Влез

View Full Version : Не мога без нея ...

cassiusclay_
12-31-2013, 18:12
Първо искам да благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат и да ви честитя идващата 2014г. Не знам защо го пиша сега, може би защото го мисля от прекалено дълго време, а и самотата ми в такъв момент играе голяма роля. Живея в сравнително голям град, съвсем нормално момче съм 9 клас. От началото на тази учебна година много се сближих с момиче от моя клас с което до сега сме били на здравей – здрасти. Станахме нещо като най-добри приятели, но се усещаше и от двете страни, че има интерес за нещо по сериозно. През това време излизахме, ходехме на кино, разходки и се поопознавахме. През този период имаше моменти в който сме се карали, всъщност не е точно каране ами по скоро не съм и вдигал телефона по семейни причини но на следващия ден винаги съм и се извинявал и съм и правил подарък. Искам да кажа, че не съм се държал зле с нея просто ужасно много я обикнах, а и как няма тя е толкова красива и добра. И всичко беше ок докато не се наложи да правим проект заедно. Трябваше да сме в един от двамата, като при нея не можеше защото живееха в малък апартамент има малко братче и щяхме да пречим. Беше 6 декември, петък, тръгнахме към нас след училище за да започнем с работата (до тогава не бе идвала в нас) . Само, че тук идва и една подробност аз съм мюсюлманин и тя не го знаеше това. Когато отидохме в нас вече беше ясно, че ще разбере. Просто къщата, дрехите на майка ми – факта, че е забулена, храната, петъчната молитва на баща ми изобщо по всичко си личеше и нямаше как да го прикрия . От самото ни сближаване се страхувах от това. Може би трябваше да и го кажа в началото . Когато вече започна да се досеща се престори предполагам, че и е зле и си тръгна. От този ден живота ми се преобърна. Тя се държеше отвратително, обиждаше ме, даже не поиска и да поговорим , даже веднъж бях отишъл до тях с цветя и баща и ме изгони и каза да не я доближавам. Не разбирам защо трябва да е така .. Идва ми да се самоубия просто защото не съм българин. Обичам я и не мога вече така. Най-много боли от това, че за един ден тя стана коренно различен човек от милото и добро момиче, което ми беше толкова ценна не остана и помен само моята любов. Написах ви го за да ви помоля за съвет защото аз не виждам край от тази ситуация….

ADMIRALKA14
12-31-2013, 19:02
Забрави я, не те заслужава.

Tsukuda_Hiroshi
01-01-2014, 09:26
cassiusclay_ , Може ли да уточниш: първо каза, че си мюсюлманин, а после, че не си българин. Едното не изключва другото, за това съм леко озадачен. Би ли пояснил какъв си по националност?

vanch0
01-01-2014, 10:38
Пич тя ако ти беше истинска причтелка щеше да те разбере и нямаше да и пука какъв си!Просто не си заслъжава да правиш простотйи за които после ще съжаляваш.Ще боли знам но на света има момиче което ще те обича до смърт не си струва за простотии нервите да си тровиш!!

Amore-Mio*
01-01-2014, 11:28
Да не ти пука - видя се колко й е пукало на нея, колко е държала на теб.

zliat
01-01-2014, 12:53
В тази крехка възраст страхът и от забулване и спазване на вашите правила,които са доста строги май е основната причина....
Най-големите страхове се превръщат в реалност.Внимавай от какво се страхуваш.
Колкото по-бързо я преодолееш толкова по-малко време ще загубиш.

baby_baby
01-01-2014, 13:12
Тя ако те харесваше нямаше да те остави заради тва че си мюсюлманин и нямаше така да и се промени държанието не се занимавай

Didko_Beats
01-01-2014, 17:42
може би трябваше,както се казва ''Да си извадиш и акта за раждане'' т.е да и кажеш всичко,а пък ако не й допадъш,поне да не се нараниш сам.Но както другите казват не те заслужава ти си пич и няма значение къв си.Ще си намериш някоя която ще те ОБИЧА не да си прай театър.Тази я забрави,ти добре ли си да й носиш цветя и да се праиш на клоун пред родителите й.НЕ тя да не ти говори-ти дори не я поглеждай :)

