View Full Version : Връзки от разстояние
SonataArctica
12-30-2013, 11:38
Това не е поредната трагична тема относно нечие разбито сърце. Темата е с цел форумниците да си споделят мнението относно този тип връзки. Защо мислите, че могат да се получат и защо не? Общо взето предвиждам доста спорове по темата. 8-)
Няма шанс да се получи... А и защо ти е подобна връзка?
Ей , заклевам се, аман от тези теми. Няма да има ясно становище по този върпос, докато има толкова различни хора на земята. За мен тея връзки са възможни до момента, в който или се събират и живеят заедно, или поне са на разстояние, което не ти коства 1 час път , за да се видят( образно казано) . Плюс това много важно е, дали е започната от разстояние , или някакви обстоятелства са го наложили, ако има изгледи за бъдещето им - ок , ама ако всичко е ясно като в мъгла - късай и хвърляй.
girlwithblueeyes
12-30-2013, 11:48
Не съм против такива връзки стига разстоянието да е оправдано
Стига от двете странни да има взаимно желание за запазването на тази връзка
Ако вразката се превърне след време в общо съжителство тогава да това разстояние е имало някакъв смисъл.
Иначе да си водиш връзка от разстояние с човек който те лъже и разиграва не си е работа .
SonataArctica
12-30-2013, 11:53
Антраксе, аз връзка от разстояние не искам. 8-) Не ми и трябва. Настана спор в Дневника и за да не спамим там, реших да спамим тук.
Съгласен съм с granger.
Синеочке, ако си с човека всеки ден, веднага ще разбереш, когато те е излъгъл. Иначе липсата на физически контакт и на секс си казва думата.
girlwithblueeyes
12-30-2013, 11:56
В моят случай нямаше как да сме заедно всеки ден дори да ни се искаше
При нас проблемът беше много по дълбок и сериозен от разстоянието .
DisappointedDreamer
12-30-2013, 12:19
Синеочке, ако си с човека всеки ден, веднага ще разбереш, когато те е излъгъл.
Веднага, надали. По-бързо - да.
Всички изневеряващи и лъжещи водят връзки само от разстояние. Естествено.
Хем съм против, хем не съм чак толкова. Може би ще отговоря със „зависи от ситуацията и хората“. Имам приятели, които никога не са се виждали с половинките си, а уж са във такава връзка. В такъв случай съм против. Малко е кофти да го карате на сърчица по скайп и разговори по вайбър примерно. Имам и приятел, който ходи със едно момиче от около десетина месеца ако не се лъжа. Той ходи при нея, тя при него. Връзка е. Спят си по къщите, излизат, правят си подаръци, компромиси. Въобще водят някаква нормална връзка. Така съм „за“. Има и друг вариант - двамата са в нормална връзка, но се налага единия да отсъства от града/държавата за еди–колко–си време. Другия уж чака. Случвало ми се е, трудно е, но не е невъзможно.
Общо взето такива неща са малко сложни, защото се появяват съмнения, липса на рамо за рев и така нататък. Ако се хващаш с подобни неща, трябва да си напълно сигурен в партньора си, инак нещата биха станали още по-сложни, почти невъзможни даже.
Всички изневеряващи и лъжещи водят връзки само от разстояние. Естествено.
Не бе, просто така е много по-удобно за лъжещите и изневеряващите.
SonataArctica
12-30-2013, 12:31
Веднага, надали. По-бързо - да.
Ооо. Аз след известно време с някоя девойка, винаги разбирах ако ме излъже. Говоря за връзка по-дълга от половин година. За този период от време научаваш кога те лъже или поне кога крие нещо от теб. Почти моментално е. Ако нещата са от разстояние... Тогава може и никога да не разбереш.
DisappointedDreamer
12-30-2013, 12:33
sлед известно време
Да.
Не веднага.
Violenza
12-30-2013, 12:33
Не бе, просто така е много по-удобно за лъжещите и изневеряващите.
Изобщо не съм съгласна. Човек реши ли да лъже и да изневерява, и заедно да живее с половинката си, ще намери начин. Една връзка от разстояние изисква не малко усилия и далеч не виждам голямата полза от това да си с някого, който е на километри, без да ти пука за него, при положение, че имаш намерението да си въртиш други.
