Влез

View Full Version : Има ли смисъл изобщо?

bonfire
01-16-2014, 22:54
Здравейте. Ще карам направо. Момиче съм, на 19 години. От известно време има някаква закачка между мен и един мъж..който е с 10 години по-голям от мен. Не бяхме обсъждали досега темата за разликата във възрастта ни, понеже винаги ни е било много комфортно и забавно заедно, не сме млъквали изобщо и като цяло си прекарваме повече от прекрасно. Определено има симпатии към мен..и не , не е само за секса, защото през сравнително малкото време, от което се познаваме направи доста големи и мили жестове към мен, без дори тогава да е имало нещо повече от приятелство между нас. Днес обаче го попитах какво мисли за това,че съм доста по-малка от него и той ми каза, че по принцип ако и двамата души знаят от начало на къде са тръгнали, няма да има проблеми. Че ако можем да вземем нещо хубаво от живота, няма причина да не го направим. Каза също и че ако в някакъв момент единият (в случая той) поиска нещата да се задълбочат в смисъл на семейство, деца и т.н., а другият (т.е. аз) не е на същата вълна, просто приключваме, за да може всеки да си продължи по пътя и да търси това, което иска. Дотук съм съгласна. Какво обаче става ако например от моя страна станат много силни чувствата и наистина искам да съм с този човек, обаче някак..не ми се създава семейство още, понеже искам първо да си изградя някаква кариера (това говорим за след 2-3-4 години, когато завърша)? Ами ако и неговите чувства са много силни? Значи ли, че ще трябва да приключим нещо толкова хубаво, защото в дадения момент не гледаме в една посока? Знам, че най-вероятно не е хубаво да мисля чак толкова далече в бъдещето, но имам усещането, че има нещо .. нещо по-специално между нас, а не поредния краткотраен и безсмислен флирт. И ги обмислям тези неща, защото общо взето винаги съм била с по-големи от мен и някак си като не се е получавало между нас, съм се чувствала виновна понеже им губя времето, в което те реално могат да намерят човекът, който да има техните виждания и евентуално да си имат сериозните връзки, които искат. Та според вас има ли изобщо някакъв смисъл да се започва такава връзка? Трябва ли да се възползваме от тръпката и емоциите, докато ги има? Или по-добре да не си губим взаимно времето?
П.С. Само да подчертая, че не питам за това какво мислите за разликата в годините като такава и дали обществото ще ни приеме.

FAKE IT
01-17-2014, 00:58
Няма как да знаеш какво ще се случи след 1-2 години, животът е непредвидим, всяко едно предположение, което правиш в момента има 99% шанс да се окаже грешно. На въпросът ти:

Какво обаче става ако например от моя страна станат много силни чувствата и наистина искам да съм с този човек, обаче някак..не ми се създава семейство още, понеже искам първо да си изградя някаква кариера (това говорим за след 2-3-4 години, когато завърша)? Ами ако и неговите чувства са много силни?

Ако е разбран и наистина иска да е с теб до края ще е способен на компромиси и ще ти даде време, което също има вероятност да е грешно. Единствения начин да разбереш със сигурност е, като пробваш. Колкото повече го мислиш, толкова по-зле става. Няма как да знаеш какво e съдържанието на кутийката преди да я отвориш, нали така?

xXxPETYAxXx
01-17-2014, 07:34
Разсъждаваш така, сякаш единствената възможна причина за евентуалната ви раздяла е желанието и нежеланието за семейство. Говориш за време, което е далеч в бъдещето - след година, две, ако единия искал семейство бла, бла, бла - но то, никой не ти дава гаранция, че до толкова време още бихте били заедно.

Нали знаеш, че хората съжаляват повече за нещата, които не са направили, отколкото за нещата, които са. Така че - пробвай. Дори и да се разделите, няма да настъпи краят на света.
То по твоята логика, всеки трябва да се пита има ли смисъл да започва връзка или не, след като по всяка вероятност след няколко години ще приключи.

Hilary_
01-17-2014, 16:56
Не го мисли толкова ами се отдай на момента. По - добре е да опиташ, отколкото да не го направиш.

baby_baby
01-17-2014, 19:02
Така като го мислиш нищо няма да стане не го мисли толкова каквото стане стане

Pedigree
01-17-2014, 20:12
Мисълта за вечност и съхранение на дълги отношения е пречка понякога за изживяване на много моменти, та вие още не знаете какви ще бъдете заедно като двойка, как ще са нещата, а ти вече се чудиш какво ще стане, ако нещата опрат до семейство. Знам ли, щом не виждаш бъдеще, не се занимавай... но се замисли какво значи бъдеще за една връзка?
Бъдеще е да сте заедно година-две и ти да имаш една приятна връзка, бъдеще е да скъсате на 2рия месец, защото "той не е това, за което го мислех"(доста често срещан женски повод за раздяла), бъдеще е да вземете да се влюбите и на 3тата година да се сгодите. Всичко, което ви предстои е бъдеще, само защото си млада и няма да родиш деца на някой, не трябва да се отказваш.

DarknessAngel
01-17-2014, 20:25
Ако държи на теб, ще те чака. Отдай се на момента, както казаха по-нагоре, времето ще си покаже.