View Full Version : нуждая се от съвети, за 1ва среща..
Здравейте, след 2 дни ще съм на среща с момиче, но не каква да е а 1вата ми...
Искам някои, съвети..
-да и купя ли цвете
-кои теми да избягвам
-препоръчително ли е да платя сметката ако сме на кафе, или да я почерпя с нещо?
-как да разбера дали и тя ме харесва?
-като я изпратя да се пробвам ли да я прегърна? А ако се дръпне.. :х
Дайте ми някаква представа какво да правя... Много съм притеснен дали няма да се изложа, или не се представя добре, а 1вото впечатление е най-важно, а това ще ми е 1вата среща с момиче ;х
paradosou
12-21-2013, 08:58
Не й взимай цвете. Би оценила много повече, ако го направиш в някакъв момент когато вече сте заедно (евентуално; и само ако обича цветя, разбира се :D).
Не я разпитвай за бивши, не се опитвай да проучиш сегашните й симпатии и избягвай прекалено личните въпроси. Питай я каквото ти хрумне, не навлизай в предварителен детайлен анализ как би го възприела. Поспорете, не се съгласявай с всяка нейна дума, направи шега според ситуацията... Идеята е да насочваш разговора, ноо не и да говориш повече от нея.
За сметката... знам ли. Аз пр. бих платила своята част без изобщо да ми направи впечатление. Ако пък момчето предложи всичко да е от него, няма да се впусна в спор, нелепо ще изглежда :д.
От първия път може да не ти се получи да разбереш дали те харесва. Има ли второ излизане, тва определено ще значи, че най-малкото си й приятен (хаха, толкова е гениално прозрението, че е изключено сам да се сетиш).
Е пък прегърни я; само ако по-рано, т.е докато сте говорили и си имал възможност да я наблюдаваш си усетил, че ти следи с живо внимание жестовете обаче. Абе, проличава си кога има нещо, колкото и да си невеж в преценките :).
Здравей, ще отговоря на всичко от поста ти поотделно и ако имаш още питания - давай.
да и купя ли цвете
Купи й цвете в по-нататъчен период от запознанството ви, не още от първата среща, а след като се опознаете на живо. Тоест може на втората/третата ви среща.
кои теми да избягвам
Избягвай да насочваш разговора изцяло към себе си, избягвай да се рекламираш и да се самоизтъкваш, надявайки се че така ще я накараш да те харесва (ще е точно обратното). Не говори на сериозни и тежки теми, особено когато се виждате за първи път, насочвай разговора към лековати и забавни неща, случки и истории, базикай я, закачай се с нея, прави всичко, което ще породи усмивка на лицето й, важното е да си прекарвате добре и да ви е весело заедно, докато не видиш знаци от нейна страна, че трябва да направиш следващата стъпка (за тия знаци ще говоря по-долу), и да пренесеш разговора на друго ниво. Това да си подбираш някакви изтъркани реплики също не трябва да го допускаш, защото си личи веднага, че не са ти присъщи, пък и са от ясни, по-ясни на момичетата. Също трябва да знаеш как да поддържаш диалог. Най-добрият начин не е, като имаш предварително изградени въпроси и да й ги задаваш, се едно е на интервю за работа, докато насреща получаваш затворени отговори. Най-добрият начин е да изслушваш, наистина е много важно. Дори да си изключително притеснителен, изслушването ще ти помогне да се отпуснеш, също, когато ти говори кимай от време на време с глава, включвай нещо от сорта на "аха; ау; бау; мяу" за да й покажеш, че я слушаш и участваш в разговора, ако се запъне някъде я допълни, но в никакъв случай не прекъсвай момичето докато говори, изчакаш я да се изкаже и тогава вече вмъкваш своето! Когато приключи се хвани за някоя дума, която ти е направила впечатление докато е говорила и я попитай за нея. Примерно, ако ти каже "Бях в Гърция, там е супер якоо, много добре си изкарах" не отговаряй с "О, супер", а я попитай какво й хареса най-много от това, което е видяла там и как точно е минало изкарването й, накарай я да навлезе в подробности за случая, така ще поддържаш разговора жив и съсредоточен върху една тема максимално дълго време и няма да се случи онова неприятно, непрекъснато подскачане от тема на тема, което ще я накара да се чувства, като на изпит. Вместо това слушаш - хващаш се за нещо и хоп продължаваш разговора.