Оф, тази тема...
Истината е, че никой не е застрахован и на всеки може да му се случи, колкото и да твърди, че, видиш ли, нямало никакъв шанс.
Понякога нещата просто се случват съвсем естествено, без да ги насилваш. Или пък си имаш сериозен приятел и той трябва да замине да учи в чужбина (Еразъм, примерно)/командировка в чужбина, какво, ще се разделите ли? Да, ама не, защото нещата не са чак толкова прости.
Аз не виждам нищо лошо и нередно - проблеми с комуникацията няма да имате, благодарение на Интернет, както и съществуват самолети, автобуси, влакове, коли и всеки може да пътува свободно. Тук вече има значение и на каква възраст сте, де. Но начини има, което не означава, че е лесно, което пък от своя страна не означава, че е невъзможно. Също така задължителното условие е да има изгледи да се съберете на едно място в даден момент, иначе аз не виждам смисъл.
SonataArctica
12-30-2013, 12:36
Да.
Не веднага.
Имах предвид, че като прекарам време с девойката и когато я опозная.
Ооо. Аз след известно време с някоя девойка, винаги разбирах ако ме излъже. Говоря за връзка по-дълга от половин година. За този период от време научаваш кога те лъже или поне кога крие нещо от теб. Почти моментално е. Ако нещата са от разстояние... Тогава може и никога да не разбереш.
Не мисля, че има някакво определено време от началото на връзката, в която се научаваш да разбираш кога половинката лъже и маже. Имам предвид, че е напълно възможно ти да опознаваш реакциите на някого за 6 месеца, но не всички сме така и някак ти се изрази така, сякаш това е общовалидно за всички. А то не е.
SonataArctica
12-30-2013, 12:41
Казах "Аз", но може и да не съм се изразил правилно. И все пак не може да отречеш, че след определено време научаваш, кога те лъже или скрива нещо. Приятеля ти/приятелката ти просто става част от ежедневието ти и така свикваш с навиците и/му, че когато излъже и се държи малко по-странно веднага разбираш. Не говоря за изкусните лъжци.
DisappointedDreamer
12-30-2013, 12:42
Или пък си имаш сериозен приятел и той трябва да замине да учи в чужбина (Еразъм, примерно)/командировка в чужбина, какво, ще се разделите ли?
В 12-ти клас съм и имам няколко приятелки изправени пред тази дилема. Най-силният случай е момиче на 19 с приятел на 26, които са заедно от 2 години и половина. И двамата не харесват връзките от разстояние, и са на мнение, че ако тя реши да замине да учи в чужбина след следващата половин година, ще се разделят.
Имам и друг пример от двойка, която беше заедно от година и половина, завършиха и се разделиха, въпреки че и двамата заминаха да учат в близки американски щатове.
Много си е относително, Нел.
Казах "Аз", но може и да не съм се изразил правилно. И все пак не може да отречеш, че след определено време научаваш, кога те лъже или скрива нещо. Приятеля ти/приятелката ти просто става част от ежедневието ти и така свикваш с навиците и/му, че когато излъже и се държи малко по-странно веднага разбираш. Не говоря за изкусните лъжци.
Точно това се опитах да кажа - че не си се изразил достатъчно ясно. Да, след време почваш да разбираш кога лъже, кога е уморен, кога не му се говори, кога е тъжен, „счупен“, уплашен, ядосан. Обаче прозвуча леко все едно след 6 месеца от връзката задължително и при всички си ставате разтворен буквар.
В 12-ти клас съм и имам няколко приятелки изправени пред тази дилема. Най-силният случай е момиче на 19 с приятел на 26, които са заедно от 2 години и половина. И двамата не харесват връзките от разстояние, и са на мнение, че ако тя реши да замине да учи в чужбина след следващата половин година, ще се разделят.
Имам и друг пример от двойка, която беше заедно от година и половина, завършиха и се разделиха, въпреки че и двамата заминаха да учат в близки американски щатове.
Много си е относително, Нел.Разбира се, че е относително. Но в тези ситуации съм склонна да мисля, че разстоянието е просто повод за раздялата, не причина.
