View Full Version : Проблем с общуването
SummerHit
01-19-2014, 01:09
Така, значи от както се помня съм имал проблеми с общуването. До 8 клас всичко ок имах си приятелчета от даскало, нямах оплаквания. Докато растях обаче започнах да се утвърдявам като човек и стана така, че тези хора бяха точно това което не харесвах. 8 клас - ново училище, ок е, общувам с хората в класа, разбираме се но не сме с едни и същи интереси. Там идва работата че в момента има може би 1 приятел, но той не е като мен, даже напротив - един от най-общивите хора, които познавам и се чувствам като лепка всеки път когато отида някъде с него. Мълчалив съм около непознати - това не мога да го променя, но просто не знам какво да направя, за да не се случва човек да ме забрави след като сме се запознали.
Wimpy_Kid
01-19-2014, 06:55
Опитай да си създадеш приятелства на друго място, ако тези не те кефят.Ако си прекалено придирчив, може и сам да си останеш. :/ Не ме разбирай погрешно, не всеки може да ти стане приятел...
"g0oD"_glrL
01-19-2014, 10:43
Wimpy_Kid e прав, потърси нови приятели. Хората са различни, не може да няма други като теб. Потърси такива, с които имате общи интереси и възгледи, днес това е лесно - в интернет има стотици сайтове за запознанства, за чат... Трябва ти самочувствие, дръж се мило, учтиво, но и бъди предпазлив. Но недей да бездействаш и да чакаш приятелите да се появят ненадейно. Шансът това да се случи е малък...
RapExotic
01-19-2014, 12:05
Не възлагай големи надежди на запознанствата през интернет. В сайтовете за запознанства 90% от хората влизат за да си избиват комплексите, които имат в реалния живот. Не отричам този тип запознанства, но според мен е по-добре в твоя случай да се запознаеш с реални хора. Смени средата. Изгради си собствен стил на общуване. Не подръжавай на другите, бъди уникален. Не се прави на такъв какъвто не си, само за да те забележат. Незнам на колко си, но като влезеш в университета е по-лесно общуването, тъй като там са събрани хора със сходни интереси и винаги има теми за разговор. Най-важното не се отчайвай.
CoockieMonster
01-19-2014, 12:08
От другите класове няма ли приятели? Къде са старите ти такива?
~The Smile~
01-20-2014, 16:21
Недей да се отчайваш. Само не се запознавай с хора по интернет. Не се знае какви са. Има всякакви измамници.
Пробвай да се сприятелиш с някого от съседните класове.