Влез

View Full Version : Безамонячни бои

pressiana
01-12-2014, 16:49
Нищо не разбирам от бои, досега не съм се боядисвала. Косата ми изсветля сама с времето, сега е тъмноруса с меден оттенък, в корените е по-тъмна. Искам да се направя кафява, но не искам да рискувам с трайна боя, затова смятам да пробвам безамонячна, като се надявам после да се отмие, за да не ми се налага да я поддържам така, т.е. просто искам малко разнообразие и не ми се рискува с нещо трайно. Можете ли да ми препоръчате марка боя? И също така - 2 кутии ли да си взема, тъй като косата ми е почти до кръста, или може с една? :)

joannalof
01-12-2014, 17:10
Аз последно ползвах Олиа,която е безамонячна,но е доста издръжлива.Вече 1 месец цвета ми стои/отми се леко/ и започнаха да ми израстват корените.Но като цяло не ми увреди косата.
Друга безамонячна съм ползвала на Палете - http://titantrade-bg.com/img/ProductImages/palettecolorglossallshades.jpg
Тя се отмива за 2 седмици някъде и не ми увреди косата.От нея ще ти трябат 2 кутии,защото е малко количество.Едната кутия е 3лв и малко.

pressiana
01-12-2014, 17:46
А Олиа-та дали ще се отмие напълно, защото май съм по-скоро за нея? И от нея само една кутия ли ми трябва? Иначе мерси много за отговора :)

JoLLiE92
01-12-2014, 18:03
Аз последно ползвах Олиа,която е безамонячна,но е доста издръжлива.Вече 1 месец цвета ми стои/отми се леко/ и започнаха да ми израстват корените.Но като цяло не ми увреди косата.
Друга безамонячна съм ползвала на Палете - http://titantrade-bg.com/img/ProductImages/palettecolorglossallshades.jpg
Тя се отмива за 2 седмици някъде и не ми увреди косата.От нея ще ти трябат 2 кутии,защото е малко количество.Едната кутия е 3лв и малко.
Кое те кара да мислиш, че Палете е безамонячна?
И аз (нищо лично) не бих си сложила на косата нещо за 3лв. :)
Пробвала съм Кастинг, в момента даже са на промоция този месец и са страхотни. И аз мисля да си взема една, въпреки че не съм се боядисвала от 2 години.
При мен цветът се получи малко по-тъмен от този на кутията, както и при други мои приятелки, ползвали Кастинг. Не знам дали е само при тях, или по принцип при безамонячните, но го имай предвид.

pressiana
01-12-2014, 18:05
Ясно е, че са добри Кастинг, въпросът ми е дали ще се отмие за месец-два, или ще си остана с нея (което не искам) :)

JoLLiE92
01-12-2014, 18:18
Отмива се постепенно. Даже мисля, че нямаше нещо като корени (аз си взех близко до естествения цвят, мъничко по-тъмно) просто изсветля. Разликата се забелязва на снимки от веднага след боядисването и 2-3 месеца по-късно. Мисля, че за 2-3 месеца вече нямаше помен от боята, но аз имах обезцветявани части и боядисвана агресивно коса преди това, нормално да изсветлее.
Моя приятелка се боядисва с три кутии бои, докато майка ми с не много по-къса коса използва половин опаковка. Въпрос на свикване. :lol: Това с трите кутии си е ненормално. Не знам дали ще ти трябват две - аз съм се боядисвала с по една винаги, но ако мислиш, че няма да ти стигне една... две са много, няма да го използваш всичкото, но ако не си сигурна че ще ти стигне една може да вземеш две. Ако майка ти или някоя приятелка се боядисва редовно можеш да питаш тях дали ще ти стигне една кутия. Напомни им и че ще си боядисваш цялата коса, не само корените. :Д

joannalof
01-12-2014, 18:46
Кое те кара да мислиш, че Палете е безамонячна?
И аз (нищо лично) не бих си сложила на косата нещо за 3лв. :)

Защото точно тези,които показах са без амоняк и съм я ползвала 1 година редовно.Не уврежда,но бързо се отмива затова не ми харесва.3лв е според мен,защото като количество е наистина малко.

А Олиа-та дали ще се отмие напълно, защото май съм по-скоро за нея? И от нея само една кутия ли ми трябва? Иначе мерси много за отговора. - Не знам кога ще се отмие,аз моята не искам да се отмива :D 1 кутия си взех и ми остана доста боя,освен ако косата ти не е до кръста примерно :D

Infinity
01-12-2014, 20:04
Кастинг Крем Глос разбира се !
Януари целият месец са на промоция 10,99лв. възползвай се и си вземи две кутии, за да ти стигне напълно и не му мисли изобщо. Ползвала съм безамонячни бои на Гарниер, Лореал и Ревлон и определено от Лореал-а съм най-доволна.
Цвета се отмива бавно и поне един месец ще ти държи прилично покритие.