ПС:както се казва ''В морето има още мн риба'' и този път да не попаднеш пак на морска змия или акула :) нито ти имаш нужда от нея,нито пък тя от теб.Знам го,испитъл съм го може би не съм го преживявал чак толкова емоционално.Но за мен няма надежда ще си намеря друга :) и ти ще нямериш и дори не си помисляй да си сменяш религията за няква детоо и е кеф че си 5 или 6тия в списъка и

Tsukuda_Hiroshi
01-01-2014, 17:45
Горните коментари пораждат в мен въпроси, на които никой до сега не ми е отговарял. Белким автора го направи.
Според Исляма, ако се жените двамата, тя трябва да приеме Исляма като своя религия. Да си смени вярата, демек. Аз до сега не съм чул мъж-мюсюлманин да се е отказал от Исляма заради жена. Ти би ли го направил? И другото, което ме е карало да се замислям: ако жена замени Исляма за религията на мъж - как гледа на нея семейството й?

xXxPETYAxXx
01-01-2014, 19:59
cassiusclay_ , Може ли да уточниш: първо каза, че си мюсюлманин, а после, че не си българин. Едното не изключва другото, за това съм леко озадачен. Би ли пояснил какъв си по националност?

Мда, и мен това ми направи впечатление.
Авторе, отчасти и ти не си постъпил никак добре, че не си ѝ казал по-рано. Мен също би ме шокирало да разбера подобно нещо за човекът, с когото уж сме близки по толкова изненадващ начин. Не съди момичето, на никой не би му била приятна такава изненада, колкото и да се правят тука на интересни.

cassiusclay98
01-01-2014, 20:50
Аз съм авторът на темата просто нещо се обърках с първата регистрация както и да е. Към Tsukuda_Hiroshi турчин съм по националност, но съм отраснал в България. Към втория ти въпрос ще ти отговоря така възпитаван съм по тозина начин че отказване от религията ми значи един вид предателство, дали бих го направил за нея? да, но след реакцията не знам дали си струва. Последното което питаш мисля, че е невъзможно.

cassiusclay98
01-01-2014, 20:54
Не я съдя, не съм и помислил да го правя. Знаех, че ще се променят нещата за това ме беше и страх тя да разбере, но чак за такова нещо не съм и предполагал.

Tsukuda_Hiroshi
01-01-2014, 22:24
Според мен проблема е, че тя не е запозната с религията ти. Не говоря да започнеш да я "зарибяваш" с Корана или нещо такова. Просто цялата тази работа със забрадките и прочие е малко плашеща за момичета, които не са мюсюлманки. Вероятно си е помислила, че ще я караш да носи забрадка или нещо такова. Обясни й, че ти си човек като всички останали, обясни й, че говорим за връзка, не за брак, тъй като едва ли тя ще е момичето, за което ще се жениш. Обясни й, че няма да й забраниш да яде свинско и някакви такива. Покажи й по някакъв начин, че ти си си човека, който е познавала преди.

girlwithblueeyes
01-01-2014, 22:25
Авторе много си бил некоректен с нея . Другите не знам даже защо скочихте да обвинявате мацката защо той не й казал по рано а ?! В край на сметка мюсюлманините все още си имат жестоки религиозни закани доколкото аз знам такива неща се казват в началото . Да не е права да те обижда далеч съм от тая мисъл но и ти не си постъпил коректно като си скрил подобно нещо .

Tsukuda_Hiroshi
01-02-2014, 04:56
Авторе много си бил некоректен с нея . Другите не знам даже защо скочихте да обвинявате мацката защо той не й казал по рано а ?! В край на сметка мюсюлманините все още си имат жестоки религиозни закани доколкото аз знам такива неща се казват в началото . Да не е права да те обижда далеч съм от тая мисъл но и ти не си постъпил коректно като си скрил подобно нещо .

