Влез

View Full Version : Първата ви работа

Speedz
01-18-2014, 15:53
За тези, които са работили- каква ви беше първата работа и как я намерихте? Искам лятото да работя, тогава ще имам навършени 17 и започнах да мисля от сега. Искам да е нещо по-раздвижено, запознанства с нови хора и тн. Може би сервитьорка в някое малко кафе/заведение (в големите, например пицарии едва ли биха наели човек на 17 без опит да им троши чиниите и да им гони клиентите) или пък в някой магазин? И ще ми е неудобно да тръгна от врата на врата да питам. Помогнете с идеи, опит. :)

Lilanda
01-18-2014, 16:01
Ти ако ще трошиш чиниите и ще гониш клиентите в големите заведения, ще го правиш и в малките. Каква е разликата?

При търсенето на работа няма "ще ми е неудобно"..Или търсиш докато не намериш, или си седиш на гъза и не работиш.

Иначе добре си се насочила..

Speedz
01-18-2014, 16:12
С това исках да кажа, че по-скоро работодателите ще са пребудени, че щом съм на 17 няма да се справя, а не че ще съм несериозна и ще троша неща. Смея да твърдя, че съм много по-съвестна от повечето на моите години. А това за търсенето е така, като няма друг начин, ще опитвам докато успея.

DownloadVirus
01-18-2014, 16:13
Без връзки никъде няма да работиш.На 17 години сервитьорка,ако си с опит(който няма как да придобиеш разбира се) Зависи от училището ,в което учиш де.

Wimpy_Kid
01-18-2014, 16:18
От София ли си?Мога да помогна.

Speedz
01-18-2014, 16:27
Не съм от София и все пак за информацията какво би предложил/а?

Speedz
01-21-2014, 20:34
Ъп, искам да чуя още мнения.

babity
01-21-2014, 20:56
Ако станеш сервитьорка, 100% ще те наиграят с парите.
Ня'а значение, че си на 17. Контролните органи не се интересуват от това. Законово просто нямаш 18 и ако мине проверка изгладнели данъчни, ще мерят и на к'ва височина от земята са поставени контактите в помещението. На тоя етап си само беля на главата на който и да е работодател. Плюс, че нямаш право да бачкаш на 8 часа и подлежиш на вечерен час.
На тия години си само за няк'ви флаери да раздаваш. И да ти кажа, на някои места и заплащането е сносно.

102
01-21-2014, 21:10
абе не подценявайте флаерите и производните им, понякога е никва раота за нормални пари ;д

babity
01-21-2014, 21:22
Изобщо! Ако мога да намеря бившите работодатели на бълдъзата, ш' им гъделичкам нежно хаспелите докато ме вземат на работа.

Lucho
01-22-2014, 19:21
Без връзки никъде няма да работиш.На 17 години сервитьорка,ако си с опит(който няма как да придобиеш разбира се) Зависи от училището ,в което учиш де.

И от визията зависи - ако имаш "приятна" визия имаш по-големи шансове да практикуваш точно тази професия.

haritov
01-22-2014, 21:00
За тези, които са работили- каква ви беше първата работа и как я намерихте? Искам лятото да работя, тогава ще имам навършени 17 и започнах да мисля от сега. Искам да е нещо по-раздвижено, запознанства с нови хора и тн. Може би сервитьорка в някое малко кафе/заведение (в големите, например пицарии едва ли биха наели човек на 17 без опит да им троши чиниите и да им гони клиентите) или пък в някой магазин? И ще ми е неудобно да тръгна от врата на врата да питам. Помогнете с идеи, опит. :)
една истина ще работиш там където те вземат и ще правиш това което ти кажат

ти си искай да работиш някъде и нещо няма лошо

Speedz
01-22-2014, 21:16
една истина ще работиш там където те вземат и ще правиш това което ти кажат

ти си искай да работиш някъде и нещо няма лошо
mkey.

sunrisee6
01-22-2014, 22:02
Пробвай в някоя промоутърска фирма.
Иначе с разрешително от 2мата родители имаш право да работиш легално.

baby_baby
01-24-2014, 19:07
Първата ми работа беше продавачка в хранителен магазин

SpiritInBlack
01-24-2014, 19:24
Зависи в какъв град си , дали познаваш правилните хора и колко си хубавка. Опциите са много. Интересните са малко

Започнах да изкарам сериозно пари от покер

nik4obgnik
01-24-2014, 19:34
Първата истинска работа ми е в бинго като пласиор на талони.

monster22
01-25-2014, 21:53
Може да се пробваш на морето в Слънчев бряг или някой друг курорт лятото. Тези дето ти казват че като си на 17 няма да си намериш нищо, или ако си намериш ще те прецакат с парите въобще не ги слушай. Миналата година бях пуснал подобна тема, в която писах че ще търся работя в Слънчев бряг. Тогава бях на 16 години и сигурно 10+ човека се изредиха да ми обясняват как никъде няма да ме вземат без връзки, как ще ме излъжат с парите или ще работя за 200 лв и т.н. В крайна сметка си намерих работа като сервитьор в 4-звезден хотел на брега на морето с договор и изкарвах чисто около 450 лв + 150 за квартира - общо около 600 на месец. (+ 2 стабилни хранения на ден, ял съм по 2-3 чинии на едно ядене). Всичко това без никакви връзки и си изкарах едно страхотно лято. Така че не се отказвай от мненията на разни хейтъри, вярвай в себе си и може да си намериш много добра работа, още повече, че си момиче и това увеличава шансовете ти. Успех !