bonfire
01-16-2014, 22:54
Здравейте. Ще карам направо. Момиче съм, на 19 години. От известно време има някаква закачка между мен и един мъж..който е с 10 години по-голям от мен. Не бяхме обсъждали досега темата за разликата във възрастта ни, понеже винаги ни е било много комфортно и забавно заедно, не сме млъквали изобщо и като цяло си прекарваме повече от прекрасно. Определено има симпатии към мен..и не , не е само за секса, защото през сравнително малкото време, от което се познаваме направи доста големи и мили жестове към мен, без дори тогава да е имало нещо повече от приятелство между нас. Днес обаче го попитах какво мисли за това,че съм доста по-малка от него и той ми каза, че по принцип ако и двамата души знаят от начало на къде са тръгнали, няма да има проблеми. Че ако можем да вземем нещо хубаво от живота, няма причина да не го направим. Каза също и че ако в някакъв момент единият (в случая той) поиска нещата да се задълбочат в смисъл на семейство, деца и т.н., а другият (т.е. аз) не е на същата вълна, просто приключваме, за да може всеки да си продължи по пътя и да търси това, което иска. Дотук съм съгласна. Какво обаче става ако например от моя страна станат много силни чувствата и наистина искам да съм с този човек, обаче някак..не ми се създава семейство още, понеже искам първо да си изградя някаква кариера (това говорим за след 2-3-4 години, когато завърша)? Ами ако и неговите чувства са много силни? Значи ли, че ще трябва да приключим нещо толкова хубаво, защото в дадения момент не гледаме в една посока? Знам, че най-вероятно не е хубаво да мисля чак толкова далече в бъдещето, но имам усещането, че има нещо .. нещо по-специално между нас, а не поредния краткотраен и безсмислен флирт. И ги обмислям тези неща, защото общо взето винаги съм била с по-големи от мен и някак си като не се е получавало между нас, съм се чувствала виновна понеже им губя времето, в което те реално могат да намерят човекът, който да има техните виждания и евентуално да си имат сериозните връзки, които искат. Та според вас има ли изобщо някакъв смисъл да се започва такава връзка? Трябва ли да се възползваме от тръпката и емоциите, докато ги има? Или по-добре да не си губим взаимно времето?
П.С. Само да подчертая, че не питам за това какво мислите за разликата в годините като такава и дали обществото ще ни приеме.
П.С. Само да подчертая, че не питам за това какво мислите за разликата в годините като такава и дали обществото ще ни приеме.