Склонен съм да не се съглася с теб. Човек не върви да разправя на всеки "Здравейте, аз съм мюсюлманин/християнин/евреин!" Това се казва, когато става дума по дадена тема. Представи си, че с дадено момче се харесвате, усещаш, че прехвърчат изкри, но не сте говорили по темата и той идва и ти казва: "Здравей! Хайде да излезем на среща. Аз съм мюсюлманин!" - Как ще реагираш?

girlwithblueeyes
01-02-2014, 10:08
Не съм казвала да й го каже в началото но поне когато е станало ясно че ще ходят у тях е могъл да я дръпне и да й каже- Виж така и така . Тогаав може би ако й беше казал преди да отидат в тях е нямало да реагира така остро . Била е изненадана . Или пък отиват на среща и по вреем на срещаат може да й каже а пък тя как ще реагира вече е друга тема .

xXxPETYAxXx
01-02-2014, 11:05
Склонен съм да не се съглася с теб. Човек не върви да разправя на всеки "Здравейте, аз съм мюсюлманин/християнин/евреин!" Това се казва, когато става дума по дадена тема. Представи си, че с дадено момче се харесвате, усещаш, че прехвърчат изкри, но не сте говорили по темата и той идва и ти казва: "Здравей! Хайде да излезем на среща. Аз съм мюсюлманин!" - Как ще реагираш?
Тъй като моето мнение в тази тема се покрива с нейното, ще отбележа, че май пропускаш факта, че те са се сближили, така че не може да говориш за "човек не разправя на всеки", редно е, когато усещаш накъде отиват нещата да дадеш право на избор на отсрещния. По този начин той ѝ отнема правото на избор. И ти не ми се вярва да си ОК, ако се зарибяваш с някоя без да подозираш, че имате такива различия и го разбереш така. И въобще не се знае дали религията или националността е проблем. Честно казано по-вероятно е да е нациалността. И мен би ме отблъснало, ако разбера, че някой е турчин, ако ще и да е най-готиния човек, когото познавам. Не съм против подобни връзки, нито против хората - не ме разбирайте погрешно, просто АЗ не бих го приела, както и други, една от които вероятно е момичето от темата.

cassiusclay98
01-02-2014, 11:31
Добре прави сте, че съм бил некоректен както ви казах притеснявах се от този момент в който тя ще разбере заради такива реакции. Да спазваме религията си но не сме някакво строго консервативно семейство все пак живеем в България. Щом до сега не е имало проблем с приятелството ни и по нататък нямаше да има. Нито щях да я карам да прави нещо на сила изобщо даже не ми е минавало през ума да и говоря за религия или нещо подобно, не съм сектант. По думите, които тя ми казваче обаче имам чувството, че ме презира точно заради националноста и религията. Не знам дали ще ме разберете това чувство е различно не е като да се е отдръпнала или да се страхува, тя направо ме мрази и презира .. а аз не мога да се откажа от нея.

cassiusclay98
01-02-2014, 11:35
Тъй като моето мнение в тази тема се покрива с нейното, ще отбележа, че май пропускаш факта, че те са се сближили, така че не може да говориш за "човек не разправя на всеки", редно е, когато усещаш накъде отиват нещата да дадеш право на избор на отсрещния. По този начин той ѝ отнема правото на избор. И ти не ми се вярва да си ОК, ако се зарибяваш с някоя без да подозираш, че имате такива различия и го разбереш така. И въобще не се знае дали религията или националността е проблем. Честно казано по-вероятно е да е нациалността. И мен би ме отблъснало, ако разбера, че някой е турчин, ако ще и да е най-готиния човек, когото познавам. Не съм против подобни връзки, нито против хората - не ме разбирайте погрешно, просто АЗ не бих го приела, както и други, една от които вероятно е момичето от темата.
Предполагам имаш подобно на нейното мислене и за това ще те помоля ако може да ми отговориш защо би те отблъснал турчин ? И във всякакъв аспект ли би те отблъснал или само ако става въпрос за по интимни отношения ?

girlwithblueeyes
01-02-2014, 11:38
Някой хора си имат резерви към дадени националности независиом по какви причини .

anonymous708973
01-02-2014, 11:52
И мен би ме отблъснало, ако разбера, че някой е турчин, ако ще и да е най-готиния човек, когото познавам.

Да се запозная с момче и да разбера, че е турчин - вероятно ще подходя подозрително.
Обаче да съм се запознала, да има искри или пък дори да няма, но да е страхотно момче и да разбера по-късно и това да ме отблъсне - чисто и просто кифленско.

xXxPETYAxXx
01-02-2014, 11:52
Предполагам имаш подобно на нейното мислене и за това ще те помоля ако може да ми отговориш защо би те отблъснал турчин ? И във всякакъв аспект ли би те отблъснал или само ако става въпрос за по интимни отношения ?