JoLLiE92
01-12-2014, 20:54
аз мисля, че са даже 9.99 :)
Аз съм ползвала само тях и са страхотни.
Тази на Палете мисля, че си е нормална боя. И няма боя, която да не уврежда изобщо. Това е химия, която променя нещо в косата ти дотолкова, че да си промени цвета - много полезно. :Д

baby_baby
01-13-2014, 15:39
Олиа е много добра

DragonLady
01-13-2014, 19:27
Garnier Color Sensation е безамонячна също, ползвам я от близо година и съм много доволна! Не съм забелязала да ми е уредила косата, даже живна доста, след като я боядисах. Сравнително траен е цвета, не съм забелязала да се отмива и да ми "цапа" банята докато се къпя, а за блясък към цвета съчетавам с използването на gliss шампоан за боядисвана, или изрусена коса - https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMOQ25bMyDrq0pTNUH-EUzWUABcTqWqzqUXLSzsyp-B5swSp4uzA

malka_sladkka
01-14-2014, 08:34
Garnier Color Sensation е безамонячна също, ползвам я от близо година и съм много доволна! Не съм забелязала да ми е уредила косата, даже живна доста, след като я боядисах. Сравнително траен е цвета, не съм забелязала да се отмива и да ми "цапа" банята докато се къпя, а за блясък към цвета съчетавам с използването на gliss шампоан за боядисвана, или изрусена коса - https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMOQ25bMyDrq0pTNUH-EUzWUABcTqWqzqUXLSzsyp-B5swSp4uzA

Живнала била :lol: Това няма как да стане просто, само така ти изглежда ;)

JoLLiE92
01-14-2014, 19:25
Не съм забелязала да ми е уредила косата, даже живна доста, след като я боядисах.
srsly?......

YSMF
01-14-2014, 19:27
Само не си вземайте муса на Шварцкопф! 8-)

JoLLiE92
01-14-2014, 20:36
Що? Толкова ли е зле?

YSMF
01-14-2014, 20:47
Ужасна е. По принцип харесвам страшно нещата им, но от нея косата ми цъфна като пролетна градина и трябваше да ходя спешно при Светла да реже нацъфтялото. Отделно на 3 миене не остана помен от цвета. Макадамията, която се води амонячна е в пъти по - добра и щадяща от тази безамонячна.

JoLLiE92
01-14-2014, 21:01
И 3 пъти по-скъпа? :Д

Infinity
01-14-2014, 21:02
С ръка на сърцето казвам,че косата ми изглежда по-добре откакто я боядисвам с Кастинг-а.
Съвсем честно , наистина и на допир е много по-мека и гладка.

YSMF
01-14-2014, 21:05
И 3 пъти по-скъпа? :Д
Всъщност са на една цена. Майка ми си взе нейната за 10 лева, а Макадамията е двойна за 15. Даже идва по - евтино 8-)

JoLLiE92
01-14-2014, 21:07
Ебати.
Отмива ли се? Или да си взема Кастинг както планирам :Д

3oPuTy
01-15-2014, 06:16
Докато се боядисвах използвах боите на Велатон. Безамонячни са и бях доволна.
Щом ти е първо боядисване и косата ти е почти до кръста 2 бои ще ти отидат, а може и 3.
При първото ми боядисване фризьорката ми изхаби 2 бои при все, че косата ми беше 3-4 пръста под рамото. Зависи, колко боя ще "засмуче" косъма.
Относно измиването - отново зависи от самия косъм и от това дали смяташ да я боядисаш само веднъж или повече пъти. Ако е веднъж вероятността да се отмие напълно е по-голяма. Ако се боядисаш няколко пъти боята ще се наслои и дори да се отмие с времето пак ще си личи.
Аз спрях да се боядисвам преди година и 3-4 месеца, а още имам черно по краищата. За щастие косата ми е тъмна и не личи много.

strawberry88
01-15-2014, 07:20
Ясно е, че са добри Кастинг, въпросът ми е дали ще се отмие за месец-два, или ще си остана с нея (което не искам) :)

Oo, бързо ще се отмие, не се притеснявай!

AliceSw
01-15-2014, 09:10

боядисвах съквартиантката преди 6 седмици с Кастинг, корените и израстват, боята надолу не се е отмила...

http://www.lorealparisbulgaria.com/haircolor/colour/casting-creme-gloss/360-cerise-noire-noirs-glossy.aspx - това стана черно с червен оттенък, хич не ми хареса това...

