Влез

View Full Version : Кандидатстване след 7 клас. Подреждане на училищата

ivcho2000
01-12-2014, 15:58
Здравейте. Имам следния проблем: В момента съм 7 клас и уча супер здраво. Ходя на курсове всяка седмица, пиша си домашните абе изобщо гледам да съм изряден. Проблемът е, че майка ми иска да кандидатствам за училище, в което аз въобще не искам да ходя. Всеки път, когато и го казвам, тя избухва. Мисля, че не е честно да се труда цяла година и накрая да отида в училище, което не ми харесва. Затова искам да попитам ученикът или родителят определя желанията (Нали на изпита има 1 желание, 2 желание, 3 желание и тн.), където посочваш къде искаш да влезеш.
Примерно
1 Желание - Английска
2 Желание - Немска
и ако не те приемат в 1 желание те изпращат към 2 желание и т.н
Моля някой, който е правил изпита да каже дали може аз сам да си избера в кое училища да хода, без майка ми да се намесва. Благодаря предварително.

Lilanda
01-12-2014, 16:14
Изборът си е изцяло твой. Това, че майка ти е решила, че ти трябва да учиш някъде, не значи, че ти ЩЕ учиш там. Ще е хубаво обаче да се разбереш с нея...

Аз като кандидатствах исках помощ от майка ми за решението..Колебаех се между две гимназии..Тя ме насочи и ми каза сама да избирам..Хубаво ще е някой да налее малко разум в главата на твоята и тя да направи същото..В крайна сметка ти ли ще го учиш това или тя?

ivcho2000
01-12-2014, 16:38
Точно така. Мислим еднакво. Де да имах майка, която да ме разбере :(. А конкретно как става записването на желанията. Онлайн или на някакъв лист. Трябват ли подписи от родител и т.н

anonymous895156
01-12-2014, 16:53
Попълва се лист и трябва да се подпише родител или настойник. Когато кандидатствах, сестра ми беше с мен и тя се подписа, не й направиха проблем.
Предполагам, че майка ти иска да те праща в СМГ или нещо подобно, докато ти - не... Трябва да уважи твоето решение, но ако това, в което те убеждава, е просто да отидеш в хубава гимназия, а не в квартално соу - послушай я. Така наречените елитни училища не са само математически, има за всякакви интереси; освен това, доколкото разбирам, се очаква да имаш висок бал. Можеш да й кажеш, например, че ще кандидатстваш в училище като Класическата/1АЕГ/НПМГ/ТУЕС/Немската гимназия, едва ли ще бъде разочарована.

IcyHeart
01-13-2014, 07:15
Опитай се да поговориш спокойно с нея. А всъщност в кое училище искаш да влезнеш?

SunT
01-13-2014, 21:54
Струва ми се, че щом е толкова надъхана да те прати в определено училище, едвали ще те остави сам да си попълваш заявлението :D А и, както Димитър каза, иска се подпис на родител. Най-добре си се разбери с нея.
Иначе, подредбата на уилищата е по реда, в който ги искаш - ако искаш в Английската, но има шанс да не ти стигне бал за там, след нея пишеш следващата гимназия, в която би искал да учиш и тн.

Баща Ти
01-14-2014, 07:25
Не предлагайте ТУЕС!!!