Изобщо не съм съгласна. Човек реши ли да лъже и да изневерява, и заедно да живее с половинката си, ще намери начин. Една връзка от разстояние изисква не малко усилия и далеч не виждам голямата полза от това да си с някого, който е на километри, без да ти пука за него, при положение, че имаш намерението да си въртиш други.
Имах предвид, че ако съм на разстояние от половинката си, вероятността да му изневеря или послъжа за това-онова е по-голяма, поне за мен. Отегчавам се в пъти по-бързо, ако нямам достатъчно физически контакт (визирам по-малко от два пъти в месеца, което също е страшно малко). А не, че едното е задължително условие за другото.
И аз бях на мнението, че такива връзки не са възможни, но съм свидетел на такава връзка. Момиче, което е от Англия(родом) живееше в България за няколко години, имаше приятел, после се върна обратно в Англия и си мислех, че няма да се получи обаче наскоро пусна снимки как са заедно, май там в Англия.
Няма да има ясно становище по този върпос, докато има толкова различни хора на земята.
мда
връзката от разстояние не е никакъв вариант според мен, защото има различни хора - ревниви (like me), безсъвестни (които биха се отбили при комшийката, щото им липсва сексът и не могат да си държат оная работа в гащите или краката затворени, ей тъй за спорта)
освен това хората се променят постоянно и един ден, когато се видиш с възлюбеният и заживеете заедно, може да не е същият човек (или пък въобще да не си го познавал)
Amore-Mio*
12-30-2013, 16:24
Не съм против тия връзки, самата аз съм имала такава.
Разстояние от около 50-60 км., които не са много, но пък бяха едно препятствие при нашето виждане. Но се виждахме колкото се може повече, чувахме се всеки ден по няколко часа, пишехме си. Имаше си доверие до една степен, че да си имаме вяра, че се обичаме и че не бихме си изневерили. Но това разстояние е "+" за "доброжелателите" , които по-лесно мамят единия, но това си е лично друг въпрос.
Нямам против тия връзки, стига те да имат възможност за някакво бъдеще. Инак, са ми смешни тия, които никога не са се виждали, единия в България, другия - Лондон, пишат си единствено във фейсбук и се "обичат много". Това си е чиста загуба на време. Бас ловя, че дай Боже, се видят, няма нито да се обичат, нито да се държат като такива.
Единственото момиче, което съм обичал живее на 350км от мен, възможни са тези връзки, има ли желание има и начин.
с желание всичко става само това ще кажа....
pisancety
12-30-2013, 20:10
Винаги има начин. Наистина зависи от човека, обаче. Аз съм МНОГО ревнива, затова и се разделих с бившия ми. Момчето, с което ходя в момента от две години и три месеца е на 127 км. от мен и си е така отначало. Аз бях на 14, а той "баткото" на 17 и ми беше много симпатичен и явно и аз на него. Запознахме се като си беше дошъл през лятната ваканция при леля си на гости в града, в който аз живея за около седмица и тази седмица се превърна в месец и две седмици. От тогава аз ходя през уикенд във Варна при него, а когато аз не ходя той идва при мен и това продължава и до сега (разбира се и ваканциите сме заедно). Влакът се превърна най-употребявания транспорт от мен. :D И в край на краищата ще решим проблема на тази връзка догодина като започне да учи в София и аз ще се преместя с него, за да сме двамата и там ще си изкарам последните две години. ЗА ВСИЧКО ИМА НАЧИН, ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ!
П.С. съжалявам за дългата история, но просто исках да дам инф. колкото се може по-точно :)
^ 1 час път не е "връзка от разстояние"
по темата - изкарах навремето 6 месеца така (аз си бях в бг, тя - англия)
малко след като се върна се разделихме, ахаха
SpiritInBlack
12-30-2013, 23:14
никой не може да ти каже универсална истина, всеки решава сам за себе си. аз не бих започнал връзка от разстояние , не бих и участвал , ако се превърне такава. връзката просто губи смисъла си
Tsukuda_Hiroshi
12-31-2013, 05:46
Аз за "връзка от раазстояние" мога да призная само такава, която се разиграва между 2 съседни града или град и село. Всичко останало е загуба на време и безсмислена агония.