JoLLiE92
01-15-2014, 10:57
А какво да стане според теб, като е от колекция noirs - черни и аз лично го виждам червеникаво на картинката? :D

3oPuTy
01-15-2014, 11:26
Не забравяйте, че всички мостри на боите са правени на безцветни/обезцветени/бели кичури. Нормално е ако косата е по-тъмна крайния резултат да е още по-тъмен.

JoLLiE92
01-15-2014, 11:29
Сериозно? Защо не ги правят на естествена коса в 3 тона примерно руса, светлокестенява и тъмнокестенява?
нали на кутиите боя има снимки каква ти е косата и каква се получава , те компютърни инсинуации ли са ? :Д

3oPuTy
01-15-2014, 12:06
Така бях чела някъде, а и звучи логично. Все пак не можеш да очакваш, че с боя в светло рус цвят ще постигнеш еднакви резултати ако боядисваш светла и тъмна коса :)
А на картинките на кутиите съм склонна да вярвам повече, от колкото на каталозите.

Едит: Като говоря за каталози имам предвид тия масовите, които са в магазините с прикрепен сноп коса към всеки цвят боя.
За сметка на това при фризьорката ми има каталози, които са направени точно по начина, който описваш - с 3-те най-често срещани естествени цвята+боята върху тях.

DragonLady
01-15-2014, 19:56
Живнала била :lol: Това няма как да стане просто, само така ти изглежда ;)

Може да ти звучи странно, но има как, след като ми го казват и други, хора, които ме познават от години. По мека е, по бляскава, дори по бавно нацъфтява от преди ( за 1-2 месеца, сега издържа до 3-4, ). Ако беше увредена, щеше да мяза на слама, или май-малкото щеше да си личи, че е изтощена. А и не съм ползвала разни блондори и други химии за обезцветяване.

JoLLiE92
01-15-2014, 21:04
Не говори глупости. Опитай да спреш да я боядисваш, да видиш на какво ще заприлича. Боята колкото и качествена да е, уврежда.

DragonLady
01-16-2014, 00:50
Ти ще ми кажеш как изглежда моята коса, преди и след да започна да я боядисвам ... повярвах ти да, направо ме убеди ...
Аман от безсмислени приказки.

3oPuTy
01-16-2014, 05:51
Колкото и нелогично да звучи и моята коса беше така. Докато я боядисвах цъфтежите се появяваха около 6-я месец, сега - на 2-я. Тогава определено си беше по-жива, мека, загладена и с уникален блясък o.O Сега подобен ефект мога да постигна само след изправяне и нанасяне на заглаждащ крем или кристали :? Да не казвам, че 3-4 месеца след като спрях да се боядисвам косата ми започна да се къса адски много и то не по краищата, а на 5-6 пръста по-нагоре :?
Не знам как да си го обясня, защото звучи нелогично, но е факт. Може би боята е изгаряла по-крехките цъфтежи и за това такива съм забелязвала след доста повечко време, но останалите фактори ... ?!
Разбира се, зависи и от боята. Аз съм с тъмна коса и се боядисвах в черно, в което химиите не са толкова агресивни като (например) в русите бои.
Възможно е и самата боя да има свойствата да създава филм върху косъма, който да създава този ефект - не знам.

JoLLiE92
01-16-2014, 08:21
Казвам, че ще изглежда "прекрасна" докато я боядисваш. Ако спреш, няма да ти хареса. Не се залъгвай, че боята не уврежда. Косата ти изглежда по-добре и това е ефектът на боята, но това не е косата ти вътрешно, а само външната повърхност. Колко време го дъвчем тоя въпрос в темата за косата и ПАК има хора, които си въобразяват, че боята им правела косата хубава. :D
3oPuTy черната боя е агресивна горе-долу колкото русата. :)

malka_sladkka
01-16-2014, 09:29
Казвам, че ще изглежда "прекрасна" докато я боядисваш. Ако спреш, няма да ти хареса. Не се залъгвай, че боята не уврежда. Косата ти изглежда по-добре и това е ефектът на боята, но това не е косата ти вътрешно, а само външната повърхност. Колко време го дъвчем тоя въпрос в темата за косата и ПАК има хора, които си въобразяват, че боята им правела косата хубава. :D
3oPuTy черната боя е агресивна горе-долу колкото русата. :)
Точно това имах предвид, но има хора, които не го проумяват :D Нда докато е боядисана, особено прясно изглежда хубава, здрава, блестяща, ама само така изглежда :lol:

JoLLiE92
01-16-2014, 09:31
Ти поне можеш да го кажеш като човек, който се боядисва :Д
мен преди известно време в Лили една жена ме пита каква боя използвам, много приятно ми стана :cool:

dulcinea17
01-16-2014, 10:14
Последно си взех Продиджи5 - страхотна е, поне аз съм много доволна:)