Влез

View Full Version : Майка ми..

trtrttt
01-21-2014, 05:50
Здравейте, момиче съм на 14 и майка ми постоянно ми рови в шкафовете, чантата ми, чекмеджетата в стаята ми. И днес откри неща, за които не и бях казвала, че съм купувала. ФДТ, пудра, коректор, червила, гланцове, лак за коса и т.н. Разбра и че пуша.. Сутринта 6 часа да видите скандал.. изкара ме най- голямата мръстница, къв човек съм била, нямам ли родители да им казвам, заплашва ме, че ще ме изпрати някъде, по нейните думи щяла там да съм сама, щели да ме бият... празни приказки. Щом съм посегнала към цигарите, сигурно и към наркотиците, алкохола, крадяла съм пари и съм си взимала козметика -.-
Иска да и споделям, което нямам как да стане. Тя е от "старото" поколение и за всичко, което и кажа почва да ме упреква, вика, кара ми се. Затова предпочетох да не и казвам нищо.. общи приказки само и това е.
А за гримовете, когато в 7 клас я питах дали може да си купя фдт за другарската вечер. Каза ми всякакви простотии от типа- запушва порите, още си малка, много е вредно, не си съсипвай детската кожа, ще приличам на маймуна. Обясних и че знам какъв да взема и ще е лек, качествен.. тя не. Е, взех си, точния цвят и всичко беше ок. А по- нататък и други неща.
Да не говоря, че лесно се ядосва, крещи все едно е на баира, удря ме, бие ме.. за най- малки и дребни неща. Заедно с всичко ми взе и всички спестени пари(30-40 лева). Каза за всичко това на баща ми и честно казано просто не знам как да с разправям с нея. Не ми стигат проблмите в училище, общуването ми и в семейстово още по- големи. Вече не ми се живее, чудя се защо изобщо съществувам.. няма смисъл

kitty02
01-21-2014, 07:29
Майка ти просто не иска да растеш. Все още ще си нейното малко момиченце. Крий си спестените пари във някоя плюшена играчка, там няма да ги намери. А за грима не знам, по-добре поговори с нея. Поне една спирала не ти ли дава да си слагаш?

trtrttt
01-21-2014, 07:42
тя спирала, очна линия, молив дава.. ама как да и обясня, кво ми е лицето с тия тъмни кръгове дето с нищо не могат да се оправя и тия лунички, разширени пори, зачервявания- неравен тен(казвам, да не ме питат)

born_from_speed
01-21-2014, 08:01
Съгласен съм с Kitty02 майка ти не иска да растеж осъзнава го но иска да го забави което няма как да стане , опитай постепенно да се сближиш с нея , примерно започни с някой лек проблем или поискай съвет , крии си по добре паричките а и гримовете , за да крещи и да ти говори има някакви странични фактори който я дразнят /работа,затруднения, ако щеш и критическа/ но старай се да да запазиш самообладание г/д от едното ухо влиза от др излиза .... не е мн добър съвет но не влизай в пререкания с нея освен да те накаже нищо др няма да стане , нормално е видяла е цигарите , а ти си на 14 веднага първата им мисъл е цигари-алкохол-наркотици-секс - бременност , изнасилвания и т.н. майка ти е права за това светът е лош , но именно защото се притеснява че малкото момиче вече е девойка и може някой батко да я забърше , този факт я плаши до смърт .... между другото когато спечелих 1-вия си медал по плуване майка ми ме хвана да пуша отиде и ми купи 1 кутия цигари а татко ме замери с 1 обувка ;Д ...

trtrttt
01-21-2014, 08:29
:D ами майка ми е на 50, тоест критическа + работа, нерви, СТРЕС, преуморена е.. ама не се издържа всеки ден.
И се опитвам да си крия нещата, ама тя пак ги намира, защото нали трябва да ми рови в нещата..

born_from_speed
01-21-2014, 08:30
намерила ти е цигари мислиш ли че ще спре ? :Д

xXxPETYAxXx
01-21-2014, 08:32
Майка ти очевидно не знае как точно да се отнася с теб. Това не я прави лоша майка, просто е уплашена и взема грешните решения. Ти обаче допълнително я затрудняваш. Споделяй с нея, сближете се. Не крий от нея, че си си купила козметика. А за цигарите - нормално да откачи на 14 си. Кой знае какво си мисли жената. Бас ловя и, че гримът го свързва с желанието момчетата да те харесват, което я плаши повече от това, че порите ти ще се запушат. Просто поговорете една с друга.