От 1000 км станаха точно 1739. Но пък от друга страна след всичко това обикновените връзки ми се виждат ужасно скучни.
От 1000 км станаха точно 1739. Но пък от друга страна след всичко това обикновените връзки ми се виждат ужасно скучни.
И като след няколко месеца се съберете, връзката ти ще ти се струва ужасно скучна? :Д
Всъщност не. Това е вече друго. Имах предвид онзи период на опознаване тип "да идем на кино, на кафе и т.н.", който за мен е ужасно отегчителен.
anonymous708973
12-31-2013, 14:28
Душата, тя каза "по-удобно". Никой не казва, че иначе е невъзможно, а просто че иска маааалко повече внимание :д
anonymous708973
12-31-2013, 14:29
И като след няколко месеца се съберете, връзката ти ще ти се струва ужасно скучна? :Д
Има го този момент, впрочем, докато свикнеш, че тоя човек е в същия град, няма да ходи никъде и имате цялото време на света за вас двамата. Много е изненадващо.
tanya_vd97
01-01-2014, 16:13
По тази тема искам да попитам какво е мнението ви. Според вас възможно ли е при връзка от разстояние момчето да държи на момичето и да иска да са заедно, но да не иска да си пише с нея, защото по някакъв начин го притеснява разстоянието, и да чака да се видят на живо.
Tsukuda_Hiroshi
01-01-2014, 16:28
Не е нормално да не иска да си пишат. Дали могат - това е друг въпрос.
с желание всичко става само това ще кажа....
Не и при теб ахахах
Моята връзка в момента е от разстояние и се справяме. Старая се да ходя при него всеки уикенд, а ако нямам възможност да остана, то поне за няколко часа, но ние сме на 90км. един от друг.
Когато не се виждаме прекарваме доста време на телефона - по 3-4 часа, а понякога и повече.
Имали сме проблеми, наскоро почти се разделихме дори, но няма безгрешни хора. Още няколко месеца ще сме в това положение, но най-късно лятото обмисляме да заживеем заедно.
Като цяло подобна връзка може да съществува, но само ако двойката обмисля съвместно съжителство във възможно най-близко бъдеще.
fUcKsMiLe
01-10-2014, 16:05
И аз съм в такава връзка.. почти 2000км, но нищо не ни спира.
Дано да си остане така, докато не се съберем, което не се очертава да е в близкото бъдеще,
но аз лично бих направила всичко, за да съм с него въпреки разстоянието.
Нямаме никакви проблеми, въпреки че съм голяма ревнивка, се старая да не го показвам.. много.
Ще се виждаме на всеки 3 месеца за по 2-3 седмици, лятото може да откараме и 1-2-3 месеца,
зависи как ще ни съвпаднат от тук нататък нещата. И дали ще сме още заедно(I hope so.. tho).
Говорим си, ако не всеки ден, то през ден. За минимум половин-един час.
Като си беше тук, буквално бяхме неразделни. Само на Коледа всеки си беше в къщата, със семейството.
Могат да съществуват такива връзки, МНОГО е трудно, особено ако не се очертава да сте заедно
в близкото бъдеще(година примерно). Но не е невъзможно, напротив.
Ако действително имате силни чувства, можете да го преживеете, ако мислите, че си заслужава.
Както и ако вярвате на половинката си.
Ако няма и капка доверие, то изобщо не трябва да се започва такава връзка.
DarknessAngel
01-10-2014, 22:03
Може и да се получи, може и да не се получи. Зависи и от двете страни.
anonymous708973
01-11-2014, 07:14
И аз съм в такава връзка.. почти 2000км, но нищо не ни спира.
Дано да си остане така, докато не се съберем, което не се очертава да е в близкото бъдеще,
но аз лично бих направила всичко, за да съм с него въпреки разстоянието.
Нямаме никакви проблеми, въпреки че съм голяма ревнивка, се старая да не го показвам.. много.
Ще се виждаме на всеки 3 месеца за по 2-3 седмици, лятото може да откараме и 1-2-3 месеца,
зависи как ще ни съвпаднат от тук нататък нещата. И дали ще сме още заедно(I hope so.. tho).
Говорим си, ако не всеки ден, то през ден. За минимум половин-един час.
