Влез

View Full Version : Как би изглеждал живота, който искаш да живееш?

tori
01-11-2014, 07:41
За тази темичка ме вдъхнови въпрос в ask.fm и напълно осъзнавам, че звучи някак странно.

Вие как си представяте „перфектният живот“, сами или ако не, то с кого? Разкажете на дълго и широко къде бихте искали да живеете, с кого, домашните любимци, събиранките с приятели даже, дори кола ако ви се стори добре. Ако искате, дори и работата, която искате да работите споменете. Ако щете даже и за купоните, които искате да правите след време, обяснявайте. Разкажете ми за вашата представя за твърдението по-горе.

С темата, общо-взето, задоволявам любопитството си. Не правя статистики или нещо подобно. Обещавам да отговоря и аз след... знам ли, някакво време. Благодаря.

mimsssssss
01-11-2014, 08:01
Интересна тема, определено :)
За никакви материални неща няма да давам описание, по простата причина че каквото съм искала, го имам вече - говоря от към книги, техника, дрехи, обувки, боксова круша и т.н. разбираш.
Искам да пътувам. Искам работата ми да е свързана с пътуване и ако може да е в компанията поне на още един човек. Искам да говоря чужди езици толкова добре, колкото възможно. Искам да се срещам с хора от други народности, да мога да опитам различна храна, да се докосна до различна култура.
Преди исках стабилна работа, хубава кухня в която да си готвим, четири деца, поне две кучета. И изведнъж когато се сринат всички тия мечти и човека, с който си искал да градиш точно този живот - срива се и мечтата. Пренастройваш се. Започваш да се питаш какво си ти без този човек... И какво искаш сам за себе си.
Ми може би е това - не искам да се задържам на едно място, с едни хора, в една обстановка. Разбира се, все някога искам да изградя семейство, но да речем след десет години минимум, не по-рано.

tori
01-11-2014, 09:04
Радвам се, че харесваш темата. ^.^

an7raks
01-11-2014, 09:46
1. Семейство, когато наближа 30-те
2. Интересна и динамична работа. Пилот, автомобилен състезател, спасителните служби, пожарникар, абе нещо, което да ме държи далеч от бюра.
3. Къща някъде в планината или на морето.
4. Възможност за пътувания.
В тоя ред на важност.
Де да ставаше всичко с искане... :D

tori
01-11-2014, 09:58
Представям си малък апартамент или къщичка, в която живея с приятеля си. Местенцето ни е обзаведено по наш вкус, бъкано е със снимки, сувенири и общо-взето неща, които сме си подарявали един на друг. Бих искала да имаме домашни любимци. Също искам да сме близо до семействата си и да може да се виждаме с тях колкото е възможно, по-често. Искам приятелите ни да са постоянно вкъщи за карти или кафе - точно както и сега, да не мога да ги изритам въобще. Искам да имам възможност да пътувам, да опитвам различни видове храни, да се запознавам с нови култури. Предпочитам да не съм самичка, но и самичка е окей.
По-нататък, когато порасна малко (доста) по-голямо Тори, бих искала да се видя с пищящи дечурлига.
Общо-взето искам да бъда щастлива и да имам време за хората, които обичам.

paradosou
01-11-2014, 12:04
Като начало - следване в чужбина (изпълнено с тонове нова информация, практика на стабилно ниво и много свежи запознанства). Не защото България не може да предложи качествено образование; просто навън се сблъскваш с по-различен тип култура, имаш шанса непрекъснато да срещаш хора от други националности и отделно вникваш в начина на мислене на местните (ако поискаш и ако правиш крачки към навлизане в новото общество ест; за никого не е тайна, че си има хора, които живеят почти изолирано). Определено ми се занимава с изследване на човешките реакции на профи ниво. От поне няколко години имам и още едно желание - един ден, когато опитът ми няма да бъде пренебрежимо малък :D, да допринеса да се повиши качеството на образованието. Дали тук, или в коя да е страна - няма значение, навсякъде необходимостта е налице :д.
За себе си искам разнообразие. Повече приятели, ново смахнато хоби, което да ме поглъща, хармонична връзка... много неща искам. За домашните любимци... знам ли, винаги са ми били слабост, ама ще си взема животинка само ако съм сигурна, че пространството ще й е достатъчно и ще си живее царски, като в природата. Не си се представям с повече от 2 хлапета; би било прекрасно, ако са момчета (може и близнаци). С таткото в никакъв случай няма да ги глезим прекалено, ноо няма да сме и сурови 8-).
Оо, пропуснах, че ми се пътува. Не постоянно - просто да мога да си го позволя поне в по-голямата част от случаите, когато ми хрумне.

