Влез

View Full Version : Не спира да боли!

a177
02-03-2014, 20:31
Не знам какво точно се опитвам да направя,но трябва да споделя с някого това,което се случва в живота ми!Ще бъда максимално кратък.На 26години съм,живея при баба ми и дядо ми.Майка ми живее с втория ми "баща" на друго място,това не е много от значение за разказа ми.Баща си не познавам,тъй като ни е изоставил когато съм бил на няколко месеца,баба ми е тази,която ме е взела и ме е отгледала.Целия проблем е,че вече 34години дядо ми е алкохолик,абсолютно няма да ви натоварвам с това през какви гледки,сцени,болка и страх са минали най-хубавите ми години.Дядо ми в момента е на 77г.,претърпя падане от стол вкъщи и сега е 92%инвалид,но това почти нищо не променя.Все още му се пие,кара ни да му купуваме алкохол,но и това няма значение.Искам да изразя това което чувствам и се е насъбрало през последните 26години-ХОРА„ИСКАМ СВОБОДА!Не мога повече да издържам този тормоз,в миналото и физически,сега само психически,около мен постоянно има скандали,всеки ден,и аз съм нещо като БУФЕР,гледам да не стане нещо с баба ми-тя е най-скъпия за мен човек!Само заради нея жертвам всичко,не искам да ѝ се случи нещо лошо!Но с течение на времето все повече осъзнавам,че бъдещето ми се изплъзва,някой ден адски ще съжалявам за всичко!НО НЯМАМ КАКВО ДА НАПРАВЯ!Исках да кандидатствам,да уча,да се развивам-няма как да стане,няма как да се концентрирам за да науча нещо,живея в постоянен страх,не излизам никъде,нямам приятели,дори никога не съм виждал морето,а така искам!Сигурен съм,че е много красиво!Хиляди пъти съм си мечтаел да отида поне за няколко дни на море през лятото,но не мога,не мога да оставя в къщи нещата ей така!Няма да продължавам повече,сигурен съм,че разбирате какво искам да обясня.Задушавам се вече,не виждам никакъв изход,написах това на един дъх,и се надявам,че някой от вас поне ще ми даде надежда,че всчико ще се оправи!Гледам хората около мен,вярно,всички имаме проблеми,но не виждам НИКОЙ,на който е отнета свободата да живее живота си!Благодаря страшно много на всички,които може би ще отговорят на този пост!

kitty02
02-03-2014, 23:05
Ох, горкият ..

Изнеси се на квартира със баба ти и започни работа. Не знам как толкова години си търпял дядо ти. Въпросът е обаче ако се изнесете на квартира дядо ти как ще се оправя - кой ще му чисти, готви, пере, глади?! Не знам просто .. Други близки нямаш ли - чичо/леля?

BeTheOne
02-04-2014, 14:53
Не разбрах кое те спира да станеш самостоятелен?

На 26 години си. До колкото виждам си от София. Имаш много възможности покрай себе си. Просто си направи един план. Виж от колко пари имаш нужда на месец и започни да си търсиш работа. Опитай се и да учиш - важно е ако искаш да работиш нещо повече от ниво персонал.

Варианти има много. Трябва да вземеш решението. Отдели се и започни да живееш живота си. Сам казваш, че той е минал в скандали и проблеми. Дистанцирай се от това.

Поздрви!

BeTheOne

bsdirty
02-04-2014, 15:04
Не разбрах кое те спира да станеш самостоятелен?

Може би това, че не може да остави баба си сама..

NeutralMilkHotel
02-04-2014, 16:31
Добре, де...Той е на 77, 92 процента инвалидност. Какво толкова може да направи? Ще каже "дай ми пиене" и вие ще кажете "не", и до там. Ще ви набие ли? Ще ви подгони ли? Не... Ми какво тогава се респектираш от някакъв пиян дядка...
Отделете му пространство само за него, че да не си се пречкате... Той е възрастен човек, има нужда от спокойствие.
На тия години нито ще правят с баба ти секс, нито нищо - отделете му една стая лично за него.

Друго, което е задължително заведи го този човек на психиатър. Ще му предпишат лекарства и ще се кротне, ще почне да спре да мисли за пиене, да се изчиства...Това често го правят и при млади алкохолици.
Той няма да иска, но пак казвам - ако не можеш да пребориш един старец с цел да му помогнеш да се излекува за нищо не ставаш.

А тия оправдания - не уча, заради баба; не бачкам заради дядо всичко ги знаем...
Ако наистина те интересуваше баба ти щеше да я зарадваш с това да види внукът си образован, самостоятелен, работлив, че и да си намери жена, и да си направят деца... Иска го много повече от всичко, повярвай ми.

А за скандалите -нормално. Като не излизаш никъде и по цял ден, всеки ден сте заедно много ясно, че ще е напрегнато, и вече всичко ще ви прави негативно впечатление.
Айде, те са пенсионери - няма къде да ходят...Ама ти - млад, здрав човек да си седиш денонощно вкъщи....На никой не помагаш, само вредиш. И си нямаш оправдание...

a177
02-04-2014, 16:42
Да,поех риск да бъда и критикуван,но на никого не пожелавам това което ми се случва.Ако сте на мое място абсолютно никога няма да намерите сили да започнете от някъде да се оправяте,да учите,да виждате смисъл и тн.Тук става дума за една тотално съсипана психика и живот,съзнавам че тези поражения върху мен са реални,и започнах да търся решение само защото времето ми да започна на чисто вече изтича.Не знам какво ще става,но съм решен да съхраня това което е останало от мен,просто няма как да понеса повече.

choparkopar
02-04-2014, 16:59
Две думи: старчески дом. За всичко останало съм съгласна с NeutralMilkHotel.

a177
02-04-2014, 17:05
Да и аз си го мислех,но не съм проучил в детайли въпроса,как става и тн.

NeutralMilkHotel
02-04-2014, 17:59
А значи само ти си със съсипан живот и психика, и семейни проблеми?
Айде, осъзнай се малко...Аз не познавам човек от днешните поколения, който не е така. :)
На всяка твоя блудкава история мога да ти разкажи 10 по-тежки човешки съдби...
Ти си избираш дали да мрънкаш или да се вземеш в ръце като нормалните хора...

Аз не бих се съгласила за старческият дом. Освен, ако имаш много пари... Но ако нямаш няма да се грижат добре за дядо ти. Пък и е безсмислено при положение, че баба ти още е жива...За същите пари с които осигуряваш скапан старчески дом можеш да наемеш страхотен гледач. Важно е да се заведе на лекар и психиатър - след толкова години пиене със сигурност има доста последствия за физиката и умът му, съответно трябва да се обърне адекватно внимание.

BeTheOne
02-04-2014, 18:41
Да,поех риск да бъда и критикуван,но на никого не пожелавам това което ми се случва.Ако сте на мое място абсолютно никога няма да намерите сили да започнете от някъде да се оправяте,да учите,да виждате смисъл и тн.Тук става дума за една тотално съсипана психика и живот,съзнавам че тези поражения върху мен са реални,и започнах да търся решение само защото времето ми да започна на чисто вече изтича.Не знам какво ще става,но съм решен да съхраня това което е останало от мен,просто няма как да понеса повече.

Изборът е твой. Изцяло твой и никой не може да ти каже, какво да правиш и как да постъпваш. При положение, че си осъзнал, че това те спира и погубва, остава да направиш следващата крачка.

Не си заслужава да си погубваш живота в разправии, алкохол и психически изкривявания.

Поздрави!

BeTheOne