Като си беше тук, буквално бяхме неразделни. Само на Коледа всеки си беше в къщата, със семейството.
Могат да съществуват такива връзки, МНОГО е трудно, особено ако не се очертава да сте заедно
в близкото бъдеще(година примерно). Но не е невъзможно, напротив.
Ако действително имате силни чувства, можете да го преживеете, ако мислите, че си заслужава.
Както и ако вярвате на половинката си.
Ако няма и капка доверие, то изобщо не трябва да се започва такава връзка.
Няма ли начин да се скъси разстоянието, когато ти заминеш да учиш?
New_Teen_Mashine
01-12-2014, 06:32
Рядко има и начин, и желание, при мен тази връзка беше на 7000 километра и пак имаше начин, но е опасно. Аз съм категорично не, освен ако не е в съседният град, въпреки че аз и за там не бих се занимавал, защото съм имал и такива случаи!
Единственото момиче, което съм обичал живее на 350км от мен, възможни са тези връзки, има ли желание има и начин.
Би излязло нещо само, ако е временна тази дистанция. Иначе (поне за мен) е абсурдно да бъда с някой, който не мога да пипна дори, какво остава да разчитам на него, след като е някъде си ..
fUcKsMiLe
01-12-2014, 12:31
Няма ли начин да се скъси разстоянието, когато ти заминеш да учиш?
Ще се скъси с около 1000км, но пак е много.
veilside88
01-12-2014, 12:36
Дълбоко против съм такива връзки !
Когато сте далеч един от друг за дълго просто се губи връзката ..
Ако имаш предвид запознаване онлайн
В чата всеки знае да се умилква ( има и травестити )..
Tsukuda_Hiroshi
01-12-2014, 13:10
Йеееее! veilside88 удари 100 мнения!!
По темата: сега препрочитам всичко и се замислям, че май започват да се появяват все повече такива връзки. Преди беше достатъчно хората да са от 1 село или град и всичко беше ок. Сега ученето, работата, постоянното местене, гурбетлъка - до такава степен са отдалечили хората, че връзките им са повече онлайн, отколкото 3D...
ImUrGodBaby
01-12-2014, 13:56
Една връзка от разстояние не може да съществува, ако в нея не са намесени 2-ма пораснали, зрели и знаещи какво искат, от живота хора!
baby_baby
01-12-2014, 14:31
Няма шанс да се получи... А и защо ти е подобна връзка?
+++ и аз мисля така и се убедих че не става то си зависи и от хората де..
Colouring
01-18-2014, 09:26
В такава връзка съм от почти 6 месеца и е много трудно, да. С тъга ще призная, че не знам дали ще имаме общо бъдеще, защото пътищата ти е много вероятно да се разделят не след дълго. Аз от другата година ще съм студентка в град, в който той не е. А в момента ни делят 450 километра. Сама съм си задавала въпроса защо съм във връзка, в която нещата са толкова неясни и в която не се очертава общо бъдеще засега. И отговорът е много прост - защото съм щастлива. Да! Никога през живота си не съм си позволявала да кажа, че съм щастлива, но през последните няколко месеца бях най-близо до това чувство, до което съм успявала да бъда някога. Скоро прекарахме доста време заедно по непридвидими обстоятелства и тогава осъзнах, че всичко си струва. Независимо, че ми липсва ужасно много, когато не е тук, когато се видим просто... всичко придобива значение. Той е непредсказуем, непредвидим, научих се да очаквам неочакваното от него. Не работи по точно определи планове. А аз съм точно обратното - самата сериозност. Да, но накрая осъзнах, че няма нужда да се затормозявам с излишни глупости и просто да се науча да се наслаждавам на това, което имам в момента. Може да е много тежко да не се виждаме седмици наред, но всеки ден с нетърпение очаквам момента, в който ще се чуем, ще си разменим по някой смс, ще си початим, а защо не и да се видим по скайп. Нямам представа дали след една година ще сме заедно, но какво от това? В момента СМЕ ЗАЕДНО, макар и разделени. Връзка без бъдеще - нито мога да потвърдя, нито да отрека, все пак не мога да надникна там, колкото и да ми се иска. Но на кой му пука? Нали имаме настоящето.