SNikolov_Rugby
01-21-2014, 09:08
Здравейте, момиче съм на 14 и майка ми постоянно ми рови в шкафовете, чантата ми, чекмеджетата в стаята ми. И днес откри неща, за които не и бях казвала, че съм купувала. ФДТ, пудра, коректор, червила, гланцове, лак за коса и т.н. Разбра и че пуша.. Сутринта 6 часа да видите скандал.. изкара ме най- голямата мръстница, къв човек съм била, нямам ли родители да им казвам, заплашва ме, че ще ме изпрати някъде, по нейните думи щяла там да съм сама, щели да ме бият... празни приказки. Щом съм посегнала към цигарите, сигурно и към наркотиците, алкохола, крадяла съм пари и съм си взимала козметика -.-
Иска да и споделям, което нямам как да стане. Тя е от "старото" поколение и за всичко, което и кажа почва да ме упреква, вика, кара ми се. Затова предпочетох да не и казвам нищо.. общи приказки само и това е.
А за гримовете, когато в 7 клас я питах дали може да си купя фдт за другарската вечер. Каза ми всякакви простотии от типа- запушва порите, още си малка, много е вредно, не си съсипвай детската кожа, ще приличам на маймуна. Обясних и че знам какъв да взема и ще е лек, качествен.. тя не. Е, взех си, точния цвят и всичко беше ок. А по- нататък и други неща.
Да не говоря, че лесно се ядосва, крещи все едно е на баира, удря ме, бие ме.. за най- малки и дребни неща. Заедно с всичко ми взе и всички спестени пари(30-40 лева). Каза за всичко това на баща ми и честно казано просто не знам как да с разправям с нея. Не ми стигат проблмите в училище, общуването ми и в семейстово още по- големи. Вече не ми се живее, чудя се защо изобщо съществувам.. няма смисъл

Ами права е жената. От сега като почнете да са клепате с боклуци и се мислите за много големи, а кото станете на 20 приличате на баба си от село която е на 65.

NeutralMilkHotel
01-21-2014, 10:45
Майка ти просто не иска да растеш. Все още ще си нейното малко момиченце.

На 14, ако не е малко момиченце какво е?

И все пак, авторке...Според мен ти си знаела, че в даден момент ще намери тези неща. Неизбежно е. Искала си да ги намери...За да ти обърне внимание и да усетиш, че имаш майка. Просто не е станало, както си си го представяла...
Сама казваш, че ви куца комуникацията....По-добре поговори с баща си (очаква се най-добре да я познава) и го попитай как да си оправите отношенията.
Достатъчно толерантна е че да ти позволява да се гримираш в определи граници, да имаш лично пространство и време, и да си спестяваш пари...Вместо да се възползваш от това си го изгърмяла - вече уточнихме защо. Замисли се...

anonymous708973
01-21-2014, 11:15
Според мен ти си знаела, че в даден момент ще намери тези неща. Неизбежно е. Искала си да ги намери...

Доста странна логика.

Смятайте майка й колко разбира от грим, щом не вижда, че щерката е с фон-дьо-тен, ама иначе щяла на маймуна да прилича, нали.
Опитай с добро, авторке. Спри да пушиш, като за начало. Слагай само коректор на проблемните места, угаждай й, опитай се да говорите.
Ако не стане - просто си крий нещата по-добре.

girlwithblueeyes
01-21-2014, 11:25
Спри цигарите те наистина са вредни

Относно ровенето по шкафовете това пък е толкова грозно . Купувай си неща и си заключвай шкафчетата .Ако няма как Инка каза-крий ги по-добре .

NeutralMilkHotel
01-21-2014, 11:51
Доста странна логика.

Смятайте майка й колко разбира от грим, щом не вижда, че щерката е с фон-дьо-тен, ама иначе щяла на маймуна да прилича, нали.
Опитай с добро, авторке. Спри да пушиш, като за начало. Слагай само коректор на проблемните места, угаждай й, опитай се да говорите.
Ако не стане - просто си крий нещата по-добре.

