PDA

View Full Version : :S

kozmet786
01-06-2014, 14:40
Здравейте, на 14 съм(тази година ще ставам на 15 :D) и съм някаква маниячка на тема козметика- гримове, разни продукти за коса, за кожата и лицето. Направо обожавам козметиката! Не съм срещала такова момиче като мен :D
Постоянно гледам всякакви козметични блогове, чета, обичам всичко свързано с козметиката! А любимия ми магазин- естествено е дм.
Чудя се вече дали съм окей, `щото на тая възраст аз не съм срещала такава "маниячка" като мен, ако мога така да се нарека. Само и единствено ме спират средствата за купуване на козметиката.. досещате се, че не сме богати- 600-800 лева месечно от двамата ми родители. Събирам си и много се кефя. Майка ми и баща ми знаят само за някои от продуктите.. засега
и се чудя да си направя козметичен блог, но съм много малка, кой ще повярва на нещата, които пиша на някакъв 14 годишен келеш -.-
Е, очаквам коментари

CoockieMonster
01-06-2014, 15:17
Аз също съм луда по тая тема. Разбира се, не мога да си позволям моливи за по 20 лева. И аз като тебе си събирам пари и си купувам разни работи. Няма как да рабереш дали блога ти ще пожъне успех, ако не опиташ. От опит глава не боли :) Ако се навиеш да направиш блог, пусни го тук, да го четеме :)

sunshine :**
01-06-2014, 15:28
Хаха все едно аз съм пуснала темата 8-) ами естествено като те влече защо да не опиташ ? Аз също винаги съм искала, но просто нямам достатъчно време, което да му отделям.

mycel
01-06-2014, 15:45
Хаха, аз също се кефех на козметики като теб, но замисляла ли си се за токсичните химикали и петрола, с който са натъпкани лъскавите маркови флакончета и на които се прави мегаголямата реклама, на която се връзваш, и които всъщност ти правят ебати демиджа? ;) Съставките в козметиките съвсем не са безвредни, а ти е*ават майката на кожата. Вземи прочети малко.

Mary_Jane_69
01-06-2014, 15:47
Терапевт.

kozmet786
01-06-2014, 16:11
^много забавно
та, mycel наскоро започнах наистина много да чета за съставките и тъй като най- много ползвам фдт, възможно ли е някой да ми препоръча хубав, КАЧЕСТВЕН, който да съдържа максимално по- малко вредни съставки. Сега ползвам афинимат-а и прочетох някои съставки, които въобще не ми се харесаха!

sunshine :**
01-06-2014, 16:53
^много забавно
та, mycel наскоро започнах наистина много да чета за съставките и тъй като най- много ползвам фдт, възможно ли е някой да ми препоръча хубав, КАЧЕСТВЕН, който да съдържа максимално по- малко вредни съставки. Сега ползвам афинимат-а и прочетох някои съставки, които въобще не ми се харесаха!
Все още не съществува такъв.

Dam Yeo Wool
01-06-2014, 17:25
И аз съм маниачка,но по-скоро маниачка по най-добър външен вид - козметика,пластични операции.
За съжаление не мога да имам всичко,но се опитвам да се поддържам,козметиката е на първо място!

Мисля,че това което ще кажа ще ти хареса:

Чух,че в Япония и Корея имало някакъв нов “вълшебен“ ББ крем - като ги знам техните кожи,вълшебен
си е за нас,та излязъл и на пазара в Европа,до колкото знам и в България го има,аз го търся.

А за блога,направи си - на колко си,това не е от значение след като си разбираш от козметика.

kozmet786
01-06-2014, 17:26
съществува с ПО- МАЛКО вредни съставки, не като тоя афинимат-а пълен с едни от най- вредните. Говоря за тези по- скъпите и медицинските, но точно от кой не знам и затова питам

Runaway11
01-06-2014, 17:56
Най-добре не си купувай фдт, а инвестирай в коректор - катрис или лореал. Не е хубаво да си слагаш фдт на тази възраст - казвам ти го от личен опит. Аз слагах по едно време много бб крем и лицето ми стана много по-зле ;) Иначе няма лошо, но гледай да се контролираш с тази мания - защото може да си похарчиш парите за неща от които въобще не се нуждаеш...направи си списък и виж реално кое ти е нужно и кое не - недей да си харчиш парите за неща, които после само ще седят и ще се развалят ;)

kozmet786
01-06-2014, 18:02
Да, аз не си купувам нещо, което не ми трябва и няма да използвам.
Знам, че съм малка, но просто тена ми изобщо не е равен и сега зимата някакви червени петна и лунички, които не харесвам, а да не говоря околко устата ми какво е- някакъв странен цвят, който може би никой коректор не може да оправи.. ужас

mycel
01-06-2014, 21:11
Сега.... аз също ползвам фондютен, НО!.. с мярка. Ползвам на Виши. Не е идеален откъм състав, но има значение начина, по който се ползва. За дневен грим е повече от препоръчително да не се нанася на цялото лице, само в случаи на пълна липса на чисти участъци. Погледни хубаво кожата си в огледалото. Обзалагам се, че като цяло е добре, просто имаш разни дребни дефектчета, които те дразнят. ;) Ако е така, нямаш нужда да нанасяш на цялото лице, а само на проблемните участъци. Вземи си фондютен който максимално да се прелива с тена ти на лицето. Нанасяй по няколко капчици и размазвай с пръсти, докато не се прелее идеално с другата кожа. Задължително нанасяй като основа за грим някой хубав крем за лице, гледай му състава. Нанеси няколко капчици фдт под очите (ако имаш сенки), на носа, около ъгълчетата на устните и където сметнеш за необходимо. Тайната на хубавия грим е в малкото количество - малко и на място. Поне аз така мисля. В този случай вредата от фондютена е минимална. И вечер задължително РАЗГРИМИРАНЕ с подходящ дегримьор и след това измиване с целулозна гъба и лека пяна за лице. В противен случай на сутринта ще се събудиш с пъпки и черни точки.