AnarchyBoy
01-18-2014, 09:38
^
"The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present."
vvaannqq
02-05-2014, 21:59
Получава се :)
Soul_Kitchen
02-05-2014, 22:56
Няма да има ясно становище по този върпос, докато има толкова различни хора на земята.
По-ясно становище няма как да има по този въпрос :) хората може и да са различни,но целите са еднакви... или те устройва такава връзка за да можеш да кръшкаш,или не те устройва защото обичаш.За кой е полезна връзка от разстояние ? Защо въобще хората се обвързват... !? не е ли именно заради желанието им да изживяват емоциите заедно,да усещат любовта си всеки ден,да се подкрепят и т.н. ? На всичкото отгоре след връзка 5+ години от разстояние заживяват заедно... и разбират,че не са подходящи един за друг,че не могат да живеят заедно... и кой ще им върне загубеното време? Няма смисъл от такава връзка... разстоянието никога не е сплотявало хората! И няма оправдано разстояние... ако единия трябва да замине - заминават всички,ако единия трябва да остане - остават всички.Всичко останало се обобщава от приказката "Интереса клати феса."
В обобщение на всичко което написах ще допълня.... връзка в която се прави компромис с разстоянието е лишена от любов ==> връзка лишена от любов няма никакъв смисъл.
gLoRiToO
02-06-2014, 06:37
Ами като компетентна по тази тема,ще кажа:ВЪЗМОЖНИ СА!!!Няма с какво някой да ме убеди в обратното,тъй като най-дългата и сериозна връзка,която имах беше от 3500км и продължи 4 прекрасни години.Моя бивш приятел беше в чужбина и то от доста дълго време,запознахме се в нета разбира се и той започна да си идва през 1-2 месец,а когато той не се прибираше в Бг- аз ходех при него.Тогава още бях в гимназията и летните ваканции прекарвах с него,на море идвахме заедно тук,всички празници бяхме заедно и бяхме ужасно щастливи,доста повече оценявахме един друг,когато знаехме,че другия е далеч...и всеки път,когато знаех,че ще се видим тези "пеперуди" в стомаха се появяваха.Така,че тези които твърдят че е невъзможно,да създадеш такава връзка-бръркате се много хора!Възможно е и се получават перфектни и много силни връзки с човека отсреща,но с цената на ОГРОМНО доверие в другия,както и на много компромиси и най-важното ИСТИНСКА ЛЮБОВ!Когато,човек обича истински-всичко е без значение(разстояние,години ,килограми и т.н.)
Soul_Kitchen
02-06-2014, 10:09
Твоят бивш? Т.е. тази връзка вече не съществува... ? Какво е значението дали ще е седмица,месец,година или 5.... Не е невъзможно да обичаме от разстояние.... невъзможно е да съхраним всичко това!
gLoRiToO
02-06-2014, 11:32
Твоят бивш? Т.е. тази връзка вече не съществува... ? Какво е значението дали ще е седмица,месец,година или 5.... Не е невъзможно да обичаме от разстояние.... невъзможно е да съхраним всичко това!
Не съществува и определено причината не е в разстоянието.Тъй като,той се върна в Бг. и известно време след това всичко приключи,просто нещата не вървяха в правилната посока и виждах,че нямаме бъдеще.Не можеш да кажеш,че е невъзможно да обичаш някого от разстояни!!!Или го обичаш или НЕ,останалото са някакви подробности.
Не съществува и определено причината не е в разстоянието.Тъй като,той се върна в Бг. и известно време след това всичко приключи,просто нещата не вървяха в правилната посока и виждах,че нямаме бъдеще.Не можеш да кажеш,че е невъзможно да обичаш някого от разстояни!!!Или го обичаш или НЕ,останалото са някакви подробности.
Никой не е казал, че не е възможно да обичаш от разстояние. А че такива връзки рядко просъществуват. И ти самата си доказателство за това. Обичала си го отдалече и си обичала това, което си мислела, че е. Когато сте се събрали и фююю... магията изчезнала...
Violenza
02-06-2014, 12:23
Обичала си го отдалече и си обичала това, което си мислела, че е. Когато сте се събрали и фююю... магията изчезнала...
