View Full Version : Трудно сприятеляване и общуване...
littleconfused...
01-22-2014, 17:01
Здравейте на всички, пускам тема тук защото виждам че след многократни мои опити за комуникиране,сприятеляван с другите все стигам донякъде , и после НИЩО..
Тази година кандидатствах в ново училище след 8 клас, успехът ми не беше кой знае колко добър но все пак ме приеха. :)
Отначало се "залепих" за няколко човека , и постоянно си говорех само с тях заради навика ми от училищата досега. И с други хора съм общувал , явно са ме сметнали за много общителен и човек който няма никакви проблеми но съвсем не беше така и все още не е. Но мина време , някои от тях ме поопознаха малко и сметнаха че няма смисъл да се занимават с такъв като мен, който позволява емоциите да го владеят иначе е пълния идиот.... И наистина е така , понякога съм много радостен,засмян, ръся адските глупости и съм способен да разсмея целият клас ако си поискам, но друг път съм много затворен,стреснат че ако кажа или направя нещо грешно всичко ще отиде по дяволите. Понякога се чудя какъв е смисъла още да живея с всичките тези простотии на главата , знам че доста ще ми кажат че е филмиране или пък съм преувеличавал нещата но... Искам да се сприятеля с някого , да стана по отворен към хората , да подобря общуването си като цяло и да не съм комплексиран и обект на всякаква критика , понеже сега съм уязвим. В момента няма никакъв тормоз в училище , даже няколко човека постоянно ми правят намеци за сприятеляване с тях , и това ми харесва! Но нямам приятели в живота в момента , а тези които съм ги имал съм ги изгубил по една или друга причина в мен. Надявам се да има кой да ми помогне с някой друг съвет , та да мога да продължа напред с живота си без подобен тип дребни проблеми. :)
The Cheetah
01-23-2014, 10:13
Използвай търсачката на сайта и гугъл
littleconfused...
01-24-2014, 11:28
Мислиш ли , че не се бях сетил за това преди теб? Пускам тема защото конкретно имам нужда от по-добри съвети :)
Здравейте на всички, пускам тема тук защото виждам че след многократни мои опити за комуникиране, сприятеляване с другите все стигам донякъде , и после НИЩО..
Тази година кандидатствах в ново училище след 8 клас, успехът ми не беше кой знае колко добър но все пак ме приеха. :)
Отначало се "залепих" за няколко човека , и постоянно си говорех само с тях заради навика ми от училищата досега. И с други хора съм общувал , явно са ме сметнали за много общителен и човек който няма никакви проблеми но съвсем не беше така и все още не е. Но мина време , някои от тях ме поопознаха малко и сметнаха че няма смисъл да се занимават с такъв като мен, който позволява емоциите да го владеят иначе е пълния идиот.... И наистина е така , понякога съм много радостен, засмян, ръся адските глупости и съм способен да разсмея целият клас ако си поискам, но друг път съм много затворен, стреснат че ако кажа или направя нещо грешно всичко ще отиде по дяволите. Понякога се чудя какъв е смисъла още да живея с всичките тези простотии на главата , знам че доста ще ми кажат че е филмиране или пък съм преувеличавал нещата но... Искам да се сприятеля с някого , да стана по отворен към хората , да подобря общуването си като цяло и да не съм комплексиран и обект на всякаква критика , понеже сега съм уязвим. В момента няма никакъв тормоз в училище , даже няколко човека постоянно ми правят намеци за сприятеляване с тях , и това ми харесва! Но нямам приятели в живота в момента , а тези които съм ги имал съм ги изгубил по една или друга причина в мен. Надявам се да има кой да ми помогне с някой друг съвет , та да мога да продължа напред с живота си без подобен тип дребни проблеми. :)
Така..Като за начало ти цитирам мнението, защото го едитнах тук-таме, за да може да се прочете цялото от всички.
Сега към съвета. Имаш ли някакъв талант? Пеене, танцуване, рисуване? Каквото и да е...
Ако да, интернет е една доста добра за теб среда да намериш хора със сходни интереси, дори и от твоя град. Не е нужно да са от твоя клас, за да са ти приятели, нали?
Аз лично миналата година бях осми клас..Не се сприятелих с никой..Просто класът не ми беше кой знае колко приятен. Цяла година вървях сама по коридорите, но не ми и пукаше кой знае колко...Най-добрият ми приятел учи в същото училище..Една година е по-голям от мен. Ако исках да не съм сама, по всяко време можех да отида при него. Но аз го правех рядко..Година по-късно съм близка с 3-4 човека от класа без да правя кой знае какви усилия.
Вторият ми съвет към теб е-не се опитвай да се доказваш на никой. Ако някой ти е приятел или потенциален такъв, няма да има нужда да му се доказваш. Също-търси хора извън твоя клас. Не всички твои бъдещи приятели са в тази класна стая..
Имаш фейсбук предполагам. Добави тук-таме някой от съседните класове, попишете си малко, после излезте..Но недей да се доказваш. Бъди себе си, не някой друг. ;д
Надявам се да съм ти помогнала. :p
А също за таланта-в твоето училище 100% има някакви извънкласни дейности..Запиши се..Няма да съжаляваш..;)
littleconfused...
01-30-2014, 11:36
Първо искам много да ти благодаря за съветите и идеите , които ми даде но въпреки това има неща които съм сигурен че ще ми попречат доста , защото една от причините е това че съм полу-затворен (ако има такава дума) към хората от тази година ОТНОВО , а толкова много време се мъчех да се променя (от 2-3г.) винаги стигах донякъде , и накрая някой друг се появява и буквално заграбва без особени проблеми тези с които аз тръгвам да общувам или да се сприятелявам.. Ужасно е наистина и не искам да ти се оплаквам нито на теб нито на някой друг ....Другото което е бях пуснал на няколко пъти в spodeli.net мои истории , но видях че НИКОЙ редактор не ги публикува не знам и аз защо.... и реших да се регна тук :)
Като цяло идеите са добри , чел съм доста такива истории из нета и то за какво ли не , но искам да кажа че аз самият без повече овъртане съм от една страна самоуверен,с желание да оправя всички проблеми,да изляза от това в което съм в момента... но не става нито само с думи , нито с глупаво философстване (както го наричат моите родители) , ако тръгна да говоря с тях все отговора е отрицателен , и просто... трудно е да бъда себе си , защото същото това мое аз много пъти ме е довеждало до проблемни ситуации,излъгации, и изобщо доникъде... Пиша този мой пост малко несвързано и объркано , защото малко ми се спи :) Но дано някой от тук да схване за какво иде реч и пак да отговори. Благодаря ви!
littleconfused...
02-07-2014, 20:47
Ако може да ми изтриете/преместите/заключите темата за да може да пусна нова.