоха достатъчно примери за момичета,които са били нападнати и убити.Ти и глава на раменете да имаш пак може някой да ти я отреже.И на 180 години да станеш пак ще си малкото момиче за вашите.Не очаквай всяка вечер да се прибираш по нощите-ако ходите на дискотека,например, е нормално.Но да седиш на кафе до 1 си е тъпо.Когато вече си самостоятелна ще си излизаш когато искаш и ще се прибираш когато искаш.но сега ще търпиш.
П.С. Като имам деца вечерния им час ще бъде 10 докато не завършат университет!!!
bebeto__
12-21-2013, 13:20
изобщо не ми е да ходя по дискотеки , да се друсам и т.н. . Имам приятел от около 3години , баща ми много добре се познава с него и го удобрява . Стоим в тях , не по улици и кафета . До сега от тая нашата връзка сме били заедно единствено 2 3 вечери когато баща ми не е бил в нас.. и продължава да не ми дава да стоя у тях...За това се нервирам , защото вече става смешно....Не е от 19ти век да не знае какво правим , мисля че се досеща и наистина много добре се държи с приятеля ми ,гледа го като свое дете , но ето че се прави , а знае че съм с него през цялото време...
new_skater
12-21-2013, 13:57
От правописа ти разбрах, че не си достатъчно пораснала УМСТВЕНО, за да излизаш след 10 ч.
NeutralMilkHotel
12-21-2013, 15:24
изобщо не ми е да ходя по дискотеки , да се друсам и т.н. . Имам приятел от около 3години , баща ми много добре се познава с него и го удобрява . Стоим в тях , не по улици и кафета . До сега от тая нашата връзка сме били заедно единствено 2 3 вечери когато баща ми не е бил в нас.. и продължава да не ми дава да стоя у тях...За това се нервирам , защото вече става смешно....Не е от 19ти век да не знае какво правим , мисля че се досеща и наистина много добре се държи с приятеля ми ,гледа го като свое дете , но ето че се прави , а знае че съм с него през цялото време...
Видях ти първата тема - един дето те бие, тормози, пускала си жалби с/у него и дето се ебете. Много е гаден баща ти да не иска да ходиш да му правиш внучета с някакъв психопат. :)
Вие всички тук ли сте си вкъщи преди 10, че задавате такива въпроси? Не се заяждам, просто ми стана интересно. Не е нужно да е по улиците, може да й се иска да е на домашен купон, дискотека, бар, в което в крайна сметка няма нищо лошо от време на време и не е задължително на тези места да се друсаш, ебеш и прочее неща, които някой написа по-горе....
Аз винаги съм си преди 10 в нас, освен ако не е адски тежка вечер. Ето например от онези дни се прибрах в 8 сутринта, ама да кисна до 10 си е много. Виж не е нормално човек на 18г. да го задължават да се прибира до 22:30, поне едно 12:00 - 01:00 ми звъчи по-добре.
heartshapedbox
12-23-2013, 00:33
Работа -> квартира -> прибирай се когато искаш.
Докато ти дават пари и живееш в тяхната къща, ще се съобразяваш.
strawberry88
12-24-2013, 11:02
Напълно съгласна, ама ходи го обяснявай на нашите това. Просто докато живееш с тях се примиряваш и това е.
Напълно съгласна, ама ходи го обяснявай на нашите това. Просто докато живееш с тях се примиряваш и това е.
И нашите докато ходех на училище не ми даваха да стоя до късно, само в 12 клас като бях, висях в кварталната кръчма до по нощите, защото се събирахме голяма компания и беше весело. Правеха ми фасони, че се прибирам късно, но понеже беше пред нас, са ме оставяли. Иначе дискотеки и такива работи - само по изключения и молби. След като завърших и влезнах в университет, още живея с тях, но вече дума не ми се казва за това кога да се прибирам, дали да се прибирам и къде ходя. ( и по ирония на съдбата, сега си стоя повече вкъщи от преди ;д ) Та, въпрос на време е явно при повечето родители, за да те приемат като голям човек.
kaRamella
12-25-2013, 14:40
И моят беше така. И всяка вечер нарочно закъснявах с по час , два и след месец той разбра , че няма да го слушам и се примири .
BlackEyedPeas
12-25-2013, 15:19
Абе не научихте ли веднъж завинаги, че преди да станете на 18 винаги ще ви казват, че като минете тази година и сте свободни, но минете ли я после пак е същото. Защо ли? Защото живееш под неговия покрив и докато той те храни, дава ти пари, ти слушаш него. Ако искаш да си самостоятелна - пътя, чантата и за хляб.
Fisherman
12-26-2013, 13:11
Аз винаги съм си преди 10 в нас, освен ако не е адски тежка вечер. Ето например от онези дни се прибрах в 8 сутринта, ама да кисна до 10 си е много. Виж не е нормално човек на 18г. да го задължават да се прибира до 22:30, поне едно 12:00 - 01:00 ми звъчи по-добре.
Ма кво правите цел ден питам аз?12 часа не ти ли стигат?Свират се по нощите после защо има изнасилвания и обири.Алтава работа ей,бил съм навън по цял ден до 10 часа макс,след тва всички сме се прибирали.