AliceSw
01-06-2014, 21:15
^пълни простотии пишете, ама и не мислите...айде да видя на луничава кожа, как ще нанесеш фон дьо тен без да се вижда...

anonymous708973
01-06-2014, 21:45
И аз съм маниачка,но по-скоро маниачка по най-добър външен вид - козметика,пластични операции.
За съжаление не мога да имам всичко,но се опитвам да се поддържам,козметиката е на първо място!

Мисля,че това което ще кажа ще ти хареса:

Чух,че в Япония и Корея имало някакъв нов “вълшебен“ ББ крем - като ги знам техните кожи,вълшебен
си е за нас,та излязъл и на пазара в Европа,до колкото знам и в България го има,аз го търся.

А за блога,направи си - на колко си,това не е от значение след като си разбираш от козметика.

Ти сериозна ли си?
ББ кремове има от две години сигурно, а чисто корейските марки сме споменавали стотици пъти.

Толкова ти е интересът.

anonymous708973
01-06-2014, 21:47
^пълни простотии пишете, ама и не мислите...айде да видя на луничава кожа, как ще нанесеш фон дьо тен без да се вижда...

А защо не?
Аз съм с доста луничав нос и ми се получава колкото и на всяка друга мадама без лунички.

AliceSw
01-06-2014, 22:46
защото си с луничав нос, не с луничаво лице, нищо общо няма...

Dam Yeo Wool
01-06-2014, 23:03
Ти сериозна ли си?
ББ кремове има от две години сигурно, а чисто корейските марки сме споменавали стотици пъти.

Толкова ти е интересът.

Знам,че има ББ кремове отдавна,но говоря за НОВ чети преди да критикуваш.

anonymous708973
01-07-2014, 05:51
защото си с луничав нос, не с луничаво лице, нищо общо няма...

Обясни, де. Защо луничавите да не могат да носят добре сложен фон-дьо-тен?
Ема Стоун да не би да излиза с чисто лице пред обективите?

mycel
01-07-2014, 10:28
BB крем и фондютен е почти едно и също. Това е просто търговски трик. Фондютенът може да стои по хиляди различни начини, зависи как се нанася...

AliceSw
01-07-2014, 10:33
ь За дневен грим е повече от препоръчително да не се нанася на цялото лице, само в случаи на пълна липса на чисти участъци. Погледни хубаво кожата си в огледалото. Обзалагам се, че като цяло е добре, просто имаш разни дребни дефектчета, които те дразнят. ;) Ако е така, нямаш нужда да нанасяш на цялото лице, а само на проблемните участъци.

за това изказване става дума...на луничава кожа, ако го слагаш само на места, ще изглеждаш като далматинец...

kaRamella
01-07-2014, 11:23
Зависи колко тъмни са самите лунички. Самата пигментация играе роля тук.
И разбира се какъв продукт ще ползваш.
Слагала съм фон-дьо тени на M.A.C. и повярвай .. все едно имам влажна боя.. толкова са тежки и покриващи.. НО пак си зависи от самите лунички.

kozmet786
01-07-2014, 12:09
Имам лунички само по носа. Знам как се нанася фдт, не слагам по цялото лице в никакъв случай, само по проблемните участаци- бузи, около устата, под очите и носа.. това е. Почиствам си лицето с гел и тоник 2 пъти на ден(сутрин и вечер) и крем след това.
И не, бб крема и фдт-а са различни! бб крема е къде, къде по- лек и е само за изравняване на тена, слабо!
И все пак искам да ми предложите някой фдт, който е с по- малко вредни съставки от тези на лореал, макс фактор, нивеа, гарниер и ревлон.

AliceSw
01-07-2014, 13:41
И не, бб крема и фдт-а са различни! бб крема е къде, къде по- лек и е само за изравняване на тена, слабо!

ми не, бб кремчетата не са кремчета за изравняване на тена, справка - медицинска бяла козметика, почти всяка марка има подобна серия и далеч не е толкова тъмно и плътно като бб кремовете...

baby_baby
01-07-2014, 13:47
И аз съм луда на тема козметика и щом ти харесва толкова направи си блог какво лошо има

seek&destroy
01-07-2014, 14:26
Зависи колко тъмни са самите лунички. Самата пигментация играе роля тук.
И разбира се какъв продукт ще ползваш.
Слагала съм фон-дьо тени на M.A.C. и повярвай .. все едно имам влажна боя.. толкова са тежки и покриващи.. НО пак си зависи от самите лунички.

Няма влажна боя, а Блажна.

kaRamella
01-11-2014, 11:05
Благодаря за поправката : )

Зайче..
01-11-2014, 11:17

фдт на m.a.c. наистина са доста покривни и тежки, но ако си сложиш малко и отдолу имаш основа (аз дори използвам един крем на clarins вместо основа) изобщо не стои зле. Моя е на m.a.c. и в началото, докато се науча, че трябва да слагам съвсем малко си правих едва ли не маска на лицето, обаче като свикнеш да си слагаш нормално количество си е екстра.