View Full Version : Широк или тесен таз?
neni.mereva
12-30-2013, 16:10
Здравейте. http://prikachi.com/images/216/6903216O.jpg това е моя снимка. Бих искала да разбера какъв тип ми е тялото. А как мога да направя така,че горната част на бедрата ми да не се допират? Чувала съм,че хората които имат луфт,имат и широк таз, не знам дали е вярно. Ако отслабна ще раздалеча ли повече бедрата ? Целта ми е горната им част. Защо корема ми изглежда някак си по-широк от краката? Това паласки ли са? Вие какво мислите за тялото ми? Спазвах протеинова диета около 1 седмица,но нямаше ефект. Трудно е да я спазвам в училище,защото единственият ми избор от храна бяха киселото мляко,фъстъци (които много не се припоръчвват при тази диета) или 1 плод,с който пък въобще не се наяждам. Сега по празниците нямаше училище,но е невъзможно да не хапнеш от тази храна... Също тренирах заедно с диетата. Всеки ден около час - кардио. Забравих да кажа,че съм висока 1,56 и съм 40,5 кг. Широк или тесен таз имам?
rositzza
12-30-2013, 16:24
А как мога да направя така,че горната част на бедрата ми да не се допират? - Като отслабнеш достатъчно ще се раздалечат. Ако ставаше само с 1 седмица диета всички щяхме да сме фиданки. Заеми се сериозно с хранителен режим и спорт ако искаш качествени резултати
Чувала съм,че хората които имат луфт,имат и широк таз, не знам дали е вярно. - Не е вярно. Приятелката ми е слаба, има тесен таз и пак има луфт.
BonnieandClyde666
12-30-2013, 16:30
Мека си. Направи нещо по въпроса!
neni.mereva
12-30-2013, 16:46
Не разбрах смисъла на "мека си". Точно за това направих тема - защото не знам какво по-точно да направя...
на колко години си? :О
твоето тяло не ми изглежда като за 40кг, сигурна ли си, че си толкова? :D
и да, това са паласки
и да, това са паласки
Рядко е права, ама тоя път....
malka_sladkka
12-30-2013, 16:51
И от кога протеиновата диета включва плодове?
Нали целта е да не приемаш въглехидрати? И точно на училище трябва да ти е най-лесно имаш междучасия на всеки 40-45 мин. Готвиш си в къщи, носиш си в кутийки и ядеш. Много е просто. И тази тренировка ми се струва недостатъчна, доколкото знам трябва да правиш упражнения.
тесен ти е тазът, по-скоро си ябълка като форма на тялото
нищо чудно, че не си свалила с нвд - киселото мляко и фъстъци не са оптимални храни - наблягай на месо, яйца, зеленчуци... фъстъците не са ядки, млякото е алерген...
включи тренировки с тежести/собствено тегло, не само кардио
neni.mereva
12-30-2013, 17:00
на колко години си? :О
твоето тяло не ми изглежда като за 40кг, сигурна ли си, че си толкова? :D
и да, това са паласки 13 г. Малко ли ти се сториха 40 кг. Или много??? Изобщо не вярвах,че са паласки, не
са меки като ги пипам..
Runaway11
12-30-2013, 17:01
С диетата бързо ще се обезсърчиш - пробвай с хранителен режим..тренирай някакъв спорт - баскетбол, волейбол, лека атлетика, тенис! Прави упражненич - не само кардио - клекове, преси, лицеви, с гирички...И това че си "мека" означава, че нямаш и грам мускул и си леко отпусната - като натрупаш мускули, ще изглежда по-добре. Силовите упр ще помогнат, но за да се видят мускулите те да изглеждаш по-стегнато трябва да стопиш мазнините, което става с по-здравословно хранене.
neni.mereva
12-30-2013, 17:01
И от кога протеиновата диета включва плодове?
Нали целта е да не приемаш въглехидрати? И точно на училище трябва да ти е най-лесно имаш междучасия на всеки 40-45 мин. Готвиш си в къщи, носиш си в кутийки и ядеш. Много е просто. И тази тренировка ми се струва недостатъчна, доколкото знам трябва да правиш упражнения. ставаше въпрос за максимум 1 плод на ден.
Runaway11
12-30-2013, 17:02
13 г. Малко ли ти се сториха 40 кг. Или много??? Изобщо не вярвах,че са паласки, не
са меки като ги пипам..