За по-интимни, но и за по-близко приятелство също. Няма конкретна причина, просто ако разбера нещо такова и автоматично ме отблъсква от човека.

Обаче да съм се запознала, да има искри или пък дори да няма, но да е страхотно момче и да разбера по-късно и това да ме отблъсне - чисто и просто кифленско.
Дори като изключим предразсъдъците относно нациалността, самия факт, че разбираш за нещо толкова важно толкова късно е достатъчно отблъскващ.

girlwithblueeyes
01-02-2014, 11:56
Категорично нямам нищо против турците дори в отбора имам 2 туркини но не бих имала нещо интимно с турцин просто защото външно не ги харесвам . Не ги харесвам и като манталитет . Дано не звуча грубо .

cassiusclay98
01-02-2014, 12:28
Категорично нямам нищо против турците дори в отбора имам 2 туркини но не бих имала нещо интимно с турцин просто защото външно не ги харесвам . Не ги харесвам и като манталитет . Дано не звуча грубо .
Не всички турци са мургави със заострени черти и тъмни коси, мога да твърдя даже обратното и то точно за европейската част на Турция какво остава да говоря за тези който са се изселили и смесили с други националности. Като жив пример мога да дам и себе си, като малък бях много светло рус и бял и като ходехме на море ме мислеха за германче. Сега косата ми е кестенява, очите са ми светли. Не можеш всички да ги определяш по един начин. Под манталитет предполагам имаш впредвид заради религията ни, както казах вече семейството ми не е консервативно просто поддържаме разбиранията си.

girlwithblueeyes
01-02-2014, 12:31
Казвам че аз не ги харесвам . Твоето семейство живее в България същото се отнася и за моите познати турци от деца си живеят в Германия и са попили немския манталитет но знам че повечето живеещи си в Турция далеч не са така .

shmatarok
01-02-2014, 12:43
Аз съм съгласна с мнението на xXxPETYAxXx като цяло.
Логично е било да ѝ обясниш какъв си и що си, след като сте били близки. И аз бих се притеснила, ако отида в нечия къща и ме посрещнат коренно различни привички, да не говорим за религия.

Така или иначе, станалото - станало. Спри да я търсиш и да се занимаваш с нея и за следващия път просто обясни на момичето ситуацията, в която си.

anonymous708973
01-02-2014, 13:49
Дори като изключим предразсъдъците относно нациалността, самия факт, че разбираш за нещо толкова важно толкова късно е достатъчно отблъскващ.

За това съм съгласна, ама мога ли да съдя човека, като виждам предразсъдъците около мен?
И аз да бях, и аз нямаше да си призная без бой.

Малко офтопик - на едно парти един турчин си беше харесал моя приятелка. По-светъл от мен, рус и синеок, роден в Турция, ама живеещ в Германия от години. Толкова мюсюлманин, колкото аз съм християнка - тоест по документи само. Кусурът му беше, че е нисък, не че е турчин :д
Сега... за разни съмнителни обекти с гнусни мустаци не говорим :D

babity
01-02-2014, 13:58
Т'ва са много, много стари предразсъдъци. С мустаците имам предвид. Имам мега много колеги турци и тря'а да кажа, че са много възпитани момчета до един. Ня'а шанс да се държи грубо или да те отмине. И като цяло повечето са много отдадени на връзките си.

xXxPETYAxXx
01-02-2014, 14:24
За това съм съгласна, ама мога ли да съдя човека, като виждам предразсъдъците около мен?
И аз да бях, и аз нямаше да си призная без бой.

Че кой го съди? Ние просто казахме, че подобна реакция не е непредвидима, а напротив. И по тази логика(на мнозинството писали) какво - дори да се съберат, пък чак след това тя да разбере, че не знае всичко - не би трябвало да има проблем, така ли?

Иначе, голяма част от турците, които аз познавам са много красиви и поддържани момчета(и момичетата де). Знам и, че ако имат приятелки са доста по-сериозни и се грижат добре за момичетата си, но просто, като знам, че е такъв не бих се занимавала.