Какво й е странното? Това ти е психология 101. Тийнейджър се бунтува, защото иска да привлече внимание...
Аз пък си мисля, че нищо не пречи да си махне ФДТ с мокра кърпичка преди да си влезне у тях и майка й да не я види... :)

NeutralMilkHotel
01-21-2014, 11:52
Относно ровенето по шкафовете това пък е толкова грозно

От къде знаеш, че не й е подреждала гащите и чистила стаята?

trtrttt
01-21-2014, 11:55
^не, грешиш, както и за по- горната ти "логика"

girlwithblueeyes
01-21-2014, 12:01
Да да да затова още в първото изречение пише че майка й постоянно рови в шкафовете

100 % не чисти всеки ден .

trtrttt
01-21-2014, 12:07
мне, аз си стоя от сутринта до вечерта с грим чак като си лягам чистя

MoonPrincess
01-21-2014, 12:23
А не може ли да поговориш с нея относно ровенето по шкафовете? Пък, ако откаже, което е напълно възможно, крий си нещата по-добре. Може и да греша, но в гардероба ти едва ли ще се сети да търси. Или просто под леглото, пак е вариант.
Моята майка не рови, но мен ме гони параноята, че ако потърси всичко ще намери. Аз нямам какво толкова да крия де, но все пак.. Каквото не искам да се намери го прибирам под леглото в една торба или под дрехите в гардероба. Специално гримовете можеш да ги прибереш в някаква чантичка и да ги скриеш зад леглото или зад бюрото.
Общо взето най-добрите скривалища са зад или под мебелите. Късмет, авторке!

kitty02
01-21-2014, 20:31
На 14, ако не е малко момиченце какво е?
То е ясно, че е. Въпроса е там, че авторката не разбра защо майка й не й дава освен черен молив, спирала и очна линия да си слага и коректор.

baby_baby
01-22-2014, 13:06
За цигарите просто ги спри вредни са а относно ровенето в шкафовете просто като си купуваш работи и казвай за да не ти рови

seek&destroy
01-22-2014, 13:48
Лошо е, че нямаш лично пространство, за сметка на това започни да си казваш истината. Ако ли не, поне бъди по креативна в криенето :Д
И мило момиче, вместо да си харчиш парите за ФДТ, пудри и коректори, влез в някоя аптека и напазарувай серия почистващи, поддържащи продукти, както и мазила за акне, черни точки или там квото имаш. ФДТ-то няма да ти реши скапания проблем, просто става още по-грозно.

RapExotic
01-22-2014, 17:27
Разкажи и как на твоята възраст се дрогират, правят секс с мъже на по 25-30г, как бягат от вкъщи, как се напиват по дискотеките и родителите им ги търсят в изтрезвителното.. тогава този твой грим ще и се види като детска игра.

BuBzzz
01-25-2014, 17:31
Само не мога да разбера защо бързаш да пораснеш? Как искаш да реагира майка ти,като си на 14 години и пушиш.Аз ако бях щях да те напердаша едно хубаво

anonymous895156
01-25-2014, 17:46
Само не мога да разбера защо бързаш да пораснеш? Как искаш да реагира майка ти,като си на 14 години и пушиш.Аз ако бях щях да те напердаша едно хубаво

да, това със сигурност щеше да помогне

Au79
01-25-2014, 19:00
Авторке, ако толкова искаш да си хубава, спри цигарите, че пожълтяват зъбите от тях и после ще трябва да плащаш да ти ги избелят, което е и вредно. За ФДТ-а някой по-горе правилно каза, че ще е по-добре да е погрижиш за кожата си, вместо да я цапотиш с боклуци, които само ще задълбочат проблемите. За ровенето - наистина е дразнещо и, както те посъветваха вече, седни да поговориш спокойно с майка си (която, въпреки че малко е пракалила, е права да се притеснява за детето си, и аз няма да съм в еуфория ако открия цигари в стаята на 14-годишната си дъщеря). Баща ти какво казва по въпроса?

~The Smile~
01-25-2014, 19:08
Майка ти има право.
Как така на 14 ще пушиш? Спри цигарите, преди да е станало късно. Намали малко грима - слагай само спирала и коректор, ако имаш нужда. Няма смисъл да харчиш парите си за гримове. Ако имаш акне, с парите, които харчиш за гримове, можеш да си купиш някакъв продукт, който е против пъпки.