препоръчително ли е да платя сметката ако сме на кафе, или да я почерпя с нещо?
От теб не се очаква на 100% задължително да плащаш сметката, помни го. Това е въпрос на личен избор. Плащането на една сметка не гарантира нищо, и не трябва в никакъв случай да караш момичето да се чувства длъжно да връща жеста, плащайки й. Ако тя настоява да си плати - остави я да го направи.
как да разбера дали и тя ме харесва?
Факторите са много и не трябва да ги гледаш разделно, тоест ако видиш, че си играе с косата, това не е знак че на 100% те харесва, трябва да видиш поредица от сигнали (примерно, ако освен че си играе с косата е насочила раменете и краката си към теб и ръцете й не са затворени, а междувременно си оправя нещо по блузата/полата/роклята/дънките, примерно може да ги почиства, да ги наглася, да ги придърпва) е вече знак, че те харесва, така че не гледай на нещата поотделно. Та освен играта с косата, позитивният език на тялото й, оправянето на нещо по нея, за да изглежда по-добре, може да си отмята косата назад, да те гледа директно в очите, с леко наклонена на една страна глава, да се изтъква пред теб (от сорта - да ти споделя колко момчета я харесват и как тичат след нея или колко е добра в даскало, когато ти изцепи нещо такова е важно да я приемеш, което може да стане като вмъкнеш просто едно "ее, супер"), да те докосва, да е привела тялото си към теб, докато говорите, ако й се разширяват зенниците, дори когато проявява интерес към теб с въпроси и иска да научи повече неща - това са все индикатори, че е заинтересована от теб и започва да те харесва, но пак повтарям никога не ги разглеждай поотделно, а като цели снопове.
като я изпратя да се пробвам ли да я прегърна?
Тук има да се говори много ... Ще се върнa към това:
докато не видиш знаци от нейна страна, че трябва да направиш следващата стъпка (за тия знаци ще говоря по-долу), и да пренесеш разговора на друго ниво.
За знаците вече знаеш, в момента в който видиш няколко такива на лице, докато си говорите лековато, закачливо, смеете се и се забавлявате е време да пренесеш разговора към по-сериозна тема (тук нямам предвид тежка тема, а такава каквато ще предразположи момичето да ти се довери и да ти споделя). Няма как да очакваш тя да започне да ти споделя, ако не направиш ти първата крачка, сподели й някаква случка от детството ти например, как ти се е отразила и как те е променила и какво би направил в същата ситуация с този си акъл например, така ще задълбочиш разговора, момичето ще започне да ти се доверява и ще я предразположиш към това да ти споделя и когато това стане я изслушваш и я подкрепяш. След като усетиш, че вече ти има и доверие можеш да продължиш към следващата фаза, в която да започнеш да флиртуваш с нея и да се стигне до целувка.
Защо изписах тия работи, при положение че питаш за една проста прегръдка? Защото имат връзка с докосванията. Винаги, ама винаги, когато искаш едно момиче и не гледаш на нея само, като на приятел я докосвай и скъсявай дистанцията между вас, навлизай й в интимната зона. Ако й хванеш ръката или я прегърнеш още в самото начало на запознанството ви обаче, преди тя да ти се е доверила (като това доверие си го изградил със стъпките, които съм описал) ще бъдеш отсвирен на секундата. Трябва винаги да знаеш на каква фаза от запознанството ви се намираш и как да я докосваш във всяка една от фазите. Например: При първата фаза, където я разсмиваш, закачаш се с нея, не я натоварваш с въпроси и тежки теми на разговор трябва да я докосваш, като си задържаш ръката по нея не повече от 1-2 секунди, само леко 'приятелско' докосване, сръчкване, ако щеш, като можеш да я докосваш по рамото, по коленете и по ръцете. При втората фаза (когато започвате да си споделяте) вече можеш да си задържаш ръката за по-дълго време примерно 4-5 секунди, а при третата (тази с флирта) трябва да си задържаш ръцете по нея, докато не видиш, че тръгва да ти ги маха, задържаш ги възможно най-дълго, можеш да я докосваш вече по лицето, да й държиш ръката и т.н. и установяваш дълбок контакт с очите.
