View Full Version : Икономически университет гр.Варна или Великотърновски университет ?
tinity73
01-30-2014, 18:43
Здравейте. Кой от двата е по-добър? Как ви се струват преподавателите ? Градовете ? Ще съм благодарна, ако ми помогнете да реша. Благодаря.
Зависи какво искаш да учиш. Иначе за град, няма спор. Варна.
CookieGirl_
02-02-2014, 07:18
Икономическия .. Няма да сгрешиш !
DownloadVirus
02-02-2014, 11:52
Зависи към каква специалност се насочваш.
Те и в двата са един х*й(ако говорим за стопански ВТУ и Варненския). Смисъл такъв - лесно се минава и после нищо не знаеш и си бачкаш на производство за 300 лева.
tinity73
02-08-2014, 19:58
Ако някой може да сподели мнения, опит , изпитани ситуации, преподаватели и т.н ще съм му адски благодарна.
Здравей със сигурност реномето на Икономическия университет не е както преди. Лично съм говорил с преподавател, който беше на няколко чашки и ми сподели, че Икономето е като една огромна фуния. Приемат се страшно много студенти със ниски балове само и само да се вземат парите. Мнозина вече предпочитат да учат в Техническия, който също има икономически факултет. Надявам се да съм бил полезен :)
Срам, не срам, но и на мен са ми казвали преподаватели, че със всяка една година нивото пада страшно. Отделно познати са ми споделяли някакви абсурдни оценки от изпити за МУ. Във Свободния приемат от вкъщи едва ли не.
Имам впечатления само от някои преподаватели, но съм била прекалено кратко в университета, за да дам някакво сериозно мнение.
tinity73
02-09-2014, 07:04
А някакви мнения за Търновския университет ?
DownloadVirus
02-09-2014, 09:06
Какво точно търсиш..Това е въпросът..
Аз уча в Търновския,за това е възможно да ти кажа 2-3 неща повече.
tinity73
02-09-2014, 16:41
Международни икономически отношения, Журналистика, Право ?
Много се тикат за МИО в Икономическия, журналистика може да запишеш само като паралелна специалност след 1 семестър, право няма.
tinity73
02-09-2014, 17:33
Ставаше въпрос за Търновския като специалности.
tinity73
02-09-2014, 17:40
Аз не се изказах точно :D
DownloadVirus
02-09-2014, 17:55
Право ,заедно с моята специалност (информатика) са една от най-трудните принципно. Ако желаеш да учиш , отивай там.Реализацията знаеш каква е,но ако мислиш както повечето да ходиш по дискотеки и да се явяваш от дъжд на вятър на лекции няма да я бъде.
За МИО - там е доста лесно. Имам познат,който цял ден хайманосва по улиците и не учи и нещата се отговорят от обща култура много от тях.. Въпросът е сега каква реализация имаш с неща,които се отговарят от обща култура..
Мога и пример да ти дам,понеже знам как е изкарал четворка - с мега прости въпроси като за третокласник.
Като цяло аз не смятам,че има реализация в МИО-то на тази база.Освен да завършиш магистър и да имаш връзки..
Аз съм завършил счетоводство и контрол във ВИНС-а, според мен не е трудно, с някакво минимално учене може да си изкарваш 4-ки, ако целта ти е едната диплома. Аз даже на лекции почти не стъпвах, няма заверки. На упражнения също не съм бил много редовен. За държавния изчетох сигурно всичко което съм пропуснал през годините и се научих как се правят някои неща, но и той не беше много труден. Който не е искал, той не го е изкарал.
tinity73
02-10-2014, 06:31
Благодаря Ви много. А защо в МИО-то да няма реализация. Ако учиш Икономическа специалност във ВИНС или във Търновския и на двете места получаваш диплома за Икономист. Вярно е, че в България икономиката е кръгла нула, но все пак, ако човек има желание ще намери начин да успее, не е ли така ?
То ако имаш желание и умствен потенциал, не ти трябва висше. Доста предмети се учат, които могат да се пропуснат.
tinity73
02-10-2014, 10:29
Много съм объркана вече и не знам какво да правя.
Прави както другите, намери си мъж да те издържа.
tinity73
02-10-2014, 18:45
Не,благодаря. Това е най-ужасното нещо на света. Ако човек не постигне нещо в живота, то значи не е живял . . :)
tinity73
02-24-2014, 19:03
Още някой ?
Иха..и аз тази година съм се ориентирал към ВТУ с МИО или Туризъм.Може да бъдем и колеги,кой знае :))
В момента уча МИО. И на мен са ми казвали, че няма реализация, но не мисля да спирам с бакалавър. Изпитите не са трудни, ако имаш добър текущ контрол (формира се на база контролни и други форми на проверка по време на упражненията) и седнеш поне малко да прочетеш. МИО и туризъм (+ още няколко специалности) маааалко повече подбират при приема. Вече зависи към какво се стремиш...
За право най- добре СУ. В Търново не съм чувала добри отзиви...и за журналистиката >> който не се е хванал- не е станал журналист.
Надявам се да съм била полезна :) Успех!
п.с. за Варна говоря*
tinity73
03-05-2014, 20:05
Благодарско. Все още има огромно колебание, но като цяло България не предлага големи възможности , така че . .
DownloadVirus
03-05-2014, 20:24
Правото във ВТУ се слави като доста трудно принципно.Яко затягат,както и при нашия фактултет,те са единствените доколкото знам от тези. Въпросът е,че иска наистина здраво учене за съжаление(или за хубаво де) за тези специалности.