View Full Version : Дрехи втора употреба
tetrig876
01-05-2014, 13:58
Здравейте, момиче съм на 14. Купувам си дрехи предимно от втора употреба, да не кажа и че само от там. Понеже града ми е малък и тези магазини са на центъра, където винаги има много хора, се срамувам да влезна, да не би някой познат да ме види. От там ще започнат подигравки и глупости. Знам, че постъпвам глупаво и не трябва да ми пука, но..
родителите ми изобщо не са заможни- по има няма 400 лв на месец от двамата(за в малък град сме г\д ок), a от пазара една блуза примерно плюс- минус 20 лева + че няма и разнообразие. Мисля, че разбрахте защо си купувам дрехи 2-ра употреба. Та, вие купувалили сте си? Срам ли ви е или имате приятелки, които го правят?
Знам, че е глупаво :D
Здравейте, момиче съм на 14. Купувам си дрехи предимно от втора употреба, да не кажа и че само от там. Понеже града ми е малък и тези магазини са на центъра, където винаги има много хора, се срамувам да влезна, да не би някой познат да ме види. От там ще започнат подигравки и глупости. Знам, че постъпвам глупаво и не трябва да ми пука, но..
родителите ми изобщо не са заможни- по има няма 400 лв на месец от двамата(за в малък град сме г\д ок), a от пазара една блуза примерно плюс- минус 20 лева + че няма и разнообразие. Мисля, че разбрахте защо си купувам дрехи 2-ра употреба. Та, вие купувалили сте си? Срам ли ви е или имате приятелки, които го правят?
Вземи си нови дрехи.Има евтини. Може да не са маркови но са нови.
SNikolov_Rugby
01-05-2014, 14:17
Голяма работа като са втора употреба аз много пъти съм си пазарувал от килограмите. Даже по мое мнение те са по качествени от тези блузи и дънки за по 10 лева от турция и Илиенци които се късат на 2рия ден. Според мен няма за какво да се притесняваш.
Vivitu483
01-05-2014, 14:44
Обичам да си купувам шалове от там. Срещат се много интересни, докато в другите магазини са еднообразни.
DisappointedDreamer
01-05-2014, 14:50
Вземи си нови дрехи.Има евтини. Може да не са маркови но са нови.
Тоя потребител е фейк, не го слушай.
Няма от какво да се срамуваш. Аз пък доста често влизам в магазини за втора употреба, намирам ги сладки и антикварни почти :Д Не винаги можеш да намериш нещо, но в доста от тях има нови дрехи, такива които са по-разнообразни и такива, които почти не са носени.
Та, горе главата.
Ми аз имам и втора ръка, и китайски. И от двата вида съм доволна, даже не са мръднали!
bilqnavod
01-05-2014, 15:35
И кой ще ти се подиграва? Какво лошо има човек да си пазари на сметка? Аз мисля, че е готино да пазаруваш от там, можеш да намериш дрехи, които проявяват твоите стил и ексцентричност. За какво се срамуваш? Да не би другарчетата ти да са облечени по-добре от теб? Човек може да се срамува, ако няма лев в джоба и ходи да проси, ти нито просиш, нито искаш вересия, ти си го плащаш. Важното е, че не ходиш окъсана и си подменяш гардероба, за да бъдеш спретната и да не носиш едно и също. Често в такива магазини има дрехи лукс, които са почти на цени, като нови дрехи. Тях не всеки може да си ги позволи. Факта, че влизаш във втора употреба, не означава, че си втора ръка човек. Аз обичам да пазарувам там и гордо го заявявам. Не ми пука за мнението на хората!
tetrig876
01-05-2014, 16:26
ами да това е и една от причините да пазарувам от такива магазани- нещата са качествени, в по- големите магазини и често се срещат чисто нови с етикетите(от които понякога ми идва да припадна от написаните там цени :D)
Runaway11
01-05-2014, 19:45
Според мен не трябва да се срамуваш..в днешно време много хора пазаруват от такива магазини. Пък и едва ли някой ще те вини до такава степен, че се опитваш да не си в тежест на вашите. :)
IcyHeart
01-05-2014, 20:46
Няма от какво да се срамуваш. Имам приятелки, които най-спокойно си разказват какво са пазарували от там. Аз лично не съм, но не намирам нищо лошо в това. Ако някой ти се подиграва за нещо такова, това си е избиване на комплекси, въобще да не ти прави впечатление ;)
sramejlivkaa
01-05-2014, 22:52
a от пазара една блуза примерно плюс- минус 20 лева
Има и по-евтини за по 5-6 лева. :)
heartshapedbox
01-05-2014, 22:54
И аз пазарувам от килата чат-пат, има много интересни неща понякога. Няма нищо срамно :)
Runaway11
01-06-2014, 18:04
Има и по-евтини за по 5-6 лева. :)
И по-добре да ходи с парцал за 5 лв, отколкото да си вземе за по-малко дори по качествена дреха ;?