Цялото това докосване трябва да става Н Е П Р Е Н У Д Е Н О. Например, като ти каже нещо от сорта на: "бла, бла, супер много се прецаках" можеш да я докоснеш по рамото/да я потупаш и да й отговориш с "кофти", тия докосвания трябва да стават по време на самия разговор, когато взимаш думата или докато я слушаш, а не да тръгнеш да й пускаш ръце, докато се гледате умно :D
Точно тая липса на докосване и ескалация води най-често до любимата на всички мъже френд зона, не допускай да влезеш и ти в нея.
А ако се дръпне.. :х Много съм притеснен дали няма да се изложа, или не се представя добре, а 1вото впечатление е най-важно
Това е може би най-важното нещо, което трябва да разбереш от всичко което съм наговорил. Никога, ама никога не мисли за "ами ако не ме хареса, ами ако се дръпне, ами ако й се сторя смотан и скучен, ами ако се изложа, ами ако не се представя добре" и "много съм притеснен", защото точно тия мисли в главата ти ще те прецакат и ще осереш всичко. Ти сам го каза, първото впечатление е най-важно. Искаш момичето да види насреща си един несигурен човек, който е супер притеснен, заеква насреща й и не може да си отвърже езика ли? Ако допуснеш това си дотам и то още преди да си отвориш устата и да й кажеш "здрасти". Тотално ще те отсвири. Тя иска да види на среща си един уверен пич, който държи всичко под контрол и е цар на всяка ситуация в която изпада. Най-привлекателното нещо в един мъж е УВЕРЕНОСТТА и вярата му, че МОЖЕ, което рефлектира в начина му на държание. Неувереният, заекващ суполанко ще ходи приведен, изгърбен и ще гледа надолу в земята и ще накара момичето срещу него да си хване най-прекия път до вкъщи възможно по-скоро. Увереният, изправен пич, който гледа момичетата в очите, намига им, усмихва им се, закача се с тях и не го е страх ще накара момичето срещу него да си хване най-прекия път до вкъщи, искайки ТОЙ да я придружи до там.
Благодаря ви, особено на FAKE IT, ако има нещо то днес или утре ще питам :)
baby_baby
12-21-2013, 14:30
-да и купя ли цвете - не и купувай на първа среща а когато вече сте заедно
-кои теми да избягвам - теми за бившите
-препоръчително ли е да платя сметката ако сме на кафе, или да я почерпя с нещо? - да плати я
-как да разбера дали и тя ме харесва? - от първата среща няма как да разбереш
-като я изпратя да се пробвам ли да я прегърна? А ако се дръпне.. :х - пробвай се една прегръдка не е проблем
Tsukuda_Hiroshi
12-21-2013, 14:51
За цветето и аз ти казвам да не й купуваш.
За избягване на теми - да, за бившите е удачно да не започваш да говориш. Нито за свойте, нито за нейните. От друга страна гледай я - ако нещо я издразни или се направи няколко пъти, че не те е чула, значи не иска да отговори. Зарежи темата.
Относно сметката - забелязал съм, че специално на първа среща момичетата не искат да се чувстват длъжни на някой, с когото още не ходят. По-добре си разделете сметката, ако мислиш, че това няма да я накара да те сметне за скръндза. Ако е тип "златотърсачка", тогава може да се изфукаш малко ;)
Дали те харесва - поне като човек вече те харесва, иначе нямаше да дойде на среща с теб. А дали те харесва като нещо повече - ще проличи на по-късен етап, но това доста ще зависи и от първата ти среща, защото както знаеш: първото впечатление е особено важно.
За изпращането - прегръдка е добре. Не се пробвай с целувки или разни такива, особено ако мадамата е стеснителна. Това не ти е филм и нещата не следват задължително този сценарий.