Доста грозно, Лейди, доста грозно.
Pedigree
02-06-2014, 12:56
Не съм имала такава връзка никога, така че реално нямам най-обективната преценка, макар и мои близки да са имали такива връзки, и да съм виждала горе-долу до каква степен успяват да просъществуват и да се развиват като двойки от разстояние.
Все си мисля, че това не е за мен, и няма да мога да имам такъв тип връзка, но кой знае. Приятелят ми често пътува по работа, а аз не се тръшкам, защото така или иначе си държа на личното пространство, и нямам нужда от него постоянно, и все пак не мога да си представя да се виждаме няколко пъти в годината.
Доста грозно, Лейди, доста грозно.
Всъщност, говорех повече от собствен опит. При девойката може да е друго. Но имам и познати, чиито връзки от разстояние не са почнали f2f и обикновено, когато се съберат се оказва... че отблизо не са това, което са отдалече.
Може би съм прозвучала по-грубо, отколкото имах предвид, за което се извинявам.
Но не ме ли познаваш вече?
Soul_Kitchen
02-06-2014, 14:31
и обикновено, когато се съберат се оказва...
Хич не си е грубо а си е самата истина... от разстояние живееш с мечтите,илюзиите,образите изградени от теб самия.За малкото прекарано време сте прекалено заети за да обърнете внимание на действителността :) от къде е дошъл израза "Любовта е сляпа!" ? За да обичаш,не ти трябва определено разстояние,възраст,мечти,т чно определен физически модел.То просто се случва... в живия контакт е разковничето - всичко останало е просто загуба на време и чувства.
Violenza
02-06-2014, 14:52
Хич не си е грубо а си е самата истина... от разстояние живееш с мечтите,илюзиите,образите изградени от теб самия.За малкото прекарано време сте прекалено заети за да обърнете внимание на действителността :) от къде е дошъл израза "Любовта е сляпа!" ? За да обичаш,не ти трябва определено разстояние,възраст,мечти,т чно определен физически модел.То просто се случва... в живия контакт е разковничето - всичко останало е просто загуба на време и чувства.
Да, да, тия ги плиткоумни подобия на разсъждения ги пробутвай в някое начално училище.
Лейди, знам, и аз не го казах с лошо. Прозвуча ми кофти и по личен адрес, та затова възразих.
Лейди, знам, и аз не го казах с лошо. Прозвуча ми кофти и по личен адрес, та затова възразих.
Има хора и хора, връзки и връзки и никоя с никоя не е еднаква. Но има един модел, по който нещата се движат, погледнато по-широко. И без значение какво се е случило в конкретната връзка и какъв развой е придобила, обикновено резултатът на изхода е един и същи.
Violenza
02-06-2014, 15:02
Има хора и хора, връзки и връзки и никоя с никоя не е еднаква. Но има един модел, по който нещата се движат, погледнато по-широко. И без значение какво се е случило в конкретната връзка и какъв развой е придобила, обикновено резултатът на изхода е един и същи.
Съгласна съм с първото изречение. Другото не бих го обобщила така, но разбирам какво имаш предвид.
Само на мен ли ми излизат празни моите мнения?
Colouring
02-06-2014, 15:09
Обичала си го отдалече и си обичала това, което си мислела, че е. Когато сте се събрали и фююю... магията изчезнала...
Именно, напълно съм съгласна. Ето затова наистина е важно каква е връзката - дали още в началото сте били разделели от разстоянието, колко сте се познавали преди единият от двамата да замине и изобщо познавали ли сте се.
~LadyCrawley~
02-06-2014, 17:49
Обречени са, независимо колко примерни, почтени и отдадени един на друг са партньорите. Само биха се мъчили дори да изкарат така месец, два.
marin4itu
02-08-2014, 08:02
Възможни са такива връзки. Аз и приятелят ми имахме таква на 200 км един от друг. Виждахме се всяка седмица. Вече 2 години живеем заедно и сме си повече като семейство. Разбирам, че сме едни от малкото, но такава връзка не е толкова невъзможна, колкото повечето хора го изкарват.
