Влез

View Full Version : Покачване на килограми- защо?!

summergirl6789
02-03-2014, 07:08
Здравейте :)
Висока съм 162 и тежа вече около 53.7..
На фитнес ходя по редовно от 2-3 седмици, а ако нямам време тренирам вкъщи с онлайн тренировки. Храня се доколкото мога най-здравословно, изключила съм газирани напитки, бял хляб, фаст фууд и т.н от много време. Наскоро спрях и шоколада и други сладки неща. В ежедневното ми меню има: яйца, сирене, шунка, пълнозърнест хляб, картофи, ориз, плодове ( последните 4 само до обяд), пилешко месо, по-рядко свинско, риба, зеленчуци, рядко ядки (кашу, бадеми, лешници), много вода.
Съотношението кг-ръст може и да изглежда добре, но аз лично не се харесвам, имам мазнини по корема, малко по-дебели бедра и т.н. От малка си тренирам и се храня добре, но заради най-голямата ми слабост- шоколада и плюс това може би бавен метаболизъм ( каквото и грешно да хапна, винаги ми се е отразявало) се стигна до това да не харесвам тялото си.
Та, проблема ми е, че не се бях мерила на кантара от може би 4-5 дена. Последния път бях около 52 кг., а днес почти 54?! Не разбирам защо става така... целта ми е да сваля до 48-49 кг и да чистя мазнини, а килограмите се покачват и не разбирам защо..

kalpazanka
02-03-2014, 07:23
Щитовидни хормони изследвала ли си?
Проблеми с цикъла и менструацията имаш ли?

summergirl6789
02-03-2014, 07:30
Проблеми с цикъла нямам, редовен ми е.
Майка ми има проблеми с щитовидната жлеза, но не съм си и помисляла, че може да ги имам и аз, тъй като съм на 16 , но е много възможно да е и от това...

kalpazanka
02-03-2014, 07:31
Провери се, щом имаш и фамилна обремененост.

CoockieMonster
02-03-2014, 07:33
Аз миналата седмица бях 51, а съм на твоята височина. Една седмица домашни упражнения, и свалих до 50. Хранителни ми режим беше много изчистен, но не мисля че е от него-по скоро от стреса. Напоследък започнах да си броя калориите в храните. А тебе за това, че пиеш вода те поздравявам. Аз просто не мога.. по 700 мл съм на ден, не мога повече. Гади ми се от толкова вода. Аз ти препоръчвам да спреш сладкото и да се стремиш по-малко и по-често да се храниш. Също така храни с по-малко калории. Успех :)

marin4itu
02-04-2014, 07:27
Та, проблема ми е, че не се бях мерила на кантара от може би 4-5 дена. Последния път бях около 52 кг., а днес почти 54?! Не разбирам защо става така... целта ми е да сваля до 48-49 кг и да чистя мазнини, а килограмите се покачват и не разбирам защо..
Аз на кантар съм 2 килограма повече преди да ми дойде. Дали и при теб не е така..?