В пълноценния живот не липсват нито предизвикателства, нито разочарования, нито 'катастрофи'. Те могат да бъдат и двигател, и проверка на волята. Всъщност обикновено се сливат; хубаво е да го знаеш и да се възползваш по оптимален начин.
Ако се сетя още нещо, бих го добавила :).

DisappointedDreamer
01-11-2014, 12:33
Живяла съм в 4 различни страни, пътувала съм доста, но само в Европа. Искам да видя Азия, защото културата и историята им са ми страшно любими. Бих искала да прекарам няколко месеца от живота си в някоя азиатска страна, да речем 3-4 максимум. Да преподавам например английски, да се мъча да говоря езикът им, да кача 10 килограма, ядейки храната им.

Но не искам да продължа да пътувам и да се местя повече. Искам да си събера нещицата, да се установа някъде. Представям си апартамент, много простичък всъщност. Не съм мислила за стаи, но искам голямо легло с много възглавници и пухкави одеала. Искам стени с маслени картини, черно бели фотографии и полици с много книги. Искам да се будя до човек, който се интересува от всичко и всички наоколо; който гони не само академични цели, а се стреми да разбира човешкия характер и мотивите зад постъпките му. Човек, който знае, че съм далеч от перфектна, но който въпреки това е избрал да живее с мен. Да си готвим хубави неща, докато слушаме музика, полу облечени, разрошени и просто себе си. Да си имаме сива, черна или бяла котка, която да ми скача на гърдите рано сутрин. Да пием студена Старопрамен или червено вино. Да изпушим по една цигара в 2 часа през нощта, мълчейки.

Да създадем и изживеем една своя вечност.

Искам да работя някъде и да си докарвам сносни пари. Не искам да съм богата. Не искам работата и колегите ми да се безупречни - искам постоянни предизвикателства. Да ходя сама на кино, да се сгуша в седалката, и да пия така омразната ми Кока-кола. Да се видя с приятелка, да изпием по едно невероятно кафе, да посетим някоя дискотека. Да се съберем маса народ, да се преплитат гласовете на всички. Да се изпокарам с най-добрата си приятелки, да се видим в 10 вечерта, да се спогледаме и засмеем, да отидем на някой бар.

Да си виждам братчето постоянно. Да се събираме семействата.

heartshapedbox
01-11-2014, 12:59
Искам да се будя до човек, който се интересува от всичко и всички наоколо; който гони не само академични цели, а се стреми да разбира човешкия характер и мотивите зад постъпките му. Човек, който знае, че съм далеч от перфектна, но който въпреки това е избрал да живее с мен. Да си готвим хубави неща, докато слушаме музика, полу облечени, разрошени и просто себе си. Да си имаме сива, черна или бяла котка, която да ми скача на гърдите рано сутрин. Да пием студена Старопрамен или червено вино. Да изпушим по една цигара в 2 часа през нощта, мълчейки.

Колко красиво.
Накара ме да се обадя на мъжО и да му кажа колко го обичам и колко ми е специален. <3
Благодаря, че го написа.

Checksum
01-12-2014, 09:08
Мислих, мислих, ама животът, който живея, си ми харесва.

Mary_Jane_69
01-12-2014, 09:56
#подайhummer-атам.

Ще стана интериорен дизайнер, ще карам Хамър и мъжа ми ще е задължително програмист, ако не-архитект.
Брат близнак на Хари Лойд и тря да сме с що-годе еднакви характери :/
И ще имам и куче
и коте
и 1 син.
И хамър, да.

veilside88
01-12-2014, 10:47
1. Семейство, когато наближа 30-те
2. Интересна и динамична работа. Пилот, автомобилен състезател, спасителните служби, пожарникар, абе нещо, което да ме държи далеч от бюра.
3. Къща някъде в планината или на морето.
4. Възможност за пътувания.
В тоя ред на важност.
Де да ставаше всичко с искане... :D

И аз така :) ..

supersonic0
01-12-2014, 10:47
Живяла съм в 4 различни страни, пътувала съм доста, но само в Европа. Искам да видя Азия, защото културата и историята им са ми страшно любими. Бих искала да прекарам няколко месеца от живота си в някоя азиатска страна, да речем 3-4 максимум. Да преподавам например английски, да се мъча да говоря езикът им, да кача 10 килограма, ядейки храната им.