Гледай да си себе си. Все пак искаш момичето да хареса теб, а не някой, на когото се правиш. Ако искаше да е с Брад Пит, нямаше да излезе на среща с теб. Освен това щом се е съгласила да дойде, значи е видяла нещо в теб ;) Просто бъди себе си, когато си говорите на дадена тема, изказвай мнението си без да го налагаш и без да я обиждаш с това. Недей да нервничиш - не тактувай с крак, не потропвай по масата, не си чопли косата: ти си мъжът (дори и да си само на 14... не знам на колко си), ти трябва да си спокоен, ти трябва да водиш, да й покажеш, че знаеш какво правиш. Ако е обратното - просто няма смисъл. Жените искат да се чувстват сигурни, защитени и уверени в мъжете, с които са. Ако искаш да си с нея и да имате връзка, трябва да й покажеш, че ти можеш да си такъв. Трябва да види в теб нещо различно, а не поредния лигльо от даскало.
Успех с момичето и драскай какво е станало! ;)
Благодаря ви :)
Питах затова щото харесва рози :)
Ние се разбрахме да се видим пред общината, но не сме се разбрали къде ще ходим :д къде да я заведа? Ако дойде..
Getyourfreakon
12-21-2013, 15:31
Благодаря ви :)
Питах затова щото харесва рози :)
Ние се разбрахме да се видим пред общината, но не сме се разбрали къде ще ходим :д къде да я заведа? Ако дойде..
Може първо да отидете на някое кафе и после да се разхождате в парка.
къде да я заведа? Ако дойде..
"Ако дойде", ахаххахахахах ха хах ах х ахаах хах ах ... шматка, какво говорихме за увереността? :D
Можете да се разтъпчете малко, тъкмо като почне да дзъндзъника от студ ще си имаш извинение да я стоплиш :D
Избирай според времето и настроението й (тоест на място), ако е кофти времето и не обича да ходи - разходка е последното изтезание, което искаш да й причиниш. ;)
П.С: Нали не си пишеш с нея 24/7, след като вече сте се разбрали за час и място на срещата? Гледай да не убиваш тръпката, а да я засилваш.
Не, не сме, дори не ме е виждала ;д
Не, не сме, дори не ме е виждала ;д
Това да го разбирам, като не ме е виждала никога или като не ме е виждала от 2 дни?
Това да го разбирам, като не ме е виждала никога или като не ме е виждала от 2 дни?
2 дни
TheBeliever
12-21-2013, 17:33
О, не я води в кафене. Ще си гледате в чашите и ще се чудиш как да подхванеш разговор. Идете в заведение с билярд, дартс, боулинг или нещо подобно. Ще ви е по-лесно да се отпуснете ако имате нещо за правене и по-лесно ще ви потръгне разговора след това.
О, не я води в кафене. Ще си гледате в чашите и ще се чудиш как да подхванеш разговор. Идете в заведение с билярд, дартс, боулинг или нещо подобно. Ще ви е по-лесно да се отпуснете ако имате нещо за правене и по-лесно ще ви потръгне разговора след това.
И аз си мислих нещо подобно, щото ще е вечер и ще е студено..
strawberry88
12-21-2013, 21:03
Пиши как мина, че ми стана интересно. :Д
Е, значи всичко е по план и очакваме резултатите ;d
Tsukuda_Hiroshi
12-21-2013, 21:59
Да, и аз искам да разбера какво е станало.
Та така.. Аз стоях и стоях, но тя не дойде...
Жалко, с нетърпение чаках да разбера какво се е случило. Случват се и такива глупости, няма да се садваш. Ако не ти е дала някакво разумно обяснение да не дойде, продължавай напред, тя губи. Предлагам ти да си запишеш на компютъра всичко, което изприказвахме до тук и да следваш съветите за срещата ти със следващото момиче, и ако наистина ти влезне нещо от тях във главата ти гарантирам, че ще имаш големи успехи със жените в бъдеще. ;]
Благодаря на всички пак, темата може да се затвори..
Tsukuda_Hiroshi
12-24-2013, 13:37
:( Не се отчайвай, младеж ;)
Amore-Mio*
12-25-2013, 12:13
Трябва да е адски тъпото момиче, ако не ти е дала основателна причина, за да не дойде на срещата, за която сте се разбрали.