40 кг е добре нито малко нито много...не е въпроса в кг обаче просто трябва да натрупаш мускулна маса. :)
neni.mereva
12-30-2013, 17:07
http://prikachi.com/images/567/6903567a.jpg eto snimka ot po-daleche
stelkastel
12-30-2013, 17:10
Не ми казвай, че ''протеиновата диета'' и прословутата диета на Дюкан! Ако е тя, моля те да спреш веднага! Остави слабеенето за след празниците, сега наистина ще ти е трудничко. А, за фъстъците...WTF?! Та те имат 660 калории бе, човеченце! Ядките са хубавo нещо, но по принцип са доста калорични. Друг е въпросът, че диетата, която си избрала, е шибана. НЕ трябва да ядеш само протеини. Трябва да се яде от всичко по малко. Има и добри въглехидрати, към които спадат плодовете и зеленчуците. Храненето ти трябва да е разнообразно, въпреки че през зимата това е доста трудна задача. Наблягай на чистия протеин (да, наистина трябва да наблягаш на протеините, но не САМО протеини), като яйца, риба, пилешко, полезните въглехидрати, които са плодовете (въпреки че някои са прекалено сладки), зеленчуци и ядки (сурови). О, както и на влакнините, включващи бобови култури, пълнозърнест хляб и онова чудо, на което му забравих името, но което трябва да се мели, за да се яде. Ох, забравих го как се казваше! :D Елда или нещо подобно беше. Естествено, трябва да ограничиш до минимим сладките неща (да, знам, че са вкусни), газираното и белите теста.
За формата на тялото ти и упражненията не мога да ти помогна особено, защото самата аз имам по-широка вътрешна част на бедрата и колкото и да ми отслабват надолу краката, тя все си стои несъразмерно (поне за мен) широка.
Имам чувството, че всеки път се повтарям с моите постове за хранения и диети, но трябва да се научите наистина да се храните здравословно, не само защото ще отслабнете качествено, но и няма да си навредите на здравето.
Весело изкарване на Новата година, яж за последно много и си обещай, че от другата година ще започнеш да се храниш по-здравословно! :D
neni.mereva
12-30-2013, 17:11
40 кг е добре нито малко нито много...не е въпроса в кг обаче просто трябва да натрупаш мускулна маса. :)
Как така не е малко? Все пак теглото ми е под нормата.
neni.mereva
12-30-2013, 17:21
Не ми казвай, че ''протеиновата диета'' и прословутата диета на Дюкан! Ако е тя, моля те да спреш веднага! Остави слабеенето за след празниците, сега наистина ще ти е трудничко. А, за фъстъците...WTF?! Та те имат 660 калории бе, човеченце! Ядките са хубавo нещо, но по принцип са доста калорични. Друг е въпросът, че диетата, която си избрала, е шибана. НЕ трябва да ядеш само протеини. Трябва да се яде от всичко по малко. Има и добри въглехидрати, към които спадат плодовете и зеленчуците. Храненето ти трябва да е разнообразно, въпреки че през зимата това е доста трудна задача. Наблягай на чистия протеин (да, наистина трябва да наблягаш на протеините, но не САМО протеини), като яйца, риба, пилешко, полезните въглехидрати, които са плодовете (въпреки че някои са прекалено сладки), зеленчуци и ядки (сурови). О, както и на влакнините, включващи бобови култури, пълнозърнест хляб и онова чудо, на което му забравих името, но което трябва да се мели, за да се яде. Ох, забравих го как се казваше! :D Елда или нещо подобно беше. Естествено, трябва да ограничиш до минимим сладките неща (да, знам, че са вкусни), газираното и белите теста.
За формата на тялото ти и упражненията не мога да ти помогна особено, защото самата аз имам по-широка вътрешна част на бедрата и колкото и да ми отслабват надолу краката, тя все си стои несъразмерно (поне за мен) широка.
Имам чувството, че всеки път се повтарям с моите постове за хранения и диети, но трябва да се научите наистина да се храните здравословно, не само защото ще отслабнете качествено, но и няма да си навредите на здравето.
Весело изкарване на Новата година, яж за последно много и си обещай, че от другата година ще започнеш да се храниш по-здравословно! :D хаха аз като ям здравословно и все ми се изпречва на пътя някое дюнерче,пицичка или пържени картофи и дотам е. Внимавам с калориите. Не ям сладко. Супер рядко изяждам сегурно половин вафла или нещо съвсем малко. Просто вкъщи нямам избор. Готвят се вредни неща. Опитвам се да ям зеленчуци и млечни продукти ,но ми омръзват и преминавам към вредното. Исках да попитам дали супите и манджите мога да ги ям?
neni.mereva
12-30-2013, 17:33
тесен ти е тазът, по-скоро си ябълка като форма на тялото
нищо чудно, че не си свалила с нвд - киселото мляко и фъстъци не са оптимални храни - наблягай на месо, яйца, зеленчуци... фъстъците не са ядки, млякото е алерген...
