View Full Version : косопад..
Напоследък страдам от косопад.
Косата ми се омазнява много бързо,мисля че е от пубертета,мия я два пъти в седмицата.
Ползвам шампоан на гарниер,арганово масло в ампулка и балсам http://apteka.framar.bg/30061275/%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%B5%D1%88-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD
някакви идеи?
/не съм се боядисвала/
Vivitu483
01-04-2014, 20:52
http://apteka.framar.bg/18003349/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5-125-%D0%BC%D0%BB-
Vivitu483
01-04-2014, 21:16
Не е само за пърхот, май не си прочела всичко...
За стимулиране регенерацията и растежа на косата.
При гнездов косопад (алопеция ареата).
btw:когато си пипам скалпа ме боли..
Vivitu483
01-04-2014, 21:40
Отиди и се консултирай с джипито в понеделник.
Според мен ги разкарай тия петролни боклуци на Гарниер и си вземи нещо с малко по-гарантиран произход и пречистени съставки. Препоръчвам като най-достъпна таква парка Alverde, намира се само в магазини DM. Цените са абсолютно нормални. Може да имаш сезонен косопад, аз имам такъв и през определени месеци от годината косъмчетата доста обилно падат, но след два до три месеца престават да пада и започват да растат нови косми. Гледай на това като на обновяване на косата и не се притеснявай. Бях прочела някъде за т.нар. телогенен ефлувиум, или период в развитието на космите на главата, в който се увеличава броя на космите, които са в покой и не растат. На главата космите са разделени на две групи - такива, които са в състояние на покой и такива, които са в състояние на растеж (латинските наименования са съответно телоген за покой и анаген за растеж). През различните сезони или пък през пубертета, хормоните се повлияват от различни фактори и това предизвиква повечето косъмчета да преминат от активната в пасивната фаза, т.е. от растеж към покой. И падат. Но на тяхно място ще израстнат нови, ще видиш. Косъм, паднал поради телогенен ефллувиум можеш да разпознаеш, ако в корена на падналия косъм има нещо беличко. Това е напълно обратима форма на косопад и косата обикновено изтънява, но не пада напълно. Естествен и безвреден метод за подсилване и "подсещане" на косъмчетата да започнат да растат е бадемовото масло. Преди да легнеш вечер, масажирай внимателно целия скалп с бадемово масло - слагаш малко количество върху възглавничките на пръстите и караш наред. Увиваш леко косата в кърпа и лягаш да спиш. Това можеш да правиш по два-три пъти в седмицата. Гарантирано помага! И никави петролни шампоани. Изобщо не влияят добре на косата, карат я да се омазнява, да се изсушава и т.н. И полезни храни трябва да се ядат, което е в основата на всичко.
Lonsdale.
01-05-2014, 12:10
Аз си ползвам ампули и нямам проблем на 1-2 слагания (слагам си след къпане) и вече има разлика.
Ползвам тези: http://vianperfect.bg/64/LB_ampuli/
ПП: Разгледай и другите видове ампули на тази марка има и за други проблеми или просто за подхранване. :)
^ Около 1,60 е цената в моя град на 1 ампула
Да не ходиш често вързана, че те боли скалпа?
Сигурна ли си, че проблемът не е само външен? Може да ти липсват витамини, да не пиеш достатъчно вода или стрес...
Аз ще ти препоръчам на доктор тайс шампоана. Той е лечебен и това е единствения шампоан, от който НЕ ми пада косата(даже се сгъсти бих казала и изглежда добре) А иначе ампули и масла ползвай!
Да не ходиш често вързана, че те боли скалпа?
Сигурна ли си, че проблемът не е само външен? Може да ти липсват витамини, да не пиеш достатъчно вода или стрес...
Аз ще ти препоръчам на доктор тайс шампоана. Той е лечебен и това е единствения шампоан, от който НЕ ми пада косата(даже се сгъсти бих казала и изглежда добре) А иначе ампули и масла ползвай!
Преди всеки ден ходех с вързана коса,но от 2-3 месеца поне,дори не съм я връзвала.
Когато я вържа и после я пусна-болииииии :Д
Благодаря на всички за съветите ^^
Ползвам арганово масло в ампулка,доволна съм.
Спрях балсама,мисля да не го ползвам поне месец и ако спре да капе,значи това е било проблема
baby_baby
01-28-2014, 10:41
http://apteka.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D 0%B8/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D 0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB/vichy