View Full Version : Заобиколен от всеки 1 проблем...
anonimko1231
01-20-2014, 21:20
Добър ден ; вечер! минавам директно към темата... имам проблеми с нашите..не се разбирам с баща ми , ядосан съм му за някои неща и не ми се говори с него постоянно ме заплашва че щял да ми избие зъбите и тем подобни заплахи... майка ми се държеше добре с мен преди , а сега започна да се държи така все едно съм някой от улицата! с баба ми също не се разбирам въпреки че съм тиийнеджър и искам да стоя до сутринта но баба ми ми дава до макс 21:00,22:00 часа да стоя , обещава ми че събота и неделя мога да стоя на лаптопа до сутринта а после вика да ставам :@ Не! просто не издържам с някои мои съученици съм скаран ... с учителите не се разбирам , бележника ми е пълен с двойки , искат да ме местят в друго училище , започнах да пуша ... не ми се учи въобще! моля ви кажете ми какво да правя.. на баща ми никога няма да проговоря , как да си оправя отношенията с майка ми? с учителите? с баба? какво да правя.. нямам си на идея... единствения начин който е да се самоубия... дайте ми съвет :(
Bliznaca
01-20-2014, 21:41
с учителите не се разбирам , БЕЛЕЖНИКА МИ Е ПЪЛЕН С ДВОЙКИ , искат да ме местят в друго училище , НЕ МИ СЕ УЧИ ВЪОБЩЕ!
Нищо чудно че не ти дават да стойш до късно на вънка, а кой ормален родител ще си остави детето цяла нощ навън.
На колко си?
anonimko1231
01-21-2014, 04:33
17.. ама въпросът не е дали ме пускат да стоя на вън , виж темата. :(
Оправи си оценките! Все пак си 11 клас. Другата година какво ще правиш? Пак ли ще имаш двойки?! Със право не ти дават да стоиш "до сутринта" на компютъра.
RapExotic
01-22-2014, 17:39
Голямата заблуда на повечето родители: "Ако детето ми стои пред компютъра, значи не учи. Ако не е на компютъра ще учи повече". Мога да кажа, че с компютъра много по-лесно и бързо стигаш до желаната информация, отколкото ако я търсиш в учебника. Обясни това на вашите. И също ако си на 17г., догодина можеш да се изнесеш на квартира или студентско общежитие и да поемеш живота си в свои ръце. А иначе единствения начин да се сдобриш с родителите си е с диалог.
HollyGolightly
01-22-2014, 17:49
^ Да, сигурна съм, че авторът на темата именно за това иска да стои на компютъра по цяла нощ - да учи :lol:
RapExotic
01-22-2014, 18:01
^ Да, сигурна съм, че авторът на темата именно за това иска да стои на компютъра по цяла нощ - да учи :lol:
Това е просто начин, да убеди родителите си с логика. ;)
xXxPETYAxXx
01-24-2014, 09:11
Защо са ви проблемни отношенията с баща ти?
baby_baby
01-24-2014, 21:09
еми сдобри се с ваще в училището си оправи успеха не се заяждай с учителите
BeTheOne
01-26-2014, 13:36
1. Никой няма право да ти посяга или заплашва. Това е подсъдимо и за това се отнемат родителски права. Българина е възпитан комунистически и тези качества ще стоят още дълго сред хората за жалост.
2. Това, че си тийнейджър не означава нищо. Замисли се толкова ли е важно да стоиш цяла нощ на компютъра и какво точно правиш. Винаги е по-добре да си легнеш по-навреме и сутринта да станеш по-навреме. Разбери, че компютъра е колкото възможност, толкова и ограничение. Ти избираш как да го ползваш.
3. Отношения между хора се оправят с разговори. Друг начин няма. Щом не се разбирате по всяка вероятност между вас няма никакво доверие. Говорите, двете страни поемат ангажименти, гледай да изпълниш своите. Така малко по-малко ще започнеш да градиш доверие в околните. Това обаче отнема време. Трябва да си готов на жертви. Когато поемате ангажименти не гледай да сте на равно - няма нищо лошо отначало ти да поемаш повече след време ще се изравнят, а след това нещата може и да се обърнат.
4. Относно оценките - оправят се с учене и разбиране на материала.
5. Проблеми с учителите. Какви точно и защо? Учителите са хора и ако говориш с тях те ще те разберат. Разбира се и тук трябва да поемеш ангажименти, а не да се правиш на Cool пред съучениците. Не е яко да не учиш. Яко е да учиш - придобиваш обща култура, учиш се на дисциплина - след време ще имаш нужда от нея.
6. На 17 години си. Пред теб започват да излизат много предизвикателства и хората очакват от теб да вземеш решения и да поемаш отговорности. Замисли се за това с какво ти се занимава и се насочи на там.
Поздрави!
BeTheOne