включи тренировки с тежести/собствено тегло, не само кардио В интернет имаше сайтове,в които си въвеждаш размерите на талията,таза и височината май. Винаги резултата беше,че формата ми е банан. Не мисля,че съм ябълка.
Мляко и фъстъци ядох само в училище,инъче вкъщи ям месо,зеленчуци,яйца,млечни продукти..
Runaway11
12-30-2013, 20:09
Как така не е малко? Все пак теглото ми е под нормата.
Теглото е относителна величина - за всеки е различно! Някои хора с повече мускули са по-тежки от теб, но изглеждат в пъти по-добре, защото един кг мускули заема по-малко пространство от един кг мазнини. Просто трябва да спреш да гледаш кг-те те не са важните - важно е как изглеждаш. На снимката си личи че си отпусната, не си дебела, просто си отпусната и трябва да тренираш - мое мнение. За храненето момичето отгоре ти обясни. Ядеш хубаво на закуска...на обяд си правиш пълнозърнест сандвич за училище и на вечеря хапваш нещо лекичко като между всичките хранения яж по нещо малко, колкото да те държи до следващото ядене и пий 1,5-2 литра вода на ден и това е..другото, което се иска от теб е воля - обаче ние не може да ти помогнем за това ;)
neni.mereva
12-30-2013, 20:33
Теглото е относителна величина - за всеки е различно! Някои хора с повече мускули са по-тежки от теб, но изглеждат в пъти по-добре, защото един кг мускули заема по-малко пространство от един кг мазнини. Просто трябва да спреш да гледаш кг-те те не са важните - важно е как изглеждаш. На снимката си личи че си отпусната, не си дебела, просто си отпусната и трябва да тренираш - мое мнение. За храненето момичето отгоре ти обясни. Ядеш хубаво на закуска...на обяд си правиш пълнозърнест сандвич за училище и на вечеря хапваш нещо лекичко като между всичките хранения яж по нещо малко, колкото да те държи до следващото ядене и пий 1,5-2 литра вода на ден и това е..другото, което се иска от теб е воля - обаче ние не може да ти помогнем за това ;)
Благодаря за съветите! След нова година ще ям здравословно,но нямо да мога да тренирам,защото много уча и дори не излизам. Без тренировки и само със здравословно хранене ще има ли ефект? Ако има със сигурност няма да е скоро,нали? Според теб колко имам за сваляне?
Madlenita
12-31-2013, 09:11
Ако не искаш да ти се допират бедрата обличай анцунга,взимай шишето с вода и марш в парка!Ще се получи само с яка тренировка (тичане,каране на колело и т.н.)...Ограничавай се и не се тъпчи с боклуци (чипс,безалкохолни и такива тинтири-минтири).Спри колата,фантата и изобщо безалкохолните и наблегни на водата,ок?Ако ще ядеш ядки гледай да не са фъстъци,да не са печени и солени.Яж от всичко по малко и не се тъпчи на сила, и да преядеш!Спокойно храната няма да избяга!Фъстъците не са най-полезната храна, те са си за бира.Препоръчвам ти да ядеш бадеми,орехи, само не и семки (каквито и да са) :) Сега по празниците може да си ядеш спокойно, но след празниците се вземи в ръце и тренирай, моме!Не карай диети, а си тренирай и не яж като невиждала храна.Това поне ти препоръчвам аз :)
Успех!
Madlenita
12-31-2013, 09:13
Ако искаш може да ти направят хранителна и тренировъчна програма!Ако си съгласна ми пиши на лично :)
baby_baby
12-31-2013, 13:26
Имаш малко паласки тренирай
Runaway11
01-01-2014, 12:33
Благодаря за съветите! След нова година ще ям здравословно,но нямо да мога да тренирам,защото много уча и дори не излизам. Без тренировки и само със здравословно хранене ще има ли ефект? Ако има със сигурност няма да е скоро,нали? Според теб колко имам за сваляне?
Без тренировки няма да ти стане хубаво тялото - ще е отпусното и безформено, колкото и килограми да свалиш. Има супер много тренировъчно програми за вкъщи. И не ме убеждавай че учиш през цялото време - това са само извинения. Все ще отделиш 1 час да излезеш навън и да потичаш или ако ти е студено - да се запишеш на фитнес и да ходиш там...не е нужно много време - ако отрежеш телевизора например или часавете в които няма какво да правиш - ще намериш време.