Но не искам да продължа да пътувам и да се местя повече. Искам да си събера нещицата, да се установа някъде. Представям си апартамент, много простичък всъщност. Не съм мислила за стаи, но искам голямо легло с много възглавници и пухкави одеала. Искам стени с маслени картини, черно бели фотографии и полици с много книги. Искам да се будя до човек, който се интересува от всичко и всички наоколо; който гони не само академични цели, а се стреми да разбира човешкия характер и мотивите зад постъпките му. Човек, който знае, че съм далеч от перфектна, но който въпреки това е избрал да живее с мен. Да си готвим хубави неща, докато слушаме музика, полу облечени, разрошени и просто себе си. Да си имаме сива, черна или бяла котка, която да ми скача на гърдите рано сутрин. Да пием студена Старопрамен или червено вино. Да изпушим по една цигара в 2 часа през нощта, мълчейки.

Искам да работя някъде и да си докарвам сносни пари. Не искам да съм богата. Не искам работата и колегите ми да се безупречни - искам постоянни предизвикателства. Да ходя сама на кино, да се сгуша в седалката, и да пия така омразната ми Кока-кола. Да се видя с приятелка, да изпием по едно невероятно кафе, да посетим някоя дискотека. Да се съберем маса народ, да се преплитат гласовете на всички. Да се изпокарам с най-добрата си приятелки, да се видим в 10 вечерта, да се спогледаме и засмеем, да отидем на някой бар.

Да си виждам братчето постоянно. Да се събираме семействата.

Ее тва е много яко ! :д

Ivaaaaa
01-12-2014, 17:20
животът, които бих искала да водя за съжаление, никога, ама никога не би станал реалност. ноо :/. от малка съм запалена по ските. би ми се искало да бях записана някъде да ставам професионална ски бегачка или пък биатлонистка. да съм постоянно някъде на високопланински лагери. съотборничките ми да се превърнат в мое второ семейство. да натоварвам толкова тялото ми, че да усещам 'онази' физическа болка. искам да прекарам целият си живот, отдадена на ските и усъвършенстване на уменията ми в стрелбата и техниката на ски бягане. да съм толкова добра, в това което правя (защото аз бих била...това е най-голямата ми мечта), че да карам другите да ми се възхищават, така както аз сега се възхищавам на редица спортисти. в по-личен план бих била доволна от връзка със ски бегач или биатлонист, защото така бихме били повече време заедно и ще сме еднакво отдадени на нещо, което и двамата обожаваме. за деца бих помислила само в края на състезателната ми кариера (която за жените е макс 35г.). ще си родим едно бъдещо шампионче и ще остареем в някоя уютна вила в планината някъде из Швейцарските Алпи...

DisappointedDreamer
01-12-2014, 17:31
supersonic0 и heartshapedbox, радвам се, че ви усмихнах :)

nqmaznacheniee
01-12-2014, 18:09
charlie sheeeeeeen

tori
01-12-2014, 18:23
charlie sheeeeeeen
Чарли Шийн хез гат ъ уини, дат хи ловс ту шоу. Бич.

Ivaaaaa
01-12-2014, 20:59
charlie sheeeeeeen

:lol:

Aleksandra_93
01-14-2014, 17:13
charlie sheeeeeeen

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NeutralMilkHotel
01-14-2014, 19:16
Аз вече живея живота, който искам да живея.
Има още много хубави и лоши неща, които трябва да ми се случат, но след това може и да съм някоя друга...и вече няма да е моят живот.
Имаше един филм...Човекът разказа няколко напълно различни истории за живота си (някои тъжни, други с хепи енд), които няма как да бъдат верни заедно. Попитаха го коя е истинска. 'Всичките'....И какво значение има - във всеки случай животът му завършва по един и същи начин.

DieselBlood
01-14-2014, 20:27
1. Къща и много пари
2. Супер яка жена
3. Голям склад, пълен с марков алкохол и първокачествени пури
Какво повече му трябва на човек?

Checksum
01-14-2014, 20:47
1. Къща и много пари
2. Супер яка жена
3. Голям склад, пълен с марков алкохол и първокачествени пури
Какво повече му трябва на човек?

Регенериращи се черен и бял дроб.

seek&destroy
01-15-2014, 15:32
Хмм, харесва ми темата.

Така, в мечтите си, подчертавам мечтите, бих си се представила като един много по-различен човек с един много по-различен начин на живот от сегашния ми.
Представям си се вече завършила, започнала изключително доходоносен бизнес. Красива, с вдигната коса, официални дрехи и токчета. Огромен черен джип и голяма къща, оградена като крепост. Всяка вечер бих излизала на чаша скъпо вино с две-три приятелки в най-скъпарските заведения в града. Или сама, седнала в някой бар, отегчена в размисли и силна музика.Без мъж, без пеленачета,без спътник.Сама. Искам да живея самотно, да си позволявам глезотии и да не ме интересува колко харча и за какво. В края на деня да се прибера вкъщи, а там да ме очаква отлежало уиски, две-три линии и цигари, породиста гальовна писана. След това да ме очаква прием, вечеря все тая с изтъкнати личности. Пък ако някой ми хване окото да се отвлечем за една нощ, бурен и разтърсващ секс, без чувства,само емоции.
Общо взето всичко ми се върти около парите.