Vivitu483
01-06-2014, 18:09
И по-добре да ходи с парцал за 5 лв, отколкото да си вземе за по-малко дори по качествена дреха ;?
+ аз бих предпочела да си взема нещо от Мания, отколкото от пазара.
dqvolcheto9
01-08-2014, 11:33
Въобще не трябва да се срамуваш.Първоначално и аз бях така малко настроена - ''ами ако ме види някой дрън дрън'',но си накупувах сумати работи и всеки ден с различно и ме питат откъде ми е и тн. и не могат да повярват ,че е от втора употреба и искат да ги водя с мен и те да си купят ..И на какви работи съм попадала-имам бутикова рокля,шалче нa Lv,намерих си портмоне Gucci..мн хубави суитчери и тн..И както каза момичето преди мен -предпочитам да нося нещо от Манията,отколкото някакъв парцал от пазара или някой лев,който след първото обличане ще бъде на цидило вече. :))
brokensky
01-20-2014, 18:26
Ами не мисля, че има за какво да ти се подиграват.Аз лично не пазарувам от такива магазини, понеже нямам търпението и умението да търся из цели купове дрехи, за да намеря нещо хубаво.Но имам познати, който са пазарували от такива магазини и са намирали много хубави неща :) .
Въобще да не ти пука. Не е важно откъде си купуваш дрехите, а как ги съчетаваш ;) Това откроява хората със стил, от тези които просто следват сляпо марките.
Ако твоите приятелки супер много държат на марките, спокойно можеш да им кажеш, че във вторите употреби се намират модели на Bershka, Zara и подобни. А най-забавното е, че често се намират колекции, които не се внасят у нас :D
Така че спокойно си пазарувай и да не ти пука. Марката е временна, но стилът е вечен.
Няма от какво да се срамуваш, нищо лошо не е :)
Че какво пък срамно? Дрехите там са истински съкровища и са уникални. Намирам ги наистина за сладурски, наред с магазините, в които се продават нови. Не винаги можеш да намериш нещо интересно, но пък аз обичам винаги да се ровя 2 часа :D:D
Мисля, че хората като чуят втора употреба си представят прашасал магазин с гадни и мръсни дрехи вътре. Всъщност си зависи от магазина - има такива, в които обстановката е неприятна, но има и такива, които са си 1:1 с нормален магазин. Почти целия ми гардероб се състои от дрехи втора ръка - хубави,качествени, евтини, удобни. Когато казах на мои познати те отказаха да повярват, че дрехите, които нося, са 2ра употреба. :D Дори и да мога да си позволя блуза за 20 лв от пазар/мол/бутик, аз предпочитам да си взема 10 блузи 2ра ръка за 20 лева. По-евтино, а и най-важното, по-качествено. :D тъй че не виждам нищо срамно в това да се пазарува в такива магазини. То донякъде и нямаме избор, имайки предвид боклуците, с които е залят пазара.
+
Melodies
04-19-2014, 20:36
Имам много дрехи втора ръка и не се срамувам. Има голямо разнообразие на разумни цени и е качествено. Щом ти харесват лошо няма. Какво ти пука за незначителното мнение на някакви мастии, които сляпо се водят по модните тенденции, вместо да изградят собствн стил. Изправи се срещу тях и им кажи: "Аз може и да нося дрехи от втора употреба, но не съм втора категория човек, за разлика от други.".
Anastasiq5910
04-26-2014, 18:30
+++
Не мися, че има нещо срамно. Аз също си купувам от такива магазини, при това доста често нещата са по-качествени от това което се предлага на нашия пазар. Има и много онлайн магазини за дрехи втора употреба. Аз лично съм пазарила от http://dve.bg/. Продават много хубави неща, някой са нови с етикет, а на цена като за килограм ;)
http://dve.bg/ разгледай тук ;)
Доста често като влизам в такива магазини виждам маркови дрехи от НМ и ЗАРА..
Аз смятам, че няма от какво да се притесняваш. Имам много приятелки, който пазаруват от second hand. :)
buffynka_98
09-01-2014, 13:49
Няма нищо срамно. Във втората употреба съм намирала чисто нови дрехи с етикетите и то маркови за по 2-3 лв, а в мола са по 70-80. Другото предимство на втората употреба е качеството, което притежават дрехите. Минавали са през пералня и сушилня и ако са щяли да се свиват, са се свили и по този начин няма да се чудиш ама това сега ще ми стане ли след като го изпера. Хубаво е, че хем подновяваш гардероба си, хем го правиш с по-малко пари. :)