Colouring
02-08-2014, 08:20
^ Супер, радвам се за вас, дано да сте много щастливи заедно, но ключовото при вас е "виждахме се всяка седмица". 200 километра не са чак толкова, пък и щом сте успявали да се виждате толкова често, не виждам какъв би бил проблема да се задържи една връзка. Тук говорим за далеч по огромни разстояния, а и дори разстоянието да не е толкова голямо, възможността да се виждате по-често да е малка.
Violenza
02-08-2014, 08:22
^И в к'во по-точно се опитваш да ни убедиш сега?
Colouring
02-08-2014, 08:28
Лол, в нищо не се опитвам да ви убедя. :Д Казвам просто, че предвид, че са имали възможността да се виждат всяка седмица, което е прекрасно, е било далеч по-лесно да запазят отношенията си. ^^
Тук говорим за далеч по огромни разстояния, а и дори разстоянието да не е толкова голямо, възможността да се виждате по-често да е малка.
И къде по-точно в първия пост се говори точно за далеч по-големи разстояния или точно определен брой виждания?!
Всеки споделя за себе си :) Маринчиту не се е намесила в ничий чужд разговор за да се споменава как "тук се говори за еди-к'во-си". Предполагам, че и Violenza имаше това предвид.
Colouring
02-08-2014, 18:21
Съжалявам, не съм се изказала правилно, не исках да прозвучи така. Моя грешка. :) Исках да кажа, че самата аз не намирам такава връзка за "връзка от разстояние", предвид, че хората са се виждали всяка седмица. И не само за техния случай де. Просто самата дефиниция за "връзка от разстояние" явно ми е различна.
fUcKsMiLe
02-08-2014, 18:35
Просто самата дефиниция за "връзка от разстояние" явно ми е различна.
Тук бих се съгласила. Всеки има различна представа за този тип връзки.. например за мен ако си на повече от 100-200км и не се виждате по минимум месец си е чиста връзка от разстояние, но ако се виждате всяка седмица за по ден-два е нормална (не баш, но не е точно типичната връзка от разстояние - поне се виждате често и т.н., пък при някои това си е чиста мечта.. дали след 3 или 5 месеца ще види любимия/любимата си).
И ще кажа отново, преди някой да нападне и мен, да прочете пак началото на второто изречение. ^
midnight_escapade
02-09-2014, 20:58
Започнах такава връзка, преди да замина да уча в първи курс. Беше много хубава връзка (отпреди това бе започнала), но и много сълзи и нерви имаше. Никога не сме се карали с момчето, но аз самата вътрешно изживявах драмата - ревност, страхове. Имам навика да се задълбочавам, а и то си беше любов. Болеше ме, че не съм до него, че не съм го срещнала по-рано, за да избера да съм при него. Просто той и аз си имаме отделни животи, в които нямаше как другият да присъства, да съпреживява. Много гадно чувство.
Нямаше изгледи да сме в един град в следващите години. Студенти сме в различни градове - зависими от семестри, графици, разписания и, разбира се, пари.
Приключих връзката и така спасих поне приятелство. Нямаше дрязги и обиди, имаше само откровен, но труден разговор.
Млади сме, много сме млади. Мисля, че направих услуга и на себе си, и на момчето. Нека е свободен и да живее, живот и здраве от догодина ще пътува с корабите. :)
Сега не искам и да си помисля за сериозна връзка, камо ли такава от разстояние. *headshot* Мога и сама, повечето време съм била без сериозен приятел, а това, за съжаление, беше първата връзка със споделени чувства. :( ;( Както и да е, сега съм добре, липсата на физически контакт (смисъл, че ще остана на сухо за по-дълго) ще я преживея, предполагам. :D
Nickolas
02-09-2014, 21:00
Бил съм в такава връзка. Трудно е, но не е невъзможно.
За определен срок от време- да,защо не? Особено, ако си сигурен, че искаш дадения човек в бъдещето си. Обаче повече негативи по време на разстоянието, което ви дели: съмнения, несигурност, тегавост, трябва да имаш силна воля и търпение... Да се научиш как да живееш без човека наблизо, но и с него. Въобще сериозна работа е и много нерви. Дали си струва, или не решават двойките.. Съмнямва ме млада двойка, още неозряла да успее да поддържа такава връзка за много дълго време, но знае ли се..