Влез

View Full Version : Боя за коса :р

RedPineapple
01-06-2014, 10:59
Здравейте! Купих си наскоро розова боя за коса и съм решила да си правя омбре с нея. :D Искам да попитам обаче дали може вместо окислител да сложа балсам за коса? о.О Изгледах няколко клипчета, където в полуперманентна боя слагат балсам и я нанасят с ръце и мисля, че и на мен така ще ми е по-лесно, отколкото ако нанасям боята с четка. Който има опит с такъв вид боядисване моля да помага. :)

carlabd
01-06-2014, 11:46
Ами според мен няма смисъл да си гориш косата с боя за едно омбре, защото после адски много се изтощава косата в краищата, личен опит, защо не пробваш с нещо друго като например степче, сега много ги ползват тия
Една приятелка преди време си направи розово омбре със степче :D ... много сладко седеше
Друг вариант е да пробваш с шампоан за оцветяване,ако намериш розов :D ;)

SomethingFresh
01-06-2014, 12:39
Ами принципно омбрето наистина гори косата. Друго е да си боядисаш САМО краищата. Тогава вече зависи какъв е естественият цвят на косата ти. Ако си руса нямаш никакъв проблем даже можеш и сама да се боядисаш, ако имаш опит, но ако си тъмна трябва да се изсветлява иначе просто няма да се получи ярко розово, а ще стане отмито и незабележимо. За изсветляването ти препоръчвам да идеш при специалист, трудно е в домашни условия, поне за мен :)

RedPineapple
01-06-2014, 12:55
Руса съм и косата ми хваща много лесно цвят. Реших с боя, защото специално тази съм я ползвала и съм доволна, с някакви масла е и не гори много косата.
Сестра ми и кучето ми (колкото и странно да звучи :D) ги правих със степче наскоро, но става много бледо и по-скоро червеникаво отколкото розово и за това се отказах.

MaLkaTa_LaDy
01-07-2014, 07:32
Не можеш вместо окислител да сложиш балсам. Това звучи просто нелепо.

Hayashi
01-07-2014, 17:09
Ако си руса защо изобщо ти е окислител? Той е, за да ти изсветли косата, но ако си руса по принцип е безсмислено да си я гориш.