Един познат веднъж беше се забил с едно момиче в една дискотека, обаче мацката му казала, че се казва...да речем Иванка(българско име). След време я чакаме да се запознаем с нея компанията, тя идва и се оказва, че я познавам и никаква Иванка не е, а е с турско име. Ей, това момче побесня в него момент, после обаче момчетата го успокояваха, че не било голяма работа, а иначе момичето си е доста красиво. Та мина му на следващия ден и пак се виждаха за кратък период, така че, може и момичето от темата да омекне, знам ли. Зависи колко е важно за нея и какво по-точно търси.

Tsukuda_Hiroshi
01-02-2014, 17:01
Добре прави сте, че съм бил некоректен както ви казах притеснявах се от този момент в който тя ще разбере заради такива реакции. Да спазваме религията си но не сме някакво строго консервативно семейство все пак живеем в България. Щом до сега не е имало проблем с приятелството ни и по нататък нямаше да има. Нито щях да я карам да прави нещо на сила изобщо даже не ми е минавало през ума да и говоря за религия или нещо подобно, не съм сектант. По думите, които тя ми казваче обаче имам чувството, че ме презира точно заради националноста и религията. Не знам дали ще ме разберете това чувство е различно не е като да се е отдръпнала или да се страхува, тя направо ме мрази и презира .. а аз не мога да се откажа от нея.

Виж, може проблема да не е в теб и в това как си й сервирал цялата история. Въпреки че според мен наистина е било шокиращо за нея да влезе и да разбере, че си турчин, да види майка ти със забрадка...
Помисли и друго - може тя просто да мрази турците или мюсюлманите (ако прави разлика между 2те). Просто да не си го знаел. Все пак 500 години си казват думата... ;)

Vivitu483
01-02-2014, 17:28
А дали техните не са крайни националисти и да й забраняват да се вижда с теб?

HankMoody8
01-02-2014, 18:12
Добре е направила! Жалко,че повечето българки не са така...

sramejlivkaa
01-02-2014, 18:44
Според мен има защо да критикуваме мацката. Вярно, че не биваше да премълчава тези неща, но ако тя държи истински на него не мисля, че това е нещо което би я отказало от него.

anonymous708973
01-02-2014, 19:12
Че кой го съди?

но просто, като знам, че е такъв не бих се занимавала.

Аха.

s0b1esk1
01-02-2014, 20:01
момче, кво им се обясняваш на тия? да не мислиш, че ще им влезе нещо в главата? Мохамед Али дали се е отчитал и ревал на всеки за нещата от живота? не естествено. виждам че си му фен, така че не му засрамвай името. А псевдо-националистчетата ги пращай да протестират срещу дпс.

djipsito
01-02-2014, 22:15
От една страна е трябвало да я предупредиш. Аз на нейно място сигурно ще се шашна, ама едва ли ще си променя толкова драстично държанието към теб.

Имах един приятел, 8 години голямо приятелство, а аз късно разбрах, че не се казва, както се казва и както се е запознал с мен. И тва ме шокира първоначално. Просто не си обяснявах защо не ми е казал, но това не попречи на приятелството ни. Други неща попречиха и то нямаше нищо общо с това ква му е религията, обрязан ли е, къв е.

Иначе... не мога да си представя каква злоба и омраза цари в семейството й по този въпрос, щото едва ли мнението й е базирано на лични преживявания. Щом не те приема такъв, какъвто си, не те заслужава. Не заслужава даже приятелството ти.

А вие, турците сте различни и зависи от средата ви, доколкото знам. Не всички са супер религиозни, дори има и такива, които си хапват свинско и не спазват някои остарели традиции. Сигурно е гадно едната религия да отблъсква някои хора от теб, за това ти съчувствам. Просто мисля, че нямаме много реална преценка за традициите ви, за това и много момичета, включително и аз (колкото и да съм толерантна и да имам много приятели турци), не знам дали бих се "престрашила" да имам връзка с турчин. На много от момичетата ни се насажда, че заробвате жените, така да го кажем. Много от родителите ни от това се страхуват. Да не сме робини и да не участваме в харем.

Бих казала, че не сме запознати кое е остаряла и умряла традиция и кое се спазва стриктно и безотказно.