Хаха, сега като го прочетох накрая колко е може би глупаво за 19годишна, но пък какво нали в тази тема мечтаем Д:. Разбира се, за да се случи трябва да се потъпкат много принципи, много страхове, но пък ако ми се отвори шанс не бих се и замислила да пропусна тоя ^ живот.

DieselBlood
01-15-2014, 20:12
Регенериращи се черен и бял дроб.
Сарказмът е ненужен в този случай.

Mary_Jane_69
01-16-2014, 16:49
Сарказъм? Ненужен? По-скоро съвет, другото е в чакрата и колелото на съдбата!

D12Respect
01-17-2014, 18:05
Пълен купон до 35-40г, яко корви и бело, умрял в съня си щото не искам да остареем :D

Colouring
01-18-2014, 09:04
Мечтите са ми доста обичайни, но с доста специални детайли, които искам да мисе случат. ^^ Искам да завърша и да си намеря доходна работа, която да работя добре и професионално. Искам да си остана тук, в България, но да мога да си позволявам да пътувам многомногомного навсякъде. Искам да намеря човече, до което да се събуждам всеки ден с усмивка. Искам да прекарваме много безсънни нощи в разговори и да си поспиваме до късно на следващия ден. Искам да пием чай преди заспиване. Искам да си готвим. Искам да разкарваме кучето ни заедно в парка (да, задължително ще имаме голямо куче... хъски или акита, не знам :Д). Представям си живота ни ни в апартамент всъщност, защото не мисля, че това с голямата къща и двора би се сбъднало тук, особено в голям град. Обаче задължително с голяма библиотека. И много ще пътуваме! Трябва да завзема поне 5 от 7-те континента. :Д (Лооол... мечти, мечти!) Ще отидем в Австралия задължително! Ще обиколим и Европа. И Тайланд, и Индия. Да, Индия, задължително искам да посетя Тадж Махал. <3 И на север ще отидем. Много на север. А като се наобикаляме ще си народим 2-3 дечица. Много искам да зарадвам родителите си с внучета, когато стане време.))) ИИИИ ще си остареем.. ии да. Ама искам да си прекарам старините на някое спокойно място. Много ми се живее в дървена къща насред нищото.

/Не съм мислила затова досега, но всичко си дойде отвътре изведнъж. Обаче много интеесно, че говоря в 1л, мн. число през цялото време. Явно най-голямото ми желание от всички е просто да си намеря човек, с когото да слея всичко свое.

CoockieMonster
01-18-2014, 11:15
Пълен купон до 35-40г, яко корви и бело, умрял в съня си щото не искам да остареем :D

Човек със аватар на велик българин да говори как иска да шиба кока и около него само курви, и то до 40 години така?

nqmaznacheniee
01-18-2014, 11:41
хаха, че каква е връзката между двете :D

GangstGirl
01-19-2014, 17:36
Да пътувам с кола, може сама, може с любимия ми човек, без да имаме определена дестинация, просто да спираме от град в град, да пушим и да се обичаме.
Ако това стане след време, даже за 1 месец само, до края на живота ми ще съм доволна и ще се заровя в някоя работа на бюро от 8 до 5.

trabi_bs
01-19-2014, 18:49
Яко в пандиза

tori
01-20-2014, 11:47
Яко в пандиза
Няма лошо. Убий някого и дерзай.

Само минавам
01-20-2014, 12:18
За тази темичка ме вдъхнови въпрос в ask.fm и напълно осъзнавам, че звучи някак странно.

Вие как си представяте „перфектният живот“, сами или ако не, то с кого? Разкажете на дълго и широко къде бихте искали да живеете, с кого, домашните любимци, събиранките с приятели даже, дори кола ако ви се стори добре. Ако искате, дори и работата, която искате да работите споменете. Ако щете даже и за купоните, които искате да правите след време, обяснявайте. Разкажете ми за вашата представя за твърдението по-горе.
Къде - няма значение.
С кого - с най-сладкото момче, което съм виждал някога: Kevin Johio Lucas Rehn Eires, a.k.a Yohio. http://picbg.net/u/28497/28845/356279.gif
Как - с няколко милиона евро в банковата сметка.
Да имам тия две неща, пък останалото ще се нареди от самосебе си.

tori
01-20-2014, 12:46
Успех тогава. ^.^

DarknessAngel
01-20-2014, 19:22
Да правя това което харесвам-а именно да рисувам, да продавам и да имам и някакви постоянни доходи, да мога да се издържам, да си купя жилище след известно време и да си взема куче.